Amsterdam (2009)
Met onder meer: Mimoun Oaïssa, Marisa Tomei en Omar Metwally
5,1 (351)
Gesproken taal: Arabisch, Nederlands, Engels, Frans en Duits
Plot Amsterdam
Een rijk Amerikaans koppel, een crimineel Nederlands gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan met zijn broertje bevinden zich op een zeker moment allemaal ergens in Amsterdam. Via verschillende verhaallijnen krijgen ze uiteindelijk allemaal met elkaar te maken, maar niet iedereen komt ongehavend uit de strijd.
Abdul Rashid
Philip
George
Heinz
Mr. Eddy
De film gaat op 10 mei in premiere in de Stadschouwburg van Amsterdam tijdens Tamtam, het jaarlijkse festival van Toneelgroep Amsterdam. Bovendien wordt deze op 12 en 13 mei vertoond in het Ketelhuis in Amsterdam.
Via deze bron kan je het magazine van Tamtam downloaden, waarin de premiere aangekondigd staat.
Ondergronds
Dit soort films schieten werkelijk als paddenstoelen uit de grond.
Dit soort films schieten werkelijk als paddenstoelen uit de grond.
Hannes791
Hoe oud is Tamtam?
Op de site van de stadsschouwburg Amsterdam is namelijk niets te vinden.
Montorsi
O? Vertel. Wat voor soort films? En welke andere voorbeelden zijn er?
ik neem aan dat hij het genre films als die van Inarritu bedoelt, een film als Crash, The Hungry Ghosts onlangs.. enz.
Mr. Eddy
Hoe oud is Tamtam?
Op de site van de stadsschouwburg Amsterdam is namelijk niets te vinden.
TamTam is van 1 t/m 16 mei. De reden waarom het niet op de site van de stasschouwburg staat is m.i. omdat er voor de premiere geen kaarten in de vrije verkoop zijn.
Dan is "als paddenstoelen uit de grond" niet aan de orde.
Quido
Voor de mensen die tegen de werkwijze van het Filmfonds zijn, zal deze film nu wel als argument worden aangedragen. Schijnt acht ton van het fonds gekregen te hebben ...
rocco101
O? Vertel. Wat voor soort films? En welke andere voorbeelden zijn er?
beste voorbeeld is crash, maar u bent toch niet achterlijk hoop ik?
Die film is vijf jaar geleden in de bioscoop uitgekomen. Is het dan niet eerder achterlijk om te spreken van 'als paddenstoelen uit de grond schieten'?
1 blik op de website van het fonds leert dat dat niet waar is.
Quido
Dan zat de Volkskrant kennelijk fout. Hoewel het me overigens sterk lijkt dat er in de drie/vier jaar na die toekenning geen geld meer richting de film geschoven is / die subsidie niet is uitgekeerd (kijk naar datum).
Edit: vind nu dit op cinema.nl (augustus 2007):
"Het Filmfonds kende de volgende bedragen toe:
(...) Amsterdam: 822.500 euro
Vox Populi: 710.328 euro (...)"
Bron.
raymon
Ik heb de trailer gezien op de dvd van Oorlogswinter, ik vond de trailer al zo slecht dat ik deze film niet meer hoef te zien, het leek wel op een amateur film!
raymon
God help mij, ik zie net op IMDB dat Marc Felperlaan dit heeft geschoten! what a shame!
henkula
burn after reading doet ook mee, of zie ik de link nu verkeerd?
nee hoor, legio, als paddestoelen, maar met een klinkende naam als Amsterdammed, sorry Amsterdam nog niet..
RapTile
Deze film was zonde van mn tijd.
Het verhaal bevat heel veel opvul stukjes om de tijd te vullen.
Ik had er veel meer van verwacht als ik eerlijk moet zijn.
De traileris beter dan de film.
Kiros
"Via verschillende verhaallijnen krijgen ze uiteindelijk allemaal met elkaar te maken"
Goh, origineel concept.
djeebee
onrealistische K-film , ben toch al nooit 'n liefhebber van NL. films geweest,maar dit slaat alles !
Traumato
Absoluut niet verkeerd voor een nederlandse film. Van de eerste tot de laatste minuut blijft het verhaal je boeien. En als je hem voor de tweede keer kijkt dan zijn bepaalde dialogen leuk die je niet kon plaatsen de eerste keer! Aanrader!!
Hannes791
Was niet heel slecht, zoals sommige vinden. Was ook niet heel goed. Ik herkende de Ivo van Hove van toneelgroep Amsterdam niet terug in deze film.
Door te veel personages maakt de film geen echte keuzes. Het gaat om 13 levens en dat is gewoon te veel om in 1 1/2 uur te proppen.
Wel goed om te zien dat Katja Herbers nu eens niet een lief onschuldig popje speelde.
Menno Bemelmans
Flinterdun verhaal in deze film overgoten met sfeerbeelden van het amsterdamse stadsleven.
Als je van plaatjes kijken houdt met mooie muziek eronder, ben je hier op je plek. Maar ook veel geschreeuw, geruzie en oppervlakkige personages moeten je kunnen bekoren...
looneytune
Als je denkt dat Costa slecht geacteerd is moet je deze echt zien.
In en in slecht gespeeld , slecht verhaal. slecht gefilmd slechte muziek.
Als je een stomme film wil zien en je avond wil verpesten kijk deze !
Politiek off-topic bericht verwijderd.
dennmgn
De ster die ik geef is voor het gefilmde Amsterdamse straatbeeld. Voor de rest toch wel een van de slechtste film die ik de afgelopen periode gezien heb! Het acteerwerk was net zo slecht als het eind.
mcdaktari
ik vind het een heel aardige nederlandse produktie, Blijkbaar is er weinig waardering voor deze film, toch vond ik het geen verspilde tijd, integendeel de film heeft me van begin tot einde goed vermaakt
Wat het acteren betreft vond ik Oaissa goed acteren. Oke het is dan wel geen film voor het grote publiek maar 3 sterren is wel op z'n plaats vind ik.
vph1272qm
matige film, veel te overdreven geacteerd. wel heel mooi geschoten.
een verassing vond ik willem nijholt, stond niet op het doosje.
geweldig acteur die man (ken em nog van de tv serie oebele...).
kerstings daarintgen vind ik een vervelend mannetje....

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen