• 9.379.405 stemmen

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Into the Wild

"Into the heart. Into the soul."

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

Christopher McCandless / Alexander Supertramp

Billie McCandless

Walt McCandless

Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)

Wayne Westerberg

Ronald "Ron" Franz

avatar van SSS

SSS

Ik kreeg toch sterk The A-team in gedachten toen ik midden in een bos een bus zag staan, heb de film wel afgekeken. Maar het is erg vreemd dat er een bus was, alsof het normaal is dat je in de stad een beer, tijger, leeuw tegenkomt...

Afgelopen week ook een docu gezien over een Schot die drie maanden wilde gaan overleven in de bossen van Canada. En best veel dingen uit die docu kwamen ook in deze film aan de orde, o.a. dat sommige planten giftig zijn en andere niet terwijl ze samen op een plek groeien en er hetzelfde uit zien tenzij je het echt goed gaat bekijken, dan pas kan je de twee onderscheiden.

Edit;

Hier kun je Alone in the Wild zien van Ed Wardle, driedelige documentaire die afgelopen week dus op Nederland 3 te zien was. Ed Wardle - Alone in the Wild (vond ik persoonlijk beter omdat het écht is en niet gebaseerd op...)

avatar van eltorro

eltorro

SSS schreef:

Die bus bestaat in het echt en staat dus ook midden in dat bos, al heb ik geen idee hoe die daar is gekomen.

avatar van AC1

AC1

Kronos schreef:

... dan bleef daar zeker niks van over toen supertramp McCandless bij het eten van zijn superappel plots recht in de camera, naar de kijker kijkt. Dat is soms leuk in een komedie, in een film als deze funest voor het laatste beetje overtuigingskracht.

Dat was voor mij één van de meest verrassende hoogtepunten uit de film. Hij kijkt plotseling naar mij. Ik ... die thuis zit in mijn zetel. Chris is 'out there'. Hij wil het ondervinden en hij onderneemt. Hij doet het en ik zit in mijn comfortabele zetel. Het personage wordt vanaf dat moment echt ... net zoals een echt iemand in een documentaire wel eens in de camera kijkt. Ik vond dat een mooi, persoonlijk en indringend moment ... eentje die me altijd zal bijblijven.

Dit gezegd hebbende, de kampvuurliederen stootte mij ook tegen de borst. Ik wou dat ik dat ongedaan kon maken. Maar goed, ik heb de indruk dat zowat iedereen dat het beste van de film vond.

avatar van Respekked

Respekked

Dit is toch wel een erg mooie film. Vooral de prachtige beelden en de simpele, maar zeer treffende soundtrack van Vedder zorgen voor een extra dimensie. Zijn reis zelf is zeer vermakelijk waardoor de vele overpeinzingen (de hele kritiek op maatschappij etc. is totaal niet mijn ding) niet gaan storen. Af en toe iets te langdradig, maar gewoon een dikke 4,5*.

avatar van Quaternion

Quaternion

Ik kijk volgende keer wel een Ray Mears aflevering ipv deze film jagen met een geweer?.
Ik verwachtte de hele film dat er iemand eindelijk iets zinnigs zou zeggen, jammer genoeg gebeurde dat dus niet. Beste stukje was toch dat hij in elkaar werd geslagen, omdat hij zwart zat te rijden, je geld verbranden en vervolgens zwart rijden?

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Dat feel-good scoort bij de massa is natuurlijk al langer duidelijk. Verder is het gene roadmovie iets wat ook bijna altijd in goede aarde valt. Toch verbaas ik me daar steeds weer over. Niemand die zicht stoort aan het feit dat er totaal geen oog is voor de egoïstische kant van Chris en zijn verdere slechte eigenschappen? Niemand die zich stoort aan het feit dat het twee uur lang alleen maar hosanna is en Chris (op die ene klap op de trein na) alleen maar mensen tegen komt die hem supergoed gezind zijn? De laatste vijf minuten nog wat drama erbij (ja ik weet dat het ongeveer zo gebeurd moet zijn) en de hoge beoordelingen vliegen om je oren.

Ook ik heb wel genoten van de mooie beelden, de aardige soundtrack en het goeie uitgangspunt. De kritiekloze uitwerking laat me helaas toch steken op ** 1/2

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Zeker wel ' genoten ' van deze film. Het einde was voor mij onbekend, juist des te heftiger.. ( ik altijd met mijn " American Happy Endings " ). Maar goed. Hier een mooie link naar Flickr en de foto's van zijn laatste dagen ( en nog wat ). Maar vooral " The Last Photo " maakt indruk....

Flickr: chriso2000's Photostream

avatar van Laila001

Laila001

wavanbuuren schreef:

Zeker wel, ik heb dat in een post een paar pagina's terug ook genoemd. Maar ik dacht ook dat ik de enige was. Ik heb zelf kinderen en het lijkt me een kwelling voor de ouders en zus om zo in het ongewisse te worden gelaten omtrent het wel en wee van de zoon. OK, de ouders hadden allemaal dingen verkeerd gedaan, maar dan nog had hij wel even een kort berichtje kunnen sturen dat het goed met hem ging.

Ik vond het een heel egoïstische daad van hem, zoals hij het deed. Maar dit hoort ook een beetje bij die leeftijd en hij was daarin wel heel extreem.

avatar van Redlop

Redlop

3 2 1 cut schreef:

Flickr: chriso2000's Photostream

Thanks!

wavanbuuren schreef:

Het was misschien wel wat jammer en egoïstisch dat hij niks aan zijn zus liet horen maar dat hij niks van zich liet horen tegenover zijn ouders kan ik me heel goed voorstellen en zij zijn ook de reden waarom hij weg wou.
Met je tweede punt heb je wel gelijk maar hij komt over het algemeen hippies tegen en die zijn erg humaan. En over het algemeen komt hij in plaatsen waar zijn mensen zijn..

avatar van JohnnyRehab

JohnnyRehab

Quaternion schreef:

Ik weet niet, maar in de gehele film worden dingen gezegd die zinnig zijn. Dingen waar je over na wilt gaan denken. Aangezien jij het hoogtepunt van de film vind dat er iemand in elkaar geslagen wordt, zegt mij dat al genoeg.

avatar van fritsje

fritsje

Onze Supertramp is gewoon een uberverwende labiele zeurmuts laat dat duidelijk zijn,maar de film an sich is goed te bekijken.Mooie natuur en geinige bijfiguren.Vraag mij wel af wat er na 14 dagen in de Alaskaanse wildernis(zomer!) nog van je overblijft,waarschl. nog geen botje,maar ja.

avatar van Quaternion

Quaternion

JohnnyRehab schreef:

De teksten vond ik niet boeiend.
Dat stukje waarin hij in elkaar wordt geslagen is toch wel een van de beste stukjes van de film. Niet alleen omdat die egoïstische gozer wordt aangepakt, maar ook omdat hij eraan wordt herinnerd hoe de maatschappij ook alweer in elkaar steekt.

De teksten vond ik niet boeiend.

Nee, daar komt hij juist achter als hij weer voor even in de stad is en zichzelf ziet in zo`n gladde prater in een net pak. Als het je alleen maar om knokken gaat en de dialogen je niks interesseren dan kun je volgens mij beter een classic van Van Damme opzetten

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

fritsje schreef:

Zo snel gaat dat ook weer niet hoor.

avatar van fritsje

fritsje

Zo snel gaat het wel,als het zomer is in Alaska is het er vergeven van de insecten,ener loopt ook genoeg wild rond dat wel wat aas lust(wasberen,wolven,vossen,beren etc)zijn busje was ook niet echt afgesloten.

fritsje schreef:

Nou hij is gevonden en geidentificeerd dus er was nog wel over.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

@Laila & Pete, gelukkig sta ik niet allen dus. Jullie hebben je er kennelijk niet dusdanig aan gestoord om het ook ten koste te laten gaan van jullie beoordeling?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het zou prettig zijn als de mensen hier zelf aan het plaatsen van hun spoilertags denken!

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

SSS schreef:

Dat valt wel mee, er loopt gewoon een pad naartoe...

YouTube - Arriving @ the Bus

Nu zal dat pad vast niet het hele jaar goed begaanbaar zijn maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat een paar jagers daar >20 jaar terug met een trekker die bus naar toe hebben gesleept om als jachthut te dienen. Niet een alledaags iets, maar ook geen A-team vergelijking waard

Wat betrefd de film, gisteren voor de 3e keer gezien, en ik blijf het een erg goede film vinden.

Madecineman schreef:

Mijn excuses was stom van mij

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Je was niet de enige.

avatar van hardekern

hardekern

Ben ik de enige die deze film belachelijk saai vind?

avatar van clutch

clutch

Testa-Rossa schreef:

Dat valt wel mee, er loopt gewoon een pad naartoe...

YouTube - Arriving @ the Bus

Dat van die bus is in het boek uitgelegd. Hij was daar in de 60's achtergelaten door een constructiebedrijf die in het gebied bezig waren een weg te bouwen, dienend als vervoer voor de werknemers geloof ik. Die weg is er nooit gekomen, 2 bussen zijn weer uit het gebied gehaald, wegen en paden zijn zo goed als uitgewist, en 1 bus is er achtergelaten voor jagers.

avatar van joostus

joostus

Ik heb deze film een tijd geleden ook gezien, toen had ik hier op het forum een reactie geplaatst als 'ik weet niet goed wat ik er van vind'.. Nu heb ik de film gister weer gezien, en ik vind het echt een prachtig stuk kunst. Een prachtig en bijoznder verhaal wat heel goed verfilmd is!

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

De teksten vond ik niet boeiend.

Volgens mij wist hij juist heel goed hoe de maatschappij in elkaar zat en was hij daar juist tegen? Dat hij in elkaar geslagen wordt zal hem alleen maar sterken in z'n ideeën. Of die ideeën en zijn ideaalbeeld wel zo goed zijn, is een ander punt.

avatar van Kronos

Kronos

Het is natuurlijk pure hypocrisie, om geld te verbranden en te denken dat treinen gratis zouden moeten rijden. Maar tot daar geen probleem. Dat de filmmaker hierbij het hoofdpersonage verheerlijkend als een held/martelaar in beeld brengt vind ik dan weer wel problematisch. Zum kotzen, eerlijk gezegd. Bergtoppen, weidse landschappen, vogeltjes in de lucht, gekke bekken trekken. Hoe nep en achterhaald kan symboliek van spirituele vrijheid zijn? Ik zou er bijna cynisch van worden als ik het hoge stemgemiddelde bij de film zie. Dat het gewoon een kwestie van smaak is kan ik mezelf niet voorhouden.

avatar van AC1

AC1

Jij klinkt dan ook heel ongelooflijk cynisch, Kronos.

Chris wordt niet als een held voorgesteld. Hij laat iedereen die om hem geeft koudweg in de steek. Hij vlucht voor intiem contact, voor vrienschap, voor de liefde. We zien eigenlijk een jonge man met een behoorlijk groot probleem. En ja, als je door de natuur trekt zul je wel wat schoonheid der natuur tegenkomen. We zien de film dan ook door de ogen van Chris.

avatar van Seifer

Seifer

Het einde komt trouwens ook niet overeen met wat er werkelijk is gebeurt. Al met al was deze kerel gewoon niet bepaald snugger.

avatar van Kronos

Kronos

AC1 schreef:

Jij klinkt dan ook heel ongelooflijk cynisch, Kronos.

Dat ben ik ook. Over de film.