Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko
Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via Disney+
Plot Hitman
"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."
Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.
Agent 47
General Kormarov
Bwana Ovie
Captain Gudnayev
normen93
Leuke film als je van actie houdt en gewoon wat vermaak wilt.
oja
iGeO
Ken de game niet dus weet niet veel van de achtergrond, maar al met al een leuke actie film.
3***
seagal189
zit lekker veel actie in maar zo is hij niet in de game.
maar wel een leuke film:P
deafhaalchinees
actiefilm...goed vermaakt. tuurlijk geen oscarwerk, maar goede actie
maarten_d
uitstekende verstand op 0 film... goeie actie, goeie gevecht scene's en goeie muziek 4*
Woltertjes
Zeker niet de hitman uit de spellen. Deze hitman doet alles met veel meer actie en met minder stealth. Ik vond de film daarom een beetje een tegenvaller. Het was denk ik leuker geweest als de hitman zijn missies met meer taktiek had uitgevoerd.
Niet dat het geen leuke film was. Er zat genoeg actie in met goede gevechten en was wel vermakelijk.
brabusRUS
Ga de film zo even kijken. Maar ik heb er niet echt goede verwachtingen van. Timothy Olyphant speelt er namelijk in en daar ben ik geen fan van.
tsjong
Veel actie, alleen daar blijft het net wat te veel bij.
Voor de rest heel goed
otherfool
Actiefilm weet niet boven het gros uit te steken. Typisch verhaaltje over koele killer die in een web van intriges terecht komt. De actiescenes zijn redelijk, de love interest zwak en over Olyphant zelf ben ik ambivalent; hij heeft ergens wel uitstraling maar mist toch iets... Er is 1 scene in de auto waar hij emoties moet tonen en het gaat prompt mis. Film ook met een behoorlijke anticlimax...
2,5*.
The Last
Film ook met een behoorlijke anticlimax...
Dan raad ik jou bij deze af geen films van Roman Polanski te kijken.
The Last
Het liefst doe ik het niet, maar als je het graag wil weten: SPOILER zijn films (van wat ik heb gezien natuurlijk) eindigen nl. altijd met een 'anti-climax'. Neem niet weg dat hij wel goede films maakt.

otherfool

Oh haha ik dacht dat het inhoudelijk iets met Hitman te maken had. Is me nooit zo opgevallen bij Polanski (ik zag er 4 tot nu toe), maar ik zal er vanaf nu op letten
The Last
Tja, de ene vind het briljant, de ander (oa ik) een anti-climax..
Gauw ontopic weer.
brabusRUS
Deze film vond ik echt slecht. Als Rus ergerde ik mij aan heel veel dingen, waardoor ik de film absoluut niet serieus kon nemen. De film was soms zo slecht dat ie soms een beetje grappig werd.
Erg slecht.
MiranLovertje
Goeie film. Lekker aktie. Veel schieten! Je moet er van houden denk ik.
Eddy (Edward)
1* voor Olga Kurylenko.
dat slaat nergens op, je moet stemmen voor de hele film~!!~
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een actiefilm met constant actie in, nergens werd hij saai. Zeker goede acteerprestaties. De film bevatte ook enkele leuke scenes. Wel veel cliché dingen, maar dat hoort zo vermoed ik. Kijk niet veel actiefilms, maar deze vind ik wel een aanrader.
3,5
Angel24
Zwakke film, acteerprestaties onder de maat, vooral de hoer was erg irritant en te aanwezig.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Ik vond het best een vette film, dat komt natuurlijk ook omdat ik de games veel heb gespeeld.
Vond het vooral grappig dat Timothy een beetje liep zoals Agent 47 ook in de Hitman series loopt.
Gewoon een goede film met genoeg actie
korenwolf
Zware teleurstelling. Als je de beschrijving neemt moet het een spannende film zijn en op basis daarvan leek het me wel wat. Mijn verwachtingspatroon was weer eens te hoog. Ik was na afloop erg teleurgesteld. Daar ik dacht dat het een spectaculair schouwspel zou zijn, heeft het het allemaal net niet. Het raakt niet, is niet spannend, is niet overtuigend en het verhaal snap ik op momenten ook al niets van (en dan na te gaan dat het concept niet eens moeilijk is).
Volgens mij is Xavier Gens gewoon een fan van james bond of de bourne trilogy en heeft hij het computerspel gepakt vanwege de potentiele raakvlakken. Aardig idee, helaas teveel van hetzelfde en allesbehalve overtuigend.
Aan Olga Kurylenko lag het zeker niet........
mooie verschijning om het wat op te fleuren!
Mikemans
Kan hier weinig over vertellen.
Eerste poging viel ik inslaap. De tweede keer is het wel gelukt om met moeite af te kijken. Dit is echt een mega blunder van een film. Slecht geacteerd, actiescenes om van inslaap te vallen en het barst van de fouten in de film.
Deze verdient een rotte tomaat.
N_SANE
Wat een teleurstelling. Ik had er zoveel van verwacht (mede door de het spel die ik vaak gespeeld heb en ook de plotbeschrijving).
Het eerste uur is hooguit saai te noemen en ik zat met mezelf in de clinch om de speler gewoon uit te zetten. Het laatste half uur kan er dan wel redelijk mee door met wat simpele actie, en wat redelijk leuke momenten, maar dan ook niet meer dan dat.
En het meisje (Olga) had totaal geen nuttige rol en kwam er dan ook nog 's teveel voor in beeld. Je zou bijna zeggen dat het de dochter van de producer is of dat ze zelf geld heeft betaald om mee te spelen.
Ik heb er het beste van geprobeerd te maken, maar meer dan dat lukt me niet.
2* (en dan ben ik echt in een zeer redelijke bui)
Benedengemiddelde actie naar de bekende game die weer eens waar maakt dat veel spelverfilmingen helaas niet de moeite waard zijn. Matig.
Apster
Het is allemaal wel erg standaard in beeld gebracht, maar ik verwachtte eigenlijk ook niets nieuws. Olyphant overtuigt niet als kille huurmoordenaar, vooral wanneer hij zijn mond open doet. En wanneer iemand als Olga Kurylenko halfnaakt bovenop je ligt, verdoof je haar vervolgens, yeah right.
MisterIKz
Tsjonge waar gaat dit over een dikke 1,5* voor de mooie poster en het gillet gladde hoofdje.
Wat een slecht idee om een top game zonder verhaal te gaan verfilmen.
ze doen er ook alles aan van een succesje een kaskraker te maken.
Naar mijn mening totaal geflopt.

Hitman: Agent 47
2015

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Xing Kong

Crank
Actie / Misdaad, 2006

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
sluipmoordenaargeheime identiteitintelligencesovjet unieruslandcelibacyhuurmoordenaarsecret societypowerpower takeoveradversary regeringuitvoeringgeweldmoordenaargebaseerd op videogamedoppelgängersecret formula action hero