Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko
Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via Disney+
Plot Hitman
"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."
Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.
Agent 47
General Kormarov
Bwana Ovie
Captain Gudnayev
Everlast
Dat je het niks vond is prima maar een 0.5 slaat natuurlijk helemaal nergens op Frankie.
Ik vond het een goede film. Verwacht geen absolute topper maar het me prima vermaakt. Lekkere actie.
frankieman
Ow ja wel hoor. Ik ben een groot fan van de gamereeks en ik had een goeie hoop dat dit eindelijk eens een goeie gameverfilming zou worden. Maar toen ik de film zag was zo'n beetje alles waar de(hoog aangeschreve)serie voor staat er uit gehaald en veranderd voor hersenloze actie. Was dit zomaar een film geweest had ik die 0,5 niet gegeven, maar aangezien het een film was over een van mijn favoriete gamereeksen vind ik die 0,5 gerechtvaardigd. En zowiezo was de film opzich nu ook niet je van het, ook in het uiterste geval een 3. Slecht acteerwerk + slecht verhaal +verpesten van een geweldige gamereeks+ frustratie van de zoveelste slechte licentieverfilming =0,5
Melvin Udall
Veel geweld, slowmotion actie en middelmatige acteerprestaties zijn wat mij betreft de steekwoorden voor dit werkje.
Weinig vernieuwend en irritant gesponsord door Audi.
Wat pleit voor de makers is dat het geheel in 1,5 uur wordt vertelt.
Xavier Gens heeft denk ik de volledige John Woo collectie in de kast staan maar had deze toch wat vaker moeten bekijken.....
Wat een slecht jatwerk.
Dacht even aan een 3 maar blijf uiteindelijk op 2,5 steken.
Rudy1989
Heb m net even gekeken, leuke entertainfilm maar de casting was echt belabberd, hij ziet er nog veel te 'cute' uit en T-bag als rus is echt een blunder! Het verhaal heeft een rare wending..beetje vaag naar mijn doen. Mijn de acties van hitman zijn egt leuk en spectaculair om naar te kijken! ik geef deze film een 3,5 want het is een film die je vaker wil zien!
wessel11
Wat een goede film.. Zkr een aanrader voor mensen die van veel aktie houd
shadowmaster100
Net als zijn kale hoofd een hele slechte kale film.
En wie stelt de zogenaamde Baby Face voor? (agent 47)
ps:had deze film een regisseur of niet?
Clueless Dork
Net als zijn kale hoofd een hele slechte kale film.
En wie stelt de zogenaamde Baby Face voor? (agent 47)
ps:had deze film een regisseur of niet?
Xavier Gens was de regisseur.
shadowmaster100
Xavier Gens was de regisseur.
Je hebt me wel begrepen.
Nee heb ik niet.
we zijn in ieder geval mee eens dat het een slechte film is.
Thorak
Opzich een leuke film...alleen hadden ze dit niet moeten doen onder de Hitman franchise. Had er gewoon een willekeurige contract killer voor genomen, maar niet Agent 47. Wat een aanfluiting voor de zó goede gamereeks. Niets waar de game serie om draait zit in deze film en alles waar de serie níet om draait zit juist wel in deze film. Alle agents zijn hier opeens ook wezen in plaats van clones, beetje jammer allemaal. En silent assasin was 't al helemaal niet, sommige scenes zou Rambo nog jaloers op worden.
Waarschijnlijk is deze film leuk voor mensen die de games nooit hebben gespeeld of nog beter er nog nooit van gehoord hebben, maar voor de game fans een absolute afrader. Ik twijfel nu opok heel erg hoeveel sterren ik zou geven aan deze film, als los staande film best vermakelijk alleen als verfilming van de gameserie absoluut een schande.....
Everlast
Ik begrijp wel waar je heen wil maar nog vind ik een 0.5 onterecht. Dat zou namelijk aangeven dat er voor jou geen slechtere film is. En geloof me die zijn er. Ik vind ook heel veel films slecht maar een 0.5 gaan echt alleen naar films die werkelijk nergens over gaan qua acteerwerk en special effects. En dat is in deze film niet het geval. Zoals je zelf al zegt zou je de film een hoger cijfer geven bij een andere naam. Daar geef je zelf dus al mee aan dat je lage rating niet geheel terecht is.
-Casper
Ik heb de game Hitman nooit gespeeld en dus geen vergelijkings materiaal. Ik vond het verhaal overigens goed, natuurlijk wat overdreven maar daarom zou je ook niet met realistische blik moeten kijken naar deze film.
Verhaal sprak mij zeer aan en tsja.. Om nou 5 * te geven vond ik iets te veel dus ik hou t bij 4,5
frankieman
Maar de film heeft geen andere naam en de film draait om de Hitman reeks. En zowiezo is de film nergens echt goed, voldoene op de beste stukken hooguit. Dus hoger dan een #2 had ik hem toch niet gegeven.
Modar
Zoals -Casper heb ik de Hitman spellen noot gespeeld misschien maakt mijn mening dat anders dan dat van de meeste mensen hier, maar ik vond het best een vermakende film. Ik hou wel van het actie genre en dat kwam hier goed tot zijn recht.
Ik vond er gave vechtscene's in zitten en leuke gunfight's
3.5 ster
Ik vond er gave vechtscene's in zitten en leuke gunfight's
3.5 ster
Precies...En daarom blijf ik van mening dat een 0,5 nergens op slaat
tovenaar
Timothy Olyphant, moest hij een meedogenloze, nietsontziende supermoordenaar voorstellen? Ik ken de games niet goed, maar ik kan me niet voorstellen dat het in de games ook zo lijkt alsof hij alles daarvan níet is. Raar gecast figuur die de hele film een fikse voetveeg geeft. De rest van de barcode-club trouwens nét zo, moesten dit nu killers voorstellen die vanaf hun eerste levensjaar hiervoor getraind zijn? Ik zou bijna witte zakdoekjes tevoorschijn toveren voor de falende trainers.
Lichtpuntjes in fijn kleurgebruik en strakfilmerij schijnen soms -gelukkig- wat door, maar verder trekt de film onopvallend voorbij. Als je dan toch weer een film wil maken over een superhitman die via een complotje of 4 door verschillende organisaties achtervolgd wordt, zorg er dan voor dat je wat extras uit de montage-, camera- of scenariomand meegraait alvorens je besluit dat je film af is.
frank92
wel een leuke film mooie vecht scene's behalfe die met die zwaarden erg james bond achteg voor de rest een aardige film
Weertenaar
Een echte leeg-je-pistooltje-zo-snel-mogelijk film: 3.00
Dat het steeds moeilijker word voor filmproducenten om origineel te blijven dat is tot daar aan toe, maar wat ik met Hitman heb gezien is ronduit smakeloos. De film probeert van alles wat te zijn, maar uiteindelijkt komt het toch gewoon neer op wat slap schiet, stunt- en vechtwerk. Het plot is bijzonder mager uitgewerkt, en zijn bepaalde zaken in het verhaal volledig langs me heen gegaan. Ik lees dat veel mensen de film vergelijken met de game, dat vergelijkingsverhaal heb ik niet, maar daar hoef ik ook niet rouwig om te zijn als ik het goed begrijp. Voor zover je een game overigens kunt vergelijken met een film, maar dat terzijde.
Het verhaal heeft maar erg weinig om het lijf. Het bekende verraad en complot verhaal komt weer eens om de hoek kijken, en dan weet je meestal al wel hoe laat het is: met talloze vluchtpogingen en ontsnappingen moet Agent 47 zijn vege lijf zien te redden. Dit hebben we al zo vaak gezien in ik weet niet hoeveel andere films. Dat hoeft op zich geen ramp te zijn, maar Hitman heeft ook nog eens helemaal niets vernieuwends onder de zon, waardoor de lol er vrij snel vanaf was. De afgezaagde opbouw van de prent deed ook al weinig goeds, met in het begin de situatie bij Michael thuis zoals het er na het eigenlijke verhaal in Sint Petersburg uit ziet. De lengte van de film is daarbij ook vrij beknopt, maar dat maakt het wel dat de vaart er over het algemeen goed in blijf zitten. Verder vind ik de rol van Nika onthutsend zwak vormgegeven. Ze voegt vrijwel niets aan het verhaal toe, en als het enkel de bedoeling was om nog wat vrouwelijk schoon in de film te proppen dan is daar de plank ook wel volledig mee misgeslagen als je het mij vraagt....
Timothy Olyfant ken ik vooral uit Die Hard 4 waar hij een cyberterrorist moest voorstellen. In die rol vond ik hem absoluut niet overtuigend, en voor Hitman geld dat al helemaal. Hij heeft er noch de uitstraling, noch het talent, noch de bouw, noch de 'guts' voor om een keiharde killer te spelen. Begrijp me niet verkeerd, hij doet het bij vlagen best heel aardig, maar hij is simpelweg niet de juiste persoon om Agent 47 in deze film te spelen. En als we dan toch bezig zijn met miscasting dan kan ook Robert Knepper achteloos onder dezelfde noemer worden geschaard. Robert Knepper, die bij het grote publiek toch vooral bekend is als Theodore Bagwell uit het machtige Prison Break, maakt er werkelijk een potje van als de russische rechercheur. Dat gemaakte accent.... Kom op he. Ik had Robert Knepper toch vrij hoog zitten in Prison Break, maar dat image heeft nu een behoorlijke deuk opgelopen na het zien van Hitman. De bijrollen stellen ook niet bijster veel voor, enkel Dougray Scott zette nog wel een aardige prestatie neer, maar die heb ik ook wel eens beter gezien.
Dan het realisme, want daar rammelt hier en daar ook nog wel wat aan. Het vormen van een elite eenheid van kereltjes met een barcode in hun nek is nog tot daar aan toe, en nog enigszins te verteren, maar dat is niet het geval bij een groot aantal schietscenes. Het begint al vrijwel meteen aan het begin van de film als Agent 47 de russische president op de korrel neemt. Eerst schakelt hij een bewaker uit voor een vrij schot, maar tussen de twee schoten zat nog bijna tien seconden, maar de andere bodygaurds konden zeker niet bedenken dat zei op dat moment met zijn allen op de president moeten springen om zijn leven te sparen... Verder is ook de schietpartij in het huis van die broer van de president gigantisch overtrokken, en enkel in elkaar gezet om er spectaculaire plaatjes van te kunnen schieten. De rol van Nina noemde ik al in de tweede alinea, en verder worden de vele agentjes van de russiche mobiele eenheid neergezet als een stelletje imbecielen die je bij wijze van spreken nog moet uitleggen hoe de veiligheidspal van hun blaffer af moet. In vrijwel elke film gebeurd dit laatste weer (een zwak politie-optreden), misschien was het een kans voor Hitman om het nu eens over een andere boeg te gooien, helemaal omdat de film werkelijk niets nieuws heeft te bieden, maar helaas....
Enkel op het visuele vlak haalt Hitman zijn eigen gemiddelde nog met een paar tienden omhoog, want anders had er een redelijk dramatisch cijfer uit de koker komen rollen. De special effects zijn over het algemeen niet slecht, maar om van prachtige special effects te spreken gaat me nu ook wel weer erg ver. Laat ik het maar op degelijk houden. Het camerawerk is aardig, maar ook hierin heb ik gewoonweg weinig bijzonders gezien, iets waarvan je zegt: kijk, dat is nu eens een gedenkwaardige scene die Xavier Gens daar in elkaar heeft geschroeft. Maar niets van dit al. Zo ongelofelijk jammer, want als het verhaal al weinig vernieuwends te bieden heeft tenopzichte van talloze andere films dan moet je het in dit soort filmtechnische aspecten gaan zoeken om je te onderscheiden, maar die gedachten zijn bij Gens blijkbaar niet opgekomen, of hij is gewoon echt 'talentloos' als regiseur, maar laat ik hem vooralsnog het voordeel van de twijfel geven.
Hitman is opzich een hele degelijke film, maar dit soort opzetjes voor films heb ik al zo vaak langs zien komen. Dat hoeft per definitie niet te betekenen dat deze prent direct ten dode is opgeschreven, maar als je de film op geen enkel punt van een karakteristieke lading weet te voorzien dan word het jammerlijk genoeg toch echt een heel lastig verhaal. Ik weet niet of Xavier Gens een vinger in de pap heeft gehad met de keuze voor de acteurs en hun rollen, maar dat heeft hem in ieder geval ook al niet echt goed op weg geholpen. Dat het realisme in dit soort films met een korreltje zout moeten worden genomen dat had ik vooraf eigenlijk al kunnen zien aankomen, maar toch hoop je steeds maar weer op het beste. Dat was dus weer eens ijdele hoop, zo bleek. Met pijn en moeite kom ik nog net tot een 2,50 maar dat is meer omdat ik Gens nog niet direct wil afschrijven omdat de omstandigheden hem met Hitman niet bijsterend goed gezind waren: 2.50 (2.30).
DragQueen
Aardige actieprent, met een vrij goed gecaste olyphant als hitman. ik kan verder de film niet vergelijken met de games, omdat ik deze niet echt gespeeld heb. maar daarbuiten waren de actie-scenes in de film vermakelijk, en was het verhaal redelijk onderhoudend. ik geef hem 3 sterren.
Jisraw
Vermakelijk. Maar wat ik toch even wil vermelden: Wat een ongelofelijke miscasts! Lees vorige bericht voor uitleg.
el padrino
je geeft 0,5 en zegt alleen maar nee.
kun je nader uitleggen wat je met NEE bedoelt.
frankieman
je geeft 0,5 en zegt alleen maar nee.
kun je nader uitleggen wat je met NEE bedoelt.
Dat heb ik meerdere keren gedaan.
Tha Luz
Zeker geen geweldige film,
Waar ik me wel aan irriteerde dat ik in de film haast alleen maar audi's zag dus zal wel gesponserd zijn.Nu de film:Ik ben enigzins teleurgesteld vanwege dat deze Hitman alleen maar schiet en lang niet zo stealth moet zijn zoals in de spellen zelf.Sommige actie scenes zijn wel aardig maar toch veel te voorspelbaar allemaal.Wel leuk extraatje is die rus die word doodgeschoten Desond is in Lost.
2.5
De film heeft zeker zijn gebreken, maar qua aktie en stijlvol camerawerk valt er wel het één en ander te genieten. Olyphant is gedeeltelijk miscast (zodra hij zijn mond opendoet) en de potpourri van dubieuze russische accenten is vrij lachwekkend. Gelukkig is er altijd nog de mooie Kurylenko om de aandacht van het simpele plot af te leiden. Visueel in ieder geval indrukwekkend genoeg om te blijven boeien, met heel wat aardige (en bloederige) aktiescenes.
markCL007
Leuk dat ik deze film een keer heb gezien.
Maar een tweede keer heb ik mijn twijfels over. Deze film had zoveel beter kunnen zijn. Er is iets wat ontbreekt in deze film.
Dus 3*
Criticism
Ik ging met lage verwachtingen deze film in, en die lage verwachtingen waren achteraf gezien volkomen juist. Het verhaal bezit nul komma nul orginaliteit en de acteerprestaties en het verhaal zijn bijzonder zwak. Het is al vaker aangestipt in bovenstaande reacties, maar de film bevat een tweetal ongeloofelijke miscasts. Ten eerste de hoofdpersoon Timothy Olyphant, hij kwam totaal niet op mij over als de meedogenloze hitman die hij eigenlijk zou moeten zijn. Ten tweede Robert Knepper, waarom cast je in hemelsnaam een Amerikaan die een Rus moet spelen. Dat gemaakte accent was vreselijk om aan te horen, en ik naam zijn personage ook niet erg serieus. Al met al een zwakke film, met aardige special effects.
rose
Bij mij kwam de hoofdrol speler ook niet echt over als een killer. Vermakelijk filmpje niets meer dan dat!
armand 1
Hitman is een actie film ik vond hem goed ik heb al veel slechtere gezien.

Hitman: Agent 47
2015

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Xing Kong

Crank
Actie / Misdaad, 2006

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
sluipmoordenaargeheime identiteitintelligencesovjet unieruslandcelibacyhuurmoordenaarsecret societypowerpower takeoveradversary regeringuitvoeringgeweldmoordenaargebaseerd op videogamedoppelgängersecret formula action hero