Genre: Biografie / Drama
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 april 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Into the Wild
"Into the heart. Into the soul."
Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.
Christopher McCandless / Alexander Supertramp
Billie McCandless
Walt McCandless
Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)
Rainey
Jan Burres
Wayne Westerberg
Tracy Tatro
Ronald "Ron" Franz
Mads
tarentino
Wat beviel je niet aan het verloop? en
wat bedoel je met 'iets'
kleez
Ik neem aan dat je mijn reachtie bedoeld. Ik heb er over nagedacht en vond de film niet zo heel bijzonder. De film was leuk, klaar. Het is niet zo dat ik nu nog lang over de film na kan denken! Bij een goede film heb ik dat vaak wel.
Ook komt de film op mij over, of dat hij echt de natuur in gaat vanwege de 'vrijheid'. Dat is ook wel zo, maar ik denk dat de problemen die hij tijdens het reizen had, de dingen waar hij echt overin zat, vooral komt door z'n jeugdtrauma's. In de film komt dit niet echt terug vind ik, niet in de stukken dat hij aan t reizen is. Hij komt echt over als de altijd vriendelijke jongen die totaal geen problemen heeft. Iemand met zo'n jeugd-trauma leid vaak echt. Ik denk dat ie in rl heel vaak problemen heeft gehad hiermee!
tarentino
Oké duidelijk. Alleen wil ik nog weten wat je had verwacht van het verloop dat in de film anders was waardoor je de film minder vond.
horned_reaper
Maar zijn gevoelens is verder ook niet veel over bekend.
Deze film is gebaseerd op een dagboek dat ze van hem hebben teruggevonden en de verhalen van andere mensen die hij heeft ontmoet.
Dus meer dan de dingen die hij heeft gedaan en gezegd heeft weten de filmmakers ook niet.
Mr. Teeuwen
Ontzettend mooie film met heel erg veel diepgang! Prachtig. Echt een spiritueel verhaal eigenlijk. Jammer alleen vind ik dat het met zijn dood eindigt. Had toch - in de lijn van de film - wel zo'n prachtig verzoeningsslot verwacht. Maar zijn dood is wel weer op een heel diepzinnige manier neergezet, dat het een klassiek afscheidsritueel laat verbleken, daarmee vergeleken! Echt een topfilm!
vijf sterren.
vijf sterren.
Afgezien van de gigantische spoilers vind ik het een beetje raar dat je enerzijds de films (de maximale) 5 sterren geeft en anderzijds heb je kritiek op het einde, wat toch een belangrijk deel van een film is. Moet je zelf weten hoor, maar films waar ik iets op aan te merken heb geef ik geen 5 sterren.
Kan je mischien andere keer effe op de spoilers letten
Daar is de spoiler knop voor. Je kan je eiegen bericht darom beter weghalen, nu staat het er 2 keer.
Dan kan je dus nooit 5* geven, want op elke film is altijd wel iets aan te merken...
Jeauhan
Nou ja, ok, laat het me anders omschrijven. Voor 5 sterren moet je heel, maar dan ook heel weinig aan te merken hebben op een film. Mr. Teeuwen had iets aan te merken op het verloop van het einde van de film, iets wat toch niet onbelangrijk is. Voor mij is dat meer dan 'heel weinig aan te merken'.
Maar goed maakt verder ook niet zoveel uit, kan er op zich wel inkomen dat iemand voor deze film 5 sterren overheeft.
kleez
Ik had iets meer 'actie' verwacht! Ik meende dat de film ook veel actie had, en echt een speelfilm was. Maargoed, ik bleek dus totaal verkeerd de film te hebben ingeschat!! Ik wist ook niet dat het waargebeurd was, tot de aftiteling!
tarentino
dan had je alleen de titel gelezen ofzo?
Mr. Teeuwen
Nou, dat is meer omdat ik het alternatief voor een mooi verzoeningseinde, eigenlijk nog veel dieper vond nadat ik erover nadacht. Hetgeen er dus niets aan afdeed, maar alsnog zeer sterk is in mijn optiek.
Het past wel mooi in de diepgang van de film die de hele tijd aanwezig is. (y)
Mikkel76
Een van de beste films ooit!!!
Onderstreept het "weg met de maatschappij-gevoel" wat vele van ons tegenwoordig hebben.
Ikzelf ben een jaar in Australie geweest en ben daar ook redelijk dicht bij de natuur geweest.........(verhoudingsgewijs dan!) en heb een jaar lang mijn hoofd leeg kunnen maken....... echt een aanrader voor iedereen...... maar ik herkende dus wel emoties en fases waar hij doorheen ging uit mijn eigen leven.......echt heel gaaf!!!!!
Groet Mike.
Jeauhan
Het past wel mooi in de diepgang van de film die de hele tijd aanwezig is. (y)
Duidelijk!
teaser
Misschien is de hoofdrolspeler wel een erg geliefde goedzak (ik geloofde niet dat hij zo'n enorme indruk bij iedereen achterliet; wel erg geromantiseerd) en misschien is de film wat naief over een aantal belangrijke zaken in het leven...
Exact het gevoel dat ik er aan overhield.
Ik denk dat het verhaal vooraf wellicht wat meer uitgediept had kunnen worden, want nu lijkt het meer alsof hij zich, net als elke tiener, af wil zetten tegen zijn conservatieve, materialistische ouders en daar een wat radicale manier voor heeft verzonnen. Vers out of college en hij verbreekt alle banden met het verleden
guylopez93
hele mooie film
mooi verhaal, zeer goed geacteerd en een prachtige uitwerking
Eerst knapte ik er een beetje op af voordat ik de film ging bekijken omdat ie zo lang duurt maar eenmaal het zien van deze film vloog de tijd voorbij omdat de film de hele tijd vermakelijk wordt gemaakt door de goeie drama erin. En wat een emotioneel einde.
ultimate_roeltje
Inderdaad een hele mooie film!
Zoals al eerder gemeld was het langdraadige het enige waar ik me aan stoorde. Nou ja, lees: 1 celletje in mijn lichaam stoorde zich er ongeveel 2 minuten aan. Al snel was ik het totaal vergeten, tegen het einde wakkerde het tempo weer lekker aan.
Verder: super beelden, goed acteerwerk, hoofdpersoon waar je mee meeleeft, passende muziek. Niets te klagen hiero, zeer solide!
OasisFAnatic
mooie beelden, prachtige muziek, goede acteerprestaties en een prachtig waargebeurd verhaal waar ik helemaal kan in komen!
Wat wil ik nog meer?
Deze film geef ik 4,5 *
matthijs_013
Precies zoals ik het wilde formuleren. Een aangrijpend geheel die is gemaakt met respect voor het landschap. Helaas was Hirschs personage soms wat irritant (hij dacht alles wel te weten), maar heel erg stoorde dat nou ook weer niet. Misschien was het wel mooi geweest om moeder het as van Christopher in het vliegtuig mee zich te nemen en het te verspreiden over Alaska in een korte scène, in plaats van dit op een afgezaagde manier enkel te schrijven aan het einde van de film. Dat was wel een minpuntje (en het had een hele sterke scène kunnen zijn
Ralf81
Mooie film tegen het hedendaagse materialisme. Hoofdpersoon kon me niet echt meekrijgen in zijn avontuur, maar de prachtige beelden van de locaties die hij aandeed maakte veel goed!
Tomsheep
Zelfs al kan het verhaal je niet boeien en vind je de hoofdrolspeler te mat , dan nog moet je deze film toch minimaal 4 sterren geven vanwege de audio visuele vormgeving.
Mensen die lager geven en dit dus niet zien ...... heb ik echt medelijden mee.
Wat een TOP FILM !
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Mensen die lager geven en dit dus niet zien ...... heb ik echt medelijden mee.
Ik bedank je oprecht voor je medeleven. Maar toch vind ik dit - samen met Mamma Mia!!!! - de zwaarst overgewaardeerde film van afgelopen jaren.
Icer
Waar velen van dromen maar de kracht voor de uitvoering daarvan missen.
Valt ook niet mee met al die verplichtingen, verantwoordelijkheden en sociale controle. Van onze basisprincipes die nodig zijn om te overleven is weinig meer over, ongeacht of dat nou goed of slecht is, aan die discussie wil ik me liever niet wagen op dit forum, daar komt geen einde aan.
Denk daar eens over na en ik vraag me af wie beter af is, de mens die leeft volgens de basisprincipes (life is simple) of de materialistisch ingestelde mens. die aan bepaalde verwachtingen probeert te voldoen.
Deze film belicht deze situatie op een eenvoudige maar toch indrukwekkende manier.
Yannes
De acteur Emile Hirsch vond ik een hoogst vervelende snot/wijsneus. Geen plezierig personage om naar te kijken. Af en toe tenenkrommende dialogen ook. Verder duurde de film veel te lang, cinematografisch was het af en toe fraai maar ook vaak over the top. Dansen tussen de wilde paarden, kanoen tussen de walvissen, come on... Het verhaal op zich vind ik zeer interessant, ik had beter het boek kunnen lezen denk ik.
fatal niels
Dit is het ultieme gevoel van vrijheid. Ook is de manier hoe hij het doet een beetje appart. Maar als je meer over Christopher McCandless uitzoekt kom je achter dat het een rare vogel is.
Mooie beelden, sterk verhaal en super soundtrack van Eddie Vedder. 5*
yiske
Deze film stond al langer op mijn verlanglijstje, maar gisteren heb ik 'em dan ook echt gezien. Heeft echt indruk op me gemaakt. De hoofdrolspeler weet de emoties van deze avontuurlijke, maar ook een beetje verwarde man goed weer te geven. Aan het einde van de film voel je zijn eenzaamheid.
Mr.VS
Had hier veel van verwacht, maar de film valt me wat tegen.
De film moet het vooral hebben van de mooie beelden en niet van de acteerprestaties en het verhaal. Ik hoor iedereen zeggen dat het verhaal zo mooi is, maar ik vind het vies tegen vallen. De film kent geen hoogtepunt en blijft de hele tijd op hetzelde trage niveau waardoor het heel langdradig wordt.
horned_reaper
Had hier veel van verwacht, maar de film valt me wat tegen.
, acteer prestaties hier zijn ongekend !
Mr.VS
, acteer prestaties hier zijn ongekend ! En het verhaal is perfect, want ten eerste is het volledig waargebeurd en ten tweede is het boek een best seller !
Vreemde argumenten gebruik je, je wil toch niet zeggen wanneer het waargebeurd is en het boek een bestseller is ook meteen goed moet zijn?? Onzin natuurlijk
Ik blijf bij mijn mening. maar kan wel begrijpen dat mensen de film wel goed vinden. Voor mij was alleen allemaal iets te moralistisch en te traag.

Vijf roadmovies waardoor je meteen een auto wilt huren en erop uit wilt gaan

Vliegverbod: vijf goede films over verre reizen

Intouchables
Komedie / Drama, 2011