Waterworld (1995)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Speelduur: 135 minuten / 175 minuten (Extended TV Version)
Geregisseerd door: Kevin Reynolds
Met onder meer: Kevin Costner, Dennis Hopper en Jeanne Tripplehorn
Releasedatum: 28 september 1995
Bekijk via SkyShowtime
Plot Waterworld
"Beyond the horizon lies the secret to a new beginning."
In de nabije toekomst zijn de poolkappen gesmolten en is bijna de hele wereld onder water gelopen. Met bouwvallige boten en geïmproviseerde drijvende steden proberen de mensen te overleven. De leider van een stel piraten, de Deacon (Hopper) valt één van die steden aan om een klein meisje te vangen, die een kaart naar het mythische 'Dry Land' op haar rug getatoeëerd schijnt te hebben. Met behulp van een mysterieuze mutant (Costner) ontsnapt het meisje met haar pleegmoeder, maar de Deacon geeft het niet zo snel op.
Mariner
Gatesman
Drifter
Drifter
ibo_rys
Niet meer dan een grootse opzet die geresulteerd is in een sfeerloze en futloze actieprent met kartonnen personages en een, how ironic, verwaterd verhaal.
Ik moest gewoon lachen, ik vond het werkelijk grappig hoe jij de film beschreef.
En dat bedoelde ik met 'grapjas'.
Captain Pervert
Niet zo slecht als de pers ons wil doen geloven. Was destijds een recordfilm wat betreft productiekosten.
Het is een soort Mad-Max film maar dan op het water. Heb hem twee keer gezien en me twee keer prima vermaakt.
Tha Flow
Ja, wat mij betreft raar dat deze zo uber geflopt is. Misschien geen goede marketing ofzo, want de film vond ik toch best wel goed. Zelfs als je hem een paar keer hebt gezien is het toch allemaal best aardig gedaan. Het ziet er allemaal mooi uit en Kostner is ook een keertje te pruimen met zijn verder vrij eenzijdige acteerwerk. Prima film alleen een beetje jammer van het einde. Maar bij hoeveel films kun je dat niet zeggen.
speedy23
Indien alle films zo'n marketing en zo'n reclame kregen als Waterworld indertijd, dan zaten de bioscopen altijd stampvol. Neen, daar zal het zeker niet aan gelegen hebben...
Menghini
Volgens mij was alleen ook de eerste week slecht van deze film en dan isie gelijk geflopt... Maar ik denk dat deze film toch nog leuk winst heeft gemaakt. Ik heb me in de bios toen en ook de verschillende keren op TV prima vermaakt: het is geen hoogstandje, maar best leuk 3*
rik_kubrick02
Errug leuke film! Zeker voor deze saaie film tijd! Eindelijk weer eens wat in de Bios...
sn@ke
- 2077 berichten
eehm deze film is 9 jaar geleden in de bios geweest
en is dan nog dik geflopt ook
Rujar
Onbegrijpelijk dat deze film geflopt is en vraag mij echt af wat deze film zo slecht maakt.
Ik vind hem best vermakkelijk.
Net zoals The Postmen.
Volgens mij is de flop aangepraat door de media en dat is met The Postmen ook gebeurd.
Media kan gewoon niet met Costner door een deur en kraken ze de boel maar af.
Voodoo
Hij is juist geflopt, omdat de opbrengst lager was dan de kosten van de film.
Maar lag niet aan de kwaliteit van de film, want de film vond ik juist heel goed.
Menghini
Hij is juist geflopt, omdat de opbrengst lager was dan de kosten van de film.
Waarschijnlijk hebben ze hem er nu al wel uit...
Scully
snap niet dat ie in amerika geflopt is, heb deze film nu al ontelbaar keer gezien en blijft gewoon mooie film, ook goed geacteerd door kevin costner
speedy23
Zeg Diesel, waar moet je aanklikken bij een film op imdb om deze gegevens te vinden? Is wel zeer interessant...
jackie
Als je op de pagina van de film bent, dan staat er links op de pagina, van alles waar je uit kunt kiezen.
boxoffice, staat onder OTHER INFO.
Je kan daar veel leuke informatie vinden
JoeHallenbeck
morpheus
Worldwide: $264,218,220
Vond trouwens sommige scenes erg mooi gefilmd, althans het ziet er spectaculair uit als de "smokers" het "Atol" omsingelen.
cornelis
Dus toch nog een aardige winst gemaakt.
En zelfs voor zover de cijfers toegankelijk en betrouwbaar zouden zijn, blijft de vraag of een film al dan niet een flop is nogal afhankelijk vanuit wiens portemonnee je het bekijkt (producenten, investeerders, distributeurs, exploitanten).
TheRisingSun
Afgezien of de film geloofwaardig is of niet,vind ik het toch wel een goede actiefilm! Kijkt lekker weg,waarbij de rol van Hopper ook nog wel enigzins grappig is te noemen. En Costner valt bij mij eigenlijk nooit tegen. Ik ben geloof ik een van de weinige hier die dit vind
3,5 ster
Lauwie
voor de sfeer en actie een 4,5.. maar voor het verhaal en de geloofwaardigheid een 1,5.. komt uit op 3* van mijn kant
flowerking
hoogst vermakelijk. doet me een beetje denken aan een kruising tussen mad max en Judge Dredd.
De GeuS
Beetje aan het switchen tussen 3 en 3,5 ster; het blijft een onderhoudend, groots opgezet spectakel met een leuke (bij)rol door Hopper. Het kijkt lekker weg en verveelt eigenlijk geen moment; toch maar 3,5 ster weer....
Captain Pervert
Keek hem gisteren met iemand en om de twee minuten zeiden we dingen als "hoe komen ze aan de benzine", "hoe komen ze aan sigaretten" etc
De setting is een gatenkaas, maar het is wel melig vermaak. Een soort Mad Max op het water.
Heet het dan nog steeds een flop?
Dat is omdat de film verguisd werd door critici.
as
Rujar
Het werkt waarschijnlijk net zoals op de beurs:
“Ja we hebben een slecht jaar. We hebben dit jaar maar 2 miljard dollar winst.
Dat is toch al de helft minder dan vorig jaar.”
We zitten in een depressie zeggen ze dan.
Ik begrijp er geen bal van. Winst = Winst. Toch??

Braveheart

Drømmen
Familie / Drama, 2006

Watership Down
Animatie / Avontuur, 1978
divingoceaantatoeërensailboatgebaseerd op boekmutantwaterpost-apocalyptischpiraatoil tankerenvironmental disasterreluctant heroinfamous financial failure