• 9.374.673 stemmen

Geregisseerd door: Jason Reitman

Met onder meer: Elliot Page, Michael Cera en Jennifer Garner

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Juno

"A comedy about growing up… and the bumps along the way."

Juno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Dat deze film een grote populariteit geniet is erg begrijpelijk. Heftig thema (teenage pregnancy) dat nu eens niet als een enorm belerend drama wordt neergezet, maar menselijke proporties blijft behouden. Het is in zekere zin een typische Amerikaanse lievelingsfilm die, net als Brokeback mountain, in het liberalere Europa toch beduidend minder snel als taboedoorbrekend zal worden ervaren. De film is cute, maar uiteindelijk toch weinig opzienbarend, waardoor de oscarnominatie voor beste film dat destemeer is. Leuke soundtrack met een hoop twee-acts

avatar van Norma

Norma

eddiefannez schreef:

.moet toegeven, het verhaal is erg leuk verteld, goed gefilmd, maar kon toch niet het gevoel onderdrukken dat ik het nu allemaal niet echt heeeeeeel speciaal vond.....

Dat gevoel had ik dus ook. Absoluut een heel onderhoudend filmpje met een vrolijk intro, warme kleurtjes en gezellige liedjes waar menigeen zich best mee kan vermaken. Maar bijzonder? Nou, nee. Acteerwerk, script, het is allemaal best in orde maar naar mijn idee echt niet uitzonderlijk briljant, scherp of wat dan ook. Ik kan me dan ook niet geheel aan de indruk onttrekken dat sommige mensen die nu 4 * of meer stemmen hier zonder de oscarnominaties wellicht een puntje minder voor zouden hebben gegeven. Maar het is voor hen waarschijnlijk met name de sfeer die het hem doet....en toegegeven, die is prima.

avatar van Respekked

Respekked

Juno, wat een vervelend kind. Ik weet niet wat voor teksten de gemiddelde 16 jarige puber uitkraamt, maar al die quasi hippe en quasi grappige teksten lijken me een product van schrijver die de plank behoorlijk mis heeft geslagen. Het eerste uur van deze film is zo ongelofelijk geforceerd. Neem nou het bezoek aan dat Ultrasound vrouwtje. Geef em van katoen moeders!

avatar van hydraulix

hydraulix

The One Ring schreef:

Persoonlijk vind ik het niet moeilijk om mee te leven met Juno. Het thema van de film is realistisch, maar de uitwerking ervan is luchtiger dan gewoon en draait niet helemaal op realisme (al is de film wel geloofwaardig genoeg in mijn ogen). Je moet het niet zien als een neorealisme-achtige film (oftewel bijna documentaire-achtig realistisch), maar meer als een fantasievolle kijk op het echte leven, met personages die fijn balanceren tussen typetjes en echte mensen, met uiteindelijk toch de doorslag naar die tweede categorie. Ik zou het een kans geven, maar hou gewoon in het achterfhoofd dat je Juno niet werkelijk op straat hoeft tegen te kunnen komen.

Ja dat vind ik wel goed verwoord voor een dergelijke film en deze zijn vaak mijn favoriet. Ik ben het deels met je eens qua mening, maar soms was er sprake dat er overacting was (vooral de scènes als Juno met haar vriendin aan het praten is). Jammer dat je in bios niet goed had kunnen luisteren naar de soundtrack, want die vond ik werkelijk fenomenaal! Voor mij wel een oscarnominatie waardig!

avatar van Khd

Khd

De film wist me niet te raken, en de moraal van het verhaal vind ik een beetje overtrokken. Ach, ik hoopte op een komedie film, maar ik kwam er bedrogen uit.

avatar van serpico

serpico

Norma schreef:

Ik zou eerder hoger stemmen vanwege het te lage aantal nominaties

avatar van grid8400

grid8400

Schattig filmpje. Leuke soundtrack vond ik.

avatar van Wezze

Wezze

Feel-good movie..

avatar van gerjan24

gerjan24

Deze film begint wat zwakjes, maar eindigd in alle zoetigheid. Een ware happy ending. Terechte oscar nominatie voor Ellen Page. Deze brutale, goedgebekte tiener bewijst in Juno dat ze nog tot veel in staat is. Jennifer Garner viel wat tegen. Een beetje over the top acteren. Maar goed, daar was haar rol ook wel een beetje voor bestemd. Vooral voor leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht is dit een nachtmerrie die zij hopelijk nooit mee zullen maken. Wellicht ook nog een extra waarschuwing voor jonge tieners om te zien wat er mis kan gaan als je het 1 keer niet veilig doet. Leerzaam is deze films dus wel. Op de schaal van 1 tot 10 geef ik deze film een 6,5

avatar van jvdh

jvdh

Een film met een goed concept. De film kon me alleen niet raken ik vond de songtekst te 'gewoon' overkomen. Daardoor was het moeilijk om mee te leven met het Juno en bracht het niet echt gevoelens in mij op. Helaas verder een aardige film, maar veel meer dan een 6,5 krijgt die niet. 3*

avatar van missl

missl

nou ja, wat moet ik hier van zeggen of denken. de enige reden waarom ik erheen ging is omdat iedereen (of nou ja, niet mensen die ik ken, maar sommige mensen waarvan ik reviews had gelezen er zo ontzettend enthousiast over waren) en omdat dit een Oscarnominatie op zak heeft natuurlijk. maar ja, eigenlijk is het een simpel filmpje, gewoon lekker. niet heel diepgaand.

ik vind wel dat die ellen page waanzinnig goed speelde (maar oscar hiervoor? please no) en ik denk dat ze nog wel mooie films zal gaan maken dus de oscar komt vast in de toekomst wel. sommige opmerkingen waren ook wel erg briljant dus al met al nog een 3.

avatar van Respekked

Respekked

Respekked schreef:

Laatste half uur maakt toch nog wel een hoop goed. Geforceerdheid verdwijnt met een paar mooie stukjes luchtig drama. Jammer dat het eerste uur zo ronduit vervelend is.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Saaie poep en absoluut niet oscarwaardig imo.

avatar van CyraX

CyraX

akkoord met Respekked, naar het einde ging het eindelijk wat de goede kant op. Ik omschrijf hem nog het best als een geforceerde tienerfilm. Het taalgebruik ging mij al vrij snel irriteren.

3.0 *

avatar van The Last

The Last

Vergelijkbaar met 'Knocked Up'?

The One Ring

Mwah. Deze film is een stuk eigenzinniger en vooral leuker.

avatar van neles24

neles24

lekker luchtig filmpje waar je niet te veel van moet verwachten.. kijkt wel lekker weg en is wel orgineel vind ik

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Heerlijke feel-good movie. Ik voelde me persoonlijk al een paar dagen k*t maar dankzij deze schattige en leuke film voel ik me plots een stuk beter. Ellen Page is fantastisch.

avatar van kanjertje

kanjertje

Zo 'feel-good' en een echte topper vind ik hem niet.

Het is wel een goede schattige film doorspekt met droge humor.

Het maakt deze film anders dan de doorsnee komedies/drama's en da's wel leuk.

Vooral Ellen Page zet een opmerkelijke rol neer maar om haar hiervoor te nomineren met een oscar is nu ook wel wat overdreven.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ik lees zojuist op Imdb dat Juno een remake is van een Koreaanse film,

blijkt Juno toch niet zo origineel te zijn.......die amerikanen.....altijd maar gebrek aan originaliteit.

avatar van Knisper

Knisper

Dat zou om deze film gaan: Jeni, Juno, maar de schrijfster ontkent dit in alle toonaarden, en beweert nooit van deze film gehoord te hebben, totdat een journalist er mee kwam.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ik heb net een kwartier van Jeni, Juno op Youtube bekeken, er komen toch wat aardig overeenkomsten.

Wellicht interessant voor meer mensen. Jenny & Juno op Youtube

The One Ring

Ik heb het plot van Jeni, Juno bekeken en de eerste 15-20 minuten aanschouwt en trek de conclusie dat de enige overeenkomst tussen beide is dat een tienermeisje zwanger is. Jenny is een ander type dan Juno zo op het eerste gezicht. Alle bijrollen uit Juno lijken niet in deze film aanwezig te zijn. Er wordt niet naar pleegouders gezocht, terwijl dat de hoofdmoot van Juno beslaat. Het lijkt er op dat Jenny, Juno meer draait om het voorbereiden van ouderschap. Daarnaast is het de jongen die hier Juno heet en niet het meisje. Als de naam Juno niet in Jenny, Juno zat zou er waarschijnlijk geen haan gekraait hebben. Ik vind het wat vergezocht allemaal.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik hou altijd wel van films met flotte / onverwachte / droge dialogen. Deze film zit er barstensvol van, dus ik heb wel genoten.

Verder was dit een leuke en frisse film. Dat de oscar nominaties nou geheel terecht zijn wil ik ook weer niet zeggen, maar daaraantegen zijn er zat slechtere films in het verleden die diverse oscars / prijzen hebben gewonnen / zijn genomineerd.

In ieder geval een aanrader

avatar van Slynkin

Slynkin

ik heb wel waardering voor een film die het vooral met de casting en verhaallijn even helemaal anders aanpakt.

Toch vind ik de film wel erg overgewaardeerd.

4 sterren voor deze film vind ik wel erg overdreven

avatar van gerre

gerre

Adoptie-ouders vinden via advertentie? Ik vraag me of dat dat gebruikelijk is..anyone?

The One Ring

Ja hoor. Ik plaats geregeld zo'n advertentie.

avatar van voomzap

voomzap

Slappe hap. overacting alom en foute humor. Er zit nog net geen lach-machine achter de grappig bedoelde scenes.

Bah.

1,0

avatar van decsss

decsss

hij heeft leuke momenten en kijkt lekker weg, en Ellen Page zet haar rol goed neer. 3,5*

avatar van serpico

serpico

Ik vind dat Ellen Page de oscar moet winnen vanavond.