Amsterdam (2009)
Met onder meer: Mimoun Oaïssa, Marisa Tomei en Omar Metwally
5,1 (351)
Gesproken taal: Arabisch, Nederlands, Engels, Frans en Duits
Plot Amsterdam
Een rijk Amerikaans koppel, een crimineel Nederlands gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan met zijn broertje bevinden zich op een zeker moment allemaal ergens in Amsterdam. Via verschillende verhaallijnen krijgen ze uiteindelijk allemaal met elkaar te maken, maar niet iedereen komt ongehavend uit de strijd.
Abdul Rashid
Donna
Philip
George
Heinz
Deze week zijn de opnames gestart van de nieuwe Nederlandse speelfilm AMSTERDAM onder regie van Ivo van Hove naar een scenario van Jeroen Planting. De film wordt geproduceerd door Martin Lagestee en Marijke van der Molen. Director of Photography is Marc Felperlaan. Het is de eerste lange speelfilm van Ivo van Hove die onder meer bekend is van talloze theater en opera regies. De opnames (32 draaidagen) vinden plaats in Amsterdam en later dit jaar in Marokko.
De voornaamste Nederlandse rollen worden vertolkt door Mimoun Oaissa (Shouf Shouf Habibi, Het Schnitzelparadijs), Ilias Adap (Kicks), Katja Herbers en Aus Greidanus Jr..
Tevens met: Marisa Tomei, Omar Metwally, Warre Borgmans, Steven Van Watermeulen, Hans Kesting, Samuel Weiss, Hilde Van Mieghem,
Te zien in de bioscopen: zomer 2008
Distributie: Benelux Film Distributors
JP
Oscarwinnares Marisa Tomei in Nederlandse film
Uitgegeven op maandag 30 juli 2007 om 12:44:05
(Novum) - De Amerikaanse actrice en Oscarwinnares Marisa Tomei speelt in de nieuwe Nederlandse film 'Amsterdam', van Ivo van Hove. De toneelregisseur, die met de productie debuteert als filmregisseur, zou Tomei hebben benaderd nadat hij een keer met haar had samengewerkt.
De 42-jarige Tomei won in 1993 de Oscar voor beste vrouwelijk bijrol in de komedie 'My cousin Vinny'. Ze was verder te zien in films als 'Only you', 'What women want', 'Alfie' en 'Wild hogs'.
In 'Amsterdam' speelt Tomei de rol van Donna, de vrouwelijke helft van een rijk Amerikaanse echtpaar. Samen met een crimineel Nederlandse gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan met zijn broertje bevindt het koppel zich op een zeker moment ergens in Amsterdam. Via verschillende verhaallijnen krijgen alle personages uiteindelijk met elkaar te maken.
De opnamen van 'Amsterdam' zijn deze week van start gegaan en vinden later dit jaar ook plaats in Marokko. Andere rollen zijn weggelegd voor Mimoun Oaissa, Ilias Adap, Katja Herbers, Willem Nijholt en Hans Kesting.
[Copyright 2007, Novum]
narva77 (crew films)
Marisa Tomei in een Nederlandse film? Wow, geweldig!
ISSY
Ik ben bang dat het net een film wordt als Kicks
btw: Mimoun Oaïssa is een zeer goede acteur =)
Mr. Eddy
Ik ben benieuwd hoe Ivo van Hove het doet als filmregiseur. Heb onlangs het toneelstuk Angels in America gezien dat door hem is geregiseerd en dat was subliem!
Ik zal de film daarom ook zeker gaan zien!
Hannes791
had eerder gelezen dat deze film in juni in premiere zou gaan, maar kan er mbv google verder niets over vinden.
Helaas...
Day-V
Helaas...
imdb staat ook juni
Op de site van de distributeur is geen info te vinden met betrekking tot de release datum...
Hannes791
volgens moviecity is de premiere op 23/10, zelfde datum als Vox Populi
Geen idee waar ze die datum vandaan hebben, maar jezelf presenteren als Nederlands grootste filmdatabase kan natuurlijk niet...
Inderdaad.

Ere wie ere toekomt, volgens mij heeft cinema.nl de grootste database:
- 104360 films
Hoewel dit niet vergelijkbaar is met MM, veel films hebben op cinema.nl geen plotbeschrijving.
Ontopic: op de site van de distributeur staat geen releasedatum vermeld. Geen goed teken.
beddah
en ik moet zeggen...
het zou me niets verbazen als de film uberhuapt niet uitgebracht gaat worden, het is echt één van de slechtste films die ik de afgelopen jaren gezien heb. klinkt als overdrijven (zeker voor een tijdelijke, vroege versie van de film) maar het is echt waar...
aangezien job goschalk de film heeft produceerd en bij de testscreening was (en dus het gelach en gejoel van de zaal heeft gehoort en de verschrikkelijke cijfers achteraf heeft gezien) zou hij best wel eens de stekker uit het project kunnen trekken.
en ik moet zeggen...
Alsof hij die macht heeft, zelfs al was hij de producer.
Wat hij niet is.
raymon
en ik moet zeggen...
en waarom was het zo slecht?
De Mees
Release 2009.
Hier.
Link naar poster.
Hier naar release datum.
De Mees
En daar staat bij:
Regiedebuut van Ivo Niehe.
demonski
klinkt een beetje als CRASH........
ben benieuwd zag net een voorstukje op de dvd van oorlogswinter!!!
Baldur
Ben hier wel benieuwd naar. Het plot spreekt me wel aan; eens kijken hoe dat gaat uitpakken.
Donkerwoud
Ik wacht nog altijd op een serieuze film over onze multi-culti problemen. Alleen Kicks kwam in de buurt, maar dat was het toch net niet.
Quido
19 Mei te huur bij Dutch.
Geen theatrical release dus....
Opvallend, volgens mij is er destijds enige aandacht geweest voor het feit dan Van Hove voor het eerst een speelfilm ging regisseren met Amerikaanse actrice enzo. Er was toch wel de ambitie om een bioscoopfilm te maken. Waar ging het fout?.
Quido
Stond ook gepland, maar ging uiteindelijk niet door. Geen idee waarom, overigens.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus