Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko
Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via Disney+
Plot Hitman
"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."
Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.
Agent 47
General Kormarov
Bwana Ovie
Captain Gudnayev
FillumGek
Vermakelijk als film, matig als gameverfilming.
Agent 47 lijkt iets te jong en lief voor de killer die we kennen uit de game. Ook is de film wel erg actie-georiënteerd en biedt het niks nieuws. Wel vond ik sommige dingen goed gedaan zoals de bewegingen van de hitman en het camerastandpunt achter de man. Voor de rest standaard, maar leuk voor een keer.
Rudeo
Zonde dat ze de game zo verfilmd hebben er had veel meer ingezeten als er wat beter over nagedacht was. Het idee van een hitman kwam bij mij ook helemaal niet over, want op een gegeven moment had ik bijna het gevoel dat ik naar rambo zat te kijken terwijl een hitman naar mijn idee toch een andere manier van handelen heeft.
Ik vond daarom het hoofdpersonage erg slecht neergezet,
want hij komt niet angstaanjagend over en dan werd er door die olifant ook nog erg slecht geacteerd. Het verhaal daarentegen was ook bar slecht.
Jammer, ik zit nog altijd te wachten op een geweldige verfilming van een goede game.
film88888
Heel goede game-verfilming.
Heb het spel alleen nog maar op demo gespeelt, maar ik zelf ben niet zo hard een game freak. Daarom wist ik meteen dat de film me meer zou liggen.
Goed plot, alleen niet orgineel want je ziet het bij veel actie films dit soord verhaal.
Timothy Olyphant vond ik wel goed acteren, en we zien hier de man zijn ruige kant eens, maar toch denk ik dat Statham meer geschikt zou zijn voor de rol. Daarom vond ik Olyphant niet slecht, ver van zelfs, maar gewoon voor dit soord ding hebben we toch een iets ruigere man nodig, en Olyphant had dat ook wel, maar Statham heeft een meer mannelijker gezicht.
De actie was heel strak, en soms wel beetje goor door het bloed dat in de lucht vliegt.
Maar voor een actieliefhebber zit je hier bij heel goed!
4,0 sterren.
Rudeo
Heel goede game-verfilming.
Maar voor een actieliefhebber zit je hier bij heel goed!
4,0 sterren.
Hoe kan je dan zeggen dat het een goede game-verfilming is als je de games amper gespeeld hebt? Zo heb je toch de vergelijking niet kunnen maken om tot een conclusie te komen. En volgens mij wil een actieliefhebber wel eens iets anders dan deze standaard actie.
Maar op 1 punt ben ik het met je eens en dat is dat Statham een logischere keus was geweest.
Quaest
Ik heb nooit game gespeeld. Maar het is super film.
Sommige scene vond ik grappig.
Het is lekker veel actie in
Moviemax Almelo
Goede Film
Lekkere actie met een verhaal.
Af en toe ff goed opletten
MovieMax Almelo geeft,
Koenholio
Ik heb hem net gezien. Het was voor mij een vermakelijke film, maar als je op een echte Hitman-verfilming zit te wachten zit je er denk ik naast. De Hitman die we hier zien is toch meer een soort shoot-em-up figuur met een hart, in plaats van een koele kikker die zijn slachtoffers stil en discreet om het leven brengt.
Afgezien daarvan vond ik het een leuke actiefilm. Niets nieuws onder de zon, maar hij was zeker niet slecht.
Met leuke verwijzingen naar de game, bijvoorbeeld die twee kindjes die net Hitman aan het spelen zijn als 47 door het raam komt binnenvallen
3 *
Rubenkl
Tijdje geleden gezien, en eigelijk de helft vergeten wat eigenlijk al wel genoeg zegt. Kvond de film echter wel echt geweldig en de sfeer zit er heerlijk in! zoals koenholio al zegt inderdaad niet echt wat nieuws en zal je daarom ook niet lang bijblijven. Film zit echter wel erg lekker in elkaar en heb mij nergens aan geergerd. Erg leuke actiefilm, iedereen aan te bevelen!
Keane1983
Ik vond het voor een actie-film zeker niet slecht. Kijk ik ken het spel helemaal niet dus kon het op "game-verfilming" al niet tegen vallen.
De special effects vond ik er gelikt uitzien. Het acteerwerk daarin tegen vond ik wat tegenvallen. Het kwam allemaal wat geforceert over in mijn ogen.
Nr. 47 vond ik persoonlijk wat aan de jonge kant (tja ik heb wel ooit de cover van het spel gezien en ik weet wel dat die man er wat ouder uit ziet).
Maar i have seen whores. Voor een filmavondje zeker geen verkeerde
skipy05
toffe film met goede actie. ik beoordeel deze film aleen maar over deze film. de games ken ik niet. de muziek was ook wel goed.
Herisson
Lijkt een beetje op de Transporter-films maar die zijn beter. Zowel qua actie als hoofdrol-acteur.
Wel 3***
Iron Maiden
een goede film.
heerlijke harde actie met de nodige uit-elkaar-knallende-mensen.
maar timothy past niet helemaal in het plaatje als keiharde, koude killer. de actie is vaak erg over de top, wat niet erg is, maar niet past bij de stealth serie games.
gewoon kijken dus als je zin hebt in een keiharde actiefilm!
koiboy
Ik dus het begin van de film kijken zie ik stukken uit de dark angel serie hierin verwerkt. Ik me dus de hele film af vragen wanneer komt manticore in beeld en dat heeft me best verward. Inplaats van me bij de film houden zat ik me de hele tijd te ergeren aan het begin. De film op zich was niet veel bijzonders maar toch leuk om een keer te zien.
hannes64
- 1926 berichten
Goeie film met een precies lijkende Olyphant, en een zeer mooie Olga Kurylenko
Ik heb tenminste genoten.
king16
- 1904 stemmen
Leuke film, had er niets van verwacht en er zaten paar stukken in waarbij ik ff dacht het spel weer te spelen (als ie in dat restaurant loopt met die camera recht achter hem bijvoorbeeld). En die kids die het spel spelen vond ik erg grappig geintje
neon66
Why o why tekenen van emotie bij 47, het romantische sub-plot... en hoe kan Skip Woods dit gepend hebben? Na Thursday had ik toch beter verwacht.
ninoboy1
Goede film, veel actie, heb er niet veel op aan te merken...
Zo zou eigenlijk elke actiefilm moeten zijn vind ik!
decsss
De hoofdrol had iemand anders moeten spelen, past totaal niet bij Olyphant. Er zit geen goed verhaal in de film, voor de actie toch nog 2*
Mr_White
- 2067 berichten
Wellicht omdat zijn script compleet verbasterd is. Zo bevatte het originele script geen dom zwaardgevecht in een trein maar een hide & seek scène op een verlaten platform met slechts één andere huurmoordenaar (die geen lid was van dezelfde organisatie als 47). Ook het einde was compleet anders en de rol van Olga Kurylenko was meer betrokken bij de ontwikkelingen (er waren meerdere dubbelgangers en alleen zij kon ze identificeren).
Typisch gevalletje van bemoeizuchtige studiobazen.
Goeie film met een precies lijkende Olyphant, en een zeer mooie Olga Kurylenko
Ik heb tenminste genoten.
Zeer mooie? Wat een gruwelijk lelijk wijf. Leek wel zon Russische crackhoer...blergghhh.
Mellie187
Superfilm heb genoten, echt harde actie van begin tot eind HEERLIJK!!! Vooral van mensen die niet van lullen houden maar van knallen (hoog "crank" gehalte)
Timothy Olyphant was super.
The Game heb ik nooit gespeeld en zou ook niet weten hoe die eruit ziet.
Geef hem gewoon 5*
Olga Kurylenko was extreem Geil en ze is super lekker en mooi.
Smaken verschillen
Martijnnn
Als je dit al goede actie vind gaat er nog een wereld voor je open.
Milan07
Olga Kurylenko is de nieuwe Bondgirl. Iedereen om mij heen kraakt deze film af. Toch vond ik hem wel vermakkelijk met goede actie erin.
Nixon17
Als je dit al goede actie vind gaat er nog een wereld voor je open.
Dit is gewoon een goede actie film. Ondanks dat het idd niet de beste actiefilm is vind ik jou reactie ongepast. Ik kan niet meer dan 100 films opnoemen die betere actie scene's hebben dan deze film. Het gaat hier gewoon om een leuke vermakelijke film mensen zeker als je het spel eens gespeeld hebt is het een leuk wegkijkertje!
maarten_d
Vrij goede actie/misdaad film, ik heb zelf nooit het spel gespeeld maar de film is wel boeiend, vol met actie en vuurgevechten... (4)
Leviathan
Bij mij kwam de hoofdrol speler ook niet echt over als een killer. Vermakelijk filmpje niets meer dan dat!
Tarkus
Ondanks de slechte kritieken die deze film heeft gekregen en nog steeds krijgt, vind ik hem best wel goed, zeer goed zelfs.
Het verhaal zit goed in elkaar, de prent zit boordevol actie die spannend wordt gebracht, en de acteurs zijn puik in hun rollen.
Het is pas de 2de film met Timothy Olyphant in een hoofdrol ('Die Hard 4.0' was de eerste), die ik zie en ik ben best tevreden over zijn prestaties.
In deze film doet ook ene Robert Knepper mee, en wie zou deze nu niet kennen als de ziekelijke pedofiel en psychopaat "T-Bag" uit 'Prison Break'. Leuk dat de acteurs uit die prachtige serie ook eens iets anders tonen.
En bovendien staat er een pracht van een soundtrack op deze film, echt goede sfeermuziek, die alles nog wat opzweept.
Kortom, wie houd van een spannende film met veel vuurgevechten, dan is dit een aanrader.
RomkeB
Het was een redelijke actie film maar als je het spel gespeeld hebt dan verwacht je toch net wat betere actie.
Ook vond ik de Hitman er minder dodelijk uitzien als de game, toch nog een 3*

Hitman: Agent 47
2015

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Xing Kong

Crank
Actie / Misdaad, 2006

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
sluipmoordenaargeheime identiteitintelligencesovjet unieruslandcelibacyhuurmoordenaarsecret societypowerpower takeoveradversary regeringuitvoeringgeweldmoordenaargebaseerd op videogamedoppelgängersecret formula action hero