Genre: Muziek / Komedie
Releasedatum: 17 juli 2008
Vanaf 24 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mamma Mia!
"Take a trip down the aisle you'll never forget"
Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna's verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.
Donna Sheridan
Lisa
Sam's PA
Harry's Housekeeper
gino91
Aardige film voor het genre, vond de zang van Maryl Streep en Pierce Bronsan minder.
Kijkwijzer
Niet echt een geweldige topper, leuk voor één keertje maar verder hoef ik deze echt niet meer te zien, Brosnan viel aardig mee alleen het zingen vond ik nou niet weer echt geweldig, soms.
charlot
Leuke gezeliige film om met je vriendin of moeder te kijken.Sommige stukje vond ik wat minder zoals de zang van Pierce Bronsan .Maar veder een leuke film waarvan je vrolijk wordt.
JohnWilliams
lekker, gezellig, swingend!
Dat laatste zeker omdat het natuurlijk allemaal goeie nummers zijn (bijna allemaal
amanda22
Heerlijke film!!
Die muziek van Abba is toch al leuk en je kan in deze film ook lekker meezingen haha :-P
Herkende Amanda Seyfried niet eens meer dat zij in Mean Girls die dombo speelt!
Ben blij dat ik hem EINDELIJK gezien heb.
nele
Wat een heerlijke zomerse film! Heel mooie beelden ook trouwens. Ik vraag me af of dat eiland echt bestaat, want daar zou ik wel eens naartoe willen gaan... Het is een echte meezingfilm en geeft je een heerlijk zomers gevoel
Bibelonseberg
Deze film hebben we gezien aan boord van "Princess of Norway" van Newcastle naar IJmuiden. Daar hebben ze twee bioscoop zaaltjes. Erg leuke ontspannen en komische musical film. Knappe prestatie van Meryl Streep -ook geen jonkie meer-! Vooruit, ook mr. Brosnan krijgt credits. Het moet niet meevallen om als de zingende 007 weer in de picture te komen. De theater-musical en deze film-musical zijn geend op dezelfde storyline. De liedjes en het verhaal sluiten perfect op elkaar aan.
Bambi18
Deze film is echt genieten. Lekker zomers, leuke muziek, goed geacteerd, leuke humor - zeker de moeite waard om een keer te kijken!
Floris1988
Leuke, vrolijke film, heb gelachen, zelfs van de flauwe grapjes,
MAAR...
Wat een ADHD-eiland! Meryl Streep moet echt aan de Ritalin. Springen op bed, dansen op de steiger, in de zee springen, rennen door de bergen, wat een energie! En sommige dansjes zijn echt campy!
Maar dat is op zijn tijd natuurlijk ook wel weer leuk.
Verder moet gezegd worden dat Meryl, Pierce en Colin niet kunnen zingen! Het is leizig en kleurloos gezongen. Ken betere Abba-uitvoeringen. Daartegen staat wel dat ik kippevel had bij "Slipping through my fingers". De rest vind ik niet briljant gezongen, ook "The Winner Takes It All" niet; te leizig, en soms kantje onzuiver. De grote vraag die reist: moet Donna (Meryl Streep), Sam (Pierce Brosnan) of Harry (Colin Firth) kunnen zingen? Niet per se, maar ik denk dat er mensen zouden zijn die zowel qua acteerprestaties als qua zang beter zouden zijn. Vooral Pierce vond ik minder goed gecast. Geen zangstem, en wat betreft zijn vertolking van het stuk: het personage Sam heeft na al die jaren nog een enorme zwak voor Meryl en dat liet Pierce, wat mij betreft, niet goed naar voren komen. Jammer...
Al om al toch wel vermaakt... daarom 3* !
moz
Niet mijn ding. Ik heb me op zitten vreten aan dat vreselijke over acteren. Is dat gewoon in dit soort films?
Daarnaast is Meryl Streep niet te pruimen (eigenlijk nooit overigens). Een zingende James Bond evenmin
Bubblez
- 2060 berichten
Daarnaast is Meryl Streep niet te pruimen (eigenlijk nooit overigens)
Wow zeg, jij durft... Ik denk dat je het beter als je persoonlijke mening kunt beschrijven, want hier komen wel meer reacties op...
paradis
Streep is een geweldige actrice, zo ook hier. Kan ook nog aardig zingen moet ik toegeven. Erg amusante film.
dennisloquet
Vond de musical zeer goed maar de verfilming is echt lelijk gedaan. Crapy zang, acting, flauwe humor, lelijke blue-key, en gewoon verschrikkelijk slecht in beeld gebracht.
moz
Wat ik hier beschrijf is mijn mening, althans, dat is de bedoeling
Over smaak valt niet te twisten
Julie
een geweldige film!
oké, brosnan en firth zijn niet first class zangers, maar ze behelpen zich aardig
een film die je tot in je kleinste teen vrolijk maakt, waardoor je onmogelijk kan stilzitten als de liedjes naar boven komen
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Een tegenvaller. Dat het een vrouwenfilm is boeit me even niet: daar kijk ik wel doorheen. Maar een aantal elementen stoorden me. Plotselinge slow-motionbeelden in een dans; Pierce Brosnan die begint te zingen en de film is soms wel heel erg hysterisch. Ook irritant: Meryl Streep zingt en is dan plotseling op een boot of op een andere plek. De zangstem die nog wel doorgaat terwijl de actrices gewoon hun mond dichthouden. Rare film. Wel vrolijk allemaal...sommige momenten waren ook wel grappig. Maar het was het allemaal net niet. 2,5*
ellentjah
Heel erg over the top en soms teenkrommend .. Zoals iemand hier al zei was het idd net een ADHD-eiland, al dat springen en gillen (vooral in het begin van de film).
Maar de muziek is super, heb de hele tijd zitten meezingen, heb soms ook zo hard gelachen dat de tranen over m'n wangen rolden en toen we de cinema buitengingen was ik helemaal happy
Dus eigenlijk wel een heerlijke film! 3,5*
mikeh
Dus eigenlijk wel een heerlijke film! 3,5*
Deel eigenlijk precies dezelfde mening:P
Heel erg over de top, maar dat tenekrommend viel wel mee. Had het veel te druk met lachen
4****
Sigourney
Hele mooie film, een van de mooiste films die ik ooit heb gezien denk ik zelfs.
JohnWilliams
Ik denk dat je eens meer films moet kijken.
Niet onaardig bedoelt natuurlijk, als het jouw smaak is en jouw mening heb ik daar absoluut niets op te zeggen.
adaveke
Wow, wat was me dat.
Echt een rollercoaster ride van kitch, camp en Abba.
Helaas valt de rollercoaster hier en daar even stil (wat gelukkig nooit overdreven lang duurt) en dat kost hem toch wel een sterretje.
Joän
Heb de film gisteren gezien.
Het is een echte feel good movie.
Als ik mijn man moet geloven is het een echte vrouwenfilm, maar
hij heeft zich toch ook wel redelijk vermaakt.
Knap hoe ze van al die abba nummers een compleet verhaal
hebben kunnen maken.
Vond de 3 "oude" vriendinnen wel grappig samen.
Ik geef 4 * voor deze muzikale comedi
mattjo
leuke dans en zangfilm met als je er van houd de muziek van abba
cijdfertje een 3
eeff
G E W E L D I G
Meryl Streep fenomenaal!!!!!!!!
Vette 5 sterren.....*****
2bme
Onverwacht erg leuk! Eerst meegegaan omdat mijn vriendin deze wilde zien... maar echt een meevaller!
Erg leuk die ABBA liedjes in elkaar gedraaid in één verhaal. Je ziet de acteur en actrices echt lol hebben (ook de figuranten!) in deze film!
Acteerprestaties waren soms erg 'overacted' maar ik denk dat dat de bedoeling was met deze musical.
Aanrader!
Ik heb al niets met het genre musical en het werd nog minder als ik hoor hoe de prachtige nummers van Abba verkracht worden.

Mamma Mia! Here We Go Again
2018

Noten op de zang: De allerbeste verfilmde musicals

'Mamma Mia!' krijgt derde deel, Alan Carr bevestigt rol: 'Ik ga naar Hollywood'

Meryl Streep wil terugkeren voor een derde 'Mamma Mia!'-film: "Als er een idee is dat mij enthousiast maakt, ben ik er helemaal bij"

Regisseur Ol Parker geeft hoopvolle update over mogelijke derde 'Mamma Mia!'-film: 'Er is een plan'

Marie Heurtin
Drama / Biografie, 2014