Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Renny Harlin
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Ed Harris en Eva Mendes
Plot Cleaner
"Solving a crime can be dirty work"
Tom is een voormalige politieagent met een lichte neurose richting angst voor onhygiene, die deze eigenschap ook in zijn werk meeneemt: namelijk het schoonmaken van plaats delicten. Hij raakt tijdens een zaak betrokken bij een uitvoerig web van intriges wanneer blijkt dat een moord in de doofpot is gestopt.
Tom Cutler
Arlo Grange
Victim's Neighbor
Vic
Manifest
Niks aan, ook Jackson vond ik niet echt heel goed acteren, helaas. Ed Harris had ik wel meer van verwacht, helaas deze film schoot er net mis. Geen spanning, geen wendingen. Er zat wel een wending in, alleen werd daar niet op ingegaan helaas.
Leno
Harlin is een echte actiefilmregisseur. Deze film heeft weinig actie en moet het eerder hebben van het 'who dunnit' verhaaltje. Dat is echter voorspelbaar en matig uitgewerkt, net als de relatie tussen Tom en zijn dochter. Harlin weet dit ook niet echt leuk te brengen en de acteurs, met Jackson en Harris niet verkeerd, spelen op de auto piloot. Bovendien worden de karakters erg clichématig uitgewerkt. Nauwelijks de moeite van het kijken waard.
Thorak
En wederom een geweldige film van Samuel L. Jackson, film zit gewoon goed in elkaar, cast was geweldig en het einde zat ook goed in elkaar. Film klopt gewoon!
Film wist me echt te raken, in de persoonlijke situatie van Samuel.
Cleaner krijgt van mij 4*.
Van alles hierboven vond ik dan precies het tegenovergestelde...
Zeer matig geacteerd en dan met name Harris, al had Jackson er naar mijn idee ook niet heel erg veel zin in. Verhaal was zo voorspelbaar als het maar kon wezen, zodra je Ed Harris ziet weet je al dat hij de bad guy is.
Spanning was ook totaal niet aanwezig in deze film.
Ant
Gewoon een lekkere film om tussendoor te bekijken. Had er een beetje het "Dexter" (serie) gevoel bij. Alleen dit was wel een stuk minder goed.
Darkie
Dit is nou niet een film waar je al teveel moet van verwachten, maar best goed te verwerken.
Mijn interesse kon niet de gehele film 100% blijven, maar dit zal ook te maken hebben met het VRESELIJK voorspelbare einde. Die paar tussenplotjes hebben daarbij niet geholpen.
Het acteerwerk was redelijk goed, voor een van de weinige keren vond ik de dochter niet AL te overdreven en redelijk goed geacteerd. Jackson was standaard goed. Jackson had niet de acteer prestaties van " The negotiater" maar gewoon standaard goed.
Best te pruimen. 3,5
AmazingPP
Een dertien in een dozijn-thriller, waarvan je op het begin eigenlijk al weet hoe hij af gaat lopen. Jackson doet zijn werk met verve, evenals Harris, maar de dochter steelde voor mij toch de film. Jammer dat hij zo voorspelbaar was. 3 *
Gorillaz
Ik vond het een vermakelijke prima film. Ideaal voor een avondje bankhangen. Heb me goed vermaakt, verwacht geen hoogstandje maar gewoon entertainment. Einde vond ik wel erg voorspelbaar, de rest van de film vond ik niet heel erg voorspelbaar. Jackson speelde super, de dochter ook, Harris vond ik ietsje minder. Eva Mendes vond ik ook prima spelen.
Al met al, geen topfilm, maar een vermakelijke film.
macrobody
yeah right! B-film meer niet. Samuel L. Jackson acteert prima daar niet van maar het verhaal is erg ver gezocht. Verder zie je het allemaal wel aankomen. Voor als je een avondje niets beters te doen hebt.
Noodless
Degelijke film waarbij het verhaal niet continue interessant is. Daarvoor is het verhaal te simpel en niet spannend genoeg.
Het schoonmaken van de plaats delicten wordt goed in beeld gebracht en Samuel L. Jackson is natuurlijk een pluspunt. 6/10
Meneer Bungel
Het begint best goed en spannend, maar verwordt langzaamaan tot een cliché-ritje naar B-film town, zonder enige extra kwaliteiten die zoiets de moeite waard kunnen maken. Jackson, Harris, Mendes en Guzman ten spijt is er op een gegeven moment niets meer aan te redden. Helemaal jammer is het dat 'personage Harris' toch weer de 'bad guy' moet zijn, nergens voor nodig zulke 'twists'...
2,0*.
Rogyros
Een niet-onaardige film, maar wel eens met bovengenoemde opmerkingen dat het plot wel wat simplistisch is, voorspelbaar en eigenlijk wat saai. Ik vond het ook weer niet vervelend om naar te kijken. Ik twijfel tussen 2,5 en 3 sterren.
Film Fan
Prima film en vooral sterk geacteerd door Jackson. Harris heb ik beter uit de verf zien komen. De film verveelde voor het grootste deel geen moment en het verhaal zit goed in elkaar. Grappig om de hygiëne neurose van Tom te zien. Er zitten genoeg drama elementen in om ook de liefhebbers hiervan te vermaken. Soms mooie dialogen tussen vader en dochter maakt dit voor het grootste gedeelte een goede film. Helaas naar het einde toe zakt de film een beetje weg (voorspelbaar). Al met al blijft er toch een prima film over.
Rogyros
En nadat ik toch even over de film had nagedacht en ik me telkens begon te ergeren aan verschillende stukken in de film, toch maar besloten tot 2 sterren. Echt jammer. Terwijl het idee van de film me wel aansprak. Jammer. Ik zal deze film ook niet voor een tweede keer gaan kijken.
Cleanshot
Prima film, goede opbouw plot misschien wat zwakjes.
Al met al prima vermaakt
Weertenaar
Als lood om oud ijzer: 2.00 (2.20)
Een stevige cast, een regisseur die zijn sporen heeft nagelaten en een op het eerste oog aantrekkelijk verhaal. Dat moet wel wat worden, of toch niet? De vraag stellen is hem tevens beantwoorden in het geval van Cleaner, want na de meer dan behoorlijke eerste helft is het niveau op een bepaald moment tanende en zakt de prent naar het einde toe geregeld door de ondergrens, met het uitermate povere en slap uitgewerkte slotakkoord als dieptepunt. De zogenaamde plottwist moest het verschil brengen voor Cleaner, maar niet voor het eerst doet een dergelijke actie Harlin juist de das om. Zowel Jackson als Mendes kunnen de kar niet trekken, evenals de marginale inbreng van Harris. Cinematografisch is er ook al weinig eer aan Cleaner te behalen, en dus gaat Harlin weer met een onvoldoende naar huis.
mnrk
Dit was een degelijke film....
De cast in deze film is in ieder geval wel zeer goed, het acteerwerk van Samual L Jackson is zoals in zijn meeste films gewoon goed. Eva Mendes is wederom een mooie verschijning
en van de rol van Ed Harris had ik meer verwacht.
Het verhaal is wel goed en wordt op een prima manier gebracht.
nightbreed
Het redelijke acteerwerk en de goede regie kunnen niet verhullen dat het script zeer ongeloofwaardig en dus matig is. Desondanks wel een vermakelijk filmpje, vooral het eerste uur.
K. V.
De film begon redelijk luchtig, maar wat verder in het verhaal ging hij dan eerder over in thriller/drama. Zoals je al hebt gemerkt doen er heel wat bekende namen mee, maar het zijn vooral Samuel L. Jackson en de minder bekende Keke Palmer die er uit springen. De film boeide de volledige speelduur, maar het is geen film die me echt zal bijblijven. Een kijkbeurt zal dan ook volstaan.
Een goed tussendoortje, niet meer, niet minder.
aburex
Al met al, geen topfilm, maar een vermakelijke film.
Ben er helemaal mee eens. Geen topfilm, maar toch weet hij je ergens te raken, bovendien duurt hij niet al te lang zodat hij nergens langdradig wordt.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad zeker geen topfilm - trouwens al lang geen topfilm meer gezien waarin Jackson meespeelt - maar best leuk voor een keertje.
Begint mysterieus - eindigt erg cliché. Verhaaltechnisch ook wat achterhaald (minnaar en echtgenote smeden plannetje om rijke echtgenoot het loodje te doen leggen). Eer we tot deze ontknoping komen moeten we eerst nog enkele andere bochtjes en twists doorlopen.
Maar goed het was wel leuk om te volgen. De dochter acteerde bovendien sterk!
nadrin
flauwe dertien in een dozijn verhaal
Dat slechts matig kan boeien en waarvan je de twist al van heel ver zag aankomen.
John Lee Hooker
Prima thrillertje waarin er bloed en ingewanden moeten worden opgeruimd terwijl het slachtoffer spoorloos is. Hier en daar een ondervraging van de FBI en de onzekere situaties blijven terugkomen. Jackson speelde goed, het was alleen een beetje jammer dat zijn dochter zoveel dramatiek op het gerecht strooide. Vrij doorsnee plot dus 93 minuten is een geschikte lengte.
Filmkriebel
Grotendeels akkoord met de post van John Lee Hooker. Matig en doorsnee. In het begin nog goed, wat later in de film net teveel geleuter rond die dochter en haar doodgeschoten moeder . Het thrillerplot en het drama gingen niet goed samen waardoor ik van mening ben dat dit veel beter had gewerkt met een grimmiger uitwerking.
T-man
Ik vind deze film een simpel wegkijk filmpje. Is wel aardig om een keer te kijken. Je zult je niet vervelen of het kijken als verloren tijd beschouwen.
Tarkus
Niet slecht deze prent, al mist hij wel een en ander.
Het scenario zit wel goed, maar komt traag op gang en is nogal voorspelbaar, vooral het einde.
Samuel L. Jackson is goed, maar het is zeker niet een van zijn beste rollen, evenals Eva Mendes en Ed Harris, ook van hen beiden heb ik al veel beter gezien.
Maar dat gezegd zijnde, de film kon me toch wel boeien, toch de moeite om eens te bekijken.
Deze film opnieuw bekeken, op blu-ray ditmaal (was een goedkope aanbieding), en blijf bij mijn eerdere commentaar.
Matige film waarin een schoonmaker van plaats delicten een nieuwe opdracht krijgt die niet helemaal in de haak is. Een verhaal dat wel een boeiende start kent, maar naarmate het plot zich ontvouwt, wordt het geheel wat meer voorspelbaar en zeker minder boeiend. De cast maakt wel een en ander goed, maar net niet genoeg voor 3.0 sterren.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007