• 9.384.694 stemmen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 14 februari 2008

Plot Jumper

"anywhere is possible."

David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.

avatar van s0062423

s0062423

Op zich bevat de film een interessant uitgangspunt waar ontzettend veel uitgehaald zou kunnen worden. Jammer genoeg zijn ze niet verder geraakt dan een paar mooie beelden. Het script lijkt wel geschreven te zijn door een mentaalgehandicapte tienjarige en de acteerprestaties zijn hopeloos slecht. Samuel L. Jackson met een witte pruik was dan weer wel komisch...clown.

avatar van funland

funland

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Zeker geen slechte film. Leuk verhaal, mooi gefilmd, de acteerprestaties niet heel goed maar de vechtscenes zijn wel onzettend mooi.

avatar van Ralf81

Ralf81

Origineel concept, maar geen hoogvlieger....

avatar van *Joly*

*Joly*

funland schreef:

dit is echt mijn ding

Ja vind het ook vreemd van die lage cijfer

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Tjaaaaah............Wat zal ik van deze eens zeggen ?

Verhaal / inhoud........ver gezocht.

Kwaliteit acteurs.......redelijk tot goed.

Special effects .........goed.

Kwaliteit film..............redelijk,....... als je er van houdt.

Een vermakelijke s.f.- film, maar niet meer dan dat.

Geen hoogvlieger.

Kortom, van mij krijgt deze film een 3.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

funland schreef:

dit is echt mijn ding

Dat komt omdat je nog een kind bent.

Vond het wel een vermakelijke film, maar er is nog geen 10% uitgehaald van wat er uitgehaald kon worden.

Special effects waren wel mooi. Acteurs/actrices waren redelijk...

Er zaten wel wat grappige momenten in maar de meeste momenten die als grappig bedoeld waren die mislukten.

Actie was ook wel goed.

Jammer dat de film zo kort duurde, waardoor ik me echt totaal niet kon inleven in de personages.

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

vermakelijke film, verder niet hoogstaand

avatar van Rebel80

Rebel80

Dat komt omdat je nog een kind bent.

En wat ben jij dan? Een oude zeikerige bok?

Anywayz, leuk film, jammer dat ze niet dieper er op in gegaan zijn.

Goed te doen maar er had zeker meer uitgehaald kunnen worden.

Deel 2 misschien?

avatar van G to the J

G to the J

Cool scenario.. alleen redelijk uitgevoert..

Het idee dat het zou kunnen is wel grappig..

Maar er had zoveel meer in kunnen zitten..

avatar van JellevOosterhout

JellevOosterhout

ik vond het een goede film maar af en toe zakt de film een beetje in erg goed gefilmd en de verhaallijn loopt ook wel lekker.

acteer werk wat aan de slechtere kant.

maar toch wel een kijkje waard.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Geen onaardige film, maar zo volledig ongeloofwaardig en ook nog eens niet zo best uitgewerkt. Maar goed, voor een middagje vermaak (of avondje) met vrienden is dit best leuk. Je moet wel van onzinnige verhalen houden, want dat bezit deze film toch echt. Wat ik ook jammer vond is het einde... Veel te abrupt en helemaal niks afsluitends. Gemiste kans. 2,5 *

avatar van Cosworth

Cosworth

goeie film!erg vermakelijk

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Een goed voorbeeld van met alleen mooie beelden kom je er niet.

David komt erachter dat hij kan teleporteren. Hij wordt verliefd op een meisje en hij wordt achterna gezeten door de Paladin organisatie omdat zij vinden dat alleen God zoiets mag. Verder komt hij nog iemand tegen die het ook kan. Nou, dat was het.

Geen wonder dat de film maar 80 min duurt. Dit is echt 1 van de meest oppervlakkige films die er is. De chemie tussen David en Millie is 0,0. De spanning.. Welke spanning? Wat maakt deze film interessant? Hij kan teleporteren. Ja en? Ze gaan er verder niet dieper op in. De dialogen zijn ook totaal niet boeiend.

Natuurlijk geloof ik in films die je kijkt puur voor de ontspanning, dus niet dat je er na afloop nog even lekker over blijft nadenken.
Ik hou van films die er speciaal voor het amusement zijn, maar dit is gewoon saai te noemen. Leuke actiemomenten, maar deze film is zo ontzettend leeg dat de actiemomenten me ook niets doen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Bovendien is David een ontzettende zak hooi die liever banken berooft dan mensen in nood helpt, waardoor het moeilijk is om sympathie op te bouwen voor hem. En zijn teleportatie-vriendje is al niet veel beter.

Geniale quote dit btw:

The Palladins are led by Samuel L. Jackson with white fungus on his head - either it's the worst rug ever or Jackson is a mushroom from space.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Pastichio Rocker schreef:

Geniale quote dit btw:

Gelukkig heeft deze flutfilm toch nog iets positiefs teweeg gebracht. Een grappige quote.

avatar van hellspawn666

hellspawn666

gemengde gevoelens bij deze film.

Acteurs zijn goed.

Special effects zijn top.

Het gevoel wat ik van de inbeelding kreeg was lekker.

verhaal.......had veel better gekund.

de schurk van het stuk?......helaas weinig diepgang.

Als het verhaal net zo lekker was geweest als het concept had ik m echt goed gevonden.

avatar van TheNelizz

TheNelizz

Een goede film!

Inderdaad zoals hierboven te weinig diep gang maar daar stoorde ik me niet veel aan. Special effects waren ook van hoog niveau een stuk beter in ieder geval dan Midnight Meat Train die ik hiervoor zag

Ook het acteer werk was weer goed alhoewel ik geen fan ben van Samuel

avatar van soom

soom

Gefeliciteerd, je hebt zojuist de slechtste film ooit gekocht.

Uh, ok, dacht ik, toen Remi dat zei, nadat ik de film had afgerekend. Hij noemde het spel van Samuel slecht, en gaf daarbij ook het cijfer aan dat hij had gegeven (0,5*).
Nou ja, ik weet ongeveer wel dat wat Remi goed vind, ik eigenlijk meestal niet goed vind, en ga ik vanuit, andersom geld dat ook wel een beetje. Onze smaak is namelijk niet hetzelfde, en we kijken over het algemeen genomen ook zeker niet dezelfde soort films.

Ook in het geval van Jumper gaat dat helemaal niet op, want zo slecht vond ik het niet. Weliswaar is Samuel inderdaad wel zo slecht als in Snakes on a Plane, maar ik smolt echt weg van 2 dingen: Het moment dat de volwassen David en Millie elkaar ontmoetten, de blikken die Rachel en Hayden elkaar toewerpen zeggen zoveel en zijn zo lief, ik vond dat echt hartstikke schattig. Kan het nog duidelijker gemaakt worden dat hier een onscreen romance ontstond? Neee, zeker weten van niet, het was zo voelbaar en zo merkbaar aan alles, dat ik het koppel Hayden@Rachel zeker een warm hart toedraag. Wat een schattigheid, het droop er wat mij betreft echt vanaf.
En de 2e factor is absoluut Jamie Bell, met zijn onwijs schattige onvervalste Engelse accent.

Dat kleine bijrolletje van Kristen Stewart.. Sinds Twilight ben ik heel erg benieuwd naar alles waar ze in speelt, ze is ook echt zo talentvol imo dat ik hoop dat ik haar zeker nog veel meer kan en mag zien (net als Claire Danes, schiet me nu ineens te binnen), ze speelt op een bepaalde manier haar dingen en doet dat ook gewoon heel goed.

Jumper is wat actie betreft niet heel goed, maar mede door dat allerliefste koppeltje kom ik toch tot een 3,5* uit.

avatar van Maartenn

Maartenn

Volgens mij is Remi een man met verstand van films, want dit is inderdaad één van de slechtste films die ik in tijden gezien heb.

Ten eerste het verhaal; mensen die zichzelf van hot naar her kunnen teleporteren. In principe is dit natuurlijk een verhaal waar je alle kanten mee op kan gaan, waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. Maar toch kiest Doug Liman voor de meest hapklaren onbenullige dingen die je zowel kan doen als je jezelf overal naartoe kan teleporteren zoals een kluis, of heel cheasy op het hoofd van de sphinx. Dat deze Jumpers dan ook nog een natuurlijke vijand hebben, waarbij ieder motief feitelijke ontbreekt - er wordt als motief genoemd dat deze Christelijke organisatie, de Paladijnen, in de naam van God de Jumpers probeert te remmen, omdat dergelijke krachten aan alleen aan God toe behoren; een waardeloos motief, waar veel mee mee had kunnen worden gedaan als er maar iemand opgestaan was om wat van de film te willen maken - lag dan ook geheel in de lijn der verwachtingen.

Goed, een sterk verhaal dus, maar er ontbreekt nog iets, moet Doug Liman gedacht hebben.Gelukkig werd de Hollywood lek al snel gevonden; er moet nog een romance in! Anders spreekt de film natuurlijk maar een beperkte doelgroep (mannen) aan en kunnen er niet miljoenen verdiend worden aan deze prullaria!

De romance in deze film speelt zich af tussen Hayden Christensen, David Rice in de film, en Rachel Bilson, Millie. Hayden Christensen kennen we natuurlijk allemaal van Star Wars en Rachel Bilson, leuk om naar te kijken, van de bekende tv serie The OC. De romace volgt alle clichés van Hollywood die maar te volgen zijn; het gepestte jongetje is al zijn hele leven verliefd op een meisje, die hij later weer ontmoet en waar hij dan nog steeds verliefd is. Maar hij heeft één geheimpje wat hij haar per ongeluk nooit verteld heeft... Hoe kan dit nog goed komen vraag je je natuurlijk al snel af. De romance in deze film heeft, a lá Spiderman, als enige doel dat Millie uiteraard wordt gekidnapped door de Paladijnen en dat onze held, waar ik inmiddels natuurlijk al een berg sympathie voor had opgebouwd, haar gaat redden. Onwerkelijke actiescenes, kansloze dialogen zonder diepgang en een voorspelbaar script volgen elkaar in rap tempo op en maken er een grote slijmerige Hollywood brij van, waar je een lepel rechtop in kan zetten.

Was dan alles slecht aan deze film, eigenlijk wel. Nou, oké sommige actiescenes een bus in de woestijn meenemen in combinatie met de special effects waren nog wel het kijken waard.

Een 1.0*

avatar van kryptex

kryptex

Het concept is erg leuk. En dat de standaard ideën daarmee platgetrapt werden, stoorde mij niet echt. Als je zelf die gave had, zou je die dingen waarschijnlijk ook doen, dus in die zin is het gewoon "realistisch".
Maar ik knapte toch wel af op het feit dat hij na zo vele jaren doodwaning/vermist zijn. Plots komt opdagen en iedereen lekker koel reageert en zij zelfs doodleuk mee naar Rome gaat.
Nujah de rest was verstand op 0 en goede examen-ontspanning. Dus toch nog net 2.5*.

avatar van dumble

dumble

@ kryptex's spoiler, ja dat vond ik ook een beetje vreemd...

avatar van Bitking

Bitking

Ik heb hem gisteren gezien, ik vond hem niet slecht hoor! Maar niet de beste film

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Een film waarvan ik veel meer had verwacht. Het verhaal sprak me enorm aan, maar na het bekijken, blijkt dat bijna alles al in de trailer zit, waardoor de hele film zeer voorspelbaar wordt en op sommige momenten zelfs een beetje saai.

Wel goede acteerprestaties, deze hielden de film recht tot een middelmatige score. Inbeeldzetting was op sommige momenten ook wel leuk, zeker wanneer ze zo zeer snel tussen plaatsen jumpten. Visual art was ook wel mooi gedaan.

Ik mistte een beetje de spanning die het verhaal zou moeten meebrengen, maar kan niet plaatsen waardoor dit komt. Je bekijkt de film ipv hem te beleven, ’t zal bij één kijkbeurt blijven.

avatar van Xen0n

Xen0n

Ik wist wat ik moest verwachting, ik had hem namelijk al gezien. Maar ook deze 2e keer kon deze mij niet tegenvallen. Het ziet er allemaal heel goed uit, en het plot was ook niet verkeerd.

De eerste keer is het natuurlijk altijd beter, omdat het onderwerp meer onverwacht is, maar ook deze 2e keer nog heel graag bekeken.

3,0* Blijft staan.

avatar van seth gecko

seth gecko

Gelukkig weet Jamie Bell nog ietwat fun te injecteren door elke scéne waar hij in zit te stelen en Hayden gewoon van het scherm te blazen. Het maakt een film die volledig verneukt wordt door het script van Goyer er net ietsjes draaglijker door.

Dat ze die vent nog dingen laten schrijven.....

avatar van stoffel75

stoffel75

Een halve ster voor Bell, en daarmee is alles gezegd. Dit leek mij meer iets voor twaalfjarigen. Dit is toch echt ongelooflijk slecht; ok, met zo'n uitgangspunt is het verhaal natuurlijk ongeloofwaardig maar dan nog denk je 'misschien valt er nog iets mee te doen'. Maar wat er dan mee gedaan wordt, is echt verschrikkelijk. Christensen ziet er de ganse tijd gedrogeerd uit, Bilson is niet echt een schoonheid en zelfs Jackson is hier rotslecht. Het enige wat die jumpers doen, is zich gedragen als onnozele pubers. Nee, sorry maar dit was echt één van de slechtste films die ik gezien heb de laatste tijd. Gelukkig duurt de film niet lang.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

geen slecht film maar ook geen topper het verhaal is maar dunnetjes maar het acteren is heel goed ^^

avatar van Film Pegasus

Langs de ene kant een typisch verhaaltje met goeien en slechten die strijden tegen elkaar. Mens tegen mutant wordt hier nog eens overgedaan. Anderzijds zorgt de film wel voor wat actie en is het toch aangenaam met de nodige mooie locaties. Absoluut geen topper, maar best wel een film die leuk is om een keertje te zien.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Na lang wachten, toch maar eens gekeken. Hayden Christensen had ik tot nu toe alleen maar in ''Star Wars'' gezien, ik moet zeggen dat hij opzicht nog wel mee viel in zijn rol, maar ik vond hem nou niet echt verbluffend. Ook Samuel L. Jackson heb ik velen malen beter gezien. Het gedoe dat David altijd helemaal niks wilde zeggen tegen Millie over wat er gaande was begon eigenlijk wel irritant te worden. Wel waren de Special-Effects opzicht oké en had ik het ''Jumpen'' zelf slechter verwacht. De film is dus opzicht wel vermakelijk, maar is geen hoogvlieger.