Genre: Komedie / Horror
Speelduur: 82 minuten / 91 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Michael Herz en Lloyd Kaufman
Met onder meer: Andree Maranda en Mitch Cohen
Plot The Toxic Avenger
"He was 98lbs. of solid nerd until he became..."
Dit is het verhaal van Melvin, de gek van de stad. Op een dag komt Melvin na een pesterij in een ton met chemisch afval terecht. Melvin verandert in de Toxic Avenger, een monster dat slecht tegen onrecht kan, en kan wraak nemen op iedereen.
Melvin Junko
The Toxic Avenger
Sara
Mayor Peter Belgoody
Julie
Leroy
Wanda
Slug
The Toxic Avenger (stemrol)
Bozo
Halcyon
Een label, maar een met een erg herkenbaar karakter: over the top gore gemixt met over the top humor. Zie films als Rabid Grannies, Terror Firmer, ...
ok, bedankt.
een soort Evil Dead achtige films dus eigenlijk ook?
Halcyon
Mja, Evil Dead 2 misschien dan, maar wel nog wat extremer in principe.
Charles Manson
ik ga hem maar eens pindakazen (wat een kut woord zeg)
gisteren gezien.
hilarisch.
veel humor, lekker absurd.
Is het iemand opgevallen dat er ook nog een hele grote knipoog inzit naar Clockwork Orange?
Weet je wat ook leuk was?
Dat die vaten gewoon open en bloot op die vrachtauto stonden, hahahaha.
En dat hij die ene sigarface in zijn ballen stompt, van boemboemboemboemboemboemboem
Ja, erg leuk!
PEN15
Ik heb deze film pas jaren later gezien sinds hij uit was in 85 en zelfs toen ik begin 2000 zo veel mogelijk horror flicks op dvd wilde hebben heb ik nog even overwogen om deze er ook bij te kopen. Echter, het plakaat troma en de titel roepen geen goede repuatie bij me op, dus had ik het uiteindelijk niet gedaan. Er werd me nog gezegd dat dit een goede splatter film is, maar ik kon me dat met zo'n goedkope action hero niet voorstellen (plus de beelden die het bij me opriep van die goedkope tekenfilm die het verder nog had opgeleverd in de naam van toxic crusaders).
Nou wat een unieke film ben ik toen misgelopen. Ik heb laatst de uncut versie bekeken en deze splatter film pleziert mij met vele factoren. Zo lapt deze new york film de wetten van hollywood dik aan zijn laars. Er worden pistolen gericht op kinderen, honden aan flarden geschoten, lilliputters bewerkt, bejaarden geslagen en blinde vrouwen verkracht. De film heeft me vele malen aan het lachen gekregen. Het is de goede mix tussen komedie, gevecht en splatter en af en toe moet je zelf voor een te grof fragment even een andere kant op kijken. Acteren is niet echt groots en het verhaal is opzichtig belachelijk, maar wel dusdanig dat het op de lachspieren werkt. Twee minpunten vind ik de soort van remix van eerdere beelden die worden gebruikt in de evaluatiescene om het zo maar even te noemen, die duren veel te lang. Het einde vind ik ook nog eens een forse tegen valler. Het einde had veel beter gekund, dit is een anti climax.
Samengevat, een zeer unieke film die nog nooit is gedaan en zeker een aanrader is voor splatterfans met gevoel voor zwarte humor als in bad taste. Bovendien lopen er een hoop lekkere luchtig geklede meiden door de film heen, vooral die blinde meid, ik kon mijn ogen niet van haar afhouden.
danuz
Gelukkig de kortere versie gezien, want veel langer hield ik het echt niet uit.
Leuk hoor die cult horrorfilms, met de ultra goedkope (lowbudget) uitstraling, het overacting (!!) en de foute gore. Maar na een minuut of twintig had ik het echt wel gezien, dan is de echte lol er wel vanaf en heb je nog een uur te gaan.
De humor, want ik neem aan (goed, ik weet het zeker) dat dit met een gigantische knipoog geschreven en gemaakt is, werkt voor mij maar deels. Zo af en toe is het heerlijk idioot, maar vaak is het te flauw.
Meer voer voor mensen als Reinbo en djelle, waarvan ik weet dat ze dit soort dingen geweldig vinden. Ik word er maar moe van en laat dit soort dingen toch liever links liggen. Leuk voor een kwartiertje lachen, daarna wordt het toch snel gapen.
Gelukkig de kortere versie gezien,
Tja, als jij liever een horror komedie ziet zonder alle over the top horror komedie momenten, heb je verdient wat je gekregen heb. (idd er blijft dan niet meer over dan een flauwe komedie)
Persoonlijk vind ik het erg jammer dat velen teleurgesteld raken in deze film omdat ze precies die 8 minuten, met grensoverschrijdende foute horrormomenten die deze film zo uniek maakt, gemist hebben....
Wellicht eens tijd om de uncut versie in de pakket service te gooien.
danuz
Ik weet niet of die acht minuten "grensoverschrijdende foute horrormomenten" de film (voor mij) naar een "hoger/lager" niveau zou hebben gebracht. Ben niet zo de man van gore, dus echt heel veel genoegen zou je er mij niet mee doen
Ben niet zo de man van gore,
Tja, waarom zou je anders naar dit meesterwerkje kijken?
Wellicht sprak dit je aan...
"The Region 0 DVD has a whole 8 minutes cut, and there is no gore apart from the scene near the end where Melvin rips the mayor's heart out - and that scene is also heavily cut. The Region 0 DVD and the UK release only run for 75 minutes, and were probably cut enough to suit a 15s rating, but were rated 18s in the end."
danuz
Tja, waarom zou je anders naar dit meesterwerkje kijken?
Omdat ik toch benieuwd geraakte. Vind films van Carpenter bijvoorbeeld wel altijd leuk en had ergens het gevoel dat dit in het verlengde ervan ligt. Wat ook wel zo is, alleen gaat dit nog even verder in zijn campy sfeer
Dit heeft idd weinig overeenkomsten met Carpenter, dit leunt volledig op zijn foute humor en extreme gore momenten. "t is niet voor niets dat alle andere Troma films grensoverschreidend slecht zijn.
danuz
Dan zou ik de andere Troma's maar niet zien
Eén is genoeg lijkt me. En ik beoordeel hem overigens wel met 2/2,5* hè. Zo ontiegelijk slecht vond ik hem nou ook weer niet, alleen kan het me de volle duur niet boeien.
Blijft zonde dat je de hardcore versie niet gezien heb, want die extra 2,5-3 * zit 'm in de geknipte scenes.
divjunky
Eerlijk gezegt had ik meer ketchup en latex gore verwacht.
Vooral de vlaflip op het einde vondt ik tegenvallen.
De hummor en absurdheid was des te beter 3 sterretjes
niethie
Vanaf 19 november op dvd te verkrijgen, heb hem zelf al op video maar denk dat ik hem voor de extra's wel in huis haal.
Eerlijk gezegt had ik meer ketchup en latex gore verwacht.
Vooral de vlaflip op het einde vondt ik tegenvallen.
De hummor en absurdheid was des te beter 3 sterretjes
wederom iemand die de gecutte versie heeft gezien.... ?
niethie
Denk het ook, lang geleden dat ik hem zag maar kan me herrineren dat hij behoorlijk bruut was.
Max en Joep
ik vond hem vooral heel erg grappig.
nightbreed
Ook in de gewone winkels? (niet digitale winkels dus)
niethie
Dat weet ik niet, heb hem nog niet zien liggen heb het ook maar ergens gelezen.
Ook in de gewone winkels? (niet digitale winkels dus)
Boudisque heeft 'm. Ro disc ook lijkt me.
Free Record Shop ook.
Maar is dat niet de geknipte versie?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Maar de scene op het einde met de burgemeester zat er wel in! Die was toch zo heftig geknipt??
In ieder geval: ik heb erg genoten. Mijn eerste Tromafilm, hoewel ik de naam (en de reputatie) wel kende. Krankzinnig, over-the-top, heerlijk! Binnenkort een recensie voor deadline.nl!
Voorlopig 3,5*!!
mister blonde
Welke versie is nu uitgekomen dan? E.o.a. geknipte klote versie? Is er iemand die het zeker weet? De unrated dc moeten we juist wel of niet hebben? Wat is er anders? hebben de regisseurs moedwillig hun eigen film verneukt?
nightbreed
Dat 75 minuten director's cut klopt niet.
Dit zijn de juiste tijden:
87 min / Canada:78 min / USA:110 min (director's cut) / USA:82 min (unrated version) / Argentina:87 min (Mar del Plata Film Festival)

Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV

The Long Good Friday
Misdaad / Thriller, 1980

SLC Punk!
Komedie / Drama, 1998

Warum Läuft Herr R. Amok?
Drama, 1970

Zombi 2
Horror, 1979
corruptieburgemeesteranti herosadismesuperheldtoxicperson on firetraininghealth clubrabid anger disfigured facesuperhero spoofstrong mancar run overshock humor