Jumper (2008)
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via Disney+
Plot Jumper
"anywhere is possible."
David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.
David Rice
Young David
Young Mark
Mr. Bowker
Martijnnn
Ik vond het op zich wel een leuke film maar het verhaal over hoe je jumper wordt en waarom de oorlog tussen de jumpers en paladins bestaat komt niet aan de orde...jammer want het was een leuk begin en ik keek er vol spaning naar uit maar werdt teleurgesteld.
Waarom dan een 3.5? Dat is toch een teken van een leuke film met zeker een mogelijk op herkijken.
p'do
Echt huilen met de pet op, wat slecht. Alleen die Hayden al, wat een waardeloze acteur vind ik dat, net zoals in star wars. Het verhaal is ook echt té goedkoop en achterlijk. Heb em niet uit kunnen kijken, tijdverspilling!
proximuss
Vond het leuk verzonnen en een goed verhaal. Had het alleen spannender verwacht en toch wat meer actie, vooral met het achtervolgen zeg maar. Acteren kon zeker beter maar helaas. Heb de film toch 5 sterren gegeven!
Killerbert
Het verhaal is leuk verzonnen, acteurs deden het wel aardig.
Die achtervolgingen zijn een beetje overdreven naar mijn mening.
uitwerking had beter gekund maar ja.....
Galigari
Heb de film juist eens goed bekeken. Ik kan besluiten dat dit toch wel een zeer degelijke film is! Het gegeven is mooi gevonden en zeer prachtig weergegeven, hiermee prijs ik de cameramannen/vrouwen voor de magnifieke beelden die ze capteerden!
Aanrader!
Renkum
Hmm, had misschien meer in gezeten. Het verhaal achter de moeder / etc... waarom die groep bestaat enzo.
Fonk
Aan het begin leek het me best een leuke film, alleen het verhaal was erg slecht uitgewerkt.
Die moeder was inderdaad nogal onduidelijk. Waarom zij nou zo nodig op die jumpers jaagde? Haar zoon was er zelf een, en dus bezat zij ook die jump-genen. Heel wazig!
En hoe wist Samual Jackson waar die gozer woonde aan het begin?
opa_paul
Je geeft toch juist 5 sterren aan een film die je echt helemaal ge-wel-dig vindt? Niet een een film die je wel leuk verzonnen vond? Zonde van de 5 sterren die je nu geeft vind ik persoonlijk.
JohnWilliams
DEZE cover vind ik persoonlijk veel mooier dan die cover die hier op moviemeter staat...
tottenham89
daar heb je 100% gelijk in
GuyOverboard
Te makkelijk...te kort en alles gaat veel te snel. Ze hadden meer aandacht moeten besteden aan de karakters en op het eind bij zijn moeder is hij ook maar 1 minuut... Ook heb is alles te cliché, ze moesten natuurlijk zo'n hopeloos meisje er bij doen...2* vind ik genoeg.
Bibelonseberg
Leuke actie film alleen het begin bracht vraagtekens met zich mee. Waarom jumpers, en ook nog eens...waarom paladins? Het leek een beetje of dit al deel twee was en je het eerste deel gezien moest hebben om het meteen door te hebben. De effecten zijn daarentegen heel goed vind ik.
Diesel
Het verhaal klonk wel leuk, dus besloot ik om de film een kans te geven. Had ik beter niet kunnen doen, wat een wanproductie. 90 minuten naar de klote. Samuel L. Jackson's motivatie om jacht te maken op de jumpers is te debiel voor woorden. De jump scènes vallen zwaar tegen, de actie is ongeïnspireerd en het standaard liefdesverhaaltje is erg saai. Totaal geen diepgang en 0,0 chemie tussen Hayden Christensen en Rachel Bilson. 2008 is tot nu toe een zeer slecht filmjaar. 1*
JacoBaco
2008 is tot nu toe een zeer slecht filmjaar. 1*
Gelukkig maakt The Dark Knight strax alles weer goed
En misschien moet Batman die David Rice maar even op zn sodemieter geven, zijn we daar ook weer vanaf.
girl in the moon
De trailer is beter dan de film!
Erg jammer want het leek zo veel belovend!
Misschien komt er over 10 of 20 jaar een fatsoenlijke remake...
Seifer
Jumper heeft de potentie, alleen komt het er niet uit. Geef de film meer diepgang en je hebt een kaskraker. Ik hoop op een vervolg of anders een remake.
brabusRUS
Origineel en vermakkelijk. Geen moment verveeld. Goed voor een 7.
JellyEye
De reden waarom de Paladins de Jumpers achtervolgen had veel beter uitgewerkt kunnen worden, net als de moeder-zoon-relatie. De effecten waren prima en de film heeft me ook niet verveeld. Iets meer diepgang en het was echt een leuke film geweest.
iDavid
Zeker een leuke film om even weg te kijken, niet bloedstollend spannend maar goed genoeg om je aandacht erbij te houden.
Deze film moet je niet te serieus nemen, en gewoon lekker kijken. Het idee is zeer origineel maar had nog wat beter uitgewerkt gemogen.
Dark G.
Een goede film, met mooi uitgewerkte effecten. genoeg spanning en verhaal om boeiend te blijven. alleen vind ik dat er te weinig uitgelegd werd waarom de paladins achter de jumpers aan zaten...
-happy
mee eens
ik heb me wel vermaakt in iedergeval!
JoopE
Heb em 3 sterren gegeven, maar dat is eigenlijk ook een beetje gebaseerd op de hoop/verwachting op een beter deel 2. Er zit heel veel potentie in, maar het kwam er nog niet helemaal uit.
-happy
komt er nog een deel 2?? het was wel een beetje een open einde maarja... hoop wel dat er nog een deel komt!
stephan73
Nog een paar jaartjes wachten!
Martijnnn
Er is een voordeel aan zon vervolg, hij kan nauwelijks slechter...
JohnWilliams
Dus toch! Maar je weet het nooit...ze zeggen wel eens meer dingen op imdb.
Melvin Udall
Het verhaal begint aardig maar al snel worden alle verhaallijnen overboord gegooid en zien we Christensen alleen nog maar 'jumpen'. Alle personages blijven nogal vlak.
Toch is het geheel door de zeer bijzondere special effects en de korte speelduur goed kijkbaar.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

The Butterfly Effect