Genre: Muziek / Komedie
Releasedatum: 17 juli 2008
Vanaf 24 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mamma Mia!
"Take a trip down the aisle you'll never forget"
Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna's verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.
Donna Sheridan
Lisa
Sam's PA
Harry's Housekeeper
MOKUMAN
Wat een heerlijke film...alles meezingen en in gedachten terug gaan naar die heerlijke vakanties op het Griekse Myconos!
martinnancy
ik vond dit een geweldige film!!!
zelfs mijn vriend was helemaal in de film,
dus nee niet alleen maar voor meiden...
vond de liedjes slipping through my fingers en lay all your love on me erg mooi. moest vreselijk veel lachen en op sommige momenten bijna huilen!!
vooral amanda seyfried vind ik helemaal geweldig! ze is echt prachtig en leuk om naar te kijken. en zingen kan ze ook erg goed!
dus voor mij is ie echt geslaagd..
dikke 5 sterren dus!!!
Carolaah
Wat een tegenvaller..
De tranen gleden over m'n wangen van het lachen,
niet door de clichématige humor, maar juist door
de slechtheid van de film..
Hoe zwaar de nummers verkracht werden, echt heel erg zonde.. Op een enkel nummer na..
Het tweede deel van de film was wel vermakelijker dan het eerste deel.. maar echt de manier van acteren, wat natuurlijk vast met opzet zal zijn gedaan stond me absoluut niet aan..
Jemig, wat een verschrikking.
balosa
het enige wat de film redde was de muziek, buiten dat was het niet veel bijzonders
flyer
Hele leuke film. Mooie muziek. Misschien simpel verhaal maar wel heel erg leuk. Verrasing om te zien wie er allemaal kunnen zingen
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Het verhaal in Mamma Mia! is, zoals in de meeste musicals te simpel en te banaal voor woorden. Ook de acteerprestaties waren net iets over de top en te opgefuckt voor woorden.
Toch slaagd deze musical erin om je met een fantastisch feel good gevoel de cinema deuren te verlaten. Dit komt zeker door de "goede" muziek van Abba, maar ook door de fantastische beelden en wel erg goede choreografie.
Het eerste deel vond ik wel iets beter dan het tweede omdat er in het tweede deel net iets te veel muziek was. Ook de bekendere liedjes waren inmiddels opgebruikt.
Een film die zijn doel niet mist.
brielen
Gewoon fantastisch. Prachtig bedacht en mooi gebracht. De muziek is gewoon meeslepend, vandaar dat de helft van de bioscoop begon mee te zingen. Mijn avond kon niet meer stuk. 5.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik heb al niets met het genre musical en het werd nog minder als ik hoor hoe de prachtige nummers van Abba verkracht worden.
Het zijn zeker niet de beste zangers en zangeressen en er kwam inderdaad af en toe een valse noot bij kijken, maar eigenlijk is het niet de bedoeling dat ze het zuiver zingen, want het is eigenlijk hun versie van het verhaal, dat toevallig dezelfde melodie en tekst heeft van de liedjes van Abba. Toch wel een mooie ode aan de Zweedse groep.
Heel mooie beelden ook trouwens. Ik vraag me af of dat eiland echt bestaat, want daar zou ik wel eens naartoe willen gaan...
Het is vast en zeker rond enkele Griekse eilanden opgenomen, maar het meeste was toch wel studiowerk volgens mij.
Vond de musical zeer goed maar de verfilming is echt lelijk gedaan. Crapy zang, acting, flauwe humor, lelijke blue-key, en gewoon verschrikkelijk slecht in beeld gebracht.
Met de flauwe en weinig goede humor kan ik het nog mee eens zijn, maar slecht gefilmd begrijp ik toch niet goed. Volgens mij is de choreografie in deze film zeker één van zijn toppunten. Zelden zo een film gezien waar zowel de hoofdrolspelers als de figuranten zoveel plezier in hun rol beleven. Ook de scènes bij nacht met het glindsterende water zijn meer dan mooi.
Plotselinge slow-motionbeelden in een dans;
Vond ik dan wel weer goed gedaan. Zeker bij het liedje van Dancing Queen, als je zo een slow motion beeld krijgt als Meryl Streep op het bed staat te springen en plezier beleefd met haar vriendinnen. Het lijkt alsof de tijd amper stil heeft gestaan en dat ze nog steeds het meisje van 17 jaar is. Mooi in beeld gebracht mede door die slow motion. Misschien dat het bij andere scènes minder bruikbaar was, maar kan het me niet herinneren. Bij de fontein vond ik het ook wel passen.
Vond de 3 "oude" vriendinnen wel grappig samen.
Vind ik ook. Hier moest ook de humor van komen. Alhoewel ik de humor niet echt eruit zag springen, denk ik toch dat dit drietal de grootste troef van de film is, wat personages betreft.
Het regiedebuut van Phyllida Lloyd is geen verkeerde film alleen jammer dat het verhaal zo magertjes was en dat sommige rollen wel zeer overdreven neer werden gezet en dan denk ik vooral aan de dochter van Meryl Streep.
Zéér juist, de dochter is meteen het minste personage van heel de film. Alhoewel ze kan doorgaan als de dochter van Meryl Streep vond ik ze totaal mis-cast. Zo overdreven, slechte mimiek.....Zelfs op de momenten dat ze drama moest spelen was ze aan het lachen en zag je die adhd-pretoogjes. Dik minpunt aan de film.
Toch bij al zeker geen slechte musical met enkele zeer memorabele scènes.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Jongens, even voor de duidelijkheid: deze film haalt het láng niet bij het veel betere Hairspray. Ik zeg oprecht dat ik hier heel veel van had verwacht, maar uiteindelijk niets kreeg. Bij Hairspray liep ik swingend de zaal uit, hier was ik blij dat het voorbij was. Tegenvaller van het jaar.
De Nederlander
Wel geinig, alleen dat irritante gezang wordt je niet goed van
michenou
gewoon een super film. kijkt heerlijk weg op de bank. een vette 5 punten
prometida
Ik ben hélemaal weg van deze film! Het is een echte feelgood movie en ik kan hem blijven zien! Ik vind het super hoe je soms hoort dat de liedjes niet helemaal zuiver worden gezongen, zo krijg ik het gevoel dat je hier toch met ''normale'' mensen te maken hebt. Meryl Streep & Julie Walters vind ik in deze film echt geweldige personages, het verhaal loopt lekker, leuk einde met ''James Bond'' haha. En de muziek is er gewoon heel leuk bij!
Daarom 4.5*
JohnnyO
Dit is een topper van een film.
Vooral als je de tijd van Abba hebt meegemaakt is het heel mooi om te zien hoe sommige sterren alles weten te geven in deze meeslepende musical.
Alle bekende nummers van Abba komen terug in deze film en op een zeer originele wijze in beeld gebracht.
Ik ben geen musicalfan maar heb met volle teugen genoten van deze zeer vermakelijke en zeker ook komische film.
ronalddamink
Ik heb vanavond samen met mijn vriendin deze musicalfilm gezien en ik moet zeggen dat de film echt een positieve verassing is.
Normaal is dit niet echt mijn genre en vind ik de muziek van ABBA ook niet geweldig, maar in combinatie met de gehele setting en de acteurs/actrices is de film echt zeer leuk geworden.
Juist de af en toe valse noten en die eigentijdse versie van de songs werken verfrissend.
De film krijgt van mij 4*
Niet te geloven dat dit ze nog redelijk lukt ook.
Het verhaaltje en de uitwerking daarvan zijn ronduit verschrikkelijk, maar die ABBA songs he...
Ik zou ze echt nooit zelf opzetten, maar ze zijn toch geniaal in elkaar gezet en in een film als dit werken ze erg goed, zij redden de film, evenals de erg goede (oudere) acteurs in de film die er vooral zelf erg veel lol in lijken te hebben.
cafe1900
Mijn vrouw heeft zich kostelijk vermaakt bij deze feel good movie. Na 'n half uur had ik het wel gehad met de muziek van ABBA maar zoals ik al in het begin vermelde, het is 'n echte vrouwenfilm waar ze met 'n paar vriendinnen naar moeten gaan kijken en de mannen moeten gewoon thuisblijven.
Sutherland
Wat is dit een heerlijke film zeg! Ik heb de musical ook gezien, en ik vind het toch knap dat ze er dit van weten te maken. De nummers zijn aanstekelijk, de humor(vooral de oudere vriendinnen van Donna)is erg grappig en hij kijkt gewoon lekker weg!
Heb me prima vermaakt, zeker een aanrader!
citykids11
ik heb de nederlandse musical ook gezien en die vond ik toch veel beter. het was maar een beetje een slap aftreksel.
de liedjes van abba maakte het wel leuk, omdat je die kent, maar het verhaal was nog meer verbaggerd ten opzichte van de musical. de zang was nou ook niet altijd geweldig. de humor erin maakte het dan toch nog wat goed.
door de leuke meezingliedjes en de humor, een 2.
matthijs_013
Het is het categorie film dat zo ontzettend slecht en fout is, dat het zowaar grappig wordt.
lanogalera
Dit is een topper van een film.
Kan me hier helemaal in vinden.
5.0!!
lalaguna80
Heb deze film afgelopen week in een Spaanse bioscoop gezien.
Het was een pak van m'n hart dat de liedjes niet waren na-gesynchronyiseerd in het Spaans...waardoor de film toch goed te volgen was.
Alleen al de liedjes maakt de film de moeite waard. Heerlijke nummers... Ook de veelzijdige Meryl Streep krijgt weer een dikke voldoende (zowel zang als acteren) en tilt deze film omhoog!
Jammer van Pierce Brosnan....zijn zang is echt om te lachen...
Al met al een leuke film met goede muziek en zo nu en dan een paar grappige momenten. 3 ***
LucaBrasi
Tja, met zo'n cast en score en een paradijs als achtergrond moet je heel erg je best doen om een film te laten floppen.
Toch schrok ik me elke keer rot van de slechte overgangen.
Net of een naar een LP vol met krassen zit te luisteren.
Of ben ik een paar keer in slaap gevallen?
Pierce Brosnan mag van mij best wat vaker zingen.
Van mij een 3.
Eric Roberts
Érg leuk in elkaar gezet en in combinatie met de vrolijke muziek een echte "feel good"!
Betrapte mezelf erop dat ik ruim 1 ½ uur lang met een glimlach om de lippen heb gezeten - vandaar dan ook een 4,5.
ArcovandenBroek
Mamma Mia draait al máánden in de bioscoop en nog steeds trekt Mamma Mia volle zalen. Wat een succes is deze film!
kanjertje
Superfilm.
Tot hiertoe de enige film dit jaar die 108 minuten plezant overkwam om me goed deed voelen.
En wat een cast zeg, die Meryl Streep is blijkbaar van alle markten thuis.
4,5
A.v.D.
Leuke vermakelijke zomerhit...
Zingen was niet echt je van het, en toen Pierce Brosnan begon, vond ik het eigenlijk heel aandoenelijk...
Al met al genoten ...
Annet_
Ik vond het een verschrikkelijke film. Het was een vrolijke film met leuke liedjes, maar er zat amper verhaal in de film. Dat einde vond ik ook helemaal nergens op slaan. Bovendien was het acteerwerk echt vreselijk. Volgens mij ben ik de enigste vrouw hier die deze film heel erg slecht vindt.
netschaap
Meer dan gelijk welke andere film die ik ken, belichaamt deze prent op een vrolijke en pretentieloze manier absolute levensvreugde!
Deze film doet perfect wat hij belooft, en eens je als kijker in het begin even de klik naar lichte waanzinnigheid wilt maken dan is deze film een kleine twee uur absoluut plezier gegarandeerd!

Mamma Mia! Here We Go Again
2018

Noten op de zang: De allerbeste verfilmde musicals

'Mamma Mia!' krijgt derde deel, Alan Carr bevestigt rol: 'Ik ga naar Hollywood'

Meryl Streep wil terugkeren voor een derde 'Mamma Mia!'-film: "Als er een idee is dat mij enthousiast maakt, ben ik er helemaal bij"

Regisseur Ol Parker geeft hoopvolle update over mogelijke derde 'Mamma Mia!'-film: 'Er is een plan'

Marie Heurtin
Drama / Biografie, 2014