Genre: Thriller / Oorlog
Releasedatum: 22 januari 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Valkyrie
"Many saw evil. They dared to stop it."
Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.
Claus Schenk Graf von Stauffenberg
Otto Ernst Remer
Erich Fellgiebel
Carl-Friedrich Goerdeler
L. luchtloper
Ik vond een Engelstalige Adolf Hitler niet geloofwaardig overkomen. Dat is tevens het nadeel van de film, dat het allemaal Engels is.
Buiten dat wist ik uiteraard hoe de film zou eindigen, maar ik vond het hele plot spannend in elkaar zitten.
Geen slechte oorlogsfilm, een 3,5
OliverDogg
Ik ben hem net gaan kijken en vond het een heel goede film. De eedaflegging in het begin was chique, maar ze hadden Tom Cruise geen Duits moeten laten spreken vind ik. De taal vind ik eigelijk ook geen probleem, en in tegenstelling tot anderen heb ik nooit het gevoel gehad dat ik naar de Amerikanen zat te kijken. Af en toe zat er een Brits accent tussen, maar daar ga ik niet op zitten vitten.
Ik kende de geschiedenis al, wat het denk ik makkelijker maakte om het verhaal te volgen. Mijn vrienden konden ook volgen, maar als er gezegd wordt dat deze kerel dood moet en dat die andere kerel gearesteerd moet worden enzo weten ze dus totaal niet wie dat zijn en waarom. Daarom vind ik het dus een voordeel dat je al wat achtergrondkennis hebt als je deze film gaat kijken.
Het einde was voor mij ook spanned hoewel ik wist hoe het zou aflopen, op een bepaald moment klopte m'n hart in mijn keel van de spanning.
hannes64
- 1926 berichten
Nee eerder een schijtverhaal.

De film op zich was me tè hollywoodachtig, mooi gespeelt door Cruise.
Verder , Carice van Houten had dus wel een grote rol.
Maar toch...........ik vond em prima.
Reitsovic
Goed verhaal en goed geacteerd door tom cruise, vanwaar die hype om carice van houten? ze zegt 2 zinnen en je ziet haar niet meer. Dat ze lekker is wisten we al van zwartboek.
WeZet
Heerlijke film! Goede acteurs, goed camerawerk, en mooie effecten. Het enige nadeel is het feit dat alles Engels gesproken is.
*4.0
finitio
Interessante film maar veel te weinig goede actie.
Tom Cruise is de juiste man voor deze film, complimenten aan hem.
Wat een stompzinnige opmerking. Kijk dan Saving Private Ryan ofzo. Je weet toch dat je een ander slag oorlogsfilm kijkt als je Valkyrie kijkt...'t was nou niet dat 15 bewapende Rambo's de fuhrer wilden afknallen bij zn aanslag.
Ik ga hem vanavond kijken als het goed is. Ben benieuwd.
Vanavond heb ik eindelijk Valkyrie dan eindelijk gezien. Ik zat er wel op te wachten, aangezien mijn interesse in de 2e wereldoorlog groot is. Ik heb er dan ook veel films van gezien. Van de bekende actiefilms tot de films met wat meer diepgang en verhaal zoals Der Untergang of The Pianist.
Ik was al wel bekend met het Stauffenberg complot verhaal. Daarvan heb ik ooit op Discovery Channel een documantaire gezien. Ik moet zeggen, volgens mij is de film behoorlijk waarheidsgetrouw en kloppen de details ook. Je kan merken dat de makers hun huiswerk goed gedaan hebben.
Maar maakt dat Valkyrie een goede film? Ik zeg deels. De film is deels geslaagd en deels niet. Mijn grootste punt van kritiek is toch wel dat hier de Duitsers Engels spreken. Ik vind dat gewoon slecht. Het zal wel aan moeten slaan bij de Amerikaanse filmkijker, maar het verpestte bij mij veel bij het realisme. Der Untergang laat zien hoe indrukwekkend een film kan zijn als de goede taal gebruikt wordt. Die film is toch ook een groot succes geworden. Het klinkt gewoon niet, een Stauffenberg, Hitler of Goebbels die Engels spreekt.
Tom Cruise speelt de rol van Stauffenberg niet verkeerd, maar ik vind hem ook niet uitblinken. Zoveel dialoog had de man niet. Hij speelt die rol uiteraard omdat de film dan beter verkoopt, maar een opvallende grootste rol vond ik het niet. Net als de Nederlandse inbreng, die gewoon niet groot was. Ja, Carice komt een paar keer voor in de film maar de scene's stellen niks voor en zijn maar sporadisch. Het gaat toch meer over het grote complotplan zelf. Dat wordt wel mooi uitgebreid uitgelegd. Al vond ik wel dat de film iets korter had gekund, ik vond het niet altijd even boeiend of spannend. Ook vond ik Hitler niet zo goed in deze film. Bruno Ganz was toch 10x indrukwekkender als de fuhrer in Der Untergang.
Uiteindelijk weet je bij deze film hoe hij af zal lopen dus echte spanning zit er niet in. Ik vond de film prima om een keer te kijken maar hij zal me niet lang bijblijven. Prima uitgelegd verhaal, goede decors maar het had in mijn ogen beter uitgewerkt kunnen worden als film.
Pastaman
na war of the worlds al weer een flop voor cruise
kijken en snel vergeten
2 magere sterretjes
Clarice een grote rol? waar wanneer?
een 2e hollandse aktreutel gemist
Nick Hardeman
Ok film, maar lees er niet te veel over en ga ook niet de eerste verfilming kijken voor dat je hier aan begint.
Want dan is er spannends aan.
De moeite wel waard, maar niet groots.
wrist
aangrijpende film, zeker de moeite waard om te gaan kijken en met mooie (kleine) rol van Carice.
88Fabian
En jij praat over voorspelbaar verhaal, Je spreekt jezelf tegen.
Dat je iets voorspelbaars niet spannend kan maken.moet je de film niet maken eigenlijk.
Wtfimdoing
Erg goede film, vanaf het begin zit je midden in het verhaal en verveelt niet!
Moet zeggen, kwam een stuk minder bloed in de film voor als verwacht, maar de film blijft hard.
Jan Vanhulle
zeer goede film die me zeer goed vermaakt heeft
en MACHTIGE effecten
vooral bij die bom en in het begin, niet zoveel actie maar dat weet je op voorhand
ochja denk dat het beter in het engels zou zijn dan constant duits hoort
maar kan mij iemand zeggen hoe die film weer heet met hitler in de hoofdrol ? dat hij dan op het einde zelfmoord pleegt
rupie
goede film!!
ondanks dat je redelijk de afloop weet, vond ik het plan erachter interessant.
Het blijft een hollywoodproductie, maar maakt hem niet slechter daardoor. Vind dat je niet moet vergelijken met Duitse film!!
Kijk naar de film zelf en niet als dit ... als dat...
OliverDogg
@Ajax&Litmanen1
Je zegt dat er beter Duits in de film gesproken zou moeten worden, maar The pianist en Schindlers list geef je dan wel 5 en 4.5 terwijl die ook gewoon in Engels zijn.
Pastichio Rocker
Heel vreemd dat je dit niet is opgevallen bij Schindler's List en The Pianist, alwaar Amerikaanse acteurs Duitsers spelen, en een lachwekkend Duits accent bezigen.
Filmkriebel
Het Engels hier gaat toch nog een stukje verder dan in Schindler's List. Hier zien we een Hitler met prachtig engels accent ... als je zoiets ziet is het moeilijk om nog ernstig te blijven... bij een film die nota bene ernstig wil overkomen. Hadden ze misschien in het duits moeten dubben voor de liefhebbers? Hopelijk houden ze hiermee rekening bij de DVD release.
Martijnnn
Kunt toch niet 1 iemand opeens Duits laten praten...
Ben ook blij dat er geen slecht Duits accent gebruikt is, dat zou alleen maar lachewkkend zijn.
doodah
Nee inderdaad, dat zou belachelijk zijn.
Maar er zal toch iets zijn aan deze film dat het hier meer opvalt, het Engels bij Duitsers. Ik heb het toch al vaak gelezen dat het mensen ergens stoort.
Filmkriebel
Kunt toch niet 1 iemand opeens Duits laten praten...
Natuurlijk niet. Ik had het over het dubben van de volledige film. Over enkele maanden haal ik hem even op DVD en selecteer ik duitse audio met nederlandse ondertitels
Ik vind Adolf Hitler die Engels spreekt gewoon niet kunnen. Idem met een Goebbels.
Een Duitse officier of soldaat die Engels spreekt, ach, dat stoort minder.
Mr_White
- 2067 berichten
Standaard-thrillertje. Grootste probleem is natuurlijk dat je al weet hoe het afloopt, waardoor het nooit écht spannend wordt. Wel gewoon degelijke regie en acteerwerk.
JDSsmetje
zeer goede film die me zeer goed vermaakt heeft
en MACHTIGE effecten
ochja denk dat het beter in het engels zou zijn dan constant duits hoort
Ik denk dat je bedoeld: Der Undergang ?
brad911
Leuke film, geen echte "groot scherm" film, maar spanning alom. Geen grootse film maar toch nog de moeite waard.
janhero
Ik kan de acteur Tom Cruise niet los zien van zijn rare ideen die hij als privepersoon heeft. Enge man.

WOII-film 'Valkyrie' met Carice van Houten en Tom Cruise komt binnenkort naar Netflix

Oorlogsthriller 'Valkyrie' met Tom Cruise en Carice van Houten donderdagavond 9 mei uitgezonden op televisie

De grootste internationale films met een Nederlandse acteur

Der Untergang

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005

Rush
Biografie / Sport, 2013
berlijn, duitslandzelfmoordbommoordweerstandman vrouw relatietweede wereldoorlognaziplanvriendschapbedrogtreasoncolonelmilitary officerplotgerman officermedal geweldoperation valkyrie