Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Kathy Bates
Releasedatum: 22 januari 2009
Plot Revolutionary Road
"How do you break free without breaking apart?"
Eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn een jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar.
Frank Wheeler
Mr. Givings
Maureen Grube
Bart Pollock
matthijs_013
Een diepgaande drama waarin realistische emoties en echte gevoelens niet worden vermeden. De regisseur is geweldig en de acteurs hadden veel chemie, maar toch was ik niet zo onder de indruk als bij American Beauty. Ik weet eigenlijk niet wat het miste... Het leek meer op een verlengde (en soms langdradige) televisieaflevering dan een film. Het was alsof ik alles al eerder had gezien ergens.
Overigens was Michael Shannons personage en verschijning te karakteristisch en gemaakt. Maar uiteindelijk vond ik het toch een mooie film, die niet afgestraft mag worden op een aantal minpunten. Van Winslets verschijning (en stem!) kan ik overigens geen genoeg krijgen. Ze speelde erg sympathiek en wist goed hoe ze de leegte die ze voelde moest overbrengen aan de kijker. Zonder twijfel een van de beste actrices ooit.
benq
Fraai drama over een echtpaar dat heen en weer wordt geslingerd tussen realisme en het verwezenlijken van hun dromen, geperst in een keurslijf van de maatschappij waar ze liever niet in thuishoren maar wel de veiligste oplossing biedt. Aan de acteurs is het de taak dit goed weer te geven en dat doen DiCaprio en Winslet dan ook. DiCaprio imponeert maar Winslet steelt de show met een prachtige performance, zij weet haar karakter en emoties perfect weer te geven. Mendes regisseert vaardig en weet alles goed weer te geven tot aan het prachtige einde aan toe. Michael Shannon verdient met zijn bijrol ook een pluim, prachtig hoe hij de vinger op de zere plek weet te leggen.
Een fraai stukje drama dus met een vaardige regie en stevig acteerwerk.
****
P.S.
Je kan deze film haast zien als een soort "vervolg" op Titanic om te zien hoe het verder zou kunnen gaan met Jack en Rose.
wimnoot
****
P.S.
wat een onzin, in deze film wordt tien keer beter geacteerd dan in titanic, ik vond het ook bijna niet te geloven dat deze twee ooit jack en rose gespeelt hebben.
Fuentes
Ik begin steeds meer te beseffen hoe bijzonder deze film eigenlijk is. In eerste instantie vond ik het verhaal wat saai, maar ik kom daarop terug. Het onderwerp is bijna onverfilmbaar: het dromen van een mooi leven en op een of andere manier denken daar 'recht' op te hebben, en de verwachting dat het mooie leven op ons wacht en nog komt. Maar... dan komt er dus niets... Het doet me denken aan Madame Bovary. Een universeel thema, bijzonder knap verfilmd en geweldig geacteerd. Ik verhoog naar 4,5*
Debski
Heb deze film laatst gedownlaod en gekeken, ik wilde hem al heel lang zien want wat een cast!
Ik heb me er echt toe moeten dwingen om deze film af te kijken... hoe ongeloofelijk saai!
Jammer!!
NERD
Electric John, wat een legende! Geweldig personage, welke eigenlijk wat raar in de film past maar daardoor juist zo interessant is.
Mooie, eerlijke en geloofwaardige film in een perfecte setting voor zo een soort verhaal.
Een film over een onderwerp dat al veel is besproken, de suburbs worden er vaak van verweten de ziel en identiteit van mensen te beroven.
Dit is inderdaad een moeilijk onderwerp om te verfilmen zoals Fuentes zegt maar Sam Mendes kan toch wel heel mooi een verhaal vertellen, en vind dit wel een hoogtepunt. Naast het algehele mooi vertelde verhaal zitten er ook een paar specifiek erg sterke scenes in.
Zo vind ik bijvoorbeeld de laatste scene van John erg goed en confronterend. Ook het ontbijt na hun grote ruzie, bijna eng zelfs. En zelfs het laatste shot van die oude man die zijn gehoorapparaat lager zet zodat hij zijn vrouw niet hoeft te horen
4,5 sterren.
Ajax&Filmfreak
Leo en kate zijn echt zeer goed samen, beter nog dan in Titanic! Wat een chemie. Zeer goed drama!
3525chrisd
Wat 'n belachelijke ondertiteling!! Indien niet slechter dan toch even slecht als in "No Country for Old Men"!!
Is een goede nederlandse ondertiteling dan zo duur??? Of mag er niets van de winst afgaan??
David Brent
Zeer goede, realistische en deprimerende film. Het thema is natuurlijk niet nieuw, maar komt daardoor niet minder hard aan.
Ook vind ik het mooi dat zowel Frank als April de ene keer sympathiek en de andere keer heel onsympathiek zijn. Er wordt niet gekozen voor een duidelijk slechte of goede persoon, goed gedaan. Daarbij weet Kate haar rol van een voorbeeldige vrouw in een existentiële crisis goed te vertolken.
Het tragikomische element ontbreekt i.t.t. American Beauty echter volledig, hoewel de eindscene met het gehoorapparaat zeer treffend is .
Gorillaz
Wat een sterke laatste scene. Deze scene geeft volgens mij in één keer weer waar de film eigenlijk over gaat.
Norma
Prachtig. Een film als dit vind ik ronduit genieten. Uitstekend vertolkt drama dat na afloop uitnodigt tot overpeinzen, tot nadenken over je eigen leven, je gemaakte of nog te maken keuzes. Niet in negatieve zin, persoonlijk ben ik tevreden, maar je ontkomt als dertiger niet aan een zekere parallel met Frank en April's leven.
Het verhaal wordt met vaart verteld, irrelevante zaken worden overgeslagen, de stappen in de tijd zijn soms groot. De nadruk ligt hierdoor op een sterke manier op de ontwikkelingen die het paar doormaakt, elke scène typeert de fase waarin zij zich bevinden.
De dialogen zijn soms erg toneelmatig, dit komt aan de ene kant wat onnatuurlijk over maar ik vond het anderzijds toch wel erg goed werken. Er is geen afleiding door andere dingen, de twee mensen en wat zij zeggen (of juist niet zeggen) staat op een pijnlijke manier centraal.
Revolutionairy Road is niet venijnig, maar eerder een bitterzoete kijk op een keerzijde van de medaille.
Tomato
Prachtige film, voor een heel groot deel gedragen door de fantastische acteerprestaties van Kate en Leo. Die Leonardo flikt het em echt elke keer weer, kippenvel als die jongen over zn zeik gaat.
De film geeft een heel goed beeld van de moeilijkheden waar volwassen mensen in hun relatie tegen aan lopen. Het gevoel van 'is dit alles'? Dikke vier sterren en hopelijk gaan deze twee acteerkannonen binnenkort weer zoiets prachtigs samen doen...
Baard
Gisteren wederom gezien op Blu-ray. En de film wist mij net als de eerste keer weer te raken. Echt geweldig. Ik heb mijn stem dan ook verhoogd naar een 5, deze gaat mogelijk in de top 10 komen.
Het is allemaal zo realistisch, zo geweldig geacteerd en zo een prachtige soundtrack!
petdor
Net gezien. Geweldig drama met fantastisch acteerwerk. Gelukkig niet zo'n standaard Hollywoodfilm, met happy ending enz. Een van de betere films die ik de laatste tijd gezien heb.
silenthunter5
Ik kon het niet beter vertellen, perfect omschreven zoals ik het wou zeggen, door deze film ben ik erg over mijn eigen leven gaan nadenken.. Een van de beste films die ik ooit heb gezien!
TragieStar.*
Tjaa, ik heb echt veel van deze film verwacht. En ik wou het ook super graag zien.
Maar ik had de film heel anders voorgesteld.
De film vond ik best saai. En het liep een beetje traag.
En ook niet normaal veel drama. Pff..
1 plus punt vond ik toch wel de acteer prestaties van Dicaprio en Winslet. Maar in Titanic deden ze het zoveel malen beter.
Maar ik ga het ook niet vergelijken met Titanic.
Eigenlijk sloeg het verhaal ook nergens op. Ze hadden het heel anders kunnen overbrengen en doen.
2,5 * Jammer.
deTuinman
Eigenlijk sloeg het verhaal ook nergens op.
Omdat het niet vrolijk genoeg was? te weinig actie? Het gaat om een realistisch verhaal waarin veel stellen zich mee kunnen vinden. Uit het leven gegrepen.
Mogen ze vaker doen. Dan die hersenloze hollywoodflickjes
TragieStar.*
Mogen ze vaker doen. Dan die hersenloze hollywoodflickjes
Het was wel Realistisch maar het verhaal was gewoon raar.
wimnoot
Mischien moet je hem over een paar jaar nog eens kijken als je wat ouder bent.
eyeswideshut
Prachtig!
acteerwerk van Leonarde Dicaprio en vooral Kate Winslet was geweldig. Als Kate winslet de rol van Hannah in the reader niet gemaakt had, had ze hier wel een oscar voor gewonnen!
verder een verhaal dat je blijft boeien tot het einde!
dolby digital
dit is zo'n film om op een avond naar te kijken als pure ontspanning.
na veel vooroordelen van : winslet en dicaprio terug in 1 film na titanic .
moet ik toch zeggen dat ik geen seconde aan titanic gedacht heb tijdens het kijken , het is een heel ander verhaal.
winslet speelt heel goed , dicaprio ook maar hoewel ik hem eerder grappig vond als hij kwaad werd . toch een goed filmpje
DonLeone
er zijn eigenlijk genoeg redenen om deze film niet te zien: als je depressief bent, als je agressief bent, als je een moeilijk lven hebt, ... ik bedoel: deze film is puur negativiteit. nooit van mijn leven hoop ik deze film nog te zien.
OlafS
Heb ik me ook ontzettend aan lopen irriteren.
Sven Vermant
Life is a bitch.
Prachtige tragische en deprimerende film.
De ontbijtscene en de eindscene gaven mij gewoon een heel akelig gevoel.
Mendes blijft me verrassen met goede films.
dikke 4*
Laoslander
Ik heb 'm na haar miskraam uitgezet, heb geprobeerd hem te kijken.. puur omdat ik hoopte dat 't 'Kate en Leo' gevoel weer terugkwam, maar tevergeefs!
Ik vond Leonardo ook eigenlijk een babyface hebben voor zijn rol, totaal niet passend!
1.5* voor Kate Winslet, ze blijft mooi
waar slaat dit nu toch allemaal op!???
Laoslander
Grappig dat ik bij de mensen die deze film zwak vinden, steeds the notebook in hun top tien tref!
rose
Mooi neergezet! Een relatie die maar blijft voortkabbelen, met een heftig einde...
Baard
Vanavond wederom gezien. Deze film blijft mij op één of andere manier bezighouden, ontzettend de drang deze film om de zoveel tijd de bekijken, de indruk die hij elke keer weer op me achter laat is geweldig.
Ondertussen ook in het bezit van de soundtrack. Geweldig! De soundtrack past makkelijk in het rijtje, Gladiator, Requiem For A Dream enz.
Simon E
Net even bekeken:
Revolutionary Road, direct kijken via TVblik.
ik was niet erg positief, ik dacht dat het een echte zo'n slappe film. Maar het is zeker goede film! goed en oprecht acteur werk en je ga er helemaal in op. Top!, zeker een aanrader
laluna1971
Goede film,
Had andere verwachtingen maar, echt goede film. Winslet en Di Caprio waren in topvorm.

'Revolutionary Road' met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert onder meer deze films voor het einde van de maand

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006