• 9.381.303 stemmen

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Into the Wild

"Into the heart. Into the soul."

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

Christopher McCandless / Alexander Supertramp

Billie McCandless

Walt McCandless

Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)

Wayne Westerberg

Ronald "Ron" Franz

avatar van mock turtle

mock turtle

The Oceanic Six schreef:

''Een'' is overbodig in de zin.

Maar buiten dat ben ik het volledig met je eens. Ik erger me ook kapot aan het grammaticale niveau van een hoop users. Je mag best eens een dt fout maken, maar als ik hier eens reactie's op de site ga doorlezen....brrr. Dat soort users is ook lastig serieus te nemen vind ik persoonlijk.

Van wie mag dat dan? Wie bepaalt dat?

Toch zeker niet iemand met Ajax en/of Litmanen in zijn / haar gebruikersnaam, hoop ik? Want een wannabe die zich zo noemt, kan ik ook niet echt serieus nemen....

Maar laten we het hier vooral inhoudelijk over de films hebben.

Ik vond dit een goede film, beetje te lang, verder niets mis mee.

avatar van FullMoon

FullMoon

Op Wikipedia kwam ik het volgende over Christopher McCandless tegen:

"Dankzij het boek is de bus een soort toeristenattractie geworden. De plaatselijke bevolking moet hier weinig van hebben en beschouwt McCandless voornamelijk als een sukkel. Als deze met een behoorlijke kaart van het gebied op stap was gegaan, had hij kunnen zien dat hij de Teklanika zes mijl verderop had kunnen oversteken via een primitieve kabelbaan"

horned_reaper

Boeiend !!! hij leefde lekker in zijn eigen wereldje en wou misschien helemaal niet overleven.

avatar van misterwhite

misterwhite

Heb de film vandaag eindelijk op dvd. Dat wordt weer lekker genieten van de mooie beelden en een fantastisch goed verhaal.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Prachtige roadmovie, sterker nog: een van de beste roadmovies die ik heb gezien en dit keer zonder overtollige drama maar puur realistisch alsof het een documontaire is. Het verhaal vind ik ook echt oh zo goed, Sean Penn heeft iets heel moois neergezet en die Emili Hirsch speeld werkelijk de sterren van de hemel als Christopher Candles. Afgestudeerd, maar door allerlij ergenissen besluit je gewoon je dikke vinger op te steken naar de maatschappij en gewoon zomaar te verdwijnen. De natuur in en vluchten voor de niet zo leuke maatschappij. Wat ik me ook wel kan voorstellen want die Christopher heeft er zo zijn mooie argumenten voor. Maarja, overleven is natuurlijk punt 2 als je net even een stap te ver neemt. En zo zien we dan zowel de beelden als de ijverige Candles op trektocht als de ouders van Candles die helemaal kapot zijn omdat hun zoon als vermist vermeld staat. Ook is ITW erg mooi gemaakt, de sfeer zit er heel goed in en we liften, gaan met de trein, lopen, van de ene sfeervolle plek naar de andere en komen ook allermaal mensen tegen die ook allemaal wat te vertellen hebben. Het lijkt echt op een reisdocumontaire. Wat soms wel een beetje lastig is is de tijdslijn, want die wil nog wel eens van hot naar her vliegen. Maar voor de rest kan ik geen negatief ding verzinnen over deze film.

Verder is het knooppunt in die wrak van die bus in die verlaten gebied van Alaska ook erg ondroerend. En zo gaat het van een enthousiaste tocht naar een doel zien om te overleven aangezien er weinig voedsel in de buurt is.

Gewoon een zeer mooie, rustige en sfeervolle film die erg netjes is gemaakt. Hier kan eigenlijk bijna geen roadmovie tegenop. Wat de meeste roadmovies nodig hebben is overtollige romantiek maar Into the Wild moet het echt hebben van realisme. Verder gewoon mooie beelden en reizen. Dit kan toch echt wel een meesterwerk genoemd worden van onze tijd.

avatar van FullMoon

FullMoon

Jammer dat sommigen de film beoordelen aan de hand van het gedrag van Christopher McCandless als persoon en daardoor de film minder sterren geven. Ik ben het persoonlijk totaal niet eens met zijn beslissingen in zijn leven en ben ook van mening dat hij nooit gelukkig is geweest maar slechts geluk ging zoeken. Ondanks alles vind ik de film fantastisch. Het blijft een prachtig verhaal en het ontroert je ook. Daar komt ook nog de rest bij kijken, de cast, de natuur, de soundtracks van Eddie Vedder (nooit van zijn muziek geweest, maar deze album vind ik wel prachtig).

De film krijgt 4 sterren van mij.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Na alweer een herziening, blijft deze film gewoon als een paal boven water staan. Christopher McCandless mag zich dan afzetten tegen de in zijn ogen mindere kanten van de maatschappij en het mag dan allemaal wat veel zijn wat Sean Penn over zijn kijkers uitstort. De film ademt vooral een passie uit voor alles wat met het medium reizen te maken heeft. De film beschikt over een prachtige landschapsfotografie terwijl de soundtrack van Eddie Vedder altijd de juiste snaar weet te raken. De film staat bol van interessante ontmoetingen met andere reizigers, een zeer herkenbaar fenomeen voor mij, je komt de meest uiteenlopende mensen tegen.

Ik vond het ook aangenaam om te zien hoe Christopher opzichtig op zoek was naar vader en moederfiguren op zijn reis, die het gemis aan warmte van zijn ''materialistisch ingestelde'' ouders in zijn jeugd, konden compenseren. De film is mooi maar tegelijkertijd best wel cru. Ik had echt te doen met de personages en dan met name met de zus en de ouders van Christopher. Zoiets gun je je ouders toch niet?!

Geen 5* Die deel ik wel uit aan een film die zich volledig toelegt op het onderstrepen van de magie, de ongeremdheid en de schoonheid van ''het reizen''. 4,5*

Erg goede film!
Mooie plaatjes en goede cast.

Alleen ik heb me vreselijk lopen ergeren aan de manier waarop hij zijn leven leeft. Hij komt wel over op me als een aardige vent maar met weinig gevoel je laat toch niet zomaar je ouders achter, ook al zijn het niet de leukste. Of je laat dan tenminste weten waar je bent? En Ron (Mr Franz) dat hij zijn opa wilde worden, en dat hij zo kil antwoorde, ik had de tranen in mijn ogen. Ik had totaal geen medelijden met Chris, meer met de personen rond hem heen. Ik heb wel respect dat hij, ondanks dat ik het niet mee eens ben, zijn eigen leven durfde te leiden maar dat is dan ook het enige. En dat hij dan op het laatst doodgaat aan zo'n knullige fout met zo'n plantje.. dat vond ik echt niet te geloven.. Ik kan me niet voorstellen hoe dit voor de familie is geweest.. maar goed Verder prachtige film, aanrader, een echt drama! 4 sterren!

avatar van Tina123

Tina123

Mooie film met mooie beelden en goede acteurs.

Zeker de moeite waard.

Thom1994

pooper schreef:

ik hoop dat die op nr 20-30 in de top 250 komt te staan

Dat gaat wel gebeuren denk ik, én hoop ik ook natuurlijk

Ben erg onder de indruk van deze film.

avatar van gjtenhove

gjtenhove

Wat een prachtige film, alleen de natuur al.

Het sfeertje wat de film oproept, je word er stil van.

De verlaten landschappen, de stilte, het één zijn met de natuur.

Een meesterwerk.

Dikverdiende 5*

avatar van RzeroY

RzeroY

Vanavond herzien in de perfecte stemming en setting.

Wat een pareltje is dit.

Eigenlijk is alles perfect aan deze film.

Hartverscheurende reis van emoties, prachtige beelden, muziek, ontmoetingen tussen mensen, gedachtes, phrases... Spijt, inzichten. Erg mooi hoe alle personen leren van hun elkaars kijk op het leven. Alles leidend naar een ontroerend eind. Sterven in het harnas...Stormt mijn top 10 - wat mijn top 3 binnen... 5 sterren

avatar van Rebel80

Rebel80

Thom1994 schreef:

Dat gaat wel gebeuren denk ik, én hoop ik ook natuurlijk

Ben erg onder de indruk van deze film.

denk het ook wel, heb zelf ook zo rond gereisd zonder geld.

maar ik denk dat deze film goed scoort omdat toch veel mensen die gesetteld zijn in het leven, vast aan een baan, een gezin, verplichtingen dit graagd zouden willen doen of gedaan willen hebben.

avatar van the fly

the fly

Ik heb de film net gezien: prachtige beelden, mooie soundtrack, leuk thema... maar toch beklijft de film mij niet. Het hoofdpersonage is daarvoor niet realistisch genoeg: in de film raakt hij de ziel van iedere voorbijganger, maar voor mij komt hij over als een kil persoon. Hij toont nergens medeleven of affectie en toch wordt hij door de andere personages, de regisseur en vele kijkers verheerlijkt.

Zijn keuze voor de vereenwording met de natuur is moedig, maar het is onrealistisch dat alles zo vlot verloopt. De minder goeie aspecten van het rondtrekken hadden aan bod mogen komen. Daarom dat het einde van de film mij terug bij de les riep, maar toen was het kalf al lang verdronken.

avatar van Rebel80

Rebel80

jij komt echt uit de middeleeuwen met zo'n uitspraak haha.

anywayz, het gedeelte over de minder aspecten van het rondreizen begrijp ik je, want het is inderdaad niet altijd zo mooi en ik kan het weten.

wat het personage betreft zit je fout, het goed geacteerd, ik heb dat ook vaak, met de mensen die ik tegen komen doe ik wel beleefd en aardig maar ik sta op 1, hij was de maatschappij sowieso zat en verbitterd vanbinnen.

clockwork72

Ik snap nou eigenlijk ook niet wat mensen hier nou zo bijzonder aan vinden. Ik viel half in slaap bij deze film.

clockwork72 schreef:

Dan moet je stoppen met inteligente films kijken en je gewoon houden bij het niveau van de Simpsons

Ik kijk genoeg intelligente films maar ik vond hier echt niks intelligents aan.

Ik denk dat het een kwestie van je emotionele geaardheid is....

Niet negatief bedoeld, maar misschien voel jij het gewoon anders aan dan veel anderen.

Een 1* voor deze film

Dat zijn van die dingen die ik niet begrijp hoor.

clockwork72

Ieder z'n eigen mening. Deze film deed mij helemaal niets.

avatar van clutch

clutch

Ik ook niet hoor. Al dat welbekende gelul van de 'verziekte maatschappij' en weet ik wat nog meer is alleen maar vermoeiend imo. Zeker twee en een half uur lang.

clockwork72 schreef:

Ieder z'n eigen mening. Deze film deed mij helemaal niets.

Geen probleem; sta me toe te zeggen dat ik het wat op je leeftijd steek. Om van deze film te genieten moet je al eens stilgestaan hebben bij de zin en de eigen invulling van een leven.

clutch schreef:

de 'verziekte maatschappij'

Nee, daar ging de film niet over.

avatar van clutch

clutch

Toch wel. Wat was zijn rede ook weer dat hij naar Alaska ging. Juist.

avatar van eltorro

eltorro

De jongen trekt niet de wildernis in vanwege de ''verziekte maatschapij'' maar vanwege dat hij zich gewoon totaal vrij wou voelen van de rest van de wereld.

avatar van hardhiller1992

hardhiller1992

Wat een geweldige film is dit!

Normaal hou ik totaal niet van dit soort genre,

maar hier heb ik alleen maar stil naar zitten kijken.

avatar van mesrine

mesrine

ik had er meer van verwacht van deze film, erg hoge scoren hier dus heb hem ook gekeken
hele mooie beelden en fantastische muziek, maar het verhaal was iets te simpel vond ik
en zon slimme jongen en dan de verkeerde bessen eten?? vreemd

avatar van misterwhite

misterwhite

mesrine schreef:
en zon slimme jongen en dan de verkeerde bessen eten?? vreemd

Het waren bessen die wel heel hard op de andere bessen leken die hij wou eten.