• 9.378.487 stemmen

Hitman (2007)

Actie / Misdaad | 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 89 minuten / 94 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Xavier Gens

Met onder meer: Timothy Olyphant, Dougray Scott en Olga Kurylenko

Gesproken taal: Engels, Russisch en Servisch

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Hitman

"Most believe his very existence is a sin. But others know he is a necessary evil."

Een huurmoordenaar die werkt voor 'The Agency' en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

avatar van a bronx tale

a bronx tale

stem aub wanneer je de film hebt gezien en niet na een trailer

avatar van Terry1985

Terry1985

plot lijkt me wel wat weg hebben van de Bourne films

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

a bronx tale schreef:

stem aub wanneer je de film hebt gezien en niet na een trailer

Dan kan ik nog wel op VEEL meer films stemmen.

avatar van Pimolition

Pimolition

Ik hoop dat de film het spel trouw blijft, al betwijfel ik het. K had eigenlijk veel liever een nieuwe game dan deze film gehad

avatar van davidov

davidov

Pimolition schreef:

Maak je geen zorgen het is onwaarschijnlijk dat de film een eventueel vervolg in de games in de weg zat gezien ik betwijfel dat dezelfde mensen gebruikt zijn

2008 zou trouwens de eerste keer zijn dat er niet om de 2 jaar een hitman game uit kwam ('00 '02 '04 '06)

Voor jullie jongens.

Een next gen hitman is aangekondigd voor de PS3/360/PC voor zomer 2008

IO interactive zal de taak op zich opnemen

De film zelf ga ik vrijdag nauwkeurig bekijken, ik verwacht er veel van maar deze score tot nu toe zegt dat het de beste game-film is tot nu toe.

avatar van Pimolition

Pimolition

Ik twijfel ook niet aan een nieuw deel. Ik heb wel dat deze film naast een goede film ook trouw blijft aan de games zonder al te drastische ingrepen. Dat zijn de 2 dingen die ik aan een gameverfilming belangrijk vind.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Na de negatieve kritieken van Amerikaanse recensenten was ik toch een beetje bang en dus was wel een beetje een verrassing dat de film helemaal niet slecht was. Olyphant was zoals verwacht erg goed (met name zijn manier van lopen was perfect) en de vibe van de games was goed terug te vinden.

Grootste probleem had ik met het bizarre zwaardgevecht (naar verluid 'reshoots' geëisd door Fox om de film actievoller te maken) en het gebruik van speed-editing. Met name in het begin ging de film erg snel van de hak op de tak, de opbouw had wel iets meer tijd mogen krijgen (wederom Fox die een snelle actiefilm wilde).

Beetje jammer want alhoewel ik zeer tevreden ben over de film, had het meer kunnen zijn. Director's Cut perhaps?

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Ik vind Olyphant nog steeds niet passen als hitman47, maar hij heeft het niet slecht gedaan. Hier en daar ging het wel wat snel. Ben je aan het bijkomen van een actiescene komt de andere al om de hoek spurten. Als ik me iets van het spel kan herinneren was hitman47(en co) toch geen wees? Een vriend van me zei zelfs kloons. Niet storend voor de neutrale kijker. Ik zat wel met een paar vragen...

Wie was de vrouw aan de telefoon?

Hoe liep het nou af met T-Bag?(bekend voor de prison break kijkers)

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De vrouw aan de telefoon was Diana, 47's opdrachtgever in de games (en zijn enige contact met The Agency/Organisation).

En over Robert Knepper (T-Bag) heb ik geen idee, het laatste shot dat we van hem zien is dat hij nog in het bad zit, maar blijkbaar wel blijft leven.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ga binnenkort even deze bewonderen in de bios. Ben wel beniewd. De meningen zijn redelijk verdeeld, we zullen het zien......

avatar van VansCCR

VansCCR

Af en toe supergave actiescenes, maar over het algemeen vond ik het een matige film. Zoals hier al eerder aangegeven ging de film in het begin wel heel snel door het verhaal heen, waardoor het soms maar moeilijk te volgen was. Het einde van de film was niet erg sterk. Voor de actiescenes wel het bekijken waard, voor het verhaal.. nee.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

niet echt een bijzondere film. alle succesformules zaten er in! complot, meisje, verborgen liefde, actie en veel spring en vliegwerk met pistolen en zwaarden! t kon me niet echt boeien. ze hadden met Timothy en Olga 2 mooie koppen gekozen, maar verder viel het tegen! leuke film voor de jonkies onder ons, maar verder niet. een 2.5 omdat ik ook echt nergens verrast was.

M.Goodkat

goed goed, ik ben benieuwd vanavond .

Meningen zijn ook heel veel verdeeld dus ik zal zien, maar actie actie is mijn ding, alleen hangt het af van die speed dat ze gebruiken.

Had er wel iets van verwacht (Frans, regisseur van Frontière(s)). Viel me toch wat tegen.

Wat vooral door m'n hoofd bleef spoken tijdens het kijken was de vermeende recuts die er geweest zijn van deze film. Na Gens zou een nieuw regisseur aangesteld zijn om het één en ander te verknippen.

En laat deze film nu wel stijlvol geschoten zijn (ook erg mooi kleurgebruik af en toe), maar compleet verneukt worden door vreselijke a-ritmische editing. Vond er geen enkele mooie actiescene tussenzitten, zo aan elkaar geplakt dat er amper wat van te zien was én ook alle ritme mistte. Niet goed voor een film als deze.

Vond het acteerwerk ook niet denderend, Olyphant bleef mij de hele film wat fake en uit z'n element overkomen. Maar ken de spellen verder niet.

Volgens mij had dit zeker een mooie film kunnen zijn. Is erg leuk materiaal geschoten, maar diegene die alles aan elkaar genaaid heeft, heeft er serieus naastgeprikt.

Edit: opvallend wel die pakjes, die erg sterk op de suits uit Jin-Roh leken. Zeker met die rode brillen op.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

rokkenjager schreef:

Nou zou ik jouw graag een plezier doen, ten eerste wordt Jason Statham door fans de ideaale Agent 47 genoemd. Ten 2de is Timothy Olyphant is een matige acteur die me tot nu toe niet heeft kunnen overtuigen van zijn acteerprestaties zie( A man apart, The girl next door, Gone in sixty seconds etc.) terwijl bij Jason statham wel het geval is ( Zie, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, London) en naar mijn mening is Jason statham gewoon een betere acteur, en ten 3de Timopthy Olyphant lijkt helemaal niet op Agent 47.

In live Free Or Die hard had Timothy Olyphant anders een hele gave rol als Bad Guy en in Go ook, Jason Statham is ook goed alleen vond ik deze in Rogue Assasin en Chaos weer erg slecht acteren..

Wees blij met Timothy Olyphant of hadden jullie liever Vin Diesel in de rol van Agent 47 gezien?

Deze was namelijk de 1ste keus voor de rol van agent 47 maar wees deze rol af.

@ mensen die tegen dialoog zijn : Als de dvd uit is , kan je ook nog altijd nog op de mute-knop drukken

Heb hem gisteren in de bioscoop gezien en moet zeggen dat het best een gave en Hitman waardige film was. Denk wel dat de film extra gewaardeerd wordt waarneer je ook fan bent van het spel zoals ikzelf, aangezien je het verhaal dan beter snapt.

Voor "Hitman The Game" fanaten is dit absoluut een aanrader.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Mooi enne.... waarschijnlijk heeft Jason Statham deze rol niet aangenomen omdat hij nu volop betrokken is bij het filmen van crank 2: high voltage

Daar kijk ik ook weer naar uit , alleen heb ik 1 vraag open staan: Was hij in Crank 1 niet erg hard gevallen?

avatar van jessis

jessis

Vandaag gezien.

IK vond de hoofdrolspeler slecht gecast, maar beter dan Vin Diesel.

IK heb me wel vermaakt, dat komt omdat hij maar 1.5 uur duurde en het was wel vermakelijk omdat er veel aktie in zat.

Helaas ken ik het spel niet, dus daarom kan ik niet goed oordelen.

Het zat wel vol met voorspelbare dingen,maar ik heb me niet verveelt.3.5

M.Goodkat

Eindelijk de film gezienen zoals fatalfelix zegt.

Als je fan bent van de game zal het u nog beter bevallen omdat de badkamer scene in blood money voorkomt (echt) en dicht aanleunt aan de game.

Het enigste is dat de film te snel opeen gaat, te snelle actiescenes en dergelijke, had wat rustiger gemogen.

Echt een vermakelijke film voor de fans van de game en mensen die niet genoeg krijgen van actie.

avatar van Word_Play

Word_Play

Wat mij betreft een van de weinige succesvolle gameverfilmingen.

De film doet een hoop goed (strak gefilmd, leuke knipoog naar de game met bepaalde shots, een 'echt' personage voor de verandering) maar wordt verpest door sommige überslechte dialogen en dito acteurs. De grote hoeveelheid onzin die op je afgevuurd wordt neem ik maar voor lief.

Ach, mooie 3*, misschien zit er nog een halfje meer in bij herziening. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt.

M.Goodkat

Dougray Scott was echt slecht in die film, bracht geen een feeling in de film.

Maar over Robert Knepper dan wel, echt goed, hoe zou met hem afgelopen zijn trouwens?

avatar van The Oceanic Six

Vanavond in de bios gekeken;

En ik heb er gemengde gevoelens over, maar het totaal gevoel is wel positief.

Ik vond de film best aardig. Hitman werd echt zeer overtuigend gespeeld. De ideale man vertolkt hem vind ik. Hij speelt de stijlvolle, slimme en ook brute huurmoordenaar met veel klasse. Compliment. Geen domme actieheld maar een stijlvolle killer.

Er zaten enkele zeer stijlvolle actiescenes in. De mensen die de film al hebben gezien; de kill scene waar Hitman zich voordoet als een wapenhandelaar was zeer gaaf. Ook de eerdere hotelontsnapping was erg heftig en het slot beviel me ook goed.

Wat ook tof was is dat er leuke verwijzingen naar het spel in zaten. Zo zag je enkele keren Hitman lopen zoals in de game. Camera op zijn rug gericht vanaf een soort bovenview zoals je hem ook in het spel bestuurt. Helemaal grappig was toen Hitman in een hotelkamer liep waar iemand het spel Hitman aan het spelen was haha.

Minder aan de film was het soms verwarrende en soms ongeloofwaardige verhaal. En nog irritanter, die Russische hoer. Ze voegt niks toe aan de film, ze was irritant en het ergst, ze was behoorlijk lelijk. Jammer dat zoiets erin moet. Bij de games kwamen er ook geen vrouwen in voor waar hij echt mee om ging. Overigens was het geen liefdesscene in de film hoor.
Het einde liet trouwens merken dat er een vervolg in zit En dat vind ik positief.

Al bij al is de film wel een aanrader, zeker voor actieliefhebbers en mensen die de game hebben gespeeld.

Leuk was trouwens dat ''Prison Break's T-Bag'' een rol speelde.

avatar van TheKey

TheKey

Ben het zeker ben Ajax&Litmanen1 eens. Heb vandaag de film ook gezien in de bios en DAMN wat een goede casting, acteer prestaties en heerlijke kilheid. Geef het 4 sterren

M.Goodkat

Jup, ze hebben het film opengehouden voor een sequel.

En nu ik erover nadenk terug, Timothy was zo geen slechte keuze al helemaal.

Zelfste als die russische hoer, ik begrijp niet eens waarom ze die erin hebben gestoken, maar allez, we zullen zien hoe het afloop, misschien leren ze zo ervan, en die scene waar die twee kinderen Hitman speelden (blood money-eerste missie met die sniper op die toren) was al helemaal geweldig xD

Ze hebben ook gelukkig een paar grappige oneliners in de film gezet, die weinige rustmomenten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vanavond in de bios gezien:

Redelijk tot goede actieprent van regisseur Xavier Gens! De actiescenes zijn erg goed en vermakelijk! De score is ook zeker een positief punt in deze film, heerlijke muziek en goed toegepast in bepaalde scenes! Timothy Olyphant heeft een goede uitstraling als ''Agent 47'' maar acteert niet al te best naar mijn mening! Het verhaal is erg mager en daarom zijn het ook veelal de actiescenes die de film dragen en zorgen voor een goed resultaat!

* * *

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Hitman bleef vanaf het begin t/m het einde boeien.

Timothy Olyphant, was naar mijn mening de geschikte "47".

Ook het einde was verassend en spannend.

avatar van Average guy

Average guy

Timothy Oliphant kon naar mijn mening niet een overtuigende hitman spelen en hij paste totaal niet bij zijn rol.

Verder een matige gameverfilming met doorsnee actie/schiet verhaal wat mij niet lang kon boeien.

Een 1.5 voor de moeite.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik heb de film voor de 2e x gekeken.

En het valt mij echt zeer tegen.

Ik had de film zelf een 4,5 gegeven,maar dat was omdat ik de film voor de grootste deel doorspoelde.

Ik vondt de actie scenes wel goed eruit zien.

Het is zeker geen slechte film,want er zijn nog veel slechtere films dan de Hitman.

3,0.

avatar van davidov

davidov

Ik was teleurgesteld toen ik de zaal uit liep maar de reden waarom is een beetje apart. De film is namelijk exact zoals ik had verwacht maar ik vond sommige stukken uit de film eigenlijk best sterk en mooi overgenomen uit de games. Helaas bestaat de andere helft uit de film uit de verkeerde elementen.

Goed vond ik bijv, de locaties, het verhaal was nog best ok, de vele kleine links naar de spellen zoals het spel zelf, sniper locaties en ook de andere "broertjes" van 47. Tevens vond ik de mensen van interpol best leuk gekozen en de 2 "slechte russen". Een enkele actie scene was ook nog best leuk, het hotel of het restaurant bijv.

Wat waren stukken die ik minder vond? Alles wat men er in heeft gestopt om de film aantrekkelijk te maken voor 16 jarige jongetjes die gewoon een stijve willen krijgen en veel "brute" dingen zien. Ik bedoel: het nutteloze naakt, de vele explosies, een helicopter die niks toevoegt aan het verhaal, de waardeloze dialogen met het hoertje...maar het ergste vond ik nog wel al die science fiction space mariniers die regelmatig over het scherm marcheren....

Als de film echt trouw was gebleven aan de games en niet zozeer op de wensen van pubertjes had gemikt had een vrij degelijke film kunnen worden. Nu blijf ik haken op 3*. Film kent erg veel geslaagde momenten die mooi/spannend/intrigerend of leuk zijn ivm de links naar de games.... maar helaas evenveel momenten die een funest zijn voor de film maar waar de koters vast van zullen smullen