Amsterdam (2009)
Met onder meer: Mimoun Oaïssa, Marisa Tomei en Omar Metwally
5,1 (351)
Gesproken taal: Arabisch, Nederlands, Engels, Frans en Duits
Plot Amsterdam
Een rijk Amerikaans koppel, een crimineel Nederlands gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan met zijn broertje bevinden zich op een zeker moment allemaal ergens in Amsterdam. Via verschillende verhaallijnen krijgen ze uiteindelijk allemaal met elkaar te maken, maar niet iedereen komt ongehavend uit de strijd.
Abdul Rashid
Philip
George
Heinz
Quido
Mooi geschoten? Vond het juist bijzonder lelijk, slechts enkele shots waren de moeite waard.
Shampoo
Beetje jammer dat het platte amsterdamse gezin met een zwaar gooisch accent 'tof' loopt te doen tegen elkaar en anderen. En ik weet niet wat die voetganger zo aan het einde van de ijtunnel deed, maar ik heb dat nog nooit meegemaakt iig.
tcdaizz
Geen leuke film, slecht acteerwerk, en vooral die gozer uit het amsterdamse gezin met halflang blond haar.. daar wordt je gewoon agressief van. Het enige leuke van de film was mimoun.. en daar blijft het bij,
*Joly*
film ziet er goed uit, maar waarom worden altijd dezelfde gasten gecast..
Kicks deel 2.
Maar dan nèt niet. Niet dat Kicks een feest was oid. Ook hier worden de multiculti-vooroordeeltjes wederom gepresenteerd alsof het lucht betreft. En wederom moeten de verschillende verhaallijnen elkaar ontmoeten. Niet zo'n origineel concept.
Daarnaast zijn sommige plotjes niet echt de moeite waard of bijna vervelend. Het hoofdpoltje weet ook al niet te overtuigen, sommige aardige scenes en een handvol leuke shots ten spijt.
Echt slecht wordt het ook niet, al vind ik persoonlijk Tomei niet zo heel sterk. En blijft het jammer dat de verhaaltjes niet goed worden uitgewerkt. E.e.a. blijft wat aan de oppervlakte hangen en door de ietwat platte characters is er weinig betrokkenheid bij de kijker. Nijholt is overigens volledig misplaatst.
Redelijk.
robertus65
De stereotype karakters moesten blijkbaar een beeld geven van Amsterdam als multikut stad, erg eenzijdig allemaal. Keek verder wel lekker weg, maar niet meer dan popcorn.
Mr. Eddy
...En ik weet niet wat die voetganger zo aan het einde van de ijtunnel deed, maar ik heb dat nog nooit meegemaakt iig.
Ik dacht dat het de Piet Heintunnel was, maar ook daar loopt geen zebrapad aan het eind van de tunnel.
schip010
Wat een ongelofelijke slechte cliche film.O O wat is Amsterdam toch werelds.Nog erg slecht acteerwerk ook
DJ paul
Wat een schitterende film beste mensen. En wat een goed verhaal!
Een tranentrekker en een puntje op je stoel film.
Nou zeg. En wat realistisch. Wat een schitterend verhaal.
Iemand neersteken voor een polshorloge, en vervolgens het horloge verkopen in een cafe. En niemand rept over deze moord. Een verdachte gaan zoeken waar je alleen een foto van heb, en die foto plak je dan op je dashboard. En je gaat dan in Amsterdam rond rijden als politie (Of een crimineel niet weg zal vluchten) En dan die schitterende rol van Bob Kesting van de Bob kesting show. Wat komt Bob toch goed uit de verf. Bob Kesting in een FBI rol van de stoere agent , maar met een zachte kant. Nou nou wat een acteerprestatie. De stoeltjes vlogen in de lucht. Bob, the FBI agent of Amsterdam.
Als deze film geregiseerd zou zijn door Karts van de Meulen zou ik het nog geloven ook. Hij kan zo in het rijtje van Peter en de Vliegende autobus en Brute Berend. Ik vind het verhaal zo belabberd dat de film een genot is om naar te kijken. Deze film is zo slecht, dat ik hem nog ga kopen ook. Gaat hij in mijn collectie van slechte films.
narva77 (crew films)
Is dit de moeite waard om aan te schaffen voor 15 euro?
En hoe groot is de rol van Marisa Tomei precies?
Tsja, je kunt ook even wachten. Is vast volgend jaar op TV, maar als je geen geduld hebt kopen dus. Of huren.
De rol van Tomei is bij elkaar 10 minuten, die voornamelijk twijfelachtig zijn.
narva77 (crew films)
Bedankt Zinema! Ik denk dat ik mijn cadeaubonnen beter aan andere films kan besteden.
Clement
Heb hem net gekeken.
Had er iets meer van verwacht, van deze film.
En over de verschillende verhaal lijnen dat hebben ze geprobeerd ja.
NIet alle aparte verhalen hebben met elkaar te maken.
Ik vind trouwens dat het ook een redelijk slecht beeld geeft over hoe het er hier in nederland aan toe gaat.
HOe de politie met een vreemde omgaat en ook hoe een homo zo maar iemand oppakt en probeeert te verkrachten, dat doen ze echt niet zo maar.
Leuk om een keer gezien te hebben. Maar daar houdt het ook mee op.
Leursio
Wat een mooie borsten heeft Hannah. En ... dat was dan gelijk het hoogtepunt van de hele film. Wat een draak van een prent zeg. Haalt zelfs het B-film niveau niet. Belabberd acteerwerk, zelfs versprekingen en taalfouten zijn erin gelaten, compleet onnodig (mannelijk) bloot, en ga zo maar door. Complete waste of time.
valerio2003
Ik vind het wel een goeie film en de cast was zeker niet slecht qua acteerwerk.
Fran
- 1953 berichten
Echt helemaal een onvoldoende wil ik de film niet geven maar echt een juweeltje vind ik het ook niet. De shots wisselen elkaar af en toe heel rommelig af waardoor het geheel nogal chaotisch overkomt. Soms gebeurt er zo snel iets en dan gaan we alweer over naar een ander shot zodat je amper hebt kunnen zien wat er nou eigenlijk gebeurd was. Bijvoorbeeld bij die steekpartij in de discotheek.
Ik vond de karakters niet allemaal overtuigend overkomen. Ten eerste klonken niemand ook maar een beetje amsterdams terwijl het toch in hartje amsterdam plaatsvindt. Verder vond ik de optredens van de politie erg overdreven en amerikaans weergegeven. Zowel op het moment dat het broertje door twee agenten wordt gevonden alswel het verhoor dat erna volgt.
Wel positief vond ik dat het een spannend verhaal was. En ik vond Mimoun Oaissa een overtuigende rol neerzetten.
Aapje81
Soms heb ik van die nachten dat ik niet kan slapen en dan denkt ik laat ik eens een film gaan kijken. Deze avond was dat Amsterdam en achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen.
Vooraf had ik gehoopt dat deze wat beter zou zijn dan Kicks maar helaas was deze nog veel slechter. Alles is heel chaotisch onsympathiek en veel te overdreven. Eigenlijk is dit een typisch Nederlands product in zijn aller slechtste vorm. Overal zit wel een provocatie en nergens maakt het indruk. Waarom Tomei zich hiervoor heeft geleend is mij werkelijk een raadsel.
Waardeloze film.
Tommeh
Bizarre film. Het ene moment kijk je naar Oaïssa, bekend van het Schnitzelparadijs (de serie), en het volgende naar Tomei. Die vorig jaar nog schitterde naast Mickey Rourke in The Wrestler.
De titel is prima gekozen aangezien het eigenlijk een soort karakterstudie van de stad Amsterdam is. Daarnaast heeft men goed afgekeken bij de films van Iñárritu. Opzich niet bijster origineel dus, maar wel een interessant uitgangspunt.
Helaas gaat het hier al meteen fout. Praktisch alle personages zijn extreem stereotype, van naïeve toeristen tot illegale Marokkanen en van criminele jongeren tot Franse homo's op de camping. Het leek wel alsof ze expres het lijstje afgingen.
Het acteerwerk vond ik wisselvallig, Herbers vond ik bijvoorbeeld een sterke rol neerzetten maar Oaissa weer erg matig. Ik weet niet waarom, maar ik vind hem geen goede acteur. Het maakt niet uit waar ik hem zie, om één of andere reden geloof ik gewoon nooit wat hij zegt.
De film is trouwens niet bepaald reclame voor SIRE. De meeste personen hebben een extreem kort lontje en beginnen bij het minste of geringste als gekken tegen elkaar te schreeuwen. Dit kwam veel te geforceerd over en dus totaal niet overtuigend.
Maar het grootste minpunt is dat de film spuuglelijk is. Ik weet niet waarmee er gefilmd is, maar het ziet er heel amateuristisch uit, alsof ze een simpel homevideo cameraatje gebruiken.
Bijzonder matige film dus, al zat het script redelijk in elkaar en zaten er hier en daar sterke dialogen tussen. Maar helaas is dat niet genoeg om de film te redden. 1.5*
Tarif
De NPS moet zich schamen. Wat een geldverspilling. Ontzettend slechte film. Echt een wanprestatie. Veel te ambitieus en niet kunnen waarmaken. Het moet een mozaïekfilm voorstellen en gaat over de criminaliteit in Amsterdam.
Molman
Ik heb gisteren Amsterdam gezien en ik schaam me rot dat deze film ooit buiten Nederland vertoond gaat worden. Tenenkrommend slecht.
SnakeDoc
Ik vind het wel een goeie film en de cast was zeker niet slecht qua acteerwerk.
Phuuuuu, de enige die goed speelde was het marokaanse jochie die zijn broer kwam halen uit Amsterdam.
De rest was bagger!
hannes64
- 1926 berichten
Dat Tomei hier in speelt, is mij een raadsel.
Echt een misbaksel van een film.
Lager dan een halve ster kan niet, dan maar geen stem.
Wat een belachelijke film was dit en wat een geweldige promotie voor Amsterdam ! En dan het einde, is die gast (Mimoun Oaïssa) soms helemaal van Amsterdam naar Marokko gerend in dezelfde gehavende kleren om de begrafenis bij te wonen ? Hoe wist hij in godsnaam dat zijn vader overleden was ?
Nee dit was een belachelijk niet realistische film waarin alleen maar de criminaliteit en homo's belicht werden in Amsterdam. De verhaal lijnen sloegen ook nergens op. Ook die Duitse familie waarvan de vrouw en de dochter gewoon Nederlandse en Belgische actrices zijn sloeg nergens op. Die Belgische actrice Marie Vinck is overigens wel een leuke meid, net zoals Katja Herbers trouwens.
Waarom Marisa Tomei zich heeft laten strikken voor deze belachelijke film is mij een raadsel.
Deze film moet inderdaad een soort Crash voorstellen maar dan wel een zeer waardeloze.
P.S. de politie in Amsterdam kwam ook erg intelligent over in deze film

booyo
Ik deel niet vaak halve sterren uit, maar bij deze film kan ik helaas niet anders. Er valt namelijk helemaal niks positiefs te melden. Ongelooflijk, wat een in en in slechte film! Laat ik dan toch iets positief proberen te maken, namelijk de winnaars van het toppunt van slecht acteren: de 2 Amsterdamse (al praten ze bekakt) criminelen. God, wat een miscasting zeg, denk de slechtst vertolkte rollen die ik ooit heb gezien.
Ik vraag me bij dit soort wanproducten altijd af wat de acteurs en regisseur er zelf van denken nadat ze het gezien hebben. Kan me toch niet voorstellen dat er ook maar iemand tevreden of trots is geweest.
predator
- 1952 stemmen
Lelijk gefilmd, slecht acteerwerk en nauwelijks interessante verhaallijnen.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen