• 8.846.363 stemmen

How to Lose Friends & Alienate People (2008)

Komedie | 110 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robert B. Weide

Met onder meer: Simon Pegg, Kirsten Dunst en Jeff Bridges

Releasedatum: 13 november 2008

Plot How to Lose Friends & Alienate People

"He's across the pond, and out of his depth."

Sidney Young is een gedesillusioneerde intellectueel die werkt bij een klein tijdschrift. Omdat hij een hekel heeft aan het leven van de glamour en roem in Hollywood, wordt hij opgemerkt door een groter publiek, omdat hij hier juist stukken over schrijft. Al snel wordt hij aangenomen bij een groter tijdschrift, waar hij zichzelf alles behalve geliefd maakt.

Sidney Young

Mrs. Kowalski

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Leuke film.

Erg leuk acteerwerk, vooral van Simon Pegg die erg goed een bij vlagen irritant mannetje neerzet. De grappen waren meestal zeer geslaagd, zoals die met Cuba en met dat broodje in de lift. Het verhaal is wellicht ietwat aan de cliché kant, maar niet echt storend.

Gewoon een erg grappige film.
Het gemiddelde is wel wat aan de lage kant, vind ik.

avatar van Arapaho85

Arapaho85

flauwe voorspelbare 13 in een dozijn komedie, Simon Pegg is wel genietbaar, de rest is verwaarloosbaar.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Een film die nergens grappig wordt en maar door en door gaat. Vervelend.

avatar van clubsport

clubsport

grappige invalshoek voor een komedie waarin pegg het meer dan aardig doet .

De sprong van loser naar succes is wel wat snel afgeraffeld maar het eind is wel weer aardig gedaan .

avatar van IH88

IH88

“When I do it, it's called flirting. When you do it, it's called sexual harassment.”

Pegg en Dunst zijn een onwaarschijnlijk, maar wel leuk koppel. De film zelf heeft veel vaart en een aantal sterke momenten. Het is zeker geen meesterwerk, maar vermakelijk is het allemaal wel. Pegg haalt weer allemaal fratsen uit, met wisselend succes. Regisseur Weide heeft nog wat kritiek op de oppervlakkige showbizzindustrie, maar dat werkt niet echt. Als romcom komt How to Lose Friends & Alienate People beter tot zijn recht.

avatar van revadebe

revadebe

Leuk filmpje, wel flauw. Af en toe wel fijne slapstick.

avatar van inah1907

inah1907

Hele leuke film.. simon pegg is ontzettend leuk.

Sommige grappen zijn voorspelbaar maar het is een leuke film met droge leuke humor.

avatar van Shadowed

Shadowed

Flauwe Pegg.

Als acteur ontbreekt het hem niet aan acteertalent. Hij weet van de meeste rollen wel wat te maken en doet daarin vrijwel altijd wat hij moet doen. Hij kan zich ook een aardig charme veroorloven die hem in bijna elke film vooruit weet te helpen. Het jammere is dat hij alleen weleens moeite heeft om de juiste films uit te kiezen.

Dit keer kiest hij voor een film met een lange en ambitieuze titel, maar vervolgens ook met een inhoud die erg simpel te noemen is eenmaal deze volledig wordt onthuld. Eigenlijk is het vooral nog een toevoeging aan het soort film die belicht dat succes qua rijke banen niet rooskleurig is, maar wie bekend is met Pegg zal wel weten dat daaraan de nodige excentriekheden worden toegevoegd.

Het acteerwerk is niet briljant van de overige rollen, alhoewel ook niet zozeer slecht. Het personage van Fox wordt erg geslaagd geïntroduceerd maar vervolgens ook wat van het doek verwijderd. Dunst komt ook niet helemaal uit de verf door een vooral gebrekkig script die haar in een erg eentonige prestatie dwingt. Het is dus al moeilijk om een band te zien ontstaan tussen haar en Pegg, en dat lukt dan ook niet helemaal.

De soms grappige situaties, redelijke decoraties en een verloop dat zichzelf lang genoeg inleidt om niet meteen voorspelbaar te zijn worden helaas wat tegengewerkt door een grotere hoeveelheid suffe grappen, weinig geslaagde personages en een te lang verloop. Fans van Pegg zullen er vast wel wat vermaak uithalen, maar wie er niet zoveel mee heeft zal waarschijnlijk z'n schouders ophalen voor deze film.

avatar van Neder0001

Neder0001

Ik heb mij toch wel een goed uur vermaakt met deze film. Vond 'm best grappig. Maar het romantische gedeelte, wat vooral het laatste halfuur veel te geforceerd wordt, haalt het geheel toch wel een halve ster omlaag.