Ghost in the Shell (2017)
Genre: Sciencefiction / Actie
China / Hongkong / India / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Rupert Sanders
Met onder meer: Scarlett Johansson, Takeshi Kitano en Michael Pitt
Gesproken taal: Japans en Engels
Releasedatum: 30 maart 2017
Plot Ghost in the Shell
"There's nothing sadder than a puppet without a ghost."
'Ghost in the Shell' volgt een unieke hybride cyborg, bekend als de Major, die leiding geeft aan de politie-eenheid Task Force Section 9. Deze eenheid heeft als doel de meest gevaarlijke criminelen en extremisten uit te schakelen. Ze worden vervolgens geconfronteerd met een vijand die het gemunt heeft op Hanka Robotic's cybertechnologie en deze probeert te vernietigen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ghost in the Shell (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Red Robed Geisha
Skinny Man
Saito
pascal83
Die trailer is echt verschrikkelijk, net als de muziek en de cast. Vrees het ergste.
Arri
Ik ben totaal niet bekend met het bronmateriaal maar ik moet zeggen dat de trailers mij zeer aanspreken. Ik ben benieuwd
Inland Rabbit
ik vind de trailer niet eens vreselijk. campy, maar wat wil je dan....
mjk87 (moderator films)
Die vertraagde versie van Break the Silence ...
Enjoy the Silence
Was het maar waar
Edit: Oh, en dan die tagline:
Hopelijk snel te downloaden, dit wil ik denk ik niet in de bioscoop zien.
tbouwh
Maak het dan niet nog erger door de Nederlandse tagline te posten
danuz
Huidige poster lijkt verdacht veel op die van Criminal (2016). Zelfde cell shaded effect en kleurstelling.
Seam
Wel een mooi moment om familie en bekenden juist te introduceren met het origineel. Trailer vond ik nog wel meevallen, qua looks komt het aardig overeen. Maar juist de framing en editing vond ik zo bijzonder in het origineel. Tenenkrommende remix van Enjoy the Silence btw, mijn hemel wat een afschuwelijk gekozen nummer.
Vond Scarlett trouwens een beetje tegenvallen, misschien was Vikander en betere keuze geweest (naar aanleiding van Ex machina).
Arri
De (naar wat het lijkt prachtige) production design is gedaan door de Nederlander Jan Roelfs. Gaaf!
n00r
Ik kan Scarlett Johansson wel waarderen als actrice.
ghostman
Aanvankelijk was ik heel erg enthousiast , maar na het zien van deze teleurstellende trailer heb ik nu geen idee of ik deze film ooit zal zien ...
Richardus
Ik vond in de bios de 1e helft van de trailer erg mooi, tot Johansson in r nepnaakt pakkie begon te fluisterhijgen en zwaaien. Lijkt visueel best gaaf maar qua verhaal/acteeruitwerking knudde. Ik ken het manga origineel trouwens niet, ben bij Akira blijven steken lol
bart007bond
Trailer ziet er cool uit.
Hoop op een release in 2d
psychopath
Ben erg benieuwd, heb ghost in the Shell AL meerdere malen gezien in het Amerikaans en Japans, kijk er naar uit.
HorrorFan007
Spijt dat ik naar avant prémiere ben geweest er zijn veel betere films dan deze brol jammer gemiste kans
dutchtuga
Wie bekend is met Ghost in the Shell zal merken dat de film een stuk simpeler in elkaar zit dan de manga of de anime. Het is ook onmogelijk om alle ethische en filosofische vragen, die in de strip en animatie zo duidelijk naar voren komen, te vangen in een film van 107 minuten. Hetzelfde geldt ook voor de ontwikkeling van de personages.
Lees meer:
Ghost in the Shell (Rupert Sanders) – recensie | It's Only a Movie - itsonlyamovie.nl
dutchtuga
Recensie is niet van mij maar van een collega. Ik zou zeggen, ga op de site in discussie
dutchtuga
Veel plezier. Ikzelf heb helaas weinig met Gits, dus laat het lekker aan me voorbij gaan.
skinny_tie
Ik zag de 5 "ballen" (waarom ballen?) staan, maar na het lezen van de recensie was mijn enthousiasme alweer getemperd. Mij leek 3 beter bij de recensie passen.
MartMovie
Net gezien in de voorpremière van Pathé. Als ik dan toch 2 positieve punten mag noemen dan is het Scarlett Johansson. Maar verder pffff wat een but film. Wat doet denken aan een kruising tussen The Matrix en Blade Runner heeft geen van al het goede wat deze films wel hadden. Het verhaal is zo mager als Martin Brozius en het ontbreekt aan actie, humor of welk ingrediënt dan ook. Het straatbeeld is niet slecht weergegeven met veel levensgrote videobeelden en hologrammen, maar ook al zo veel gezien in veel betere films. Ik zeg geen kaartje kopen en lekker over 2 jaar op een dinsdagavond bij veronica of Netflix kijken.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Logan
Actie / Sciencefiction, 2017

Kôkaku Kidôtai
Animatie / Sciencefiction, 1995
filosofiecyborghackerstrong womandystopieonderzoekgebaseerd op stripvrouwelijke hoofdrolspelercyberpunkterrorismegebaseerd op mangaevolutionintelligence officernetwork 3dbased on animeinner journeyprosthesis anxiouslive action animepublic security live action adaptation of manga