Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 22 mei 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
"The adventure continues..."
1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Antonin Dovchenko
Russian Suit
Russian Suit
Mr.Crow
Waarom vind iedereen die aliens zo ongeloofwaardig, maar die rituelen in Temple of Doom blijkbaar volstrekt normaal?
Het geloof in aliens is precies wat er bij de tijd dat de film zich afspeelt (1957) hoort.
mister blonde
Indiana Jones hoort aardse bovennatuurlijke zaken te hebben en geen bovenaardse... Vind ik dan.
finalman
Temple of Doom en Kingdom of Crystal Skull zijn dan ook de zwakste Indy-films.
martinovitch
Gisteren gehuurd en ik vond het een goede film. Maar ik had toch net iets meer verwacht. Ik vond de actie een beetje te overdreven met effecten. Maar toch nog goede film. Met goede acteerprestaties.
3.5 *
Mr.Crow
Temple of Doom en Kingdom of Crystal Skull zijn dan ook de zwakste Indy-films.
Ik vond Temple of Doom niet zwak door het thema, eerder door de uitvoering.
En wat te denken van Raiders, en de Lost Ark's magie?
KotCS is echt niet minder ongeloofwaardig dan de andere Indy films alleen omdat het thema deze keer aliens is. Verder vind ik de uitvoering van de film stukken beter dan bv. ToD.
De cijfers op imdb of moviemeter liegen er niet om, deel 2 en 4 zijn de zwakste
Maar dat vierde deel heeft wel een stuk lagere beoordeling dan die tweede. En dat voor een vrijwel nieuwe film.
Ik vind 2 ook stukken beter dan 3, maar die 3e richt zich gewoon slim op een heel groot publiek. 2e wereldoorlog en de Holy grail. Slimme keuze, maar vrij tam en flauw uitgewerkt. Deel 4 hadden ze beter niet kunnen maken. Erg overbodig.
sierrra
Deel 4 hadden ze beter niet kunnen maken. Erg overbodig.
Overbodig voor wie? Film is nu eenmaal geen eerste levensbehoefte dus kan altijd als overbodig worden gekwalificeerd. Als miljoenen mensen zich hebben vermaakt zou ik de film niet overbodig willen noemen.
Sjoerd111
Ik denkt dat hij met overbodig bedoelt dat de film geen meerwaarde heeft.
Jaxxx
Je bedoelt de kinderen, die vermaakt zijn togg. Die special effects kun je toch niet serieus nemen ofwel? Vooral die slingerscene in de jungle. Leek wel of je donkey kong zag slingeren op je nintendo 64. Deze film komt niet eens in de buurt van 1,2 en3. Terecht een Razzie ontvangen ook.
korp
Levensbehoefte? vermaak voor miljoenen mensen? toch wel een ietsie pietsie bijdehandje hoor.
Sjoerd111 legt het al voor je uit
JohnWilliams
Vlekken voor mijn ogen...
Waarom vlekken?
iris.vessem
ik vond het een goede film, alleen het einde vond ik wel heel onrealistisch.
In het graf 's avonds vond ik een van de leukste scènes, met die rare mannetjes... goede actie van Dr. Jones trouwens, om aan de andere kant van die buis die die bosjesman had te blazen!!
Zoals ik al zei, vind ik het einde maar vaag... het past niet echt
bij het verhaal en ik vond het gewoon té dramatisch, echt gewoon té...
maar verder is de film erg leuk om te zien en ook best spannend... de acteurs zijn ook goed.
Jules15
Ik vond de film goed gelukt!
Maar ik heb de vorige delen niet gezien dus kan ik niet vergelijken.
finalman
Ik vond de film goed gelukt!
Maar ik heb de vorige delen niet gezien dus kan ik niet vergelijken.
Zeker vlug doen, Juul.
deel 1 en 3 zijn vooral heel goed.
SpikeR
kwa stijl, humor en aktie past deel 4 goed bij de eerste drie delen, toch knap werk met een overbrugging van zo'n 20 jaar
maar aan de andere kant het is een film uit 2008 en dan nog zijn er van die indy momentjes scenes die weer net even te lang duren
zoals het gevecht op de auto's door het oerwoud
en ik vraag me af ; hebben ze nu bewust hier en daar wat foutjes laten zitten? om zo de sfeer van de jaren 80 op te pakken
moeilijk, moeilijk
amenmalek
Qua acties, camerawerk, special effects: erg goed te pruimen. Qua verhaal....... omfg.. wat een einde. Waarom?! Dat vind ik geen Indiana. Dat benadert de verhalen van de eerste 3 delen helemaal niet en het einde van de film weerspiegelt dan ook mijn eindoordeel.
movie fan
had heel weinig verwachtingen van deze film , maar vondt hem eigelijk toch wel goed , natuurlijk is hij niet zo als de eerste drie filmen , maar toch is hij goed . vondt het wel spijtig dat ze de duitsers er hebben uitgelaten , dat vondt ik altijd het leukste aan indiana jones , maar de russen zijn ook wel goed
. en iedereen die zit te zeggen dat deze film veel te veel onrealistische secne's heeft , dat ik misschien wel zo , maar de drie voorgangers waren nu ook niet echt realistisch te noemen op sommige vlakken .
aerts007
Ik had weinig verwachtingen van dit schouwspel, wat een geluk.
Starmaster501
veel te overdreven met al die effecten. en waarom nou weer aliens? naja voor de rest veel ongeloofwaardige stukken erin maar dat verpeste het niet veel. je kan beter de oudere kijken...
AmazingPP
Heb hem gisteren weer gezien vanaf Blu Ray met mijn nieuwe geluidssysteem.... Toch wel weer smullen geblazen, maar ik blijf bij de 4 * die ik eerder heb gegeven.
En iedereen vraagt zich af waarom deze met aliens is: omdat in die tijd in Roswell nogal wat afgespeeld heeft. Zie Google!!!
Starmaster501
mij gaat het erom, dat er nooit monsters of buitenaarde wezens in de film waren. en nu ineens aliens. hoezo? en dan natuurlijk weer overdrijven met dat stuk met dat schip....
LEIDENAAR187
Tijdje terug in de bios gezien en de film is zeker weten vermakelijk,maar toch valt die ook tegen.
Laat ik voorop stellen dat ik me geen seconde heb verveeld en dat de film een heerlijke achtbaanrit is vol humor,aktie en onzin erin.
Maar er ontbrak iets,en ik denk dat velen dat hebben.
Toch dat gevoel van jeugdsentiment die ik bij die andere 3 wel heb.
Maar als deze film in die tijd was uitgekomen had ik het misschien ook wel een topfilm gevonden.Moeilijk te zeggen.
Ik ben op zich best gecharmeerd van cate blanchett,maar vond het karakter dat ze speelde niet leuk,eerder lomp,alsof het een cartoon komt van suske en wiske.
Een boeiende bad-guy zit er niet in deze film,iets wat de andere 3 Indiana Jones films wel hadden.
Tja,het einde,ach,ben er ook niet echt tevreden mee,aan de andere kant is het leuk verzonnen.
Dat mensen zeggen dat dat afwijkt van de andere 3 andere films slaat nergens op,had die toen al tegen aliens aan moeten lopen?
Ford is wel weer lekker op dreef als Indiana Jones.
De scene met de reuzenmieren lijkt een jatwerkje,want ze doen me erg denken aan de scarabeeën uit ' the mummy'
JellevOosterhout
hiermee ben ik het met je eens!
Tonypulp
Mijn eerste indiana jones film.
Als neutrale actie liefhebber vind ik dit laatste deel best geslaagd, leuke actie en prachtige decors, genoeg om tevrede te kunnen zijn.
Slechts het einde zit me een beetje tegen, zo'n verhaaltje met aliens was helemaal niet nodig geweest, totaal misplaatst en makkelijk bedacht.
Zo'n happy ending met een bruiloft is al helemaal om te kotsen zo vrolijk, bah.
Maar overal is het best een goede film, 3*

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back