Genre: Komedie / Horror
Speelduur: 82 minuten / 91 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Michael Herz en Lloyd Kaufman
Met onder meer: Andree Maranda en Mitch Cohen
Plot The Toxic Avenger
"He was 98lbs. of solid nerd until he became..."
Dit is het verhaal van Melvin, de gek van de stad. Op een dag komt Melvin na een pesterij in een ton met chemisch afval terecht. Melvin verandert in de Toxic Avenger, een monster dat slecht tegen onrecht kan, en kan wraak nemen op iedereen.
Melvin Junko
The Toxic Avenger
Sara
Mayor Peter Belgoody
Julie
Leroy
Wanda
Slug
The Toxic Avenger (stemrol)
Bozo
TCM is op 16 mm geschoten, die zal nooit een strak plaatje op leveren, heeft die gewoon niet. De dvd en BR (ik weet niet welke versie jij hebt) die ik ken zien er gewoon top uit. En bij deze zie je ook gewoon de kleuren soms binnen een scene verspringen. Heeft gewoon met het bronmateriaal te maken. Zo ziet de film er nu eenmaal uit.
jipt
Heb de dvd thuis, vind ik niet heel mooi. Heb de blu ray ook gezien, ziet ter tig keer beter uit. Maar neem aan dat Toxic Avenger 2 moeilijk op ander formaat te krijgen is (ja misschien via Amazon een VHS) dus zal je het maar met de dvd moeten doe.
dutchtuga
Film is gerestaureerd en ziet er voor zijn doen gewoon prima uit. DVD bevat verder ook erg leuke extra's. Troma levert meestal wel goed werk af met zijn uitgaves. En wat bedoel je met normaal formaat? Toxic Avenger 2 heeft gewoon zijn oorspronkelijke aspect ratio behouden.
Leland Palmer
Herzien. Wat een vreselijk geniaal gebrachte slechte onzin - de beste slechte film ooit. Hilarisch en vol met geniaal gestoorde vondsten, gore en vreselijke (gedurfde) over-the-top scénes, personages, briljante quotes, lekkere wijven en heerlijke muziek. Geweldig gemaakt, deze Toxic Avenger.
Verhoging voor deze film. Halve punt erbij op.
JohnMcLane
Verhoging voor deze film. Halve punt erbij op.
Goed zo!Harm-jan!
jipt
En wat bedoel je met normaal formaat?
jordandejong
Verassend hoge score hier op MM. Normaal worden dit soort filmpjes op deze site erg laag gewaardeerd. In de eerste scene wordt al een kind vermoord . vanaf dan weetje dat deze film geen remmen heeft.
het plot is vrij simpel. Een super-nerd valt in een chemisch vat en veranderd in een superhero. De rest van de film is heerlijk fout. Het acteerwerk is over de top. De gore ziet er weer goed uit en ook de typetje's zijn weer heerlijk weird zoals we dat van Troma gewend zijn. neem nou die 2 halfnaakte homo's in de gym. De travestiet, en het toppunt, the toxic avenger. Een misvormde superheld in een balletpakje. Hoe kom je erop. Hoedanook en mengelmoes van dit allemaal bij elkaar en dan krijg je een hele leuke film die je zeker niet al te serieus moet nemen.
Naomi Watts
Wat een heerlijke nonsens.
Vooral de stereotypering en personages is off-the-charts in The Toxic Avenger. De tanned hot chicks with fucked-up hairdo's, die stress onbestendige Bozo (_O_), de uiteenlopende characters i nde gym, de street thugs met hun slechte sense of fashion, de nerds, de outcasts. Geniaal. Ook die SS police chief was geweldig, en Snodberger natuurlijk.
Fijn from zero to hero verhaaltje. En wat is nou een beter boegbeeld voor Tromaville dan één van de grootste outcasts die Tromaville rijk is. Erg fijn verhaaltje, leuke romance met the blind girl en gewoon erg veel leuke vondsten en fijn gespeel met cliché's. Gewoon anderhalfuur genieten van elementen wat dit campy genre zo geweldig maakt. (Nog) niet één van mijn favoriete campy werken tot nu toe maar The Toxic Avenger heeft wel alles in huis waardoor het er één zou kunnen worden, even ruimte over houden voor herziening. Briljant werkje.
Tonypulp
Heb die scene meerdere keren bekeken, geniale zooi daar
!!
Allerslechtste wat je ooit hebt gezien is natuurlijk de Toxic Avenger zelf, bijzonder eng grommen en dan opeen filosofisch lullen met een hardstikke vriendelijke stem
Die gymzaal is wel heel erg
Denk dat dit een van de slechtste films is die ik ooit heb gezien
dominion
Een van Troma's beste werkjes.
Het verhaal is erg vet en leuk uitgewerkt.
De humor in deze film is ook erg leuk en liet me soms toch wel erg lachen.
Soms werd het dus ook erg Cheesy maar dat hoort ook bij een jaren 80 B-film.
Hij heeft ook erg neppe effecten maar zijn wel erg leuk om naar te kijken.
Zit ook lekker veel gore en opensplijtende hoofden en afgerukte ledematen.
Het kostuum van Toxie ziet er ook echt niet uit en is ook echt een gedrocht.
Nu maar eens opzoek gaan naar de vervolgen
Een dikke 3,5.
Jaja, het gaat gebeuren!
Lloyd jij held
Laat maar komen!
dominion
Hoop dat het niet zoiets gaat worden als deel 4.
Juist wel, deel 4 was top. Heerlijk over de top zelfs.
Tonypulp
Dat het over de top gaat worden en ongelooflijk grappig, bewijst deze ene foto al. Toxic Twins

bladonis
WOOHOO! ik kan alvast niet wachten!!! Way to wave the finger at the money grabbing, soul selling, devilworshipping mega conglomarates, uncle Lloydie!!!
No ticky, no washy
Herziening.
En hij is me deze keer veel en veel beter bevallen dus ben blij dat ik hem maar eens had gekocht bij de Free Record Shop voor maar 5 euries
De humor in de film is echt geniaal zeker die bar slechte gore effecten zijn hilarisch en het over de top acteerwerk hoort er ook helemaal bij.
In een melige bui komt de humor in de film echt veel beter over en de film is wel erg cheesy.
Zit ook een erg lekker 80s sfeertje in.
De kostuum van Toxie is ook erg gaaf en mooie gemaakt en dan hoor je die heel erg slechte synchronisatie
Nu ga ik op naar deel 2 en 3 en hoop dat ze een beetje dit style hebben gedaan en ook dit sfeertje want deel 4 kon mij niet echt bekoren.
4,5
Gooi deel 4 dan ook maar herzien, is met deel 1 de enige goede.
dominion
Ben erg benieuwd en hij staat op me laptop dus dan kijk ik hem morgen of vrijdag.
Prudh
Djeez ik snap gewoon oprecht niet waarom Troma zoveel aanhang heeft, terwijl ik me doorgaans prima kan inleven in waarom een film slaagt of als geslaagd bevonden wordt. Bovendien kan ik films als deze normaal gesproken goed behappen (onlangs nog genoten van de goed vergelijkbare Feast trilogie), maar dit is een niveau te flauw. Kinderachtig zou ik bijna zeggen. Zag slechts deze en Night of the Chicken Dead (nog vervelender) van Troma, maar ik trek de idioterie simpelweg niet. De gore is heerlijk, dat is ook het leukste, maar voor grapjes over blinde mensen die per ongeluk met hun stok in kruizen slaan kijk ik wel naar Leslie Nielsen. Dit had ik vast leuker gevonden toen ik 13 was... Naked Gun met een cool monster en open wonden.
Fryce
Heerlijke pulp .... lang geleden dat ik zulke troep heb gezien. Heb er van genoten
Enorm slecht, maar tevens soms enorm amusant.
The Toxic Avenger ben ik toevallig eens tegengekomen tijdens het doorkijken van Moviemeter. Nooit van gehoord, maar het klonk wel aardig.
Jammer genoeg zijn de positieve verwachtingen niet helemaal uitgekomen. Buiten een aantal momenten met extreem toegepast geweld door de Avenger is het een behoorlijk slechte film. Ik hou best van over the top gaande pulp, maar er is wel een verschil tussen expres gemaakt pulp en gewoon rommel. Dit is toch wel grotendeels rommel. Ik heb me echt enorm gestoord aan het overacting in de film. Neem nou het begin met de zwakzinnige Melvin. Hoe die rol neergezet werd, bizar zwak. Idem voor de andere personages.
Gelukkig moest ik wel een paar keer grijnzen door de geweldadige stukken. Neem nou het stuk met de frituurpan. Kon ik wel om lachen.
Jammer genoeg zijn de effecten wel weer behoorlijk slecht. De film zal wel een enorm laag budget hebben gehad, maar dan nog ben ik wel kritisch.
Het feit dat de film net anderhalf uur duurt, maar dat ik toch wel vaak op de klok heb gekeken of het al bijna voorbij was is veelzeggend. Leuk idee, zwakke uitwerking.
Is dit je eerste Troma of zo? Klagen over overacting.....
Schijnbaar.
Vind pulp leuk, maar dit soort extreem overdreven gedoe...naah.
De eerste matige acteur in een Troma productie moet ik nog vinden inderdaad, want matig is al te goed voor elke Troma acteur ooit
Schijnbaar is het een trend dat elke diepslechte film maar top gevonden moet worden onder het mom ''het was de bedoeling dat het zo over kwam''. Kom zeg. Dit is gewoon C niveau film. Geloof best dat er een publiek voor is, maar ik vind het rommel.
Tonypulp
Bij Troma is het ten eerste ALTIJD de bedoeling. Je krijgt geen release als je anders pretendeert. Daar is het label groot van geworden. Binnen het label is er verder gewoon onderscheid tussen goede Troma en slechte Troma. Dit is hun trots, hun captain, dé film die hun op de kaart heeft gezet.

Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV

The Long Good Friday
Misdaad / Thriller, 1980

SLC Punk!
Komedie / Drama, 1998

Warum Läuft Herr R. Amok?
Drama, 1970

Zombi 2
Horror, 1979
corruptieburgemeesteranti herosadismesuperheldtoxicperson on firetraininghealth clubrabid anger disfigured facesuperhero spoofstrong mancar run overshock humor