The Incredible Hulk (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Louis Leterrier
Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth
Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels
Releasedatum: 19 juni 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Incredible Hulk
"You'll like him when he's angry."
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.
Bruce Banner / The Hulk
General Joe Greller
The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard
Stanley
J filmrecent
Ja, wat moet ik zeggen: oude jeugdsentiment.
Deze film haalt duidelijk NIET het nivo van de serie van destijds.
Film kan mij in ieder geval niet vasthouden en of boeien.
Ik kan mij wel voorstellen dat de jeugd van nu de film zeer goed vindt. Goede aktie , niet denken maar doen, met chips en cola etc
Mischien wordt ik wel te oud voor nieuwe verfilmingen van series van vroeger (Miami Vice viel ook tegen).
Hayabusa
Ja, wat moet ik zeggen: oude jeugdsentiment.
Deze film haalt duidelijk NIET het nivo van de serie van destijds.
Film kan mij in ieder geval niet vasthouden en of boeien.
Ik zou de serie weer eens uit de kast halen en terugbekijken, als ik jou was. Als iets niveauloos is, is de serie het wel, geloof me maar. Ik hield ook van de A-team, Knight Rider, Dukes of Hazzard etc.
Als je die dingen terugbekijkt, dan snap je bijna niet meer waarom je naar zoiets hebt gekeken vroeger.
Mr. Olaf
Heerlijke actie film, stuk aangenamer dan de Hulk uit 2003 . Roth en Norton goed gecast en een aantal leuke linkjes naar de strip. Einde kon mij zeer bekoren!
Hulk smash!
bananensap
wat een geweldige cameo's had deze film, Lou Ferrigno, Stan Lee en Robert Downey Jr. dat waren toch wel de leukste stukken
Bobby Digital
Ik heb me zeer vermaakt met deze film, ik wilde deze perse in de bios zien.
Heel wat beter dan de vorige HULK. Deze kwam ook meer dicht bij de strip.
Het einde was nog voor mij (en denk ook voor de marvel fans) het meest verrassend
combi
- 20609 berichten
vermakelijke film wat niet aan mij besteed is, vond het leuk dat de echt hulk nog en klein rolletje speelde maar dat redde de film bij lange na niet, en het eind tja ik wist niet of ik nu moest huilen of lachen, neh geef mij dan maar spiderman, 1 plus punt de acteurs doen het goed, maar goed ben van norton dan ook niet anders gewend.
pff, ben wel blij dat ik deze en de iron man kan wegspoelen volgende week met darknight.
donnie darko
Zeer goede Hulk.
Had er minder van verwacht, maar Tyler en vooral Norton zijn subliem en ik vond het allemaal zéér vermakelijk, zeker in een cinema.
Spacewalker
Routinewerk, veel blabla wat boemboem, zelfde inhoud als vroeger, vervelend, dan maar een "slechte Hulk erbij" nog vervelender. Hoera 't is gedaan...... ben wel mijn geld kwijt. 't Ja dom van mij.
grovonion
Dan raad ik je aan gewoon niet meer naar de film te gaan. Als je 'The Hulk' gaat kijken met de verwachting iets anders te zien dan een comic-adaptatie dan zit je op voorhand mis. Ga dan naar Mamma-mia en wees teleurgesteld als het geen thriller is. Tiens...
soete
Als je van comic verfilmingen houdt, is dit echt een topper. Ik heb echt flink genoten. Veel beter de vorige versie van The Hulk.
ik_ben_gilles
Hulk...............SMASH!!!!
ben zeer benieuwd naar het vervolg (die er zowiezo zal komen)
hulkio
Louis Leterrier bewees al eerder dat hij vermakelijke aktiefilms kan maken met strakke special-effects en weinig verhaal. The Incredible Hulk is daar geen uitzondering op geworden. De aktie ziet er goed uit, maar ondanks dat wist bijvoorbeeld de laatste aktiescene in de film me niet echt te boeien, langdradig en niks speciaals aan. Verder is het acteerwerk ook maar middelmatig, met name Liv Tyler laat wederom zien dat ze naast schoonheid over weinig talent beschikt. Middelmatige aktiefilm en daarom ook weinig toegevoegde waarde op de vorige Hulk film.
Kadafi
In de bios gezien 3 weken terug, maar vond echt niets aan. Edward Norton is wel een coole acteur.
Anyway dit is gewoon niet mijn doelgroep, meer voor jongens en meisjes van 13 bedoeld, dan is het misschien 'keigaaf'.
Achmed
Leuke film, ik ga ook de DVD kopen en ik hoop dat die extra 70 minuten wel heel goed zijn
badbull
Ik ga de DVD dus zeker niet kopen, vond het maar een rare film. geen diepgang, alleen maar vechten, 2*****
Hayabusa
Het is ook een Hulk-film, verwacht je dat Hulk uitgebreid gaat praten en janken of zo?
gillette
Idd. Als je naar The Hulk gaat moet je geen drama verwachten hoor. :s
Spacewalker
Als ik naar een film ga verwacht ik dat het me op een of andere manier gaat boeien. Het genre doet er niet toe als het maar iets te bieden heeft. In de eerste plaats moet de narrative structuur van het onderwerp blijven boeien. Verder is het camerawerk een zeer belangerijk item samen met de muziek vertolking enz... En ja zelfs van comic-adaptaties verwacht ik goede cinema ... zoals Sin City. De Hulk heeft niets van dat alles. En .... .natuurlijk vinden sommige mensen het een goede film, dat is hun goed recht. Als je het op een bepaalde manier verwerkt kan men zelfs van mamma-mia een thriller maken.
Resh
Ga hem zeker binnenkort kijken, ben altijd wel onder de indruk van the hulk
, en natuurlijk van één van mijn lievelings acteurs Edward Norton
paul83
Film is de bios gezien en was toch minder onder de indruk dan ik had verwacht. Er zouden meer actie scenes inzitten dan Hulk maar dat viel toch vies tegen. Special effects zijn zeer goed gelukt, Abomanation ziet er gewoon tof uit.
De liefdesscenes zijn soms ook net iets te langdradig en had dus minder gekunt.
Echter is het wel een goede popcorn film waarbij je je niet snel zal vervelen.
Resh
Een zeer geslaagde striphelden film!. Veel male beter dan deel 1. De verhaal vond ik slecht, maar je merkt er niet veel van omdat je heletijd bezig word gehouden door de spanning in deze film. Goede acteerwerk van Liv Tyler en natuurlijk speelde Edward Norton net als gewoonlijk weer fantastisch! Altijd onder de indruk van hem. De actie's waren echt goed net als de camerawerk waardoor de film je heletijd weet te boeien. Ik vind dat in deel 1 the Hulk lelijk was gemaakt maar in deel 2 vond ik hem echt mooi. Ook een onwijs spannende einde, zo te zien komtthe hulk weer terug als ik het goed heb Ik heb wel een ''foutje'' ontdenkt in de film zoals de vriendin van Bruce stuurde een brief met daarin een ketting van haar naar ''Bruce'' in Cananda maar zij wist toch niet waar hij naartoe was gegaan? Misschien had ik dat niet gevolgd. De ''slechterik'' vond ik wel leuk hoe ze die in deze film hebben kunnen toepassen, maar de verhaal rondom hem konden ze wel beter uitwerken.
Maar voorderest een goede film die me best verrast heeft. Ik ga volkomen mee met de gemiddelde van deze film
michael myers
is dit nou een vervolg uit die van 2003 of niet (ik heb hem nog niet gezien)
combi
- 20609 berichten
is dit nou een vervolg uit die van 2003 of niet (ik heb hem nog niet gezien)
Angrod_Pallanén
Ik had het idee dat het wel een vervolg was, aan de begin scène van deze film te zien...
Maargoed, vraag me dan ook niet hoe deel 1 eindigde..
Hayabusa
Nee, geen vervolg. Het ontstaan van de Hulk laten ze snel zien in het begin van de film.
megablackhell
ik heb deze film nog niet gezien ik wil hem wel bekijken ff kijken dat dit een goeie film is.
freekoz
Leuke film met een mooi geanimeerde hulk + evil hulk. Hij is zeker beter dan Hulk uit 2003 maar ik vind het geen topper. Gewoon een leuke vermakelijke film.
3.5

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Hulk krijgt naast een supersterk nichtje zelf ook nieuwe krachten

The Godfather: Part II

Song for a Raggy Boy
Drama / Historisch, 2003

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
new york cityrio de janeirosuperheldgebaseerd op stripop de vluchtvoortvluchtigesuper soldierwetenschappervirginialegersuper villainmarvel cinematic universe (mcu)angrybruce bannerradical transformation marvel comicsgood versus evil