Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
film_kaza
Het zingen was wennen. Evenals het duistere verhaal. Maar toen ik gewend eraan was dacht ik "dit is een goeie film". De cast, decors, sfeer, kleding en zang-artiesten zijn perfect. Alleen gaf het einde me een "te" slecht gevoel van binnen (een beetje over de streep gegaan) waardoor ik op een 3,5* blijf haken. Kan misschiern stijgen bij een herkijk beurt als ik voorbereid ben.
Loualon
Love this movie!!.. de muziek, het verhaal, echt zooo mooi!! je moet de film wel helemaal zien om hem te snappen en je moet niks tegen muziekfilms hebben!
soom
There's no place like London..
Ja, het is weer Sleepy Hollow-goor, ja, dat vond ik, nadenkend over deze film, wel, inderdaad.
Burton maakt ook echt van die lugubere films soms, dat je best er over nadenkt en nageniet van de sfeer die hij zo goed tentoon spreid. De jongen die in de eerste scenes te zien was, vond ik schattig en best lief overkomen, terwijl Johnny weer een fantastisch personage neerzet, precies zoals je dat van hem kán verwachten. Hier en daar vond ik het alleen een beetje tegenvallen, qua eindscenes had ik weer zoiets van : 'Dit had beter kunnen zijn,' ik vond het een beetje snel afgelopen, eerlijk gezegd, en de manier waarop 't gebeurde vond ik ook wat zwak. De rest is fantastisch, Burton.
Pulcino
Zeer goede en geweldige acteurs en actrices, een goed verhaal, maar ik irriteerde me kapot aan dat gezang en liedjes. Ik weet dat het een muziek film is maar ik verwachtte meer net iets als de Grease nummers. Afentoe een liedje (hooguit 5 in de film) en daarbij het was onregelmatig en niks rijmde met elkaar, dat vind ik helemaal vervelend. Nuaa nu ik dit zeg moet ik eigelijk een 0.5 geven maar ondanks dat het lelijke gezang is, blijft het wel goed gespeeld. Mijn puntentelling gaat zo.
0.5 voor het goede verhaal, 0.5 voor voor elke goed gespeelde acteur/actrice: Depp, Sneep, Vendetta, Wormstaart, Borat! Dat maakt 6x 0.5
3.0* En daar mogen ze tevreden mee zijn.
Paul_Hauer
Briljante film met een uitstekende acterende en zingende Johnny Depp en Helena Bonham Carter. Persoonlijk vond ik de liedjes grappig en lekker klinken. In combinatie met die prachtige decors en de naargeestige sfeer heb ik van begin tot eind genoten!
NathanMandjes
Wel even wennen, een zingende Depp en een beetje onsamenhangende melodietjes en tekst van de liedjes. De sfeer, de kostuums, de acteerprestaties.. allemaal klasse. Hele aparte film!
ik_ben_gilles
Prachtige film met een zeer verzorgde grafische vormgeving.
Depp is subliem als Todd en de rol die Sacha Baron Cohen vertolkt is
er een van kort duur maar naar mijn mening wel een memorabele
flyer
Vond er niets aan. Ik heb geprobeert om de film af te kijken maar op een gegeven moment stond het me echt tegen.
Timecop
Mooie film, het zingen ben je na 20 min. wel gewend. Prachtig in beeld gebrachte moordscenes, echt shocking. Goed acteerwerk van Johnny Depp en Alan Rickman.
R13
ik vond 'm niet zo leuk.
wel een leuk verhaal, maar een beetje ouderwets.
heel donker beeld, (wat wel meestal bij zulke films zijn )
en ook wel een beetje goor, met al dat bloed enzo.
verder vind ik dat Johnny Depp niet kan zingen ( mijn mening )
laundromat
Ik heb 'm opnieuw gezien. Fantastisch! Zonder maar. Film die ik over een tijd weer kan kijken. Zoveel films zijn er niet die ik vaker dan 1 keer, laat staan 2 keer of meer, wil zien.
SarahSkandar
verder vind ik dat Johnny Depp niet kan zingen ( mijn mening )
Ik ben zowieso niet zo'n fan van Depp, maar hij kon best aardig zingen, ik had er in ieder geval geen last van, ik heb hem gisteren weer gezien, wel een goede film, maar ik vond dat bloed niet zo goor, want ik vond het op de een of andere manier nogal nep... 4*
is just a joke
een perfecte musical film, johnny depp net als altijd in vorm.
is just a joke
het bloed hoort nep te lijken dat wou tim burton juist ooit gehoord van style
Martijnnn
Dus Burton wou volgens jou dat het bloed er nep uit zag...
Rare redenering als je het mij vraagt, beetje hetzelfde als zeggen dat een regisseur wil dat een acteur slecht acteert.
Hij wou overdreven bloed hebben, en dat is hem zeker gelukt.
sju
Ik heb ook weldegelijk ergens gelezen dat het bloed er nep uit mocht zien van Tim Burton, als extra toonzetting voor de sfeer in de film. Dan vind ik die vergelijking met slecht spelende acteurs niet echt terecht.
SarahSkandar
het bloed hoort nep te lijken dat wou tim burton juist ooit gehoord van style
Ik bedoel eerder de kleur...
teigetje37
Grimmige musical film met horror elementen.
Waardering: 3 1/2 sterren.
JohnWilliams
Musical / Thriller.
Je komt ze niet al te vaak tegen...
VERHAAL:
Het verhaal zat goed in elkaar liep lekker en werd natuurlijk goed gespeeld door de uitmuntend goeie Cast.
MUZIEK:
Het belangrijkste in een musical natuurlijk.
De muziek is erg goed al kon ik me soms wel een beetje irriteren aan dat vele gezang van Depp. En dan een Rickman die gaat zingen...a.u.b. stop! Maar dat zal geheel aan mij liggen. De Opening Titles zijn erg goed gemaakt. Leuk ook als je ze terug ziet, nu weet je wat al die dingen zijn op het begin.
CAST:
Een goeie Cast is belangrijk, deze keer weer een top cast.
Een goedspelende Depp (zoals gewoonlijk) en ook Carter speelt helemaal niet slecht als de minares van Todd. Ook speelt Spall goed al is zijn rol niet al te groot. En natuurlijk hebben we nog Alan Rickman. Een geweldige rol van hem, niet al te groot maar net zo gemeen als altijd. Wat kan hij dat toch goed!
MINPUNTEN:
Er waren minpunten voor mij zoals het té veel gezang maar ook soms delen van het verhaal. Delen waarvan ik dacht...als het moet. Voor de rest geen minpunten maar een onverwacht einde eerlijk gezegd. Nooit gedacht dat Todd zijn mineres levend zou verbranden. Dat hij zelf de pijp uit ging was te verwachten natuurlijk...maar wie hem doodde was voor mij een totale verassing. Maar wel erg goed!
Burton heeft weer iets goeds neergezet...4*.
bollepeer
een zeer vermakelijke film. alleen vond ik dat er iets te veel wordt gezongen. zoals altijd speelde depp weer fantastisch. overigens vond ik het bloed wel erg nep. het eind was wel jammer, maar in het algemeen was het goeie film. 3.5 *
echoooo
Het zingen was in het begin een beetje een schok (niet bepaald geniaal) maar de liedjes vond ik wel tof.
het was weer een echt Tim Burton film met akelige donkere beelden en horror-achtige sfeer, geweldige leuk, interessant dus
!
Niet echt mijn film dit. Van Tim Burton weet je dat je als kijker een stijlvolle film kunt verwachten waarin altijd veel aandacht is besteed aan decors, aankleding en de omgeving. Die drie punten zijn samen met het acteerwerk dik in orde. Het overdreven gezang in deze film, (weet dat het erbij hoort) ging mij echter tegenstaan. Het haalde in mijn ogen naast een gedeelte van de sfeer ook een groot gedeelte van het verhaal en spanning weg. Verder was de rol van Sacha Baron Cohen verrassend goed en was de knipwedstrijd in de stad wel een erg goed en tevens de beste scene in de film. Toch waren de minpunten in deze film te storend aanwezig om een voldoende uit te kunnen delen.
mister blonde
Burton. Soms heeft ie missers (Planet of the Apes), soms is ie ronduit goed (Big Fish, Edward Scissorhands), maar meestal is het gewoon leuk (ook weer uiteenlopend van erg leuk; Ed Wood, Mars Attacks, tot gewoon leuk; de rest). Deze film was 'gewoon' leuk, maar gewoon wat minder leuk dan we normaal gesproken van hem gewoon zijn. En dat terwijl dit op het eerste gezicht helemaal geen gewone film is.
Duistere horror musical met humor. De films die aan deze criteria voldoen zullen wel op een hand te tellen zijn. En toch is het weer niet zo bijzonder. Het geheel is weinig vernieuwd ten opzichte van zijn vorige werk en das eigenlijk wel jammer bij zo'n zogenaamd innovatieve film. Het verhaal stelt echt helemaal niets voor en is gewoon (jaja) een standaard wraakverhaal. Het duistere sfeertje erom heen is wel aardig en de pasteitjes gemaakt van mensenvlees was leuk gevonden. De liedjes zijn allemaal eigenlijk een beetje hetzelfde, met zo nu en dan wat verschil in tempo en intonatie. Hoewel hier gezegd wordt door sommigen dat de leidjes het verhaal vertellen, viel me dat tegen. Het eenvoudige verhaal wordt verteld en waar normaal met twee regels dialoog volstaan had kunnen worden, wordt er nu een liedje omheen gebouwd. Dat is een keer leuk, een paar keer niet erg, maar heel de film lang houdt het de boel gewoon op. Het had wel met de plot te maken, maar blijft dan gewoon 3 minuten hangen, we schuiven op en blijven weer 3 minuten hangen. Vond ik erg tegenvallen. Als de film geen musical was geweest had ie een half uurtje geduurd.
Verder is het best vermakelijk en visueel best mooi (maar vond het ook weer een beetje te 'gewoon'). Naar mate de film vordert wordt het interessanter en worden we getrakteerd op een aantal aardige scènes (hoewel dat ook gewoonweg weer wat te lang duurt). De laatste pak-hem-beet 5 minuten zijn ronduit sterk en het laatste (of voorlaatste) shot was zelfs schitterend.
Genoeg potentieel om boven de middelmaat uit te komen, maar uiteindelijk zorgen slechts een paar momenten ervoor dat deze film daar boven uitstijgt. 3,5 sterren. Te gewoon om echt goed te zijn. Niet gedacht dat dit woord leidend zou worden bij deze film.
boldhead
grappige film/musical met weer een meesterlijke vertoning van johnny depp
Nelusje
Ik ben een grote fan van zowel Tim Burton als Johnny Depp, maar hou totaal niet van Mucials. Verrassend genoeg gaat de tijd erg snel en voor je het weet is hij afgelopen. Leuke film, lekker bloederig, op het laatst een beetje langdradig/ Ook Helena Bonham speelt een geweldige rol. Dat zij niet is verkozen tot beste actrice?
cowboyveeman
Top film! Hoort echt hij top 250 lijst! Tim Burton is een geniale regisseur! Johhny en Helena spelen beiden geweldig. ik begrijp niks van waarom Helena niet genomineerd voor oscar was.
bitterzoet__
Depp vertolkt de rol van Todd geweldig, no doubt about that.
Ook vind ik de combinatie van zo'n lugubere film met de twist die ze eraan gegeven hebben door er een musical van te maken zeer gewaagd en het pakt ook leuk uit!
Het einde vind ik alleen persoonlijk een beetje een tegenvaller, maar dat heeft te maken met mijn smaak.
Voor mij was het alles bij elkaar minder dan ik verwacht had, beetje jammer.
bob de niro
ik heb hem gisteren gezien maar ik wist niet dat het een musical was van tevoren!het verhaal vond ik best goed en ik vond het erg mooi gefilmd!alleen dat zingen vind ik echt vreselijk,maar goed,het is nou eenmaal een musical!3 sterren met zang en 4 sterren zonder zang!3* dus

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical