• 9.378.515 stemmen

Hitman (2007)

Actie / Misdaad | 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko

Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Hitman

"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."

Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

avatar van RienB

RienB

Zeer vermakelijke film, vanaf het begin af aan actie!

Maar mist net dat stukje boeiende (orginele) script.

avatar van Salaskan

Salaskan

Ik verwachtte niet veel van deze film, onder meer doordat filmversies van games meestal niet veel soeps zijn en vanwege de negatieve recensies, maar ik was achteraf aangenaam verrast. Het verhaal was niet erg diepgaand, maar toch redelijk origineel omdat cliënt de huurmoordenaar verzoekt om de cliënt zelf te doden. De actiescènes zijn leuk om te zien en afwisselend, vooral het stuk waar vier rivalen hun pistolen laten vallen en elkaar met zwaarden te lijf gaan en het acteerwerk is bovengemiddeld. Wel vind ik net als de meesten hier de hoer erg irritant, ze voegt niet veel toe aan de film en is wel constant in beeld. Het einde, toen Agent 47 ontsnapte met hulp van de CIA, was best grappig. Een prima film, 3,5*.

avatar van NightWolf

NightWolf

Slap verhaal en Olyphant overtuigde niet echt. Wel een leuk rolletje van Knepper.

De actie viel dan wel weer mee. Best wel een paar vermakelijke scènes, o.a. in de trein, mogen aanschouwen.
Voor de rest was hij, voor mij dan, redelijk teleurstellend. Had er meer van verwacht.

avatar van Devoo

Devoo

Een film die gebaseerd is op een spel is meestal niet zo hoogstaand. Bij deze film is dit net zo, maar het is zeker niet slecht. Gewoon een standaard actie-filmpje, met af en toe zeer goede momenten.

avatar van ethrellik

ethrellik

Ik speel het spel al vanaf het begin; het verhaal in het spel is geniaal, en zeer goed bedacht... maar de film....... SLECHT VERFILMD (tov het spel!) Vroeger dagdromde ik al eigenlijk hoe Hitman er verfilmt uit zou zien, ik had er eigenlijk grootste verwachtingen. Maar ze hebben er maar een äctiefilmpje" gemaakt die eigenlijk meer gewoon lijk dan het echte gameverhaal. Bij blood money stond ik bijna met tranen in mijn ogen bij het eind verhaal toen ik het spel uitspeelde. Dat was echt een verhaal, maar dit een blunder... mijn advies; Hitman 2 met het echte originele verhaal. tog een 4.5 omdat ze er teminste aan gedacht hebben om hem te verfilmen.

avatar van TimD

TimD

Ze hebben niet alleen het spel ongelofelijk slecht verfilmd (er blijft van de figuur Hitman uit de games niets over), daarbij is de film op zichzelf staand ook nog eens enorm slecht. 0,5 *.

avatar van Ruben1994

Ruben1994

ik vind dat je games niet egt met films kan vergelijken,

want het is logish dat de resergeurs er toch iets van hunzelf in wilt hebben.

Ik vond dit een goeie en vermakelijke film...

avatar van Rujar

Rujar

Uitermate slap verhaal. Snap dat het bij de meeste actie films geen vereiste is, maar deze film had zeker meer diepgang in mogen zitten. Schande! Doet de game geen eer aan.

Als je wil scoren op een titel van een spel, speel dan eerst het spel zelf voordat je de film maakt.

Toch 3 sterren.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Als ze echt hadden willen scoren hadden ze er aller eerst eens fatsoenlijke actie scènes in moeten gooien.

avatar van Kikopuz

Kikopuz

Verhaal was wat zwakjes en het acteerwerk van Timothy Olyphant was niet echt goed. Agent 47 was te 'menselijk' vergeleken met de game.

Toch een aardige actie film om naar te kijken en zoals 'Ruben1994' zei, het valt eigenlijk niet te vergelijken. De regisseur had zijn eigen idee en als je het spel speelt, dan maak je eigenlijk je eigen verhaal (dus jij = regisseur).

avatar van Xen0n

Xen0n

Een door en door actiefilm, een aanrader voor dé liefhebbers daarvan(zoals ik). Ik vond het een vermakelijke film en zeker het kijken waard, misschien wel voor meerdere keren. 3,5*

avatar van eltorro

eltorro

Vond het wel een goeie film goeie actie en vond het verhaal ook best wel goed.

Maar moet wel eerlijk zeggen dat ik het

spel nog nooit heb gespeeld dus weet ook niet echt hoe het in

het spel gaat.

avatar van Lad

Lad

ZO VET!

Meer zeg ik niet.

Ah jawel, dit nog: Olga, hoe lekker...!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Vond haar niet zo lekker eerlijk gezegd

De film vond ik aan de ene kant erg meevallen maar er waren puntjes bij...ondanks dat vond ik vele scenes erg goed zoals de scene op het treinstation natuurlijk maar vergeet ook niet de scene op het einde in die cathedraal. Mooie shots, perfecte muziek alleen soms wat té veel geknal.

avatar van nacbreda076

nacbreda076

zwaar wreede film! hier boven vinden mensen dat er geen goed verhaal in zit, vind het zeker wel een redelijk goed verhaal hebben... maarja ieder zijn eigen mening

avatar van tboezem

tboezem

goeie film, mooie actie en een redelijk origineel plot. acteerwerk had beter gekund maar was niet om je aan te ergeren. zeker een aanrader voor een zaterdagavond, met chips en bier.

avatar van Ant

Ant

RienB schreef:

Zeer vermakelijke film, vanaf het begin af aan actie!

Maar mist net dat stukje boeiende (orginele) script.

Miste ik ook. In game is hitman heel cool en niet spraakzaam. In de film komt hij opeens met "Bond" grapjes. Als je hem als los van de game bekijkt is de film wel oke, maar ik denk dat liefhebber van de game meer hadden verwacht.

avatar van gizmoart

gizmoart

Als je het spel gespeeld hebt is dit en geweldige film. Als je het niet gespeeld hebt dan zal ie iets minder zijn maar toch vermakelijk

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Word deze dvd nou nooit eens afgeprijst?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Zou je wel denken he

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Vermakelijke film. Het verhaal is flinterdun en ik had verwacht dat nr.47 gewoon opdrachten moest uitvoeren inplaats van opgejaagd worden maar desalniettemin leuk voor een avondje vermaak. Wat wel grappig is....hij springt door het htoelraam in overhemd en blote voeten pleurt een raam lager een kamer in en er mankeert hem niets! Geen schram geen scheur...niets! Hoezo te menselijk? Als ik dat zou doen konden ze me meteen afvoeren.

avatar van John  Frusciante

John Frusciante

slappe hap

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Prettige film, niet omwille van sterk acteerwerk, oneliners of een sterke verhaallijn maar gewoon omdat het geen seconde verveeld.

Langs de andere kant vind ik niet helemaal goed uitgewerkt, dat valt niet zo op als je de film aan het zien bent maar niet alles is geheel duidelijk vind ik.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Fantastische film! De film is erg goed in beeld gebracht, je hebt bij sommige cameraposities het gevoel alsof je de game aan het spelen bent. Het verhaal is wel dun, maar dat weet je van te voren bij dit soort films, ook de geloofwaardigheid is laag, maar dit is gewoon een onderdeel dit soort genre films. Heb me goed vermaakt met deze!

avatar van Shinobi

Shinobi

Van wat ik allemaal gehoord had van deze film, dacht ik echt dat het een kansloze film zou zijn gebaseerd op de game. Dat is maar ten dele waar. Eerlijk gezegd vond ik het wel een vermakelijke film.

Die Olyphant vind ik erg goed gecast als 47 en zijn stem deed me ook erg aan die van 47 denken. Verder wordt hier door de mensen ook gezegd dat 47 te menselijk wordt neergezet, dat klopt voor een gedeelte wel, maar in de game reeks wordt hij zelf ook menselijker. Zie Hitman 2 Silent Assassin.

Verhaal was best wel vaag eerlijk gezegd. Ik had eigenlijk gehoopt dat ze dieper zouden ingaan op 47's afkomst. Je zag wel wat flash backs, maar dat was het dan ook en over de organisatie waar hij voor werkt wordt ook nauwelijks uitgeweid.

Maar goed je ziet verder wel wat bekende settings uit het spel zelf voorbij komen zoals Sint Petersburg enz. Dat vond ik wel goed gedaan en ook de knipoog naar de game zelf als je in het begin 47 door de hotelraam ziet gaan dan zie je 2 kinderen Hitman spelen.

Dat met Nika was op zich wel lachen, het deed me zelf aan die ene prostituee denken genaamd: Lei Ling.

Verder was de actie zelf wel goed in beeld gebracht met de herkenbare wapens: uiteraard de Ballers en nog wat anders guns.

Al met al toch 3, 5 sterren waard, omdat het me toch wel heeft kunnen vermaken.

avatar van Ruben1994

Ruben1994

heb weer bekeken, en het viel me nu pas op hoe slecht

timothy olyphant acteert in deze film

ik denk niet dat hij de geschikte acteur was voor deze rol,..

avatar van blackheart

blackheart

Erg leuke film om naar te kijken, Er word goed geacteerd maar het accent van de sommige acteurs is niet om aan te horen.

avatar van SioM

SioM

Ik vond maar 1 iets leuk aan deze film: Hij valt niet voor de vrouwelijke charmes

Want dat gebeurt bijna in elke soortgelijke film, waar de koele killer uiteindelijk in bed duikt met de babe waarmee hij opgezadeld zit.

avatar van jefferdb

jefferdb

Leuke actie maar de verhaallijn vond ik iets missen.

De film krijgt van mij wel een extra sterretje omwille van dat bond meisje(Olga Kurylenko).

avatar van Theunissen

Soort van James Bond en Jason Bourne combinatie met een heel klein beetje Saw invloeden (Bad scene). Ik moet zeggen dat de film me aangenaam verraste. Op een of andere manier heb ik die film altijd vermeden maar na een tip van iemand (jefferdb) die mij vertelde dat Olga Kurylenko ook in deze film meespeelde ben ik geïnteresseerd geraakt. Ik snap nu ook waarom hij mij adviseerde om Olga Kurylenko te bekijken in deze film

Maar buiten het mooie lichaam en de Russische heuveltjes van Olga Kurylenko had deze film natuurlijk meer te bieden. Het verhaal was prima (ik snap alleen nog altijd niet wie de president moest voorstellen), de actie was vet (soms wel wat overdreven) en de vaart zat er vanaf de eerste minuut goed in. Ik had nog nooit gehoord Timothy Olyphant maar hij deed het voortreffelijk in deze film. 1 ding deed hij echter fout en dat was geen misbruik maken van Olga Kurylenko Voor de rest en prima film die mij van begin tot einde wist te boeien.