Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
anne J
Behind the scenes, inmiddels al een weekje oud..
Hoe kun je al enkele scenes hebben gevonden Princesss? Terwijl er pas een paar foto's en een poster uit zijn... En anders heb ik iets gemist, maar dat betwijfel ik :S
Gizzmann
Ik kan nu al niet meer wachten, en heb nog geeneens filmmateriaal gezien
Nu maar hopen dat tegen de tijd dat hij in Amerika uitkomt ik mezelf ervan kan weerhouden hem te downloaden
sangha
ik kan echt niet meer wachten..ik hoop maar dat ik naar binnen mag als hij in de bioscoop komt..
serpico
Warner klaagt over teveel bloed.
Haha, nu klinkt het helemaal als de nieuwe film van Tim Burton
. Ik ben zeer benieuwd, Burton en Depp samen belooft sowieso al wat, zeker als het een misdaadmusical wordt (geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen
Ik word alsmaar nieuwsgieriger
Toch raar dat ze met zo'n verhaal gaan klagen dat het te luguber is
sarahtjx
Weet iemand wanneer hij zou uitkomen ?? En komt hij wel in de bioscoop in Belgie ?? Zo niet , dan kom ik even naar Nederland
Princ3sss
hij komt op 23 januari in belgie
staat op site van Kinepolis
wilsem
ik zou zeggen kom op met die trailer, ik wil nu wel eens wat meer zien hoor en op mijn site kunnen zetten
kom ook eens kijken als je zin hebt zou ik zeggen en zodra er weer wat nieuws is over Sweeney todd staat het er zo snel mogelijk op, ik zoek me de hele dag suf naar nieuws dus dat zit wel goed
filmanalist
ik hou niet van horror films, maar johnny depp is een geweldige acteur, ga ik zeker zien
Inland Rabbit
jeez, dat is nou weer zonde. Geef Burton toch de vrijheid, nu moet ie zn film weer aanpassen omdat er teveel bloed in zou zitten. Moet ie zich dus gaan inhouden? Als dat maar goed gaat.
filmanalist
deze film wordt vast een topper tim burton en johnny depp is zeker een goede combinatie en hoe johnny depp er uit ziet in de film is echt cool!!!
Inland Rabbit
Op de trailer zie ik nog niet veel schokkends, maar wel de typische Burton sfeer. Ik verwacht nog steeds dat deze film kleine gore trekjes gaat hebben, maar dat is in de trailer (bewust?) nog niet te zien. Voor de rest, hetgeen wat er te zien viel zag er mooi uit.
anne J
Ooh leuke trailer =)
How about a shave..? ^-^
Omg, er hing echt een heerlijke sfeer, inderdaad echt Tim Burton
En het gezang en gedans, grappig!
Esteban
'n Dubbel gevoel toch wel. Enerzijds ziet dit er Burtonsgewijs bijzonder sfeervol uit, alleen om die reden zou een mens al naar de zaal trekken. Anderzijds durf ik luidop de vraag stellen of Johnny Depp z'n acteertruukjes niet stilletjesaan op raken? De maniertjes lijken énorm op Count Olaf (Lemony Snicket) en dat stemmetje blijft een Sparrow-gehalte hebben. Uit het zangstukje betwijfel ik eveneens of Depp (ondanks Cry Baby) het nodige stembereik wel heeft. Al is het wat voorbarig op die twee seconden af te gaan.
Niettegenstaande; Op het to-see-lijstje.
Inland Rabbit
Lemony Snicket, dat was Depp niet eens. Maar ik kan me er wel een voorstelling bij maken ja. behalve Pirates 2 en 3 heb ik Depp nog niet in een echt slechte rol gezien. Mja ok, ik vond Finding Neverland (dies met hem toch?) wat saai. De rol in deze film past hem in ieder geval wel goed. Nu maar kijken wat ie ermee doet.
Esteban
'k Heb toch ook niet gezegd dat Depp in Lemony Snicket speelde?
Maar het lijkt wel of deze Barber als personage/typetje daar een doorslagje van is.
Inland Rabbit
Eerlijk gezegd, toen die film uitkwam dacht ik dat het een Burton was. Kon ook makkelijk, die man wist echt een Burtoneske sfeer neer te zetten.
sangha
Tsja, ik vind het toch ook wel minder dat sinds Pirates de hele tijd die Jack Sparrow stem of maniertjes naar voren komen.
En over de zang: hij heeft niet in Cry-Baby gezongen
Ik ben wel ook benieuwd naar zijn zangstem.
Gizzmann
Ik lijk in een omgekeerde wereld te zitten want vind dat er in de trailer niks mis is met Depp, maar dat juist een beetje dat lekkere Burtonsfeertje ontbreekt. Mja, zal wel aan mij liggen dan.
wilsem
trialer geeft je wel een goed idee van de film alleen kan ik nu helemaal niet meer wachten tot hij in de bios komt, moeten we hier verdorrie nog een maand langer wachten ook pppfffff
Je kan de trailer op mijn site bekijken.
Chilli
In één zinnetje van de trailer is inderdaad wel een zijn typische Jack Sparrow- stemmetje te merken, maar ik heb nog niet gemerkt dat dat in andere films na POTC het geval was.
Bij films na Ed Wood heb ik wel eens zijn typische Ed Wood-stemmetje gehoord, maar dat stoorde niet echt. Het is ook dezelfde acteur die het speelt, waardoor er natuurlijk altijd manieren van doen/spreken zijn die terug komen.
Ik vind wel dat andere acteurs zoals Tom Cruise, Hugh Grant, Sandra Bullock, ... (bijna) altijd op dezelfde manier spreken.
Ik ben wel benieuwd naar deze film. Ik zie helemaal niet graag musicals, maar de combinatie Burton-Depp wil ik toch niet missen.
Iemand sprak van horror, maar ik denk niet dat er echt horror in zal zitten, dat was bij Sleepy Hollow ook niet het geval. Bloed tonen is niet noodzakelijk hetzelfde als horror of schrikwekkende taferelen. Ik denk dat het gewoon leuk zal zijn om naar te kijken.
Kaffeefiltjer
De reden waarom Johnny Depp als een veelzijdig acteur wordt bestempeld, is omdat er bij veel van zijn rollen hij zijn verkleedkoffer kan bovenhalen. Ed Wood, Willy Wonka, Edward Scissorhands, Sweeney Todd, Fear and Loathing in Las Vegas... Allemaal vrij ecxentrieke personages, waarbij zijn kledij al een groot deel van het personage schept. Hugh Grant is dan zo'n ket die je haast altijd ziet in een blauw hemdje.
Fenster
ik heb net de trailer gezien ne het lijk me wel een goede film en ja kaffeefiltjer ik ben het helemaal mee eens dat het de reden is dat die veelzijdig is, maar het ligt ook aan zijn gezicht hij kan is een van de weinige acteurs die kan acteren zonder te praten en dat vind ik echt een kunst.
Ronnievb
De combinatie Burton - Bonham Carter - Depp begint me nu toch wel vervelend bekend te worden, ik heb het gevoel dat ik naar een sequel van alle films met dit trio loop te kijken.

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical