Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
JohnWilliams
Top film! Hoort echt hij top 250 lijst! Tim Burton is een geniale regisseur! Johhny en Helena spelen beiden geweldig. ik begrijp niks van waarom Helena niet genomineerd voor oscar was.
Top 250 is misschien wat overdreven hij was wel aardig.
Misschien wel in de top 250 wat betreft musicals.
Edit: of hier: http://www.moviemeter.nl/list/topmisc/music
LDeVries
ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik zag dat het gedeeltelijk een musical was, maar het viel me erg mee, goede acteer prestaties van alle hoofdrolspelers, ook leuk dat sasha baron cohen erin speelde.
FrisoBoei
Probeerde deze film te gaan kijken maar heb na 5 minuten gezang de film afgezet. Helaas maar ik denk niet dat dit aan mij is besteed.
brabusRUS
Hier zat ik in het begin ook aan te twijfelen, maar aangezien ik een film altijd helemaal wil zijn om een oordeel te geven, heb ik dat ook maar gedaan. Het begin was erg irritant. Langzamerhand wordt de film iets boeiender en leuker. Dit komt denk ik doordat je went aan het gezang. Jammer genoeg kon ik er niet helemaal aan wennen.
1.5* NIET LEUK.
Morton Rainey
Mooie film, moet wel wennen aan het gezang, er komt geen eind aan, maar verder echt een goede film.
Tim Burton en Johnny Depp maken er altijd iets moois van samen
Malli
Mijn voorkennis met betrekking tot deze film was "nougabollen", behalve dan dat het opnieuw een film van de tandem Burton-Depp betrof, en dat heb ik geweten:
Daar waar ik een bloederig horrorfilmpje in een heerlijk victoriaans sfeertje verwachtte, kreeg ik een FUCKING MUSICAL (Johnny Depp die zingt? Jawel, hoor! Nu ja, zingen...). Daarbij droop weliswaar het bloed van het scherm, maar de film zelf was net zo boeiend als de in stilte plaatsvindende lunch bij de paters in de abdij van Affligem tijdens die memorabele retraite in de humaniora.
Bij de eerste kijkbeurt ben ik iets over de helft in slaap gesukkeld, waarna ik de volgende avond met nieuwe moed het vervolg hervatte, om opnieuw indommelend met de grootste moeite ter wereld het einde te halen.
Wat een rommel! (Weliswaar met 2 Golden Globes op zak, maar kan ik het helpen dat niemand ter wereld smaak heeft behalve ik?
Threeohthree
Ten eerste als je de licentie gelezen had. Had je jezelf de verwachtingen kunnen besparen want het word daar zeker niet neergezet als een horrorfilmpje. Ten tweede het is een musical, Had je ook kunnen weten als je de licentie gelezen had.
Toch ben ik er mee eens wat mij ook verbaasde; Deze film heeft 2 golden Globe awards. Meestal heb ik daar al mijn twijfels bij maar goed.
Daarnaast vond ik het eigenlijk wel wat hebben, een keer iets anders als een standaard "horrorfilmpje" Of thriller. Daarvan heb ik er namelijk al genoeg gezien,
Maar een toch wat warrig verhaal ( komt misschien door de zang )
Vind ik het echt wel wat hebben, Doet me weer een beetje denken aan de tijd met "de sound of music" e.d.
1) Het is "recensie"
2) Ik lees enkel recensies van recente films. Daar ik zelden naar de bioscoop ga, ben ik ze al grotendeels vergeten tegen dat ik de film echt zie. Ik wil de invloed van filmbesprekingen op mijn mening over een film namelijk tot een minimum beperken, zodat ik achteraf kan vergelijken met wat anderen ervan dachten en waarom.
1) Het is "recensie"
Recentie
Opgeslagen,
Is verder ook niet erg, alleen ik zou het zonde van mijn tijd vinden
Om zomaar 2 uur een film te kijken, en er dan achter te komen dat het een slechte film is, terwijl je ook simpelweg de "Recentie" had kunnen lezen.
Ik vroeg me het gewoon af. Ik bedoel ik kan me indenken dat mensen dit geen goede film vinden, omdat het toch wel verschilt van de gemmiddelde opbouw etc.
Malli
alleen ik zou het zonde van mijn tijd vinden
1) Het is "recensie" met een "s"
2) Een recensie is ook maar de mening van 1 persoon, dus echt veel heb je er niet aan. Als ik trouwens was afgegaan op de besprekingen, had ik hem zéker moeten bekijken. Bovendien wordt er op de dvd-doos werkelijk met geen letter naar de zang verwezen, wat toch opmerkelijk is. En zelfs dan nog had ik de film niet per se links laten liggen. Ik heb niks tegen musicals op zich; ik vond de film gewoon een slaapverwekkende vertoning.
Threeohthree
1) Het is "recensie" met een "s"
recensie , opgeslagen
Heb nog steeds moeite met de nederlandse taal na 5 jaar ( Kom uit de Uk )
2) Zit wat in. En heb trouwens net ook de trailer bekeken Daar lieten ze ook weinig inhoud zien. ( bijvoorbeeld alles wat er gepraat werd in de film,, was ook alles wat ze lieten zien in de trailer dus dan kan je er nog geen kop of munt van maken.
Aha ik dacht dat je namelijk "musicals" opzich niet leuk vond,, Want dat is wel duidelijk gemaakt ( of ik wist het toevallig of ik vatte het commentaar bij deze film anders op,, Of andersom ) maargoed het gemmiddelde commentaar bij deze film laat ook niet heel duidelijk zien van de film inhoud. ( om Eerlijk te zijn )
Bonifatius
Toen de film begon twijfelde ik nog wel een beetje. Johnny Depp die zingt is natuurlijk niet zomaar wat. Maar na het lied in de winkel van Miss Lovett verdween dit gevoel onmiddelijk. Het bloed spoot alle kanten uit, maar ik vond dat het wel goed in het verhaal paste, aangezien Sweeney alleen nog leeft voor wraak
De tweede helft van de film is misschien nog wel het sterkst, prachtig gewoonweg! Een geslaagde film die het herbekijken waar is.
Filmfreaker
Wow een erg originele film! Een musical in de vorm van een misdaadthriller. Heb ik nooit gezien en het veraste mij dan ook enorm. Johnny Depp doet weer eens een andere rol en zijn zang is ook niet slecht.
En ook de rest van de cast deed het weer excellent.
Tim Burton laat weer eens zien hoe goed hij is in het regisseren van fantasyfilms.
4,0 sterren.
medansavamhel
Ik heb de film na 20 minuten afgezet. Ik kon de musical-opzet niet verdragen. Voor zover ik heb gezien was het een mooie, kunstige film, maar niet voor mij.
Nephilim
Herzien vandaag.
Heerlijke film. Ik hou niet zo van musicals maar het werkte goed bij deze film. Mooie plaatjes plus een verhaal wat erg mooi balans vond tussen humor en het macabere. Fijn gothic horror sfeertje.
1 van mijn favoriete Burton's.
Yuffira_San
Fantastische film! Yep yep, helemaal m'n ding.
De victoriaanse kledij, gotische make-up, duistere straatjes en kamers, lugubere en bloederige gebeurtenissen, prachtige muziek... Het geheel deed me wegglijden in een wereld waar ik niet genoeg van kan krijgen.
Geweldige cast. Johnny laat zich weer eens van zijn beste kant zien, zingend dan nog wel!
Het einde leek me iets plots. Misschien had dat ook wel iets te maken met dat ik vandaag enkel de laatste 35min gezien heb, en het eerste deel voor de kerstvakantie.
Vascago
Hoe kun je in godsnaam nog terug in de sfeer van een film komen als je die al 3 weken geleden hebt gezien? Kijk hem dan helemaal over ofzo.
Yuffira_San
'k Had niet meteen zin om de hele film terug te kijken. En ik herinnerde me eigenlijk alles nog. En de sfeer van de film is de sfeer die in m'n dromen hangt. Makkelijk dus om een 3 weken durende pauze te nemen
Al wil ik de film zeker nog eens een keer kijken, en dan liefst nog in 1 keer.
Cashmyra
Gave film; alleen na een tijdje begon de muziek mij ietwat te irriteren; de liedjes zijn niet echt super catchy of spannend ofzo; daarom vond ik sommige stukken wat minder.
Het einde kwam ook wel lekker onverwacht; dus dat was zeker tof, alleen een beetje gaar dat je niet weet wat er met Anthony & Johanna gebeurd....
Maar verder de sfeer; en dan die scene's dat Miss Lovett fantaseert; die waren echt grappig gedaan. En vooral alles lekker donker en duister houden, en liters bloed
WessRocks
Zalige Film!
Prachtig neer gezet, zeer goede acteurs, Begrijp wel dat sommige last krijgen van het feit dat er alleen maar gezongen word, maar als musical liefhebber vond ik het schitterend!
Phoebe318
Vanacht gekeken (ja, kon niet slapen).
Ik heb er met plezier naar gekeken!
Johnny Depp die zingt, daar moest ik wel even aan wennen, maar het viel goed bij mij in de smaak.
*4.0
Donkerwoud
Het is even wennen als het bronstige stemgeluid van Johnny Depp in wordt gezet voor een olijk riedeltje, maar het past wonderwel bij de rauwe sfeer van dit volwassen sprookje. Depp zet zijn versie van Sweeney Todd neer met een soortgelijke iconische elan als waarmee hij Jack Sparrow, Willy Wonka en Edward Scissorhands neerzette. De vormgeving is -zoals inmiddels gewend bij Burton - kitscherig Victoriaans met elementen uit de klassieke horrorfilm. De film voelde mij echter toch iets te veilig aan om als een meesterwerk bestempeld te mogen worden. Daarvoor is de comi Burton/Depp teveel een ''been there, done that''. Maar wat zou het? Dit aanstekelijke vakmanschap kijkt lekker weg en het werkt dan ook buitengewoon meeslepend als period piece met ballen.
sworsvism
1.5* NIET LEUK.
Inderdaad is het begin een beetje langdradig en saaiig, en inderdaad is het gezang een beetje vreemd. Maar na een tijdje krijgt de normale dialoog toch een centrale rol en is het naar mijn mening een ontzettend leuke film, een goede balans tussen een ouderwetse sijl en een nieuwerwetse wijze van een film creëeren.
Erg leuk: 5*
serpico
How about ... a shave?
Sweeney Todd kent zo zijn leuke dialoog. De grap zit meer in de absurdheid ervan dan in kinderachtiger pogingen tot humor die Burton meestal onderneemt. Sweeney Todd lijkt volwassener. Het hoofdpersonage zelf gaat dit niet uit de weg. Cynisch, door het leven getekend, met een fabuleus kapsel en gespeeld door een briljant acteur: geweldig! Ieder shot met hem is het bekijken waard.
De film zit ook wel erg goed in elkaar. Niet zozeer qua script, maar de aankleding en cameravoering zijn prachtig, en de sfeer is heerlijk. Die duistere schwünk van de film in combinatie met onder de oppervlakte sluimerende humor maakt het de heel speelduur een feestje om naar te kijken, ongeacht wat zich op het scherm afspeelt.
Mag ook wel, want wat er gebeurt is helaas niet altijd even boeiend. De liedjes waren verre van slecht, maar ook niet wat je noemt vlot verteld. Soms vertoonde het wat raakvlakken met het saaie. Maar dat was dan ook alles. Helaas kwam daar dan weer bij dat er in de bijna 2 uur durende film ook vrijwel niks spannends gebeurd. Soms lijkt het meer een stijlexperiment dan een echte film, en dat kan resulteren in waardeloze films als Corpse Bride. Gelukkig komt Sweeney er beter van af. Als op een gegeven moment de stukken gezet zijn en het einde begint, wordt het toch wel erg amusant allemaal. Obscure boodschappen en veel cynische somberheid en tegenstellingen (de affectie die miss. Lovett (
) voor Sweeney voelt levert stuk voor stuk geniale scène's op, vooral omdat het Sweeney gewoon werkelijk geen moer kan schelen).
Sweeney Todd is weer eens een waarachtig vermakelijke Burton. Geen meesterwerk, maar erg leuk en lekker bloederig.
tijn79
Wat een gewldige film!
Alles klopt hier aan.
Het is zo'n typische Burton-Depp film, met lekker veel duister gedoe, maar het musical aspect stoort geen seconde
Metalfist
Never Forget. Never Forgive.
Gisteren een 2e herziening van Sweeney Todd gehouden en waar de sfeer me met de eerste kijkbeurt zeer hard kon bekoren was dit nu allemaal wat minder.
Ben niet echt in musical maar zal een film ook nooit afzetten juist omdat het er één is en hier weer van hetzelfde. De songs zijn wel leuk, al zijn ze iets te vaak op hetzelfde ritme gebouwd. Wel een eervolle vermelding van Depp als Sweeney Todd en ook Sacha Baron Cohen speelde eindelijk eens iets anders dan Borat/Brüno/Ali G.
Visueel ziet het er allemaal wel mooi uit, het donkere sfeertje wordt goed neergezet maar het verhaal kabbelt op het einde maar wat voort. Met de eerste ziening was ik benieuwd hoe het nu zou aflopen en was dan ook verrast door de twist aan het slot van het verhaal maar nu kon het me allemaal niet veel schelen.
Een half puntje er af maar al met al toch nog een stevige 3.5*
Tag84
Ik vond deze film zelf wel oke, weer één van de betere films van Tim Burton. Ik ben zelf alleen niet zo into musical, dus het hele zinggedeelte had van mij achter wegen mogen blijven. De zwarte humor en de sfeer in deze film vond ik dan wel weer geweldig. Het verhaal op zich is ook erg leuk, alleen werd het op een gegeven moment wat langdradig
En ter opmerking: het is jammer dat Tim Burton zoveel films verfilmd, alles wat hij werkelijk zelf heeft gemaakt vind ik vaak inhoudelijk beter. Als Burton zijn eigen creativiteit er volledig in kwijt kan, komt de film het beste uit de verf zoals Edward Scissorhands of Mars Attacks.

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical