Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
Goldhand
Heb hem net gezien en het is echt een mooie film. Kan wel begrijpen dat als je een gewone thriller ofzo verwacht dat het dan een beetje tegenvalt qua zingen. Ik ben eigenlijk niet echt een fan van musicals maar het zingen vond ik hier totaal niet storend, het hoort er gewoon bij
wyatt earp
Wow wat een vet coole retegave film.
Tim burton en Johnny depp zijn echt geweldig samen,
wat ze hier maar weer eens bewijzen.
Johnny ziet er echt geweldig uit, de hele film was trouwens een plaatje. Prachtige sfeer a la sleepy hollow.
En dan de liedjes, ja het hoort er gewoon bij. Er word helemal niet teveel in gezongen. Het was juist een pluspunt van de film. Zonder de liedjes mis je gewoon iets.
korykory
Zoals hierboven gemeld, had mijn dochter deze film al eerder (namens mij, buiten mijn medeweten om!) vijf sterren gegeven. Nu zelf maar eens gekeken, samen met haar.
Helemaal in de gothic-stijl van een film als Corpse Bride, die ik nog niet zo lang geleden met veel plezier gezien heb. Toch was ik dit keer wat minder tevreden, vooral door het flinterdunne verhaal. Bovendien luister ik liever naar de liedjes van Danny Elfman dan naar deze.
Toch drie sterren, vooral vanwege Depp en de aardige ontknoping.
Ramon K
Magere plotje is best leuk, visuals zijn best ok, duister sfeertje is best goed maar,........ die liedjes!? Wat een herrie! Vreselijk slechte songs! Slecht geschreven, matig ingezongen en weinig catchy. Dieptepunten waren oa het liedje dat Bonham Carter zong over haar pasteitjes en het liedje dat de sidekick van Rickman zingt als Rickman bekend heeft gemaakt met die Johanna te willen trouwen, en hem wordt geadviseerd zich eerst even glad te scheren. Vinden mensen dat nu echt goed? Heb de fast-forward-button af en toe wel eens willen gebruiken (sporadisch gebruikt zelfs). Andere vreselijke scene was de scene die echt uit de lucht viel waarin Bonham zingt over haar toekomstdromen (strand, zee). Echt zo'n nummer dat totaal buiten de boot valt en alleen maar aangewend wordt zodat Burton eens wat andere enscenering kan laten zien. 'Contrived' noemen de Amerikanen dat meen ik.... 2* Ik vind Burton nog steeds een erg matige filmmaker.
dvdfreak123
goede acteerprestaties, goed verhaal, wijs plot enige minpunt zijn de liedjes niet dat deze zo vervelend zijn of zo maar er had iets minder zang in gemogen anders no comment
Moviefreak30
Een goed en toch ook een aparte film en ik vindt depp eigelijk wel passen in dit soort films zoals Edward Scissorhands en daarom krijg deze film een 4.0
Orlibloompje
Echt een geweldige film. Die make-up van Helena (miss. Lovett ofzoiets in de film) vind ik zo mooi
Jammer dat het bloed zo nep is, daardoor lijkt het weer meer op een goedkope film, terwijl het dat echt niet is.
De kleding en stijl van de film vind ik ook mooi gemaakt. Ik heb de film al vaak gezien, soms krijg ik wel genoeg van bepaalde liedjes, maar de film zelf blijft leuk
Een echte aanrader, 5 sterren
timbo_
Die viel inderdaad compleet buiten de boot en was eigenlijk bespottelijk in deze film. Verder zag de film er goed uit en was het verhaaltje ook wel aardig. Zeker in het begin vond ik de liedjes ook nog best aardig maar dat werd naarmate de film vorderde dus steeds minder met als dieptepunt de hierboven beschreven scene. Zat lange tijd op een vier maar vanwege het dalende niveau richting einde moet de film het met 3,5 ster doen.
tn2543
Ik heb een 2,5 gegeven. De reden daarvoor is dat ik de musical niet leuk vond. De sound of music vind ik een topfilm/musical maar ik vind een musical bij dit genre niet echt passen. Vandaar een 2,5.
korenwolf
ik vond 'm best amusant. ik denk zowieso dat je bij dit soort films/musicals toch al niet te diepgaand moet denken en gewoon moet kijken naar wat het qua beeld en sferen te bieden heeft.
Daar staat Burton toch wel om bekend. Hulde aan deze man! Niet zijn meesterwerk, maar zeker een goede gemiddelde.
teaser
Voor een musical vind ik de muziek zwaar onder de maat. The nightmare before Christmas en Little shop of horrors vind ik geslaagde filmmusicals met sterke scores die goed bij de film passen. Bij Sweeny Todd kan ik mij, hoe goed ik het ook probeer, geen enkele score herinneren.
De beelden zien er allemaal zeer Burtonesque uit, maar dat is te verwachten.
Het verhaal heb ik al in andere vormen voorbij zien komen waaronder een Deense komedie, dus ook daar verdient Burton geen punten mee.
psycholamp
- 1960 berichten
Vreemde conclusie. Als iets al eens als een Deense komedie is gemaakt, verdient Burton geen punten. Het was van tevoren al duidelijk, dat dit verhaal al meerdere keren was verfilmd. Alleen heeft Burton er zijn eigen stempel op gedrukt en er een musical van gemaakt.
Het zijn idd. geen catchy melodietjes, zoals vaak bij een musical, bijna alles wordt op een zangerige manier verteld. Eigenlijk neigt het meer naar een opera dan naar een musical. Is wel belangrijk om van tevoren te weten, dat er zoveel wordt gezongen.
teaser
Je trekt die zin uit zijn verband. Ik zeg dat ik dit verhaal óók al eens als Deense komedie voorbij heb zien komen (ook als Amerikaanse remake van die film trouwens).
Ik wist dit inderdaad van te voren, dus het is zodanig geen sterk argument. Maar omdat de film bij mij in zijn geheel niet aanslaat zie ik dit als een van de redenen waarom ik de film een onvoldoende geef. In weze kon ik de hele loop van de film voorspellen, en zonder iets extra's; goede muziek bijvoorbeeld zat ik met een half oog te kijken.
Bij Titanic zat ik eigenlijk te wachten tot dat verrekte schip eens zou zinken - was ook van te voren bekent - omdat de hele love story mij gestolen kon worden.
Rianneke_Dan
De muziek uit de trailer waar is die van?? Vanaf 0:50?
De muziek is van een Stephen Sondheim musical, en de sountrack cd is geproduceert door Mike Higham. Op de soundtrack cd van Sweeney Todd heet het nummer wat jij bedoeld "Epiphany'.
Damian_Aurelio
Vette film, had nooit van mezelf verwacht dat ik deze film leuk zou vinden. Een meisje had me erin geluisd om deze film met haar in de bios te kijken.... maar was echt vet.
"Johanna, Johanna...bla bla bla" haha, geniaal
gigauser
Wormstart, Snape en Bellatrix Vendetta uit de Harry Potter Cast plukken (zonder veel te verkleden), Johnny Depp erbij gooien, het geheel mixen met de sfeer uit de parallelweg van de Wegisweg maken nog lang geen goede film.
Bij lange na het slechste wat ik in jaren heb gezien en gehoord. Onnozele teksten in nog onnozelere melodietjes gepropt om het geheel op een musical te laten lijken.
Ik houd van deze acteurs en verbaas me erover dat ze in zo een !@#$-film mee doen.
timmem
Heb het toch nog kunnen vinden. Komt niet uit de musical, of een andere van Stephen Sondheim. Het is van X-ray Dog het nummer "Return of the King".
lazyprovider
verhaal op zich goed maar dan het zingen jezus kom op zeg zonde zonde
ArcovandenBroek
verhaal op zich goed maar dan het zingen jezus kom op zeg zonde zonde
Wat verwacht je dan van een musical?

something_else
Ik had de film gehuurd, maar na drie minuten al uitgezet. Zwaar teleurgesteld in Burton...
notorious_kim
Damn ... dit is een goor filmpje! Eigenlijk al van bij de trailer :-s.
Het is een hele tijd geleden dat ik nog eens een originele film zag, maar deze komt wel dicht in de buurt. De plot was wel voorspelbaar, dat vond ik spijtig. Maar misschien zullen er ook mensen geweest zijn die de plot niet voorspelbaar vonden. Er zijn hiervoor al versies van gemaakt, maar die heb ik nooit bekeken, de cover sprak me niet zo aan. Maar toen ik de trailer van deze versie zag, was ik meteen gefixeerd!
De cast is ferm! Ik wou kijken voor Johnny Depp en 't feit dat het een Tim Burton film is, ik ben wel fan van zijn werk. Naar de rest van de cast had ik zelfs nog niet gekeken. Maar damn ... Helena Bonham Carter, Alen Rickman, Timothy Spall!!! Schitterende cast. Bij Helena kreeg ik soms het gevoel dat ik in Harry Potter zat en dat zij Belatrix was
De liedjes zijn ook zeer leuk, maar hier en daar miste ik articulatie van de acteurs, sommige woorden kon ik er echt niet uithalen wat het was. Ik kijk nooit met ondertitels, omdat ik vind dat je daar lui van word. Je leest het gewoon in je taal af, en dan begrijp je het zonder echt na te denken, zo gaat er ook veel in een film verloren, want je kunt niet alles goed vertalen. Bij deze heb ik echter wel ondertiteling nodig als ik alles wil verstaan, ik zet dan wel de engelse ondertiteling voor hardhorigen op en niet de nederlandse, want ik wil de essentie blijven verstaan. Ondanks het hier en daar een stukje missen in de liedjes, stoorde dat niet om het verhaal door te hebben.
Over het zangtalent van Johnny Depp kan gediscuseerd worden, er zaten redelijke nummers in, maar er zaten ook wel stukken in dat ik zei: aj, een beetje vals.
Tim Burton heeft het voor mij nog eens gedaan, al weet ik dat vele mensen deze film niet genietbaar zullen vinden. Het is enorm musical, er wordt veel in gezongen, maar ik hou wel van het genre en erbij het thriller-effect vind ik schitterend. Ik ben zeer benieuwd naar zijn volgende project en hopelijk naar Tim Burton’s gewoonte zal dit weer met Johnny Depp zijn!
=> 9/10
vph1272qm
zeer mooi gemaakte film, maar het zingen verpeste het kompleet voor mij. ik kan daar niet naar luisteren zo lelijk vind ik het. jammer..
wel leuke scene's met sacha cohen (borat)
Hilarious
Prachtige film! Echt ik heb genoten, wat een film! Tim Burton
en wat een weer geweldige rol van Johnny Depp! Ook de rest van de cast speelde heel goed. Ik hou van musicals en hier vond ik het super. Het verhaal, de sfeer, de uitvoering... geweldig!
Dikke 4,5*, zeker en vast verdient.
Jessica.
Ik vond hem wel leuk, maar misschien omdat ik een Depp en Burton én Rickman-fan ben, dus ja
En ik vond de liedjes erg leuk en het verhaal... super
AardeWerk
Heerlijke musical. Mooie muziek, prachtig 'Burton' sfeertje, goed geacteerd en het verhaal van Sweeney Tod (ik had al ooit eerder een verfilning gezien en ook die beviel me erg) is gewoon een verhaal dat me erg aanspreekt.(4,0 *) Maar misschien dat ik dit nog naar boven bijstel, want het is gewoon een erg goede film. En ik heb nu eenmaal een zwak voor alles wat Tim Burton gemaakt heeft (zelfs PeeWee's Big Adventure en Mars Attacks)
Chromeo
Horendol werd ik, van de schijnbaar eindeloze gezangen. Het verhaal op zich is wel goed, alhoewel voorspelbaar, maar er konden geen twee zinnen gezegd worden of iemand begon toch wel te zingen zeker. Dat haalt het tempo uit de film en begon op den duur de verveling in de hand te werken. Ik had het zeer moeilijk om de film uit te kijken/zitten. Zeer jammer!
morrie
had er weinig van verwacht maar was aangenaam verrast.
johnny depp is niet mijn favoriete acteur (zal hij ook nooit worden), maar hier was ie bijzonder goed op dreef.
mrs. lovett (voor mij het hoogtepunt van de film, wat een ongeloofeloos mooie vrouw - wow).
enige minpuntje vond ik de liedjes die de jongen voor johanna zingt.
was een beetje te klef.
het strandlied vond ik een briljante vondst.
doordat ik het verhaal nog niet kende (wel van gehoord), kwam het einde toch nog onverwacht.
topfilm, die als het geen musical zou zijn niet zou werken.
4.5 *
jirachi03
Je moet niet de eerste drie minuten zien ,maar de hele film . zoals elke film moet het verhaal een beetje op gang komen. Niet altijd is het dat het verhaal vanaf het begin dijdelijk is of vet
jirachi03
Depp is gewoon mjn favourite acteur. De andere films van hem zoals Sleepy Hollow en Sjaaky en de chocolade-fabriek en Nightmare on Elmstreet zijn ook vermakelijk.(ook From Hell)

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical