• 9.374.212 stemmen

Ernest Goes to Jail (1990)

Familie / Komedie | 81 minuten

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: John R. Cherry III

Met onder meer: Jim Varney, Gailard Sartain en Bill Byrge

Plot Ernest Goes to Jail

"Guilty of Maximum Fun in the First Degree!"

Tijdens een rechtszaak ziet een foute advocaat Ernest P. Worrel in de jury zitten. Ernest lijkt echter sprekend op zijn cliënt, de crimineel Mr. Nash en hij regelt een wisseling. De ruige Nash neemt Ernest's baantje bij de bank over, terwijl Ernest de doodstraf van Nash krijgt. De elektrische stoel doodt hem echter niet, maar geeft hem bovennatuurlijke krachten.

Ernest P. Worrell

Charlotte Sparrow (as Barbara Bush)

Rubin Bartlett

Oscar Pendlesmythe

Another Con

avatar van RoelZ

RoelZ

Was er gister op en ik vond het geen topflop!

avatar van EmDee

EmDee

Nee, 5 sterren is ie waard.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Nee en training day geef je 4 sterren en staat in je top 10 en Ernest goes to jail geef je 5 sterren maar staat er dan weer niet in

avatar van NERD

NERD

De slechtste Ernest film...voor zover je van "slechtste" kan spreken.

avatar van jacom

jacom

echt de irritanste film die ik ooit gezien heb

avatar van Karst

Karst

Deze dus meer dan dertien jaar geleden in de biscoop gezien. Ik kon er toen wel om lachen. Soms.....

Er zitten best een paar geinige dingen in. Het verbaasd me wel een beetje dat AL zijn films zo laag staan. Dit is dus de Ed Wood van de acteurs. Misschien zit een oevre prijs erin bij de Oscar's?

avatar van GerwinF

GerwinF

Karst schreef:

Detail...Hij kan alleen die oevre prijs niet op komen halen.

avatar van Karst

Karst

Ik meende al dat ie dood was. Was dat iemand die één Ernest film te veel had gezien of heeft ie zichzelf doodgelachen?

avatar van WB

WB

Als basisscholier gezien op een kinderfeessie, en was toen wel goed te doen (kinderhumor hè), en om em nu te kijken: nee! Daarom voor die kindersmile die ik eraan over hield toendertijd een 2,5

avatar van KLah

KLah

Ok

Ik moet toegeven. Ik heb toch moeten lachen om die gast.

Ik vond het heel leuk als klein kind om te kijken. Nu alleen enkele stukken... is voor mij een goue ouwe uit mn kindertijd. Ik geef em toch 2,5 sterren.

MvG

KLah

avatar van Big MM

Big MM

nostalgie kwaliteit en humor is wat de ernest films onderscheidt van de mindere goden.

avatar van thio95

thio95

Ernest goes to jail....en hopelijk blijft ie daar voorlopig!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een komedie over een elektrische stoel? Wat is hier exact de doelgroep van?

avatar van Redlop

Redlop

thio95 schreef:

Ernest goes to jail....en hopelijk blijft ie daar voorlopig!

avatar van oeki

oeki

Deze film is bedoeld voor een andere doelgroep als de doelgroep van deze site, maar dat wil toch niet zeggen dat het zo'n flopfilm is. Ik vond ernest vroeger eigenlijk best grappig.

avatar van Caligula

Caligula

Ja, hij scheen rond zijn vierde heel geestig te zijn.

avatar van Xander

Xander

Wat een klassieker in het Ernest rijtje! Neenee, het is gewoon een verschrikkelijke film, maar als ik in een goede bui ben zou ik hem vlotjes kunnen uitkijken

avatar van Materny

Materny

Alle Ernest films zijn draken van films die je alleen kunt kijken als je n vatje Bavaria achterover hebt geslagen. .

Irritant ventje met dat eeuwige Irritante lachje van hem in elke Ernest film .

Ik weet cker dat hij dat lachje voor hem heeft gehouden toen zijn tijd gekomen was enkele jaren geleden

avatar van SSeagal

SSeagal

En hop weer een 0,5 weg te geven...

avatar van Bas17

Bas17

Om ff een comment te geven op niveau van de film:

stom

avatar van newG

newG

elke Ernest film staat hier zo laag gecuoteerd, maar ik kon er vroeger mee lachen, en als ik er nu 1 bekijk met vrienden zou ik er nog mee kunnen lachen. Tuurlijk niet met alles maarja... Die ernest is zeker geen flopfilmlijstbezetter als je het mij vraagt, maar niemand doet dat dus

En volgens mij heeft Jim Carrey het lachje van ernest goed bestudeerd toen hij Ace Ventura maakte...

avatar van film_kaza

film_kaza

newG schreef:

Ik vind Ernest zijn lach iets te breed als ik naar zijn mond kijk.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Foute humor!! Zo dom dat het in een melige bui nog wel te pruimen valt. Jeugdsentimentje..... is duidelijk over.

avatar van Dragoon

Dragoon

die heb ik dus gezien!

Ik zat al de heletijd met een film in m'n kop dat ook iets was met elektrische steol en mna die niet doodging en bovennatuulijke krachten kreeg. of was dat hem niet.

Had hij een jackrussel hondje in die film?

avatar van Vinokourov

Vinokourov

WB schreef:

Whehe, ook ik zag hem op een kinderfeestje. Ik zou echt niet meer weten hoe tof ie nu eigenlijk is. Maar hij staat wel erg laag genoteerd .

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Tja alweer echt waar geen Topper van Ernest gewoon het zelfde als bij die andere delen van hem maar Goed misschien zijn er mensen die dit nog grappig vinden ?

avatar van bozzy

bozzy

ik heb hem lang geleden gezien en als je jong bent waardeer je deze film best wel.

heb redelijk wat gelachen eigelijk...

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

die erenst films lijken me allemaal stuk voor stuk geweldig!!!

( nog nooit een gezien ga er eens een keer een box van kopen ofzo ze lijken me echt lachen! Deze lijkt me het leukst!!!!! )

avatar van otherfool

otherfool

I've been vandalized... by Elvis!

Best een geinige film, veel beter dan 'Ernest Goes To Camp'. Een paar sterke grappen en Varney speelt zijn dubbelrol als bad guy een stuk beter dan de vervelende Ernest. Het laatste kwartier is wel erg dom maar daarvoor is het verhaaltje best aangenaam. Een soort Face/Off zeg maar...

2,5*.

avatar van erkin17

erkin17

wat een saaie film er gebeurt er helemaal niets in