• 9.374.105 stemmen

Met onder meer: Keith Carradine, Powers Boothe en Fred Ward

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 4 februari 1982

Plot Southern Comfort

"It's the land of hospitality... unless you don't belong there."

Een aantal leden van de Louisiana National Guard, een groep parttime soldaten, gaat voor een weekend op oefening. De tocht zal hen diep de moeraslanden invoeren. Ze zijn slechts licht bepakt en hebben slechts losse flodders in hun geweren, behalve Reece die heimelijk echte kogels heeft meegenomen. De 38 km lange tocht verloopt niet zo ongevaarlijk als bedoeld. Wanneer ze op een meer stuiten dat niet op de kaart staat, moeten ze improviseren. Langs de kant vinden ze een aantal kano's van de plaatselijke bevolking, de Cajun Indians. Ze lenen de boten en laten een briefje achter. Terwijl ze het meer oversteken, ziet Stuckey, één van de teamgenoten, aan de kant vier jagers staan. Er wordt geschoten.

avatar van You_bastard

You_bastard

Spannende film hoewel het verhaal wel op die van Deliverance leek.

avatar van FisherKing

FisherKing

Lugubere sfeer in vijandige Cajun omgeving (streek in Louisiana waar nog franstalige gesproken wordt); ook met een goeie Fred Ward en Peter Coyote.. Hele goede, broeierige Thriller die indruk maakt..(lijkt wel iets op Deliverance en First Blood maar dat is niet storend )

avatar van jedymaster

jedymaster

is in deze film die verkrachting of was t in die film met burt?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Dat is die film met Burt, Deliverance.

avatar van chrissie

chrissie

fantastische soundtrack van Ry Cooder overigens

Bandit

Erg goede film, maar haalt nergens het hoge niveau van "Deliverance". Jammer dat de karakters een beetje stereotype zijn. Prima muziek van Ry Cooder. Hoogtepunt van de film is als Carradine en Boothe in het dorpje aangekomen zijn en tijdens de uitbundig feestvierende Cajunbevolking een paar gasten omleggen.

avatar van martens

martens

Geen slechte film, best spannend, maar ik moest steeds aan Deliverance denken!

'k Ben blijkbaar niet alleen ...

Overigens prachtige muziek!

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Ontzettend goeie film. Mooie muziek, mooie setting, goeie acteurs. Ik snap de vergelijkingen met Deliverance en First Blood wel, maar deze film staat toch wel op zich. Ga ik zeker nog aanschaffen.

PartyMarty schreef:

Ga ik zeker nog aanschaffen.

Koop dan wel de import-versie, want die van Bridge is bagger.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Suggesties over een locatie, incl prijsindicatie?

Bandit

Oa. in Boudisque op de Haringpakkerssteeg in Amsterdam (ongeveer 15 Euro).

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Walter Hill bouwt deze actiefilm tergend langzaam op, als een valstrik die traagjes dichtgaat.

avatar van steven36

steven36

Na deliverance, komt natuurlijk southern comfort. De enige vergelijking die je mag maken is dat ze beide meer dan goed zijn, ze niet meer gemaakt worden en dus op eenzame hoogte staan. Veel kijkplezier. LAPIN!!!!!!!!!

avatar van mikey

mikey

groep soldaten maken er een zooitje van met als gevolg dat een stel drankstokers hun bloed wel kunnen drinken. kat en muis-spel volgt in een oerbos. spannende achtervolgingen. vreselijke situaties. kortom zien!

avatar van De Knip

De Knip

haha, ze hebben nog kogels en het leek me toch vrij handig om die dan af te vuren om die overvliegende helikopter te waarschuwen ipv maar wat te schreeuwen en te gebaren. En zo zijn er nog wel meer domme acties van de getrainde soldaten

avatar van De GeuS

De GeuS

Spannende film met een onverwacht einde; 3,5*

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Op het eerste gezicht stelt deze film niet zo heel veel voor, maar de intense spanning wekt toch het één en ander op.

Groepje rekruten in een grauwig moeraslandschap op de hiel gezeten door een onzichtbare vijand, herhalend op het verkeerde been gezet en uiteindelijk in het nauw gedreven.. Hierbij bied hun militaire training weinig garantie op een veilig doorkomen in een gebied waar de lokale bevolking overheerst.

avatar van Leno

Leno

Ik heb sinds Big Brother een groep mensen nog nooit zulke idiote dingen zien doen. Zodoende kreeg ik nauwelijks sympathie met de karakters en was de spaning niet zozeer aanwezig.

De grimmige sfeer, locatie en het erg spannende einde maken veel goed.

avatar van Diesel

Diesel

Uitermate amusante actie thriller met leuke humor, betoverend mooie score en zeer goede rollen van Powers Boothe, Fred Ward en Brion James. Vooral Ward maakt indruk. Keith Carradine komt echter niet geloofwaardig over. Hij zit duidelijk niet lekker in zijn rol en mist daarom de nodige overtuiging. Carradine is trouwens de enige acteur in de film die een zwakke prestatie levert. Verder enkele zeer indrukwekkende momenten, vooral de scène waar sgt. Poole totaal onverwachts een kogel door z'n kop krijgt door een van die Cajun fucks werkt adrenaline pompend.

Er hangt constant een dreigend sfeertje aan de film, net alsof er elk moment iets vreselijks kan gebeuren. Dat gebeurt uiteindelijk ook maar niet zomaar uit het niets. Hill bouwt de spanning langzaam op die resulteert in een geweldige finale. Al met al een zeer geslaagde film..

We ain't too smart, but we have a good time.

****

avatar van krabat

krabat

Nee, dit vond ik helemaal niets. De vergelijking met Deliverance doet me pijn in het hart. Het acteerwerk overtuigde nergens en sommige personages waren ronduit lachwekkend. Vreemd dat deze zo'n hoge beoordeling krijgt.

En dan dat einde: de twee overlevenden zien in slow motion een leger truck. Wat moest dat betekenen? Ze hebben het uiteindelijk gehaald en worden overmand door emoties? Jammer, want het verhaal op zich sprak mij erg aan, maar teveel tegenvallers. 1,5*

avatar van zoutzak

zoutzak

ik zie deze overal voor 3 euro liggen, misschien toch maar eens binnenhalen dan.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Spannende film, die inderdaad wel erg veel op Deliverance lijkt, maar je wel als kijker in z'n greep houdt. Ik vond ook de setting er mooi.

zoutzak schreef:

Lees voordat je de regio 2 versie koopt, eerst even deze review over de kwaliteit van beeld en geluid.

avatar van Leno

Leno

Ondanks de matige beeld- en geluidkwaliteit is het wel een aardige film, dus de 3 euro wel waard. 12 euro is te veel als het klopt wat er in het artikel staat.

avatar van HeatWave

HeatWave

Vrij rustig opbouwende film.

Tot dat Stuckey een enorme stommiteit begaat.

Dan komt de aktie op gang, met soms tussen door weer wat dode momenten.

De scene dat er opeens allemaal bomen naar beneden vielen vond ik wel erg onrealistisch.

Ook het einde van de film vond ik erg afgekapt overkomen.

Toch buiten deze paar minpuntjes om vond ik de aktie erg goed.

Het laatste kwwartier is zelfs bloedstollend.

Krijgt van mij 3 punten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film komt maar traag op gang en wil in het begin niet echt spannend worden, dit komt voornamelijk omdat er vrijwel geen muziek in de film zit. Alleen een relaxed gitaar riedeltje af en toe, maar geen spannende muziek op de goede momenten. Soms werken stiltes juist ijzingwekkend, maar het kwam niet goed over. Misschien zat ik er niet lekker in door een aantal karikaturale personages, of misschien was het de matige, gedateerde geluidskwaliteit.

Naar het einde toe wordt de film steeds spannender en zoals die dude hierboven al zegt, het laatste kwartier is echt bloedstollend. Het kan echt alle kanten op gaan en ik zat op het puntje van mijn stoel.

Het einde is misschien af gekapt maar wel goed gekozen. En ja, ik had ook geschoten naar die helicopter, maar goed.

Is niet zo goed als Deliverance maar komt een heel eind.

4 sterren!

avatar van De GeuS

De GeuS

Prachtig affiche trouwens....

Vergeleken bij deze is "Deliverance" toch een stuk minder spannend; daar maar een halfje af dus....

Bandit

Misschien minder spannend, maar veel beter acteerwerk.

Ik kan er helaas geen halfje meer bijgeven.

avatar van tscheu

tscheu

Dit is echt een film die uitgroeit tot een klassieker.

Ik vind de gelijkenis met Deliverance mank gaan, de enige vergelijking zijn Cajuns.

Het verhaal achter deze film heeft ook een diepere betekenis, de onzin van de Vietnam oorlog.

De meester van de filmmuziek Ry Cooder heeft ook de sfeer van de moerassen perfect versterkt.

Als er dan een vergelijking moet zijn: beter dan Deliverance en krijgt van mij 5 sterren.

avatar van tevelenco

tevelenco

Leuke aktiefilm uit de jaren 80.

Met een lekker maf verhaal vol maffe luitjes en maffe gebeurtenissen.

In een lekker grimmig sfeertje waarbij de spanning steeds verder toeneemt.

En ook nog eens ondersteunt door een goede en sfeervolle soundtrack.

Hier en daar mischien wel iets "over the top" maar toch scoorde deze film voor mij een dikke voldoende.