Waterworld (1995)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Speelduur: 135 minuten / 175 minuten (Extended TV Version)
Geregisseerd door: Kevin Reynolds
Met onder meer: Kevin Costner, Dennis Hopper en Jeanne Tripplehorn
Releasedatum: 28 september 1995
Bekijk via SkyShowtime
Plot Waterworld
"Beyond the horizon lies the secret to a new beginning."
In de nabije toekomst zijn de poolkappen gesmolten en is bijna de hele wereld onder water gelopen. Met bouwvallige boten en geïmproviseerde drijvende steden proberen de mensen te overleven. De leider van een stel piraten, de Deacon (Hopper) valt één van die steden aan om een klein meisje te vangen, die een kaart naar het mythische 'Dry Land' op haar rug getatoeëerd schijnt te hebben. Met behulp van een mysterieuze mutant (Costner) ontsnapt het meisje met haar pleegmoeder, maar de Deacon geeft het niet zo snel op.
Mariner
Gatesman
Drifter
Drifter
De GeuS
Keek hem gisteren met iemand en om de twee minuten zeiden we dingen als "hoe komen ze aan de benzine", "hoe komen ze aan sigaretten" etc
De setting is een gatenkaas, maar het is wel melig vermaak. Een soort Mad Max op het water.
Hopper heeft zijn basis al op een tanker dus 1 gat is opgevuld. Ook zie ik het probleem bij de sigaretten niet echt....
senseoaddict
was ik als kind altijd helemaal weg van. Nu heb ik hem net gekocht en keek hem nog eens....mmmm niet meer helemaal zo cool als toen maar blijft zeker wel wat hebben!
predator
- 1948 stemmen
aardige film, met een goed begin maar een erg saai middenstuk. Naar het einde toe, wanneer Hopper weer verschijnt, weer een stuk beter.
Youri
Ongeloofelijke flauwe film. Kevin Costner heeft na a perfect world nog weinig gebakken op filmgebied.
TheRisingSun
Dat kleine mokkel in de film (Enola) is nu, 10 jaar later, een bijzonder mooie vrouw geworden.
Meltje
ik vond het een goede film! niet zoow superspannend maar gewoon erg goed!...
ik geef 3.5 ster
SuperSideSwipe
weer zo een mooie film van Costner. Hij is echt de koning van de 2 uur en langer durende fims.
Verhaal zit niet helemaal keigoed in elkaar, maar het is toch een mooie en bijzondere film.
3,5
Roodkapje
Ik vind deze film een mooie sfeer hebben. De post-apocalyptische waterwereld spreekt me erg aan. Acteren is goed, niet uitstekend; maar zeker niet slecht. De humor die erin zit, vind ik goed uitgewerkt.
Drijvende colonies, piraten, een tanker als galei gebruiken...;-). Dit is een film die mijn natte-jongensdromen tot leven brengt
brielen
Rekwisitie, de kostumering, de gehele set, alles is adembenemend mooi.
Mooie spektakelfilm, van snelle, spannende actiescénes tot weidse waterpanorama's. De plot is misschien niet overdreven, maar moet niet onder doen voor andere avonturenfilms.
ijzersterke rolbezetting.
koreaan
Prima film, alleen ik vind het altijd zo jammer Costner zo'n hoofdrol speelt ben nooit helemaal fan hem geworden.
In JFK vond ik hem wel erg goed spelen. De verhaallijn is dan wel zo orgineel, het script is wel goed uitgewerkt.
BlueSword
goeie film, al iets van 6x gezien, blijft mij toch boeien.
was niet echt spannend ofzo maar wel erg orgineel.
goed geacteerd ook.
TerryA
Toen deze film uit kwam was het de duurste film ooit gemaakt - ik heb helemal alleen in de grooste zaal van de bioscoop gezeten - en ik vond hem eigenlijk best goed.
Materny
Ondergewaardeerd.
Een heerlijke originele film met een sublieme Costner.
Goede actie, leuke humor: ik zie maar weinig minpunten aan deze film.
finaldestiny
waarom dit een flop is geworden ik begrijp het niet. ik vond het een zeer vermakelijke film. leuk verzonnen.
een en al avontuur.
sonyjh
deze film krijgt gewoon veel te weinig... is veel beter dan men doet geloven
Waku
Typisch dat deze film zo is ondergewaardeerd.
Waterworld kosste een paar centen en dat is duidelijk zichtbaar in het eindresultaat.
Een soort Mad max in het water.
Spectaculaire stunts.
Dennis Hopper schittert als bandiet/slechterik.
Het lijkt wel of de film nu pas de cult status krijgt en verdiend gezien de spectaculaire show in Universal Studios..
Een dikke 4* voor Waterworld!
thunderball
Zwakste aan de film is dat KC niet op het eind (of liever nog aan het begin) is verzopen! Hij acteert weer hier als een houten klaas en komt weer met een groots opgezet (of althans zo bedoeld) epos, hoezo hoogmoed?!
Alleen Hopper heeft er echt zin in en maakt er nog wat van!
En waarom dit een flop is geworden: dit is een grote wat-ben-ik-toch-geweldigfilm van KC, die hierna dan ook nog weinig deuken in een pakje boter heeft kunnen slaan!
sinterklaas
Leuk gemaakt, Zo kun je nog eens zien hoe het er uit zal zien als de poolkappen gesmolten zijn.
3,0
bartsch
Mwja, je moet maar van dit theater houden, ik vind het niet orgineel, overdreven, te toevallig etc.
Pilcrepus
Een van de eerste films die ik zag in dit genre, toendertijd vond ik het verhaal wel origineel, en ook jammer dat de film zo ondergewaardeerd wordt.
Ik geef hem 4 sterren, omdat het zo avontuurlijk was.
Montorsi
Dat deze film gemiddeld een keer of 4 per jaar op TV komt zegt wat mij betreft genoeg..
TheRisingSun
Inderdaad, dat het een meer dan vermakelijke film is en blijft...
LeoBT
ik vond het mooie van deze film de boot
Ik denk wel dat veel mensen het daar mee eens zijn. Verder is het een film die wel leuk is een keer te zien, maar een topper is het niet...
SmuttWars
Inderdaad, dat het een meer dan vermakelijke film is en blijft...
Ehm? dat zegt niets over de kwaliteit van een film hoor.
Pilcrepus
Nou.. niet bepaald niks. Een film wordt gemaakt met het doel mensen te vermaken. Als dat is geslaagd kan je zeggen dat de film al enige kwaliteit in huis heeft.
mirjo 2
Toen deze film uitkwam werd ie genadeloos afgemaakt en is dan ook volledig geflopt. Met die wetenschap had ik geen al te hoge verwachtingen, maar achteraf viel het best mee en heb ik mij best vermaakt. Voor Costner is dit geen slechte film, jammer alleen dat ie er zelf in mee speelt. Zijn gekwezel doet afbreuk aan het aardige, originele verhaal maar wordt voldoende gecompenseerd door een werkelijk fenomenale rol van Hopper die de film in zijn eentje redt (al mag Jean er ook best zijn).

Braveheart

Drømmen
Drama / Familie, 2006

Watership Down
Animatie / Avontuur, 1978
divingoceaantatoeërensailboatgebaseerd op boekmutantwaterpost-apocalyptischpiraatoil tankerenvironmental disasterreluctant heroinfamous financial failure