• 9.378.916 stemmen

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Jumper

"anywhere is possible."

David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.

avatar van blaze2006

blaze2006

Verhaal is afgeraffeld in de korte tijd.

Rachel is zeker een van de pluspunten die de film heeft.

Verder zat er weinig diepgang in en kijkt de film wel lekker weg.

avatar van steventje

steventje

Film waar ze veel meer uit kunnen halen.

Het jumpen wordt niet uitgelegd. Wie kan het en waarom? Is dit schadelijk voor het lichaam op lange termijn?

Soit, de film trekt op niet veel. Misschien interessant voor kids t.e.m. 12 jaar.

avatar van AGoos

AGoos

steventje schreef:
Film waar ze veel meer uit kunnen halen.

moet dit dan? voor mij hoeven ze echt geen semi-wetenschappelijke uitleg te geven voor het feit dat hij kan teleporteren...ik ben het met je eens dat de film wat meer had mogen uitweiden over bepaalde zaken en dat de film te kort is..maar was dan meer ingegaan op de karakters, zoals waarom sam jackson zo graag al die jumpers dood wil hebben...ja hij zegt een paar keer dat niemand dat mag kunnen ofzo... maar diep hem wat verder uit ofzo...of ga wat meer in op de terugkeer van hayden christensen naar zijn geboorteplaats, naar dat meisje...als hij terug komt in die kroeg is het zo van..."ik zag je meteen"...zo zou ik niet reageren als ik dacht dat een jongen harstikke dood was omdat hij voor jou ogen door het ijs was gezakt... en dan zoveel jaar later bij mij in de kroeg zou zitten...ze vraagt volgens mij ook nergens van: " he hoe zat dat nou?"

avatar van Martijnnn

Martijnnn

en ook meteen mee naar Rome gaan

avatar van nardo

nardo

Terleurgesteld, dit was echt een film waarnaar ik uit keek,

vooral omdat het verhaal mij zo boeid, als ik maar éen wens mocht doen dan wist ik het wel

Maar dan begint het verhaal en het is allemaal zo voorspelbaar de acteurs komen totaal niet uit de verf, op zijn zachtst gezegt.

verhaal enorm origineel, goede acteurs en dan wordt het zo'n typish amerikaanse film met mooie effeckten neergezet, totaal niet ingediept in de personage's en de hoofdrolspeler is speeld als een sukkel.

Ik heb hem een 1.0 gegeven, mag dan wel laag zijn maar heb je een goed verhaal verneuk hem dan niet,,

leuk om een keertje te zien maar wacht paar jaartje en bekijk hem een keer op veronica, perfeckt voor zo'n achterhaalde film als dit.

frustatie

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

ik vond em wel geinig... niet echt hoogstaand ofzo..maar leuk als je verstand even op 0 wil zetten en leuk filmpie wil kijken:) 3 *

avatar van Flipman

Flipman

Flipman schreef:

Een aardige film. Een leuk uitgangspunt, maar wel weer volgens strikte Hollywood-regels. Maar erg leuk om te zien, meer diepgang was op zijn plaats geweest.

Nog maar 's hierop terugkomen. De Hollywoodsaus was toch veel te zout naar mijn smaak. Een twee.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Voornamelijk een uitermate oppervlakkige actiefilm: 2,00 (1,90)
Want veel meer is het zeker niet. Het concept is opzich best aardig, maar zo sterk uitgewerkt als in bijvoorbeeld Deja Vu (niet helemaal vergelijkbaar, maar toch) word het in Jumper nooit. Sterker nog, met deze vergelijking word Jumper misschien zelfs wel te veel eer aangedaan... Het plot vertoont geen grijntje diepgang, rolt van de ene in de andere actiescene zonder een moment van rust in te bouwen en word de kracht van David nergens ontplooit. Dit was duidelijk niet de bedoeling van de producers, maar de film voelt nu behoorlijk leeg en 'overbodig' aan. Er blijft niets meer over dan het welbekende run-and-hide verhaaltje gehuld in een stevig laagje science fiction. De film wist me nergens te verassen, worden er zelfs voorspelbare, flauwe grappen uit de kast gehaald met de krachten die David bezit (denk aan de scene waarin hij zich verplaatst om zo wel bij de afstandsbediening te kunnen.... Hoe zwakzinnig en inspiratieloos.....) en is de reden waarom de Paladines achter de Jumpers aanzitten geen moment overtuigend.

Echt realistisch is de film ook al niet. Men vergalopeerd zich bij vlagen behoorlijk, enkel en alleen om het gehalte aan spektakel te bewaren, jammer. Om over het aantal plotholes en continuiteitsfouten nog maar te zwijgen. Jumper moet het voornamelijk hebben van de cinematografie. Het camerawerk is over het algemeen heel behoorlijk, weliswaar soms ietwat 'overdone', maar verder prima. De special effects zijn acceptabel maar soms ietwat afgeraffeld en ook de montage laat bij vlagen te wensen over. En wat te denken van Doug Liman. Waar hij met The Bourne Identity nog exact wist hoe hij het wilde hebben is er van die kwaliteit in Jumper nog maar weinig over. Een groot aantal scenes zijn lukraak in de film weggewerkt, word er zoals gezegd nooit de tijd genomen om een moment van rust in te bouwen en voegt Liman in het geheel simpelweg tergend weinig aan de film toe.

Want ook de acteurs weet hij geen moment tot het uiterste te dwingen. De prestatie van Hayden Christensen is zelfs ronduit zwak. Hij rommelt maar wat aan en weet zich eigenlijk geen moment een karakter met een eigen identiteit aan te meten. Hij volgt veel te veel op wat hem word opgedragen, zo lijkt het althans, hetgeen leid tot een zeer povere, statische acteerprestatie. Het olijke koppie van Rachel Bilson doet het niet veel beter en de rol van Samuel L. Jackson is een regelrechte giller. Wat heeft hem in godsnaam doen verleiden om voor deze rol te kiezen... Het zal wel met geld te maken hebben, i guess. Deze rol is een regelrechte aanslag op zijn gehele oeuvre wat mij betreft... En dan heb ik de belabberde dialogen nog niet eens genoemd. Jumper is typisch zo'n film waarvan je zegt, wat moet ik ermee. Het grote gebrek aan overtuiging, de zeer geringe diepgang (of beter gezegd: geen diepgang) en het tijdsbestek waar Jumper in word afgeschilderd doen deze prent allesbehalve goed. Ook Liman weet zijn stempel niet te drukken. De acceptabele cinematografie houd Jumper weg van een zware onvoldoende, maar dan nog heb ik het gevoel dat Jumper er met een 2 nog redelijk bekaaid vanaf komt.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze film was belachelijk.het was ontzettend saai en voorspelbaar naar mijn idee.hij kan inbreken doordat ie door muren kan.dan denk ik "Ja En?" is dit het nou waard om een film van 88minuten(Duurt nog te lang) te maken?.

88Fabian schreef:

de film gaat ook niet over inbreken in kluizen, dat was maar een klein detail waarom hij zo rijk was.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Mmm, ik snap niet dat zoveel mensen deze film zo slecht vinden. Ik vond hem toch wel aardig. Nee, het is geen superfilm en zeker niet Doug Liman's beste (dat is the Bourne Identity, naar mijn mening), maar een gemiddelde van 2,86 vind ik het toch ook echt niet waard.

Kevin13

eens! Goede special effects, goede acteurs en toch mooie vechtscenes ? wat verwacht je nog meer van dit soort films.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Precies! Ik ken echt wel films die veel slechter zijn en hogere gemiddeldes hebben. Maar ja, dat heeft dan ook wel weer met meningen te maken.

Ik weet niet of dat zo is, maar misschien waren veel mensen teleurgesteld in deze film, dat haalt het gemiddelde ook meestal sterk naar beneden.

Albus Dumbledore schreef:

Volgens mij is het omdat Hayden Christenssen hier in meedoet. Na zijn rol als Anakin in Star Wars II en III zijn er toch wel veel haters bijgekomen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Opzich best een zeer vermakelijk sf-filmpje vanwege het leuke onderwerp. Van de ene plek naar het andere "jumpen". Het onderwerp is leuk maar het verhaal is natuurlijk slap. Maar wie let daar nou op. De momenten en de gekozen locaties vond ik ook erg mooi en sfeervol. David Jumpt van Rome naar Londen naar Tokyo naar Egypte en ook Joegoslavie tijdens een oorlog. Wat ik dan wel raar vond is dat op verschillende hoezen de eiffeltoren groot erop staat terwijl hij nie eens in Parijs komt in de film. Maar ach,

Ook vond ik Samuel .L. Jackson vond ik weer perfect spelen als Jumper-jager.

Sfeervolle doch vermakelijke film. Dit kan der ook wel ff in.

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg tegenvallende film moet ik zeggen.

Het verhaal spring soms van de hak op de tak en het wordt nergens echt duidelijk wat het 'jumpen' is en hoe het werkt, waarom er paladins zijn enz. Het acteerwerk valt soms ook erg tegen. Jackson acteert op de automatische piloot, die zal even flink gecasht hebben.

Het enige wat wel goed is aan deze film zijn de special effects, want die vecht scènes hebben me toch wel weten te boeien.

Nipt 2, 5 sterren.

avatar van komerad

komerad

Een dikke 0 voor het verhaal.

Wanneer je geen zin hebt in verhaal maar een no brainer met vaart wil zien is dit wel een goeie.

avatar van Woutrr

Woutrr

steventje schreef:

Wie kan het en waarom? Is dit schadelijk voor het lichaam op lange termijn?

Oké, de eerste vraag snap ik nog (dat had ik ook graag geweten), maar shadelijk op lange termijn?? het is een science-fiction film.. geen drugs ofzo héhé

Vermits ik geen nood heb aan de gezondheid van de (toch wel gezond-uitziende) "jumpers" en ookal word het verhaal niet goed uitgelegd, er zit toch een behoorlijke vaart in de film, waardoor hij goed wegkijkt.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Ik vond het jammer dat de film een open einde had. Verder begon de film goed, maar inhoudelijk stelde het mij flink teleur. 2,5 ster vind ik meer dan genoeg voor deze film. Jumper heeft teveel sprongen naar achteren gedaan..

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik weet niet goed waar ik beginnen moet:
Ten eerste, er wordt helemaal niets uitgelegd wat jumpen is en waarvoor het eigenlijk bedoeld is;
Ten tweede, je krijgt geen duidelijke uitleg waarom ze opgejaagd worden door die "paladins";

M.a.w. nogal een zwakke film

**2,5***

avatar van Flipman

Flipman

Kevin13 schreef:

Enige vorm van diepgang. Niet veel, beetje maar.

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Ik doe eerst even enorm oppervlakkig, op 15-jarig-meisje niveau, maar die Hayden Christensen is zoooo knap Ik vond het leuk om een hele film naar hem te mogen kijken...

Mij leek de film zelf altijd wel leuk,en ik keek er naar uit om hem te zien. Dat heb ik gister dus gedaan. Ik hou wel van van die Sci-Fi dingen en als er dan ook nog een ssort van Fantasy-oeroudeoorlog aan te pas komt is het helemaal goed. Naja, film gekeken en ik was teleurgesteld. Goed begonnen, goede acteuars en een goed verhaal. Maar vrder ben ik het met de meeste hier eens; Waarom kan hij jumpen? Wat zijn die paladins? En wat hebben ze nou eigenlijk tegen hem, behalve dat God de enige is die snel van plek naar plek kan gaan?

Wat ik ook veel te slecht vond uitgewerkt was dat gedoe met zijn moeder. Ik vond het best spannend hoe ze hem waarschuwde toen hij vast zat in Rome, en keek erna uit om te zien wat er verder zou gebeuren met hun relatie. maar het einde vond ik echt slecht. Dat hadden ze veel beter kunnen uitwerken. Je geeft toch niet zomaar de relatie met je moeder op?

Naja, 3 sterren, omdat ik het een goed verhaal vind, en het een goede film had kunnen worden, maar dat dus niet zo is. Jammer.

avatar van Mankatans

Mankatans

vond m tegenvallen, hij is niet af op de een of andere manier..

'wij zijn geen hakkers, wij zijn sjumpers'

avatar van DragQueen

DragQueen

Een vrij oppervlakkige film, dat overigens wel een prima concept bevat. toch had het geheel in mijn ogen beter uitgewerkt kunnen worden. wat meer diepgang zou wel leuk zijn. aan de andere kant is de film wel non-stop vermaak. voorzien van goede special, en een aardige cast. dat is ook wat waard natuurlijk. maar toch niet meer dan 2,5 sterren.

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

De effecten en de constante verandering van decor maakte het wel een leuke film, maar verder niks speciaal.

avatar van finitio

finitio

Kijkt leuk weg, deze film verdient zeker een rating als *3,2

avatar van Dieterrr

Dieterrr

vond het een geweldige film !!

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

Gewoon leuk om een keertje te kijken.... Meer niet

avatar van *Joly*

*Joly*

Wat een geweldige film alleen het einde duurde wat te lang...

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Dit is echt een typische verstand op nul en kijken film. Verhaal vliegt voorbij met mooie geschoten beelden en voordat je het weet is het afgelopen. Verhaallijn is flinterdun maar dat maakt bij deze film niet veel uit. De acteurs waren allemaal redelijk al moet ik wel zeggen dat Jackson totaal niet paste in de rol die hij speelde. Ik heb de film op dvd bekeken en ik moet zeggen dat het beeld en ook het geluid van goede kwaliteit waren. Voor mij is de film 3,5* waard.