Genre: Drama / Horror
Alternatieve titel: Jack Ketchum's The Girl Next Door
Geregisseerd door: Gregory Wilson
Met onder meer: Blythe Auffarth, Daniel Manche en Blanche Baker
Plot The Girl Next Door
"In this town, murder became the neighborhood game."
Nadat hun ouders in een ongeluk omkwamen, worden de zusjes Meg en Susan in het huis opgenomen van hun tante Ruth en haar drie zonen. Ruth wil de meisjes discipline bijbrengen door ze flink te straffen. Uiteindelijk wordt het oudste meisje, Meg, vastgehouden en gemarteld in de kelder door Ruth en haar zonen. De andere kinderen in de buurt gaan ook meedoen. Alleen de buurjongen David, die bevriend is geraakt met Meg, ziet de ernstigheid in van deze martelingen.
Meg Loughlin
Ruth Chandler
Homeless Man Hit By Car
Donny Chandler
ralfsjam
2 stemmen en 2 keer een 5! daar klopt niets van.... dus zelf maar gekeken.
het was een film met een dubbel gevoel. aan de ene kant kon het me niet boeien, want de acteurs namen mij (mede bij gebrek aan emotie in het acteren) niet mee in de gruwel van dit verhaal. daarom kon je eigenlijk de eerste helft meteen vergeten. gebeurde weinig in en liet je puur achter als toeschouwer en meer ook niet. pas toen het echt begon kwam er iets in de film dat je deed blijven kijken. en dat kwam door Blythe Auffarth. die speelde het slachtoffer die alles moest gaan vertolken. op 2 of 3 gruwelscenes na is deze film een matte en saaie film waar je steeds zit te wachten op dat ene wat de film kan redden, maar helaas... Blythe was op het einde het enige realistische kwatiteits puntje van de film, maar verder was het weinig! een 2.5 voor Blythe en de af en toe redelijke camerabeelden.
lykathea
Objectief gezien is het een "ok" filmpje. Geen bijster goed acteerwerk, ook al is het voor zulke jongelingen toch een beste prestatie, maar verder dan dat is er nergens iets échts bijzonders te bekenen.
En dat was dus objectief, met je hartje gesloten, en ogen gericht op schoonheid. En zo moet je dus niet kijken.
Dit is een ontzettend walgelijk en schokkend verhaal dat op een vieze, grauwe manier getoond wordt. En daar was lef voor nodig. Je moet bovendien wel van steen zijn als je hier niet door geraakt wordt.
Een film die ik waarschijnlijk nooit meer in m'n leven zal gaan zien, maar hij heeft wel z'n sporen achter gelaten.
Brianna
Jeetje, en dan te bedenken dat dit een waargebeurd verhaal is. Heb echt met afschuw zitten kijken, hoe deze vrouw, en niet te vergeten die kinderen dit hebben kunnen doen. Deze film heeft me toch echt geraakt, denk dat dat ook wel komt doordat het een waargebeurd verhaal is. Denk dat je deze film ook moet bekijken als drama/horror, Ben echt wel wat gewend met horror, maar dit , tja ik weet het niet, het heeft me gewoon geraakt. Denk dat je m zeker niet als horror moet bekijken, alhoewel er wat horror elementen in zitten, maar als goed weergegeven realiteit, wat mensen in staat zijn om een ander aan te kunnen doen, en hoe ziek een geest kan zijn. Geef de film een 5, echt omdat het me geraakt heeft, en dat gebeurd niet snel.
Brianna
Ik wacht ook met spanning af op An American Crime
De docu op discovery gezien, dan weet je een beetje wat je kan verwachten, is ook zo'n zieke geest. Echt, dat dit soort mensen bestaan, snap niet wat er in die zieke geest omgaat, en wil dat denk ik ook niet, en denk toch dat ik ook deze film wil zien, ook omdat ik de docu heb gezien. Maar zal wel met afschuw zitten kijken.
Misschien denk je dan waarom ga je m dan kijken. Kan daar ook niet echt een goed antwoord op geven, maar zeker niet uit sensatie, je weet dat het een erge film is, maar toch wil je weten wat er is gebeurd. Alleen jammer dat ze bij deze film niet vertelden wat er met die andere kinderen is gebeurd, dat had ik wel willen weten, en hoe het nu met dat zusje gaat.
lykathea
Precies, de "waarom" vraag wordt in The Girl Next Door bijna volledig achterwegen gelaten, en die zou ik ook graag beantwoord zien worden.
Ethicus
Verschrikkelijk dat dit gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Dit feit versterkt de gevoelens die ik bij deze film had. Ik zat af en toe echt vol ongeloof toe te kijken.
+ Sterk acteerwerk van alle acteurs. Ruth weet echt het bloed onder je nagels vandaan te halen.
+ Uitstekende sfeer.
- Rommelig begin en een onbevredigend einde.
Ik geef deze film een dikke 4 sterren.
kimmieyy
Een waargebeurd verhaal! Ik schrok toen ik dat hoorde! Wat een film, nooit gedacht dat ik ooit zo'n goede horror/ thriller zou zien!
Soms vond ik hem wat te ver gaan, maar echt booh.. HEFTIG! Deze film verdient zeker weten 5 sterren!
Nephilim
Ik heb over de jaren heen veel zieke shit gezien(cannibal holocaust, Flowers Of Flesh & Blood, August Underground) maar sinds jaren heeft er weer een film me geschokt achtergelaten....
Damn... ik voel me gewoon schuldig om het een hoog cijfer te geven... Want ja het is erg goed maar tevens zo intens weerzinwekkend...
Mannie20
Goede film, laat een goede indruk op mij achter.
Ik keek op een site en dacht the girl next door, de komedie te gaan kijken. Die had ik ook nog nooit gezien.
Daar schrok ik wel even van, dit blijkt toch echt een betere film.
4,5
ralfsjam
tjonge jonge... wat een hoge waarderingen zeg, heb ik de zelfde film zitten kijken?
lykathea
Ligt er meer aan hoe je 'm heb zitten bekijken.
Een film als deze is uiterst moeilijk een slechte beoordeling te geven, vooral omdat hij veel kijkers emotioneel diep raakt, en dan met name omdat veel van de film nog op waarheid berust is ook. Bovendien is de lef die de regisseur heeft ook bewonderingswaardig, want een verhaal als deze zó in beeld brengen, dan heb ballen.
simge
deze film was niet leuk...
nee dohhh, dat lijkt me nogal logisch he dat hij niet "leuk" is, dan kun je beter de komedie the girl nextdoor kijken
maar zeg eerlijk wat is die komedie nou vergeleken met deze versie?
dit was gewoon een geweldige film, die vast en zeker een enorme indruk heeft achtergelaten bij de meeste kijkers
en inderdaad, het speelt een grote rol dat het een waargebeurd verhaal is
ik vond dit 1 van de beste films die ik zelf ooit heb gezien en dat zijn er veel dus dat zegt wel iets. geen enkele film kan perfect zijn, vandaar een 4,5* van mij
Doom
Moeilijk, moeilijk en nog eens moeilijk om deze film te beoordelen op kwaliteit. Qua acteerprestaties, editing en filmkunst stelt deze film namelijk niet veel voor. Het is in dat opzicht gewoon een standaard film, echter het onderwerp is erg schokkerend. Regisseur Gregory Wilson laat niet alles zien, dit maakt het nog een heel klein beetje dragelijk, maar de gebeurtenissen in deze film zijn gewoon misselijk, ziek en behoorlijk heftig. Het laat wel een indruk achter.
vranque
dramatisch om twee redenen.
Het schijnt gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal en het is werkelijk belabberd in beeld gebracht. 2*
Cheiz
Ik vind het jammer maar niet onbegrijpelijk dat er veel mensen zijn die `based on a true story' intepreteren alsof de gebeurtenissen die zich voortdoen in de film, evenals de personages en hun handelen en onderlinge dialogen daadwerkelijk een 1 on 1 reconstructie vormen van de werkelijkheid of hoe iets verschrikkelijks dan wel of niet heeft afgespeeld..
Dergelijke 'onvoorstelbare wrede' gebeurtenissen zouden per se nog geen reden mogen zijn voor een hoge waardering. Imo is daarvan op dit moment sprake..
etherman
wat een vreselijke film.wel goed geacteerd maar gewoon 1 keer kijken en weggooien.als dit de waarheid is(het blijft gebaseerd)dan komt ie hard aan.ik geef geen beoordeling op deze aangrijpende en afgrijselijke film
beoordeel zelf maar.
kwienzel
Heb hem vanavond gezie, wat een zieke mensen zijn er toch op deze wereld,echt walgelijk en echt niet normaal dat iemand kinderen zoiets aandoet,heeft mij erg aangegrepen en zet je wel aan het denken.geef hem een 5
zjandannybob
Deze film is echt te ziek voor woorden, er wordt zo sterk gespeeld. Dit is ook de eerste film die ik zie waar ik zo iets had van wow dit is niet meer menselijk man. Hoe kan deze film in nederland goedgekeurd worden trouwens???
hoe hebben ze Blythe Auffarth zo jong laten lijken??? ze lijkt wel 15 ofzo in de film?
Voordat je deze ooit kijk lees eerst meer over de film, want hij is zeker heftig.
Het is dat het gebaseerd is op een echt verhaal anders hadden ze de scriptschrijver van deze film echt in een gesticht op moeten sluiten alleen al om dit te bedenken.
JE BENT GEWAARSCHUWD
mixmaster
tja , ik heb nog steeds een bittere nasmaak na het zien van deze film.
onvoorstelbaar dat dit echt gebeurd is en ( waarschijnlijk ) nog steeds gebeurd.
ik kan alleen maar zeggen dat ik deze film nooit meer zal vergeten dus voor de mensen die hem nog willen kijken : let goed op wie er mee kijkt en zeker geen kinderen !!!
tonniedorrie
Ja ik vond het ook een afgrijselijke film en ik geef geen beoordeling geef want ik weet echt niet wat ik hier voor moet geven,.
Vond het eigenlijk te ....om hier een film van t e maken
queenie
inderdaad een heftige film vooral omdat het over kinderen gaat. Te gek voor woorden dat dit een waargebeurd verhaal is, je leeft zo mee met het meisje en het is ziek dat er mensen zijn die kinderen inderdaad zo mishandelen. Het einde van de film geeft je wel iets mee om over na te denken.
Ondanks het verhaal (schokkend) is de film goed, goed geacteerd en de sfeer goed weergegeven.
4½*
Jardineiro
Het verhaal is zeker aangrijpend ja. Maar veel mensen hier beoordelen volgensmij het verhaal, en niet de film.
De film zelf vond ik eigenlijk niet zo best.. Ondanks het wrede verhaal, wat waargebeurd is, vond ik hem verder niet eens zo pakkend.
2.5* voor de film..
FillumGek
Dat valt wel mee denk ik. Er zijn nog veel meer ziekere fictieve films.
Wel een goede film. Veel valt er niet over te zeggen. Ik heb het even nagelezen op de Wiki en kon daar geen jongetje in ontdekken die opkwam voor Meg, dus dat is aan de film toegevoegd. Voor de rest komen vele scenes overeen met de werkelijkheid. Wel bizar dat Ruth het niet eens geheim houdt, later in de film staat de halve buurt onderhand mee te genieten en iedereen lijkt het maar best te vinden, alsof dat gekke wijf God is. Shotgun tegen d'r hoofd!
Echo-Zero
Altijd als ik een film kijk let ik altijd meer op de inhoud van het verhaal dan op de personages of ze het wel of niet goed spelen. Zo zouden sommige mensen hier ook zo tegenaan moeten kijken.
Want dit is echt wel een film dat je grijpt.
Een deels waargebeurde harde onmenselijke film.
Als je nagaat dat zoiets echt gebeurd kan je nagaan wat voor een zieke mensen er op deze wereld leven.
Als je deze film ga kijken bedenk dan wel dat je hem niet snel zal vergeten.
Deze verdient van mij echt 5 sterren.
pyt72
wat een film zeg, heb nog ff op de bank zitten nadenken wat ik hiermee moest, mijn vrouw zat zelfs te huilen.
is een goede film die je zo pakt dat je op een gegeven moment zelf de tv in wil stappen om die vrouw eens even een lesje te leren. Lees:Het zwijgen op te leggen.
Verder vond ik het feit dat op een gegeven moment de hele buurt mee aan het kijken is en doet alsof dit heel normaal is ronduit walgelijk.
Voor degene die dit niks doet, die moeten toch eens even nadenken want ook al is er maar 10% van waargebeurt dan nog moet iemand met gezond verstand zeggen van, dit kan toch niet waar zijn
En zoals Mixmaster zegt: let op wie er gaan meekijken, is echt niks voor kinderen onder de 16
ken1976
gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Echt een schokkende film , over hoe ziek een moeder/tante kan zijn!
Het is een film die je pakt zoals mijn voorganger het al tikt!
De film is aangrijpend en schokkend , kortom een goeie film en die je laat realiseren hoe beinvloedbaar kinderen kunnen zijn.
vandaar een dikke 4 sterren!!!
scumfrog
Geen geweldige film qua acteren of regie, wel een aangrijpend verhaal. Te ziek voor woorden dat dit voor sommige mensen realiteit is. Bestond er maar iemand zoals ''The Punisher'' die even persoonlijk afrekent met types zoals Beth. Voor dit soort gruwelen bestaat mijn inziens geen gepaste straf............Ziek

Vijf horrorfilms gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Vijf bizarre films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007