Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko
Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via Disney+
Plot Hitman
"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."
Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.
Agent 47
General Kormarov
Bwana Ovie
Captain Gudnayev
Floris22
Een slap verhaal, slaapverwekkende actie en de accenten waren om te janken. Kortom, er kwam werkelijk geen eind aan deze rukfilm. Het enige voordeel was de niet geheel onaantrekkelijk Olga. (A)
Lexcoaster
Niet bijzonder. pretentieloos en best leuk, maar geen hoogvlieger, met al die cliche's. Ik denk dat hij beter als thriller dan actiefilm zou werken. 2.5*
Bloodhound
zwak echt een slechte film ik had zelf veel meer verwacht van 'DE HITMEN' maar niet iedereen kan een goede film maken
Filmkriebel
Zwak. De regisseur dacht waarschijnlijk dat een complex verhaal de film interessanter zou maken. Hij had het mis : het maakt in dit geval de film alleen maar belachelijk. Grof geweld en intellectualisme gaan niet samen. "Hitman" is een film die zichzelf niet respecteert : als je een actiefilm wil maken, laat de blablabla en mooie uitleg achterwege en geef ons bloed en vuur.
validius
Het klinkt alsof jij het wel kan?
Don MN
Het klinkt alsof jij het wel kan?
Waarom tijd verspillen aan iemand die "Hitman" niet kan spellen.
wajan7
goede shooter, veel actie. eigenlijk een film waarbij je niet hoeft te denken gewoon veel geshoot en een niet moeilijk maar goed verhaal.
dikkop
Ik dacht voor de film ook dat Jason Stathem de hoofdrol moest krijgen, maar Olyphant doet het zeer goed in de rol van 47. Boven verwachting deze remake van het spel. Heeft het meest weg van Blood money.
notsub
Erg cool, deze film, en dat komt vooral door Hitman himself. Die kerel zet een heel goede rol neer. Het verhaal is niet heel veel bijzonders, maar de actie is gewoon goed. Dat Hitman niet valt voor de verleidingen van die dame is een extra plus. Niet alle clichees worden germeden in deze film, maar in het genre is dit één van de leukere die ik recent zag.
BjornH
Een aardige film met klein religieus tintje die echter naar mijn mening te veel zijn best doet om de aandacht te trekken.
Bijv de scene met de drie huurmoordenaars op het station waarin ze met eer willen sterven en allemaal een paar katanas uit hun broek toveren.....
Dat was egt een totaal overbodige scene die eigenlijke voor mijn gevoel het hele aanzien van de film een beetje verpestte
Daarnaast word ik langzamerhand ook een beetje moe van al dat anti-rusland gedoe waarin de russen weer zo belachelijk slecht worden neergezet.
Dat neemt niet weg dat dit de eerste goede gamefilm is die ik heb gezien en daarom krijgt ie van mijn een 3
Arie18
ik heb me die 100 min wel vermaakt. Niet zo'n heel boeiend verhaal maar wel genoeg actie voor een vrijdagavond op de bank.
Geweldige Audi S5 trouwens.
orbit
- 12092 berichten
Vermakelijk actiefilmpje, volstrekt overthetop en onorigineel natuurlijk, maargoed..
maerk
Matig actiefilmpje die het moet hebben van de harde actie en zeker niet van Timothy Olyphant die een vreselijke miscast is als Agent 47.
Hitman begint goed. We horen het Ave Maria dat bij de game ook gebruikt wordt en in het eerste half uur is alles nog best vermakelijk. De beelden zien er best goed uit en er zitten een paar mooie camerastandpunten bij. De actie is lekker hard zoals we dat gewend zijn van de game. Maar helaas gaat het vanaf hier bergafwaarts met de film.
De actie blijft nog steeds even hard alleen hebben de makers bij de montage besloten alles helemaal naar de klote te helpen. Er zitten een paar mooie shots bij maar over het algemeen zijn de actiescènes best onduidelijk. Best jammer want in een paar andere scènes was de actie juist zo vet. Één actiescène is zelfs compleet belachelijk. Wanneer vier Hitmen tegenover elkaar staan en besluiten met zwaarden te gaan vechten
, zucht... Het verhaal is flut en slaat helemaal nergens op. Dom, saai en verwarrend. En zo scheelt er nog wel meer aan de film. Maar het grootste probleem van Hitman is Hitman, ofwel Agent 47. In de game is dit de kille, emotieloze moordenaar die geen medelijden heeft met wie dan ook. Maar in de film is Hitman een watje. Hij heeft constant een domme grimas op zijn gezicht en heeft medelijden met bijna iedereen. Toen hij die politiemannen neerschoot had ik nog een sprankeltje hoop om nu de echte Agent 47 te zien, maar helaas. Hij laat ze allebei leven.
En dat gedoe met dat vrouwke is ook erg dom. Belabberde acteerprestatie van Olyphant. Jammer want Xavier Gens lijkt me nog niet eens zo'n heel erg slechte regisseur. Af en toe gooit hij er nog een paar mooie camerastandpunten en mooie shots tussen, maar deze momenten zijn helaas best schaars.
Ik heb een 2,5* neergezet voordat ik dit schreef, maar dat is wel erg veel eer. 2* is meer op zijn plaats. Niet zo vermakelijk als ik had gehoopt. Desondanks wel benieuwd naar Frontière(s).
ninoboy1
Slaapverwekkende aktie?
svenn.dhert
Ik vond het wel leuk, hier en daar een tikkeltje realisme had misschien wel een betere film gemaakt. Sexy Olga maakt natuurlijk veel goed. Het verhaal is tjah een actiefilm hé. Ik heb nooit het spel gespeeld.
Ik geef deze toch een 3 omdat ik wel een goeie hitman (Olyphant) vond.
sinterklaas
Aan het begin van mijn pubertijd (rond mijn 12ste en ouder) was ik helemaal weg van de Hitman reeks. Heb deel 1 al helemaal grijsgespeeld en de Silent Assassin en Contracts is ook op het zelfte niveau genieten. Bloodmoney werkt op elke computer zo traag als een hoer op zondagmorgen dus die heb ik niet normaal kunnen spelen. Nu vond ik dat het tijd werd om de film maar eens te zien. De film van Hitman was wel erg goed inderdaad. Alleen moet ik wel zeggen dat ik Timothy Olyphant niet de juistgekozen Hitman personage vond vanwege zijn stem. Hitman hoort juist erg grommend en laag te praten maar in de film vond ik hem voor een 47 erg opgewekt klinken. Maargoed, dat moet de plezier niet wegnemen. Verder heb ik gewoon erg genoten van de film. De locaties waren ook erg mooi en bepaalde actiescenes/kills zagen er ook spatzuiver uit. Die ontsnapping in het hotel, die stationscene oa en natuurlijk die heerlijke over de toppe knalpartij in de Villa niet ontbreken. Verder vond ik Olga Urylenko ook best wel goed spelen en zag er ook best lekker uit.
Ook zat de hardheid en de medogen er ook lekker goed in. En alles was ook lekker duister. Ook werden bepaalde screenshots van de 4 spellen ook mooi nagespeelt.
Met als conclusie: toch wel weer een erg geslaagde spelverfilming met veel actie en spanning. Wel een beetje jammer van Olyphant vanwege zijn stem, maar ach, daar horen we ook omheen te kijken. Van mij mogen ze een deel 2 maken en dan hoop ik dat ze daar ook die Rotterdam-levels uit Codename 47 en Contracts gaan verfilmen.
Maar voor deze prent een 4,0*
JohnWilliams
Ik denk dat voor vele mensen Olga een genot is om naar te kijken
van de acteerprestaties moest deze film het niet echt hebben. Ik verlaag mijn stem toch zeker naar 3* en dat lijkt me een perfecte score voor deze film.
Olyphant kende ik niet, maar bewijst zichzelf wel met deze film.
Ralf81
En toen kwam er een hele grote Olyphant, en die blies het Hitmanverhaaltje uit.....
Fast & Furious
Ehh.. vraagje,
Wat voor computer heb jij dan?? Speel hem namelijk zeer vloeiend op de hoogste graphics.
Maar even OT:
Vond het een zeer goede film met de gepaste aktie inderdaad de scene met de vier hitmans in de trein was een beetje overbodig maar toch, wel leuk erin gezet
4* voor deze film.
sinterklaas
Eerst had ik hem gespeeld op een computer uit 2005, ook zo traag. Nu heb ik hem geprobeerd op mijn laptop: een asus: met HD: 250GB en Memory: 3GB
Fast & Furious
mm.. vreemd dan zou je hem wel goed kunnen spelen, maarja mooi dat je de andere delen wel goed en mooi kon spelen.
Groeten
doodah
Best wel eens een toffe film om te zien. Een actiefilm met een goed verhaal, en vooral veel koelbloedige actie.
Sentimeel gedoe is er in deze film zo goed als niet te bespeuren.
Greeneyelady1
Opzich een hele vermakelijke film voor een vrije zaterdagavond. Ik vind het meer een Actie/thriller dan misdaad... Zaten veel spannende scenes tussen.. Aantrekkelijke acteur om naar te kijken trouwens ..
ruudhesselink
Olga speelt de hoer met onverzadigde zin in sex en Timothy de man die niet kan acteren. Desalniettemin vermakelijk.

Hitman: Agent 47
2015

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Xing Kong

Crank
Actie / Misdaad, 2006

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
sluipmoordenaargeheime identiteitintelligencesovjet unieruslandcelibacyhuurmoordenaarsecret societypowerpower takeoveradversary regeringuitvoeringgeweldmoordenaargebaseerd op videogamedoppelgängersecret formula action hero