• 9.378.696 stemmen

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Into the Wild

"Into the heart. Into the soul."

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

Christopher McCandless / Alexander Supertramp

Billie McCandless

Walt McCandless

Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)

Wayne Westerberg

Pete_033

avatar van AC1

AC1

Ik ga straks zeker kijken, maar volgens mij ga ik 'm niet goed vinden.

Ik denk dat je 'm wel goed gaat vinden.

avatar van Theunissen

Ik denk dat het je nieuwe nummer 1 in de Top 10 gaat worden

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

ik ook , recensie,s klinken goed

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

Prachtige film, maar wel een lange zit als je er niet zoveel aan vindt.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Ik verheug mezelf al zo op vanavond op deze film dat ik hem nu al van 4,5 naar de volle 5* ga.

Dit is een must see waar ik geen genoeg van kan krijgen.

avatar van Uitvreter

Uitvreter

Het blijft een kutfilm. Die 3 sterren krijgt hij alleen omdat hij het verkeerde besje opeet en dan krijgt wat hij verdient. Ik zit nog maar net te kijken en ik erger me nu alweer. Alsof hij de 'magic bus' met alles erop en eraan (kachel,messen,aansteker, matras) geboekt heeft bij een heel goedkoop reisbureau. En dan nog die irritante zogenaamd intelligente hoofdpersoon die allemaal A's heeft voor zijn 'vakken' (Als je godsdienst een vak wil noemen). En dan nog die standaard gemaakte ouders en het inspelen op het puberale sentiment je van alles af te zetten.. geld verbranden etc. Geweldig.. Maar ik moet zeggen dat onze 'alexander supertramp' wel een goede jager is. Met een vaste kogel een rennend eekhoorntje dood knallen, en dat allemaal op gevoel.. Chapeau. Wel jammer dat ie dan later weer gaat zitten janken als ie een eland heeft doodgeschoten en eigenlijk niet weet hoe hij hem klaar moet maken. Voorbereiding is niet zn sterkste kant, maar hij zal vast wel veel weten over godsdienst. Eigenlijk vind ik 3 sterren nog teveel, ik zal het even aanpassen.

avatar van DB10

DB10

spoilers ...

avatar van Wouter

Niet uit kunnen zitten. Gaap.

avatar van Empayes

Empayes

Zware zit inderdaad, de reis zelf is mooi maar het verhaal wat er achter zit...

Ik kijk hem wel af, natuurlijk De film begint nu wel op gang te komen

avatar van dörpsgek

dörpsgek

Zie hem nu voor de derde keer en ik ben weer onder de indruk.

Kronos

Wat een vreselijke draak. Nog erger dan ik had gedacht. Irritante voice-overs, slechte acteerprestaties, pseudo-diepzinnig pretentieus gewauwel, om de zoveel tijd een zeurnummer met wat sfeerbeelden die de geweldige vrijheid moeten voorstellen of de vreselijke samenleving: cliché natuur versus stad. En het verhaaltje is tenenkrommend slecht.

Inderdaad als ik dit verder zou uitkijken.

dörpsgek schreef:

Zie hem nu voor de derde keer en ik ben weer onder de indruk.

Zo onder de indruk dat je intussen uit verveling de computer hebt aanstaan?

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Kronos schreef:

Inderdaad als ik dit verder zou uitkijken.

Na je eerdere opmerking gelezen te hebben, en nu deze, is het net of je dit zegt om jezelf uiteindelijk gelijk te kunnen geven. Als ik zo jouw top 10 zie, kan ik me haast niet voorstellen dat je deze film ZO slecht vind. Maarja.. zo denk ik erover.

En nu gauw terug naar je tv, want nu komt 1 van de mooiste stukjes (het gedeelte met Hal Holbrook)

avatar van Empayes

Empayes

Tjonge, wat een einde ook zeg, maar in alle eerlijkheid... had 'ie toch beter dat meiske kunnen wippen

avatar van mrkos

mrkos

Haha empayes:P...

Blijft een ongelovelijk mooi verhaal.. Diepgaand en vol emoties! Toch jammer hoe hij op zijn eind komt..!!

avatar van Raznov

Raznov

Mensen die durven stemmen op een film en deze niet eens uitgekeken hebben, hebben volkomen terecht geen recht van spreken. Je mag nou eenmaal niet oordelen over een film als je het einde niet hebt gezien. Je gaat toch ook geen oordeel vellen bij een boek terwijl je op de helft bent? Ja, zelfs de films die ik waardeloos vond heb ik tot de laatste minuut uitgekeken

Naar mijn mening nog altijd de beste film ooit. Zo schitterend in beeld gebracht. Vreemdgenoeg lees ik veelal commentaar op het gedrag van de hoofdpersoon. dat hij zulke goeie cijfers haalt, het daarna allemaal achter zich laat en gewoon doet waar hij zelf zin in heeft. Mensen geven lage cijfers omdat ze het er niet mee eens zijn, want, wat Christopher deed, dat moet je niet doen! Of datgene wat Chris gedaan heeft slecht is, valt natuurlijk over te discussiëren, maar het is wat vreemd om hierdoor de film zelf een lage(re) waardering te geven imo, dit is nou eenmaal een waargebeurd verhaal... Het zou totaal verkeerd zijn om het ineens 'goed' te laten aflopen zodat mensen het een betere film kunnen vinden Waar het meer bij deze film om gaat is hoe dit in beeld gebracht is. Ook de muziek is natuurlijk top, en iedere keer dat ik de soundtrack weer hoor, zie ik de film in gedachte ook weer voor me.

avatar van revadebe

revadebe

Indrukwekkende film, maar hij is toch wel een beetje overgewaardeerd hier op MoMe. Desalniettemin 4 sterren, volledig verdiend.

Overigens... dat het waargebeurd is, dat is echt een groot pluspunt van deze film.

SJRS.VLDT schreef:

Daar trek ik mij niks vanaan. Vaag herinnerde ik mij een recensie die ik gelezen had toen de film verscheen. Die was niet zo lovend. Vandaar dat ik al geen verwachtingen koesterde. Maar dat de prent met zo'n platte symboliek aan elkaar hangt had ik niet kunnen denken.

avatar van Nubis

Nubis

Pfffff... wat een film toch

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

schitterende roadmovie met als sublieme eindbestemming "'the end"'.

heb genoten van de ontmoetingen en avonturen onderweg van Christopher McCandless.

dit is een Topper.

in de geest van Jack London.

kijken lui.

tevens mijn 2e film die ik beloon met 5*

avatar van Pete_033

Pete_033

Had me voorgenomen om de film gisteravond niet te zien omdat ik deze vorige week al had gezien maar als je eenmaal begint te kijken kun je niet meer stoppen.

Alles wat er over de film kan worden gezegd is hier al gezegd dus laat het hierbij:

Geweldige film

Score verhoogt met een halve punt

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Prachtige film ook na de tweede keer.

avatar van jadolino

jadolino

Inderdaad, Zie deze ook voor de tweede keer . Wat een sterke film en zo ontroerend.

Terecht een film bij de toppers.

avatar van Redlop

Redlop

...pseudo-diepzinnig pretentieus gewauwel...

Volgens mij heb je niet goed gezien dat nogal wat personages in de film juist erg down to earth ergo pretentieloos zijn, maar wel de oprechtheid van het nastreven van zijn "pseudo-diepzinnig" inzicht kunnen waarderen. De film is een ode aan Chris en daarmee aan zijn onbevangen wellicht naïeve queeste maar wel met een nuchtere beschouwende overview.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

En ik maar denken: "Waaaaaaaaat 148 minuten? Pfff.....zooooooo lang......" Voor ik het in de gaten waren die minuten om en zat ik met tranen in mijn ogen maar ook met glimlach wat perplex op de bank. Helaas verstoorde de VPRO door de credits niet laten te laten doordraaien m'n stemming. Nou ja, een beetje maar........ Prachtige, ontroerende en soms ook zelfs grappige film. Een lust voor het oog en het is ook nooit een straf om Eddie Vedder te horen zingen.

Redlop schreef:

Dat had de film misschien willen en kunnen zijn, maar dan had Sean Penn het personage authentiek in het verhaal moeten brengen zonder al die afgezaagde symboliek van romantische verheerlijking over leven in het wild.

Maar het was al snel naar de vaantjes. Als de film dan nog enige geloofwaardige magie over had (al was dat met het kampvuurnummer van Eddie Vedder eigenlijk al om zeep) dan bleef daar zeker niks van over toen supertramp McCandless bij het eten van zijn superappel plots recht in de camera, naar de kijker kijkt. Dat is soms leuk in een komedie, in een film als deze funest voor het laatste beetje overtuigingskracht.

Misschien dat de dagboekfragmenten die Penn ter beschikking had te weinig stof leverden en dat de regisseur dan maar veel eigen invulling, idealen en onbestemde verlangens heeft geprojecteerd. Ik weet het niet, maar het hoofdpersonage kwam niet tot leven vooraleer het, als ik het goed begrepen heb, op het einde van de film doodvalt.