• 9.380.985 stemmen

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Muziek / Misdaad | 116 minuten

Genre: Muziek / Misdaad

Alternatieve titel: Sweeney Todd

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

"Never Forget. Never Forgive."

Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.

avatar van witboek

witboek

avatar van gotti

Omdat Burton altijd wel iets interessants te vertellen heeft waarschijnlijk?

avatar van film_kaza

film_kaza

witboek schreef:

WOW wat een flopper! Ik versta niet waarom er zoveel mensen dit goed vinden?

Als je duidelijk maakte wat je er flopperig aan vond, zou het misschien duidelijk zijn waarom je dat vind.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

witboek schreef:

WOW wat een flopper! Ik versta niet waarom er zoveel mensen dit goed vinden?

Lees de vorige pagina's eens door zou ik zeggen, en dan de reacties van mensen met een 4+.

avatar van korykory

korykory

korykory schreef:

Super film, echt geweldig! Ik was al fan van Johnny Depp, nu vind ik hem alleen maar geweldiger. Hij speelt echt super, zo super als Johnny Depp is speelt hij ook.

Ook Helena Bonham Carter was geweldig, ik ben meer fan van Johnny, maar zij kon het ook zeker goed. Ze speelde mooi zo'n tragische vrouw. En ze zingt mooi (Johnny ook!)

Alan Rickman was ook leuk, zijn stem is echt Sneep, maar hij ziet er anders uit en is ook anders...

Kortom: Geweldig! Alle rollen waren mooi, en de acteurs ook. Johnny blijft wel m'n favoriet...een 5, dubbel en dwars waard.

Dit was een berichtje van mijn twaalfjarige dochter, en wel op mijn naam, de doerak... Kom ik nu pas achter!

avatar van black&white

black&white

In een tijd waar de grote acteurs als Pacino, De Niro, Hoffman...(ga zo door)..het laten afweten, bewijst Johnny Depp voor de zoveelste keer waarom hij de grootste acteur van de afgelopen 10/15 jaar is. Bijna elke rol zet hij prachtig neer. Elke personage die hij speelt is uniek en interessant (dankzij hem natuurlijk).

Nog nooit voor het geld gekozen en dan nog zo populair geworden. Gelukkig scoren zijn films ook aan de boxoffice tegenwoordig. Het kan niet mooier.

avatar van black&white

black&white

korykory schreef:

Vandaar de enthousiasme over Johnny Depp dus .

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Veel mensen wisten denk niet dat er in deze film gezongen werd, stoorde totaal niet, had ook niet echt toegevoegde waarde.. Toch ben ik niet geheel onder de indruk van deze echte Burton film. Hoop dat hij Alice in Wonderland wel weer heel mooi gaat maken.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een dikke meevaller na het zeer tegenvallende Corpse Bride. De liedjes van deze film zijn vrij saai en voegden weinig toe, maar het leuke verhaal, goede acteerprestaties en de montage/beeldvoering (veel donkere scènes waarin de kleur rood benadrukt is) maken veel goed.

avatar van mkok

mkok

Ik zag Johnny Depp bij MTV movie award, het is een tijd geleden dat ik hem zonder make-up zag ,.. Goeie film, fantastische scenes, maar musicals is niet mijn ding.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dat zingen deed me weinig.

Meestal kan ik dat zingen wel waarderen in Burton producties. Maar hier werkte het een stuk minder. De nummers waren dan ook helemaal niet zo leuk als in Nightmare Before Christmas. Wie had gedacht dat ik Elfman nog eens zou missen

Maar ja verder was het sfeertje wel leuk, vooral de dagdroom van Bonham Carter was mooi. Zoiets mag die wel de hele film door maken met zo een leuke pier enzo.

Geen film die echt slecht is verder, maar niet echt mijn smaak. Liever Elfman en kleipopptjes, of geen musical.

2.5 sterren voor de leuke look en het bloooooooooood!

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Wel grappig maar had er veel meer van verwacht.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Burton en Depp zijn een schitterende combinatie. De sfeer, acteerwerk en regie zijn allen puik geregeld, alleen heb ik het niet zo op musical achtige films. Maar Depp spatte wederom van het scherm met een exentrieke rol.

avatar van PrinsesBanaan!

PrinsesBanaan!

Niets Op Aan Te Merken,

Goed Verhaal,

Goede Acteurs,

...

4*, Waarom Geen 5*: Ik Vond Het Net Iets Te Veel

Muziek(MUSICAL) Voor Deze Film.

avatar van laundromat

laundromat

Supersuperfilm! 1e wat ik dacht na afloop was: ik wil nog een keer! Goed verhaal, goeie cast. Burton en Depp zijn super! En juist het feit dat een musical was maakte de film bijzonder en origineel!

En ik vond het niet teveel bloed

avatar van speedfreak

speedfreak

eigenlijk laat de trailer er je veel meer van verwachten. dat stomme gezang stoort me, het zou veel cooler zonder dat gezang zijn. de sfeer is wel geniaal goed neergezet

avatar van patjakker

patjakker

Wat een waardeloze film.. Al vanaf de begin af aan tot het eind alleen maar zingen ik had elke keer het gevoel van nu zullen ze wel stoppen me zingen maar helaas echt jammer. Als ik dat eerder wist dan was ik liever naar een toneel voorstelling geweest. Dan had ik me misschien meer vermaakt aldus ik hou ik niet van toneel oftewel soundmusicals.. hoe dan ook het zag er wel mooi uit maar daar laat ik het bij.

avatar van selfhealing

selfhealing

patjakker schreef:

Dan moet je geen bollywood films zien ...

Maar smaken verschillen, toch wel leuk een keer wat anders?

avatar van Drunkenmonky

Drunkenmonky

Heb hem gezien in de cinema en na 15min was letterlijk 2/3 van de zaal al vertrokken. Ik vond hem persoonlijk zeer goed, met mooie beelden en Burton creeërde met zijn kleuren en personages een zeer interessante sfeer die ik nog niet vaak heb ervaren in een film. Het feit dat er zo veel in werd gezongen stoorde mij niet maar had hem misschien wel nóg beter gevonden als er ook scènes werden gesproken.

avatar van Hanna01

Hanna01

Poeh.. wat kan ik hiervan zeggen..! Ik vond het al met al leuk filmpje maar al die moorden vond ik wat té.. het feit dat het een musical is vind ik wel leuk, dat gezang vind ik altijd wel mooi.. verder aardig verhaaltje met leuke acteurs. Vond het wel echt zo'n musicaleind.. jammer..

avatar van elnouk

elnouk

geweldige film.. maar goed ik ben 'n tim burton fan

.... tja ik heb niks tegen musicals, niet zoals deze is uitgevoerd ..

kan begrijpen dat het dan tegenvalt, als je denkt 'n normale film te halen....:D maarja wat verwacht je.. sweeney todd is al echt 'n behoorlijk oude musical.... je haalt bij mama mia ook niet de liedjes weg ...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik heb echt ontzettend genoten van deze film!

Ik had ook wel hoge verwachtingen aangezien ik grote fan ben van Tim Burton, maar ja goed de laatste tijd heb ik steeds films waar ik veel van verwacht die dan gigantisch tegenvallen. Nou dat was bij Sweeney Todd de hele andere kant, want ik zat binnen no time helemaal in het verhaal, en heb echt met veel plezier gekeken naar de geweldige sfeer, mooie beelden en ook nog eens een fantastische cast! Johnny en Helena knallen van je scherm, en hebben me echt niet teleurgesteld. De liedjes vond ik ook goed passen bij de film, en viel bij mij helemaal niet tegen. Oke het zijn geen geweldige stemmen, maar ik kon me er niet aan ergeren, en het feit dat ze niet geweldig konden zingen werd goed weggewerkt.

Ja ik vond het een topper! Tim Burton does it again!

5* (en plekje in mn top 10)

avatar van Zinema

Originele musical met een sinister verhaal. Depp zingt overtuigend maar de liedjes zijn iig geen evergreens. Typische Burton-film met een duistere sfeer. Toch valt er ook te lachen en is de film erg mooi qua camerawerk. Sommige mensen zullen de film verafschuwen omdat hij niet geheel laagdrempelig is. Goed.

Zinema

avatar van Keane1983

Keane1983

Net de film gezien.

De film is mooi duister gefilmt en het acteerwerk was erg goed.

Een klein minpuntje en dat is dat er iets te veel in werd gezongen, maar dat kan verder niet veel deren want je wordt mee gevoerd door de straten van London en de gehele sfeer.

Het verhaal was erg leuk, en wat mij opvalt is dat je karakters van burtons vorige films eruit kon halen, zoals the corps bride (miss love lijkt wel erg op de personage uit de onderwereld, en de todd zoals hij voorheen lijkt, lijkt erg op het karakter van de jongen die dan de omderwereld betreed).

De film krijgt van een 4.5, geen 5 omdat er net iets teveel in de film werd gezongen naar mijn mening.

avatar van davy jones

davy jones

Super film zoals elke keer weet Burton en Depp mij te verassen en dat zingen stoorde mij totaal niet

avatar van laura_V

laura_V

Prachtige film ,echt een sprookje zoals we dat gewend zyn bij films van Tim Burton. Johnny Depp heeft zijn personage heel goed geuit en veel emoties getoond. Helena Bonham Carter acteerde ook gewoon perfect. Het zingen stoorde mij niet , het was iets zoals een vleugje vreugde door wat er allemaal gebeurt in de film. Normaal ben ik hélemaal niet voor musicals ,maar na een tijdje besef ik gewoon niet meer dat ze zingen.

avatar van Kink fm

Kink fm

Wat een verschrikkelijke, waardeloze, nietszeggende KUT film. Had heeeeel veel moeite om film helemaal af te kijken (maar dat dan ook te maken dat ik ervoor betaald had in de bios).

Jammer dat je geen 0 kan geven.

avatar van Jessica.

Jessica.

Ik heb dus niet voor mijn kaartje betaald (ik had kaartjes gewonnen) en ik vond het jammer dat hij was afgelopen. Ik ben een Johnny-fan, dus misschietn ben ik bevoroordeeld, maar ik ben gek op deze film

avatar van Emus

Emus

Drunkenmonky schreef:

Zou dat dan toch aan Carter liggen? Bij Fight Club had ik hetzelfde. Na 30 minuten zaten destijds alleen mijn vriendin en ik nog in de zaal, en zij wilde eigenlijk ook weg (was al niet druk, hooguit 20 man in de zaal bij het begin)

Deze film heb ik net op DVD zitten kijken. En hoewel ik in het verleden heel veel positieve ervaringen heb met Burton, Depp, Carter en musicals in het algemeen, vond ik hem enigszins tegenvallen. Aardige film, maar imho wat langdradig en hier en daar behoorlijk overact. Ik heb rickman wel eens beter zien spelen en ook Johanna en die zeeman die verliefd op haar wordt (ben even zijn naam kwijt) vond ik niet overtuigen.

P.S. Voor de mensen die vinden dat er teveel werd gezongen: Kijk NIET de volgende films:

Evita

Jesus Christ Superstar

Les Miserables

avatar van erreper

erreper

Deze film wist ook mij niet helemaal te overtuigen. Ik vind dit een mindere film in zijn genre omdat hij me niet altijd bleef boeien, sommige stukken vond ik een beetje saai en de liedjes vond ik af en toe wat knullig overkomen. Twee glansrollen voor Carter en Depp, waarin naar mijn optiek Carter overtuigender speelde dan Depp. De vormgeving van de film is eigenlijk het meest wat mee aansprak, met zijn prachtige decors en styling.