• 9.378.049 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Valkyrie

"Many saw evil. They dared to stop it."

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Claus Schenk Graf von Stauffenberg

Carl-Friedrich Goerdeler

avatar van Queasy

Queasy

SouthParkFan schreef:

is hij nu al in de bioscoop?

Nee, vanaf 22-01-09

avatar van daantje81

daantje81

Freud schreef:

Stauffenberg was, naar wat ik er altijd over gelezen heb toch, helemaal niet zo'n onbaatzuchtige held als hier afgebeeld: hij en zijn companen hebben de aanslag vooral beraamd toen ze merkten dat Hitler de oorlog aan het verliezen was, en dus ook zij als officieren gevaar aan het lopen waren om hun mooie postje kwijt te geraken. Ik ga de film toch niet zien dus erg boeit het me allemaal niet, maar het lijkt me toch wel een belangrijk punt te zijn

Ja klopt helemaal want die Stauffenberg was zeker geen lieverdje en heeft vele moorden achter zijn naam staan.

Maar handelde puur in eigen belang met deze aanslag maar is er nog goed van af gekomen door te mogen verschijnen voor het vuurpeloton.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Welke soldaat niet?

Het is maar wat je goed er van afkomen vind.

avatar van Wouter

Welke soldaat niet?

Nou, sorry, maar daar zit nogal wat verschil in qua morele verantwoordelijkheden.

avatar van daantje81

daantje81

ik dek dat ze het in die kampen wel slechter hadden daar waren mensen blij geweest met een kogel.

Hij wa sook getuigen en medeplichtig aan de massamoorden van vele kroatische joden maar was het stiekem niet eens jaja zal allemaal wel zo zijn.

avatar van AC/DC

AC/DC

Ben benieuwd hoe Carice van Houten het gaat doen in deze film!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Verdomme, gaan ze zo'n mispunt als Cruise casten.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Tom cruise is toevallig wel een topacteur.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het is gewoon jammer dat het zo'n vage gast is geworden met die Scientology kerk en dat gespring bij Oprah. Niet alleen dat overigens. Bij David Letterman heeft hij ook wel erg vreemd zitten doen.

Toch kan hij goed acteren en heeft zo nu en dan echt goede rollen. Met Tropic Thunder heeft hij wederom bewezen leuk te kunnen acteren.

Pastichio Rocker

Het is sowieso vrij triest als je de prestaties van een acteur of actrice gaat afrekenen op hun gedrag in hun priveleven.

avatar van N811

N811

Jup

avatar van N811

N811

Ik had die verhaal wel liever in het duits gezien.

avatar van johnny5

johnny5

Duitsers die engels spreken, de geloofwaardigheid is ver te zoeken.

avatar van fanaat

fanaat

In Schindler's List spreken de Duitsers ook engels en kijk een hoe hoog die film wordt geprezen.

avatar van AC/DC

AC/DC

fanaat schreef:

Dat bedoel ik maar!

avatar van 606

N811 schreef:

Ik had die verhaal wel liever in het duits gezien.

Dat kan Stauffenberg (operation valkerie) heb je die al eens gezien ?

avatar van gizmoart

gizmoart

In plaats van te gaan zeuren over staufenbergs verleden, tom cruise priveleven of de audiotaal, zal ik het maar eens hebben over de inhoud van de film.

Mooi opgebouwd, veel spanning en goede acteerprestaties

Topfilm

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik heb echt ongelooflijk veel zin in deze film. Een thriller in de 2e wereldoorlog. Mijn favoriete genres samengevoegd. Ik verwacht een beetje een soort zwartboek. Zelfde uitgangspunt. Het is meer thriller dan drama.

gizmoart schreef:

Mooi opgebouwd, veel spanning en goede acteerprestaties

Topfilm

Noem je dat inhoud?

avatar van The Last

The Last

Och och och.... Cruise wordt (zoals verwacht) vernietigd door veel critici.

Pastichio Rocker

Vooral door critici die zijn maffe priveleven niet kunnen scheiden van zijn werk als acteur. Beetje het Wit Licht-effect dus. Ik lees aardig positieve dingen over de film op verscheidene blogs, tegenwoordig een betere graadmeter dan recensies in kranten en dergelijke.

Rotten Tomatoes is trouwens ook geen goeie graadmeter voor films omdat het algemeen bekend is dat veel filmrecensenten bevooroordeeld zijn naar bepaalde films toe. Maar die pik je er eigenlijk zo uit.

Ook grappig, op veel Amerikaanse message boards staan ellenlange discussies over het ontbreken van een Duits accent en Engels-sprekende Amerikanen die Duitsers moeten voorstellen. Ik zeg: liever geen accent dan zo'n uitermate cheesy en vrij hilarisch Duits accent!

Hier wat positieve recensies:

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Cruise had nooit zelf zijn eigen prive leven moeten flashen nadat hij zijn oude agent verloor. Dat hij nu al jaren voluit terecht en onterecht kritiek krijgt is heeft hij aan zichzelf te danken.

Pastichio Rocker

Priveleven is heel wat anders dan een personage spelen in een film. Het is uitermate triest dat sommige recensenten dit alsnog meenemen in hun beoordeling van een film met Cruise.

avatar van Zymovie

Zymovie

Staat als Thriller beschreven, maar aan de trailer te zien is het een oorlogsfilm (-drama)?

avatar van Enigma

Enigma

Zeer goede film over de bekenste aanslag op Hitler historisch gezien zit de film goed in elkaar en ik vond Tom Cruise super.

avatar van The Last

The Last

Ik zeg: nekschot voor dat soort figuren.

Lijkt me sterk dat sommige critici zijn acteerprestatie beoordelen puur op basis van zijn priveleven. Ik heb in elk geval geen enkele review gelezen waarin dit terugkwam. Waar de critici hem wel op afrekenen, is dat zijn acteerstijl totaal niet past bij de overige goede castleden, in zo'n type film.

De film zelf wordt overigens weinig bekritiseerd. Erg professioneel gemaakt en een mooie look, lees ik vooral.

avatar van gizmoart

gizmoart

Noem je dat inhoud?

Ja want ik heb het over de film niet over iets anders xd

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik zeg: nekschot voor dat soort figuren.

Geef dan eens voorbeelden waarin dit gebeurt?

avatar van Seifer

Seifer

Clueless Dork schreef:

Het is gewoon triest dat mensen altijd maar een oordeel moeten hebben over iemands prive leven.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Superman Returns vond ik tegenvallen, ik hoop (voor mijzelf) dat Bryan Singer hier weer iets interessants van heeft gemaakt.

Maar wat betreft Tom Cruise. Die kan alleen maar lachen om al die negatieve berichten over hem. Zie link.