• 9.376.839 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Valkyrie

"Many saw evil. They dared to stop it."

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Claus Schenk Graf von Stauffenberg

Erich Fellgiebel

Carl-Friedrich Goerdeler

avatar van Moovey

Moovey

Aardige film, maar het feit dat de alle Duitsers in het Engels met elkaar praten doet teveel afbreuk aan het verhaal. Je hebt toch nooit echt het idee dat het een van binnenuit georganiseerde coupe was.

De film was sterker geweest met een Duitser in de hoofdrol en ook in het Duits gesproken. Dan had je alleen Tom Cruise zo ongeveer hoeven opofferen.

Ik vond overigens de rol van Carice erg beperkt en als ze al in beeld was had ze nauwelijks tekst.

3 a 3,5 ster maar had 4 sterren kunnen zijn.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Goeie film, goeie scenes en de muziek was zeer krachtig.

Verder kan ik er niet zo bijster veel over vertellen.

De scenes zaten erg goed in elkaar en sommige stukjes waren goed spannend gemaakt. Die HItler vond ik alleen niet zo goed gecast, in andere films waar hitler zit zoals: Der Untergang speelt hij beter. Maar dat ligt aan de acteur en door 1 acteur geef ik de film natuurlijk geen onvoldoende. Een goeie film: 4*.

JohnWilliams schreef:

Niet? Als dezelfde man die Hitler in deze film de hoofdrol in Der Untergang had, was ik op een onvoldoende uitgekomen vrees ik. Nu 5*, bijna puur en alleen door de magnifiek indrukwekkende Bruno Ganz die heel de film draait. Uiteraard is de rest van die film ook top, maar hij maakt de film. 1 acteur kan een film zeker wel maken of kraken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ja maar niet iemand in een kleine (wel belangrijke) rol.

avatar van The Oceanic Six

Dat is anders, maar JW zegt dat je door 1 acteur een film geen onvoldoende kan geven. Een bepaalde rol kan je film juist naar ongekende hoogte stuwen, meer als hij of zij er niet in zou spelen. Of juist totaal andersom, compleet de grond in.

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Ja, dat is juist, maar het gaat erom dat Hitler maar een kleine bijrol had. Je kunt er wel punten voor aftrekken omdat hij niet realistisch overkwam, maar de film buizen enkel voor dat...?

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Ik heb toch wel met plezier en interesse naar deze film gekeken. De sfeer was goed overgebracht en ik bleef toch gespannen naar de film kijken. Het acteerwerk was goed, sommige zaken hadden nog wat meer uitgediept kunnen worden maar het moest natuurlijk in een bepaalde tijd gepropt worrden, dus daar heb ik wel begrip voor.

avatar van E2K

E2K

Goede film zeg.

Haat je tom cruse?

Geen probleem, hij ligt er niet wakker van.

Ik ook niet.

4.5 ster voor een bijzonder goede film die 'nazi'-Duitsland in een ander perspectief zet.

Wat ik alleen niet snap, verhuist Carice van houten op het einde van de film nu naar nederland en laat ze haar kinderen achter? Want in Zwartboek zie je haar bij de bevrijding..

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Wat bedoel je?

Carice van houten is een actrice en kan dus meespelen als 2 verschillende personages in 2 verschillende films...

avatar van Quido

Quido

E2K schreef:

LOL.

avatar van queenie

queenie

Ik vind dat er veel ophef over deze film is gemaakt, terwijl het geen topper is. Veel gepraat en weinig actie.......1,5*

Freud schreef:

Stauffenberg was, naar wat ik er altijd over gelezen heb toch, helemaal niet zo'n onbaatzuchtige held als hier afgebeeld: hij en zijn companen hebben de aanslag vooral beraamd toen ze merkten dat Hitler de oorlog aan het verliezen was, en dus ook zij als officieren gevaar aan het lopen waren om hun mooie postje kwijt te geraken. Ik ga de film toch niet zien dus erg boeit het me allemaal niet, maar het lijkt me toch wel een belangrijk punt te zijn

Ai dit is wel een minpunt, hij wordt in deze film inderdaad geschetst als een onbaatzuchtige held. Voor mij die niet zo thuis is in dit segment van de geschiedenis was het een zeer interessante film, veel straffe waargebeurde zaken die mij fictie leken. (vb. Goebbels met de telefoon) ga er nog wel wat over lezen in de toekomst, denk ik. Maar de boodschap die de film probeert over te brengen "er bestonden ook onbaatzuchtige/goede Duitsers" is gelukkig niets mis mee.

De uitwerking van de film was alleszins degelijk met een paar knappe shots, toch wel aangenaam verrast. (mede omdat ik absolute rotzooi verwachtte. )

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Toch knap hoe Singer een thriller spannend kan houden waarvan je het einde al weet.

Dit vond ik dan ook het sterkste punt van de film. De spanning wordt goed opgebouwd door het goede camerawerk (veel close ups en medium shots) en een sterke soundtrack. Ook zorgt de eerste scène, die in Afrika, ervoor dat de sfeer er goed inzit, al wordt hier een beetje afbreuk aan gedaan door het feit dat er Engels gesproken wordt ipv Duits.

Het acteerwerk is degelijk. Tom Cruise doet het prima maar sinds ik Magnolia gezien verwacht ik toch wat meer van zijn kant. Vond Bill Nighy toch wel sterkst spelen denk ik. Ook snap ik niet echt waar al dat gedoe vandaan komt over de rol van Van Houten, ze is nauwelijks in beeld en draagt eigenlijk niks bij aan het verhaal.

3.5

O ja, vreselijk sentimenteel einde trouwens.

avatar van zonnemeisje

zonnemeisje

3 sterren.

Ik vond het jammer dat er in het engels werd gepraat. Als ze gewoon duits zouden praten zou de hele situatie veel getrouwer overkomen denk ik.

De rol van Carice van Houten was eigenlijk onbenullig en kon net zo goed geschrapt worden. Dat vond ik wel een teleurstelling, ik vond haar erg sterk in Zwartboek en had gehoopt wat meer van haar te zien. Er waren trouwens opvallend veel acteurs die tevens in Zwartboek speelden; Carice van Houten, Halina Reyn, die kale commandant en de man die Günther speelt in Zwartboek, in de naaktscène die helaas niet snel uit mijn geheugen gewist kan worden.

Al met al vond ik het een goede film met een interessant onderwerp.

avatar van freeboy

freeboy

Ik kan me aansluiten bij Zonnemeisje.

Sommige stukken hadden beter belicht mogen worden en sommige juist wat minder.

Goede film maar had veel beter gemogen!

A. Jacobsen

Vind het verwijt over het Engels nogal kortzichtig... het gebruiken van Engels is wat mij betreft niets mis mee, het is tenslotte vooral een Amerikaanse productie toegespitst op de Amerikaanse markt. Ik ben al lang gelukkig als men geen Engels met een belachelijk Duits accent spreekt. De Duitsers tijdens WO2 spraken geen Engels, akkoord, maar ze spraken zeker geen Engels met een verkapt accentje.

Het spreken van een andere taal dan Engels is trouwens geen garantie voor een sobere/realistische film. Ik kan wel een aantal voorbeelden opsommen van historische films in een andere taal dan engels die desondanks erg "Hollywood" aanvoelen.

De kritiek op rolletjes van de Nederlandse meisjes ervaar ik ook als frappant. Dat hun rollen niet groot zijn is toch niet meteen slecht, men vertelt hier het verhaal van "Von Stauffenberg's aanslag op Hitler" en niet "het leven en de vrouwen van Von Stauffenberg". Wat ik zie, zijn twee actrices die niet moeten onderdoen voor hun Hollywood-collega's.

avatar van Stangeh

Stangeh

Ik had meer van de film verwacht. ik vond het storend dat de duitsers engels praten. Ik vond ook dat er teveel gepraat werd en veel te weinig actie. Ook Hitler vond ik niet super.

Ik vind zeer jammer, khad meer verwacht van deze film.

Toch voor verhaal nog wat puntjes: 2,5.

avatar van denvansanten

denvansanten

Moovey schreef:

3 a 3,5 ster maar had 4 sterren kunnen zijn.

Ik deel je mening volledig!

Inderdaad jammer dat er in de film Engels werd gesproken. En onduidelijk waarom Hitler de aansalg overleefde. Later op wikipedia gelezen wat nu de preciese oorzaak was. Dat waren ook wel de enige minpunten.

Verder vond ik Cruise goed spelen. Ben nooit zo'n Cruise fan geweest, maar dit vond ik wel een sterke film van hem.

Verder om het filmwerk, de uniforms, omgeving en de plotline een dikke 4*

avatar van The Oceanic Six

Klopt, vond de de aanslag zelf maar suf. Je zag niks buiten een ontploffing van buitenaf.

Ik heb er eens een documantaire over gezien met reconstructie en daarin werd alles beter uitgelegd. Hitler overleefde dankzij een stevige houten tafelpoot waar de tas tegenaan stond. Had gewoon mazzel.

A. Jacobsen

Die ontploffing is schitterend in beeld gebracht, spectaculair stukje slowmotion (in de kamer zelf).

Ook aan de tafelpoot wordt meer dan genoeg aandacht aan besteed, je ziet namelijk hoe de tas op het laatste moment verzet wordt.
Er speelden trouwens meer factoren mee dan enkel die stevige houten tafel, zoals bvb. het onverwachte verplaatsen van de vergadering naar de (meer open) blokhut, hetgeen ook kan teruggevonden worden in de film.

Nu, ik ben geen grote fan van deze film maar de meeste argumenten die ik hier zie passeren, zijn nonsens.

avatar van Malick

Malick

Valkyrie vond ik best goed. Het is gewoon een spannende thriller niets meer en niets minder. Van te voren wat sceptisch om de rol van Cruis en het gebruik van de Engelse taal maar daar had ik geen hinder van.

avatar van christophel

christophel

echt een van de mindere hitler films, ik geloof dat daar de room er allang vanaf is...2.0

avatar van Replicant

Replicant

Een toch wel verassend goede film met in de hoofdrol Tom Cruise.

Ik ben absoluut geen fan van Tom Cruise, vooral zijn laatste films vind ik van een veel te laag niveau.

Deze film heeft echt dat typische 2e wereldoorlogs gevoel. Het is allemaal zeer goed in beeld gebracht en vooral het materieel de kleding en de voertuigen die gebruikt worden vind ik zeer goed.

De film gaat niet, wat de laatste tijd erg populair is, veel te snel.

Er komt geen overdreven hollywood actie in voor en er zit tenminste een mooi en waargebeurd verhaal in.

Het blijft spannend tot de laatste minuut en telkens ben je weer benieuwd hoe het verder zal gaan. Valkyrie is natuurlijk een bijzonder verhaal en dat dit verhaal nu verfilmd is door een grote regiseur is zeer goed naar mijn inziens.

Het enige nadeel in deze film vind ik wel dat de Duitsers engels praten. Daar kan ik zelf helemaal niet tegen. Ik vind dat echt een gemis. Toch ben ik wel blij dat er niet overdreven met een duits accent gepraat wordt.

Een aanrader dus.

Ik vond het een aardige film. Onderhoudend en ook wel spannend. Het bleef allemaal wel wat oppervlakkig.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Degelijke film die wat mij betreft evenwel nogal aan de langdradige kant is. De acteurs doen het nochtans erg goed, met een ijzersterke Tom Cruise in het bijzonder. Jammer genoeg slaagt Singer er in mijn ogen niet in de spanningsboog de volle 120 minuten gespannen te houden. 'k Hou het maar bij (een dikke) 2,5*.

avatar van Nohands

Nohands

Tja met de eerste film over dit onderwerp hier nog mee in het achterhoofd en dat is niet zo lang geleden Stauffenberg (2004), leek dit een gewoon een remake....

Als je de eerste film nog nooit gezien heb zal je deze versie ongetwijfeld wel goed vinden, ik vond Stauffenberg (2004) toch beter en spannender...

Verder speelt in deze Valkyrie bijna heel de cast van Zwarboek mee (en zelfs een paar uit Stauffenberg (2004))

avatar van christophel

christophel

Ik vnd hem eigenlijk na de 2de helft wat interessant worden, 3.0

avatar van starbright boy

Een bericht en enkele reacties daarop verwijderd.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk