• 9.377.328 stemmen

The Toxic Avenger (1984)

Komedie / Horror | 82 minuten / 91 minuten (director's cut)

Genre: Komedie / Horror

Speelduur: 82 minuten / 91 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Michael Herz en Lloyd Kaufman

Met onder meer: Andree Maranda en Mitch Cohen

Plot The Toxic Avenger

"He was 98lbs. of solid nerd until he became..."

Dit is het verhaal van Melvin, de gek van de stad. Op een dag komt Melvin na een pesterij in een ton met chemisch afval terecht. Melvin verandert in de Toxic Avenger, een monster dat slecht tegen onrecht kan, en kan wraak nemen op iedereen.

rep_robert schreef:

De eerste matige acteur in een Troma productie moet ik nog vinden inderdaad, want matig is al te goed voor elke Troma acteur ooit

Marisa Tomei speelt hierin mee en ook Kevin Costner is bij hun begonnen....

The Oceanic Six schreef:

Schijnbaar is het een trend dat elke diepslechte film maar top gevonden moet worden onder het mom ''het was de bedoeling dat het zo over kwam''. Kom zeg. Dit is gewoon C niveau film. Geloof best dat er een publiek voor is, maar ik vind het rommel.

Eens, ik vind ook niet alle Troma werkjes goed, zolang ze maar volledig over de top gaan. Dan ben ik tevreden

Reinbo schreef:

Marisa Tomei speelt hierin mee en ook Kevin Costner is bij hun begonnen....

Jemig Al moet je het niet te letterlijk opvatten natuurlijk he

The Oceanic Six schreef:

Kom op zeg het is een briljante persiflage op de monsterfilms en series als de Hulk. Ook het nucleaire thema was toen zeer actueel en qua fitnessgebeuren liep het voor op de rage. En vergelijk het eens met ander werk uit 85.

Heb je wel de uncut versie gezien?

Edit: 90% van Troma is echt slecht, maar deze is gewoon briljant. Weet zeker dat je na herzienig ooit tot dezelfde conclusie komt.

avatar van rep_robert

Persoonlijk prefereer ik zelf wel Poultrygeist: Night of the Chicken Dead. Kakt iets minder in dan deze film.

avatar van Prudh

Prudh

Ik zie ook echt het briljante hier niet van in. Verschrikkelijk flauw en kinderachtig en hoewel dat leuk kan zijn is dat bij Troma niet het geval. Idee is prima, uitwerking faalt op veel momenten hard.

Tonypulp

Toxie blijft voor vele, gelukkig en terecht, de opperbaas van de pulp. Heeft sinds kort een plekje in m'n top10 gekregen.

De liefde voor bewuste ongein kwam voor mij vooral dankzij deze misvormde held tot stand

jeroentjuhhhhh schreef:

Dat hoor je mensen steeds vaker zeggen maar die reden slaat op helemaal niks.

Bij Troma is het ten eerste ALTIJD de bedoeling. Je krijgt geen release als je anders pretendeert. Daar is het label groot van geworden. Binnen het label is er verder gewoon onderscheid tussen goede Troma en slechte Troma. Dit is hun trots, hun captain, dé film die hun op de kaart heeft gezet.

Sommige mensen proberen nog steeds van een uitgescheten drol een heerlijke biefstuk te maken...

Tonypulp

Dat heb ik één keer geprobeerd maar ik woon nog bij m'n ouders dus vaker zit er voorlopig niet in.

dominion

Ajax probeer Kabukiman eens die zal jou denk ik meer bevallen.

Tonypulp

Zoiets moet je echt alleen als Troma fan kijken dominion, dat is typisch hun komedie stijl en dat spreekt Ajax hier al niet zo aan, laat staan daar..

dominion

Maar het is over het algemeen wat minder fout vergeleken met dit.

Maar je zult wel gelijk hebben het is meer een film voor ons Jeroen .

avatar van Prudh

Prudh

Reanimeer Leslie Nielsen en laat hem wat mensn slopen. Zonder make-up de perfecte remake.

avatar van The Oceanic Six

Ik beoordeel het altijd per film, ik sluit vooraf nooit wat uit. Iets bizars als Planet Terror vind ik bijvoorbeeld fantastisch.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Dit heeft niets met biefstuk te maken en voor drollen moet je bij deel 4 zijn.

ben er nog steeds niet uit of A&L wel de uncut versie heeft gezien?

Prudh schreef:

Als het door Kaufman geregisseerd wordt kan het best wat worden

The Oceanic Six schreef:

Dat is echt een hele andere kant op, daar zou Troma zich niet mee willen associëren. Evenmin andersom trouwens .

Nep .

Dit is ook nep.

Lord Flashheart

Nep als in ripp-off. Tarantino en zijn kleine broertje Rodriguez proberen oude cult te doen herleven, terwijl ze beter iets nieuws kunnen maken. Hoed u voor namaak, ga voor het origineel.

Reinbo schreef:

Dit heeft niets met biefstuk te maken en voor drollen moet je bij deel 4 zijn.

ben er nog steeds niet uit of A&L wel de uncut versie heeft gezien?

De uncut versie ja. Zat wel genoeg gore in, dat was ook hetgene wat me beviel.

Dat is zo nep. Laat me raden, jij vind Kill Bill zeker ook fantastisch?

Kill Bill is inderdaad fantastisch. Alleen is het geen extreme over the top gaande film zoals Planet Terror, waat ik op doelde.

dominion

Zag dat je Rubber ook slecht vond.

I rest my case...

Ajax&Litmanen1 schreef:

Hmm, totaal onvergelijkbare films eigenlijk. Ik vind Planet Terror eigenlijk een commerciële film(budget). Dat is geen echte pulp, meer een ode eraan.

dominion

Planet Terror had ook nog een flink budget en dit filmpje helemaal niet.

I rest my case...

Lekker discussieniveau. Dag meneer Flashheart.

avatar van Reinbo

Als jij Kill Bill niet over the top vindt heeft Heer Flitshart wel een punt.... Vind Toxic Avenger op vrijwel elk valk beter dan PT die ik ook hoog heb zitten. Maar waar dit een scherpe satire is op de levenstijl van de jaren 80, is PT een rommeltje.

Reinbo schreef:

KB gaat wel over the top, maar op een andere manier.

The Oceanic Six schreef:

Lekker discussieniveau. Dag meneer Flashheart.