• 9.376.713 stemmen

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Muziek / Misdaad | 116 minuten

Genre: Muziek / Misdaad

Alternatieve titel: Sweeney Todd

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

"Never Forget. Never Forgive."

Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.

avatar van Phoenix

Phoenix

Meh, een musical.

avatar van TimD

TimD

Ronnievb schreef:

De combinatie Burton - Bonham Carter - Depp begint me nu toch wel vervelend bekend te worden, ik heb het gevoel dat ik naar een sequel van alle films met dit trio loop te kijken.

Maar wel verdomd goede films.

Inland Rabbit

Inderdaad. Elk regisseur heeft een aantal personen waar ie graag mee werkt en die in zn filmstijl passen, daar is Burton niet de enige in. Deze personen passen gewoon goed bij hetgeen hij doet.

Tis nog zooooooooooooooooo'n hele tijd wachten op deze film.

avatar van Chilli

Chilli

Ronnievb schreef:

Dat stoort toch niet? De films en de rollen zijn toch iedere keer iets totaal anders.

Ik heb toch helemaal niet het gevoel dat deze film een sequel is op Charlie and the chocolate factory of op Corpse Bride.

avatar van .adham

.adham

Ook een rol voor borat in deze, lijkt me een goeie film

anne J

Whoo =), stukje film en zang Depp. Klinkt best goed voor iemand die niet zingt normaal (die 'finished' op het einde klinkt krachtig zeg). Het lied klinkt leuk trouwens.. En omg nu ben ik ook nieuwsgierig naar Helena die zingt..

Inland Rabbit

Er zijn welgeteld nog 2 nrs van Sweeney te vinden, genaamd Epiphany en My Friends (met Helena) die geloof ik ook op de vermelde Hollywood.blog van hierboven staan. Uiteraard geen geweldige kwaliteit.

Over die Johanna clip hierboven: Ik vind t niet heel krachtig uitkomen nog, die man is boos, en dat hoor je er niet zo vanaf, zeker niet als je vergelijkt met de oudere musicalstukken die op Youtube te vinden zijn.

avatar van veron35

veron35

Ik kijk hier echt zo ontzettend naar uit!

Inland Rabbit

Heel wat nieuwe clipjes van de film. Ook Helena hoor je zingen in 1 clipje.

Ooh, Helena is goed

Ze is beter dan Johnny in dit liedje in ieder geval vind ik. Je kunt wel horen dat JD geen zanger is of course en het niet perfect klinkt allemaal, maar hij doet het zeker niet slecht met zingen!

Oh god, 24 Januari is nog zo ver weg en ik word steeds nieuwsgieriger door al die clipjes en achter schermen video's.

Inland Rabbit

Helena is ook geen zangeres hoor, ze heeft alleen wat zanglesjes gehad.

avatar van Qwertary

Qwertary

Lijkt me echt een leuke film, ik kijk er wel naar uit. Ik vind musicals altijd wel leuk en het is niet zo'n zoetsappig verhaal enzo. En om Borat te zien zingen is erg hilarisch! wel jammer dat et nog 2 maanden duurt voordat hij uitkomt

Inland Rabbit

ehm, het is niet BORAT die zingt. Hij gaat daar echt niet staan van 'niiiiiiiiiice! King In the castle, king in the castle'. Dat zou wat zijn zeg. Nee de rol zal niet volledig serieus zijn, maar waarschijnlijk wel zijn meest normale rol tot nu toe.

avatar van timmem

timmem

Hier de eerste paar minuten van de film.

Overigens genomineerd voor 4 Golden Globes.

avatar van Knisper

Knisper

anne J schreef:

Johnny Depp heeft anders jaren geprobeerd met zijn band door te breken. Ik geloof zelfs dat hij in meerdere interviews heeft verklaard muziek maken leuker te vinden dan acteren.

avatar van sangha

sangha

Dat klopt, maar dat wil nog niet zeggen dat hij kan zingen. Hij kan gitaar spelen, maar hij was niet de leadzanger ofzo van de bandjes waarin hij gespeeld heeft

avatar van The Last

The Last

Heb het niet zo op musicals. Maar nadat ik de trailer heb gezien en Johnny Depp heb zien zingen kan ik dit misschien wel accepteren.

Knisper schreef:

Uhuh, met verschillende bandjes zelfs, maar in The Kids zat 'ie het langst geloof ik?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Geweldige trailer! Echt een film waar je lekker van genieten op een koude winterdag. Kijk er helemaal naar uit!

avatar van D-ark

D-ark

Phoenix schreef:

Meh, een musical.

Ik hou van musicals en al helemaal van de films van Burton dus dit wordt geweldig in mij ogen!

avatar van glem

glem

het lijkt me wel een leuke film om te kijken ga hem zeker kijken

avatar van love_ertjuh

love_ertjuh

weet iemand de leeftijd ?? 16+ of gwn 12+ ?????

avatar van titia

titia

De trailer is 6 met vuisten en spinnen gekeurd. De film zelf is nog niet gekeurd, maar zal wel ouder dan de trailer worden gekeurd...

In de VS is hij R-rated, wat betekend dat je er onder de 17 zonder begeleiding van een volwassene niet in komt.

Gokje: 12? (16 betekend dat je er onder de 16 niet in komt. In de vs ben je onder de 17 wel toegelaten, als je maar iemand meeneemt. Kan me niet voorstellen dat ze in NL strenger zijn dan in de VS)

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Alsof ze je ooit gaan weigeren in de bios.

Heb nog nooit geweten dat ze aan de kassa iemand weigerden.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Jawel hoor, we waren met vrienden en allen onder de 16. We wouden naar Kingdom Of Heaven (tot op de dag vandaag nog niet gezien) en we stuurde de twee langste om kaartjes te halenonder het mom dat ze 16 waren, helaas was een van hen vergeten te liegen bij het zeggen van z'n geboortedatum waardoor we alsnog niet naar de film mochten...

Denk niet dat het twee jaar later al anders is.

Inland Rabbit

Jepz dit is behoorlijk streng. Ik weet nog dat ik ONDER BEGELEIDING van mn pa naaar Hannibal wilde voor mn 16e verjaardag en ze wilden me zelfs met mn pa er niet inlaten, ook al was mijn pa erbij. De film bevatte die ene schokkende scene en was zelfs met 1 ouder niet toegestaan en ze zouden een boete reskeren als ze ons binnen zouden laten en we zouden achteraf besluiten hun aan te klagen ofzo, of als we flauwvielen was het hun verantwoordelijkheid. In dat geval kregen hun boete, dus we mochten er onder geen enkele voorwaarde in. Dat was in Utrecht, een vriernd in Zeist mocht er wel in. Daar was ook nog een krantartikel over geplaatst destijds. Zal nog wel zo streng zijn, misschien strenger, of het scheelt per bios.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Haha, ik denk dat je flink in de maling bent genomen. Nog nooit zoiest onzinnigs gehoord. Boven de 18 jaar hebben die mensen van de bioscoop niks meer over je te zeggen. En het lijkt me ook al niet al te waarschijnlijk dat ze je een film afraden om naar toe te gaan. De bioscoop is tenslotte een commerciele dienst, het draait op winst maken, en door mensen films af te raden draaien ze bepaald geen winst

Inland Rabbit

Ik stond letterlijk voor de kassa met een rij achter me en ik zag er stul voor stuk afgewezen worden en teleurgesteld teruglopen. We kregen gewoon geen tickets.

anne J

Bij Zwartboek was ook streng gecontroleerd. Iedereen die er jonger dan 16 of wat ouders eruit zag werd gecontroleerd op ID enzo. En weggestuurd als ze nog geen 16 waren.

Ik hoop wel dat Sweeney 16 word, maar aan de andere kant, als de controle heel streng is 12, maar met 16 gaan we gewoon steeds proberen.

In de VS zijn films trouwens héél vaak R-rated en in Nederland 12 jaar, dus toch grote kans dat Sweeney alsnog 12 jaar wordt. Nederland is heel mild hè qua filmrating betreft. Maar ik weet het niet, want er zit wel veel bloed enzo in volgensmij (lol en mensen die in reepjes vlees uit een machine worden geperst)