Waterworld (1995)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Speelduur: 135 minuten / 175 minuten (Extended TV Version)
Geregisseerd door: Kevin Reynolds
Met onder meer: Kevin Costner, Dennis Hopper en Jeanne Tripplehorn
Releasedatum: 28 september 1995
Bekijk via SkyShowtime
Plot Waterworld
"Beyond the horizon lies the secret to a new beginning."
In de nabije toekomst zijn de poolkappen gesmolten en is bijna de hele wereld onder water gelopen. Met bouwvallige boten en geïmproviseerde drijvende steden proberen de mensen te overleven. De leider van een stel piraten, de Deacon (Hopper) valt één van die steden aan om een klein meisje te vangen, die een kaart naar het mythische 'Dry Land' op haar rug getatoeëerd schijnt te hebben. Met behulp van een mysterieuze mutant (Costner) ontsnapt het meisje met haar pleegmoeder, maar de Deacon geeft het niet zo snel op.
Mariner
Gatesman
Drifter
Drifter
Nomak
Totaal onrealistische film, maar dat maakt hier weinig uit. Het begin was redelijk veelbelovend. Na verloop van tijd zakte de film helaas zwaar in, en het ging van kwaad naar erger. Ook de personages lijken nergens op. De slechterikken aangevoerd door Dennis Hopper lijken net een stel clowns. En 7-jarige meisjes die denken dat ze stoer zijn door de hele film irritant te doen zijn ook niet mijn ding. Ik kon me enkel ergeren aan dat rotkind.
Kevin Costner was nog het enige personage dat enigszins boeiend was.
En het happy end doet de film natuurlijk ook geen goed.
Tarkus
Waterworld mag dan wel beschouwd worden als een van de slechtste filmen ooit, ik vind dat zeker niet zo.
Ik heb de film al een paar keer gezien, en nog steeds kan hij me boeien. Mooi verhaal, prachtige special effects en goede acteerprestaties.
Het was de bedoeling dat deze film een blockbuster zou worden, maar dat is ie dus niet geworden.
Helaas ook voor Kevin Costner, want de man heeft door het floppen van deze film aanzienlijk wat geld verloren en is dat eigenlijk bijna nooit meer te boven gekomen.
Toch kan ik jullie deze prent warm aanbevelen, alleen al om de wat speciale (of komische) rol van Dennis Hopper.
je80roen
Onzettend slechte film die sterk doet denken aan mad max, alleen dan met iets meer water.
filmsmurfje
De samenvatting lezend had ik veel van deze prent verwacht... De hoge verwachtingen werden echter nauwelijks ingelost. Anderzijds ook weer niet barslecht. De vriendschap die de 'fishman' begint te voelen voor de vrouw en het zevenjarige meisje geven toch nog iets menselijks in de film; echter totaal onrealistisch dat alle menselijke beschaving verdwenen zou zijn en dat die er ook niet (meer?) blijkt te zijn in Droogland.
bild
Zeer slechte film. Echt niets is goed buiten de acteerprestaties van Costner en Hopper dan. Maar het avontuurlijke, simpele en voorspelbare verhaaltje boeit langs geen kanten.
Miss Sway
Voor een inmiddels 15 jaar oude film vind ik deze goed te doen. Toen'ie uit kwam vond ik 'm ook een erg leuk. Ik begrijp de grote hoeveelheid negatieve kritieken dan ook niet.
Whunter
Hier kan ik ook eeuwig naar kijken, Kevin Costner mag ik graag naar kijken. Hij is niet super hot, na Dancing with wolves, maar acteren kan hij naar mijn wensen.
Een slechte georganiseerde vijand tegenstander levert een aftrek van 1 ster.
Captain Pervert
Niet de slechtste film, wel het hardst geflopt als je kijkt naar budget t.o.v. opbrengst.
Captain Pervert
Een slechte georganiseerde vijand tegenstander levert een aftrek van 1 ster.
Huh? Moet je niet de film beoordelen, in plaats van het tactisch vernuft van de personages?
zinulzki
Het hoge campgehalte kan ik best waarderen, het geweldig onnozele verhaal (zonder enige vorm van relativering dan nog) en de lamentabele acteerprestaties heel wat minder.
Dogie Hogan
vph1272qm
net weer voor de 3e keer gezien, in hd dit keer. wat een prachtig mooie film toch.
ik hou wel van dit soort survival films.
wat een ongelofelijke klus om dit te maken, respect.
af en toe natuurlijk een tikje over de top, maar erg vermakelijk...
een 5 om gemiddelde omhoog te halen (wat met 1400 votes niet lukt..:-)
tjoppie
Was altyd wel 1 van mijn favorieten, goed verhaal Kevin kosner op die speed zeilboot van hem scheuren over de oceanen en gaan ,met die banaan echt een zomers gevoel krijg je van die film.
Rebel80
Totaal onrealistische film,
haha wat staat er bij de film, sci-fi/avontuur en dan kom jij met zo'n opmerking, nee jij begrijpt het.
gezien je top 10 zal je vast al een oude knakker zijn, hou het lekker bij die films van vroeger
jij snapt het
FunkStarr
- 1922 berichten
Geen hoogvlieger dit, en Costner acteert vrij zwakjes, het is gewoon een soort Mad Max kloon en de sfeer die wordt neergezet is aardig te noemen. Ook Hopper als badguy is goed. Nog net voldoende.
vivid
ik snap ook niet waarom men altijd zegt dat dit een slechte film is.
ik vind het een leuke science fiction B film.
niet zo goed als de sf classics maar in mijn ogen beter dan bijvoorbeeld de terminator films.
FKNer
Vind de negativiteit tegenover deze film maar erg overdreven.
Het is inderdaad niets bijzonders. Maar ik vind het ook absoluut niet de afschuwelijke film waarvoor het overal wordt uitgemaakt
Is gewoon een leuke vermakende film.
Machoclown
Geweldige film, ik heb enorm genoten.
Veel spanning, humor en ook wel mooie stunts.
Dennis Hopper is in deze film ook weer geweldig.
Wat mij wel bevreemd is dat zoveel mensen altijd zeggen dat deze film geflopt is, de film heeft 175 miljoen dollar gekost en vlgs IMDB
$264,218,220 (Worldwide) opgebracht plus nog eens ruim 40 miljoen rentals.... niet echt een flop denk ik
Vinokourov
Destijds één van de duurste films met een budget van 175 miljoen dollar, maar echt heel goed ontvangen werd Waterworld niet. An sich is het wel een aardige spektakelfilm, al heeft het ééng groot minpunt: het karakter van Kevin Costner. Hij speelt de ruige overlever, die in het begin erg vervelend overkomt. Uiteraard weet je dat hij uiteindelijk wel bij draait, maar sympathiseren doe je daardoor niet met hem. Voor de rest had het wel grappige vondsten, al is het wel her en der wel een beetje ongeloofwaardig: de poolkappen smelten en meteen is de hele aarde (op één plek na) overstroomd
Vinokourov
Geweldige film, ik heb enorm genoten.
Veel spanning, humor en ook wel mooie stunts.
Dennis Hopper is in deze film ook weer geweldig.
Geflopt qua opbrengst niet, qua ontvangst door publiek is het wel geflopt. Hier op MM scoort ie ook niet hoger dan 3 sterren.
Dogie Hogan
Prachtig op Blu Ray
movie acteurs
Waterworld werd vroeger en misschien nu ook nog uitgekotst. Was een van de duurste films en de opbrengst bleef ver achter. Men vond het dan ook een flop. Uiteindelijk kon Universal dat wel lijden en gebruikt men het decor nog voor een spectaculaire show in hun amusement park.
Vond deze film eigenlijk helemaal niet zo slecht.
Het onrealistische thema was toentertijd erg actueel en liet men (Kostner e.a.) het er zo uitzien. Gaf juist een nieuw beeld van de toekomst te zien.
In ieder geval leuker amusement dan the inconvenient truth.
Ik geef dus een 3.0.
The Hidden
een 5 om gemiddelde omhoog te halen (wat met 1400 votes niet lukt..:-)
Al hebben een miljoen mensen gestemd, dan is dit nog niet de bedoeling

Braveheart

Drømmen
Drama / Familie, 2006

Watership Down
Animatie / Avontuur, 1978
divingoceaantatoeërensailboatgebaseerd op boekmutantwaterpost-apocalyptischpiraatoil tankerenvironmental disasterreluctant heroinfamous financial failure