Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Otto Ernst Remer
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
mdevries8
Ik vond dit een erg leuke oorlogsfilm. Tom Cruise doet het goed en ook het camerawerk is in orde. Wel jammer vind ik dat ze Engels praten, vooral Hitler komt zo niet geloofwaardig over.
AC/DC
Een film die probeert om de spanning constant hoog te houden door middel van camera trucjes en onheilspellende muziek. Dit lukt af en toe, maar vaak wordt de plank volledig misgeslagen en komt het veel te geforceerd over. Daarnaast een overdaad aan bijrolletjes, waardoor je door het bomen het bos niet meer ziet.
Ben blij dat ik niet de enigste ben, helemaal met je eens.
musicwoman
Jah ik vind ook erg raar dat de hele film duits word gesproken.
En vond toch Tom Cuise staat bekent als hollywood ster en in het middelpunt staat maar het gaat toch om het hele verhaal.
En zat niet helemaal in de film. Maar wel een vermakelijke film om naar te kijken.
Ik geef de film 3.3 ster
Chromeo
Deze film moest voor "rehabilitatie" zorgen voor Tom Cruise.
Hij is daar volgens mij niet echt in geslaagd. Het Amerikaans Engels in de film is bijzonder storend, Cruise kan niet echt overtuigen en bij vlagen wordt alles chaotisch in beeld gebracht.
De acteur die de rol van Hitler voor zijn rekening neemt, doet aan een soort gemoedelijke "bompa" denken. Credibility nihil!
De acteurs die mij wel kunnen overtuigen zijn de rasacteurs Wilkinson, Brannagh en vooral Nighy. Jammer dat geen van hen de hoofdrol kreeg.
Al bij al toch ontgoochelend...
JacoBaco
Gisteravond vol goede moed begonnen aan deze film, met als resultaat: Na 25 min in slaap gesodemieterd.
Jammer, want de eerste indruk die ik kreeg was positief. Van de week maar weer is opnieuw beginnen.
De film Stauffenberg uit 2004 duurt 90 minuten en deze zo'n 120 min. Ben toch benieuwd waar ze die extra tijd in hebben gestoken. In scenes die overbodig aanvoelen of juist niet.
Ik kijk in elk geval uit naar de volgende poging om hem te kijken.
spurs
Goede film , toch vind ik de versie met Sebastian Koch realistischer en beter.
Fonk
Het enige wat me echt stoorde was die Duitse officier aan het begin van de film die met een Engels accent sprak. Als hij geen Duits uniform aan had zou je denken dat het een Britse soldaat was..
rhiemstra112
Ik vond dit echt een hele mooie film.
In het begin erger je wel aan het engels wat er door de duisters word gesproken, maar daar kom je na een tijdje wel overheen.
Tom Cruise speelde een overtuigende von stauffenberg.
Vooral het einde sprak me aan met die bange olbrich die voor een vuur peleton staat.
dikkop
Wel minder spannend als je de waargebeurde versie al hebt gelezen. Maar het weerspiegeld het verhaal erg goed moet ik zeggen. Vooral de gelijkenis van Cruise en Stauffenberg...
mwmjansen
De film met wat tegenzin gestart, gevoed door de recensies van matig tot goed. Helaas voor de negatievelingen en azijnpissers, ik kan bijna alleen maar positief zijn ....een film die je constant gekluisterd houdt en elke keer weer spanning opbouwd. (heel knap, omdat je toch al weet hoe het afloopt!). Cruise speelt fantastisch. Engelse taal stoorde me na 10 minuten helemaal niet meer.
Camerashots/geluid/muziek alles klopt aan deze film. Het hele sterke punt van deze film is dat je je heel goed kan inleven in de hoofdpersoon, je voelt als het ware met hem mee :
de spanning, het enorme risico op mislukking, het fanatisme en de gedrevenheid om toch door te gaan.
Een minpuntje die ik wel moet noemen : Hitler (komt heel weinig in beeld) is niet de sterkste creatie die wordt neergezet. Wat klein van stuk en bij hem speelt de Engelse taal zeker parten; verder is zijn stem wat tam en geen moment bulderend (zo typerend voor de man). Het had een 5 kunnen worden, maar door de "mislukte" Hitler wordt het een 4,5.
Tegenvaller.
Ondanks de aanwezigheid van een sterke cast, waaronder onze eigen Van Houten en Reijn, valt er middels het verhaal weinig te genieten. Het is knap dat de film onderhoudend is, want een ieder kent de afloop. Toch had het verhaal wel wat meer emotie mogen bevatten. In de jaren 70 werden er veel van zulke orlogsfilms gemaakt, maar op de een of andere manier waren die vaak beter. Deze zoveelste "remake" is iig niet een classic en zal het ook niet gaan worden. Misschien wel omdat men het te hard probeert..
Zeer gemiddeld allemaal.
Materny
Het begon met een lichte vorm van irritatie. Tom Cruise en alles wat Duitse uniformen aan had, sprak Amerikaans. Zo begin je aan Valkyrie: met de gedachte dat als ze een Duitse cast hadden genomen dat de film zonder enige twijfel al beter zou zijn geweest.
Adolf Hitler die Amerikaans spreekt, het stemmetje in je hoofd fluistert ongenoegen in.
Maar gelukkig, na verloop van tijd ebde dat gevoel van twijfel weg.Wellicht omdat iedere Amerikaans sprekende Duitser een prestatie neerzet die je bij blijft.Toen bekend werd dat Tom Cruise de rol van Claus von Stauffenberg zou vertolken was dat voor vele wellicht de spreekwoordelijke druppel in de al zo volle emmer. Ook ik had m'n twijfels of die gladjakker wel geloofwaardig over zou komen met z'n ooglapje.
Na 2 uur film ben ik verrast over het feit dat al m'n twijfels over Valkyrie onterrecht waren. Tom Cruise heeft me bewezen dat hij meer is dan een glamour boy.Natuurlijk heeft hij een geweldige reputatie op weten te bouwen, maar of hij geschikt was voor dit project was voor vele de vraag.
Singer weet dit complot duidelijk en zonder onnodige bagage te vertellen. Je leeft mee met de helden van Duitsland, je voelt de spanning langzaam aan kracht winnen.Ieder mens weet uiteraard al hoe het uiteindelijk afloopt, toch doet dit de film geen kwaad. Uiteindelijk als duidelijk begint te worden dat operation Valkyrie faalt, kun je een gevoel van medelijden en angst om wat er komen gaat niet onderdrukken. De uiteindelijke executie, zakdoekjes erbij.Deze film is meer dan alleen entertainment, hij brengt ook een boodschap.Duitsland heeft z'n helden gehad in de 2e wereldoorlog, mensen die hun leven gaven voor hun land, en niet voor de idioot met de snor
omwenteling
Goede film. Zeker omdat Amerikaanse films/games/boeken meestal alleen de slechte nazi kant laten zien. Dit werpt een andere blik op de zaak.
Volgens mij is het geheel ook aardig accuraat weergegeven.
Het enige wat natuurlijk jammer is voor een film is dat iedereen de uitkomst al weet. Toch vond ik het wel spannend.
Overigens vond ik het gebruik van het Engels helemaal geen probleem. Ze hebben er ook een mooie overgang voor gemaakt in het begin. (Was de eed die je hoorde origineel geluidmateriaal?, ik kreeg er echt kippenvel van). Er zijn ook genoeg Westerns in het Duits nagesynchroniseerd, dan mogen de Amerikanen ook wel een film over Duitsers maken en dan Engels spreken.
Nogal doorsnee thriller, niet echt spannend en vrij statisch en afstandelijk in beeld gebracht. Veel shots van samenzwerende mannen in kamertjes. Op technisch vlak is er niet veel op de film aan te merken, maar het verhaal grijpt je gewoon niet bij de kladden. Het is allemaal net iets te doorsnee en gewoontjes. Goede cast, maar Cruise is absoluut niet op zijn best. Tegenvaller van regisseur Singer, wiens hereniging met The Usual Suspects-schrijver Christopher McQuarrie absoluut geen vuurwerk oplevert.
pietpuk
Engels sprekende duitsers in een ordinaire "waar gebeurd" verfilming.
Bartel
Die man was echt een helde, hulde! Erg mooie film 4,5*
Toontje35
Goede film, mooi verhaal. Er zat lekker de vaart in. En de film boeide. Was spannend.
Jammer dat er niet Duits werd gesproken. Dat doet af aan de beleving. En wat had die Carice van Houten een sullige rol. Zonde, hoor
bateman
Film voegt niets toe tov film van operation valkyrie met Sebastian Koch. Die film vind ik dan ook beter, het duits gesprokene maakt de film ook realistischer dan deze. Daarnaast is Cruise niet de geschikte persoon om deze rol te spelen. 1 keer kijken is voldoende
Toch vreemd dat iedereen hier over dat Engels begint, maar bij Slumdog Millionaire niemand.
daantje81
Super film vond 1 ding vreemd dat het engel gesproken is ok maar waarom zijn de berichten en alle brieven wel duits geschreven?
Verder goeie film een goeie vertolking van het verleden.
Birdview
Genoegd gezegd over het engelstalige lijkt me, overigens terecht! De rol van Tom Cruise vond ik toch aardig goed en kwam goed uit de verf. Het verhaal van Valkyrie klopt verdomd goed met de werkelijkheid wat maakt dat er niet al te veel intepretaties aan hangen. Heeft mij niet verveelt. De vertolking van hitler was erg slecht, zeker als je
der Untergang (in het duits) hebt gezien. De relatief kleine rollen van de Nederlandse dames waren sterk gespeeld maar nemen geen prominente rol aan in deze film. Dit verhaal laat een controversieel beeld zien van Duitse soldaten.
Erg wennen met dat engels na het zien van de duitse verie.
Maar dat ter halve toch een sterke film
Net wat andere informatie als in de orginele film.
En acteerwerk is ook aardig.
Niet over de gehele linie onaardig (de vliegtuigbeelden zijn mooi en de acteurs goed), maar vooral zwak geregisseerd.
Dat de Duitsers Engels spraken heeft me eigenlijk maar weinig gestoord, wel dat Singer de film nooit spannend weet te maken (ondanks dat je de afloop natuurlijk al kent).
Je krijgt ook nauwelijks iets te weten over de beweegredenen van Stauffenberg. In het plotje hierboven staat iets over 'walging van gruwelijke misdaden', maar volgens mij was hij vooral bang om de oorlog te verliezen.
Nog veel onbegrijpelijker was hoe hij zo 100 procent zeker denkt te weten dat Hitler is overleden bij die aanslag. 'Omdat ik zelf de explosie zag' of zoiets. Wat een onzin. Hij heeft nota bene zelf bombardementen overleefd.
Ik mag toch hopen dat hij in realiteit niet zo dom was, maar er andere oorzaken waren voor deze blinde operatie.
plompa
Het was een goed verhaal en een knappe samenzwering maar ik vond m toch wel wat saai. Ik had wat meet WO2 erin gegooid als ik de regisseur geweest was.
NNikkels
Goede film, alleen weet iedereen al hoe de 2e wereldoorlog eindigt en dat is niet door operatie Valekyrie. Maar ondanks dat ik het einde al had verwacht vond ik het toch spannend blijven en vond ik het een interresante film.
NNikkels
Filmkriebel
Ik zou dat nog niet zo onzinnig noemen. De explosie moet zeker krachtig genoeg geweest zijn om hem dat te doen geloven. Daarboven was zijn hoop dat Hitler zou sterven in de aanslag zo groot dat hij er écht in geloofde.
Maar daar ga je toch niet zoveel risicos op nemen lijkt me, of op z'n minst even wachten op zekerheid.
Filmkriebel
en wie had hem dan die zekerheid moeten geven? Hij stond er helemaal alleen voor vanaf dat moment.

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie