Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Sam Mendes
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Kathy Bates
Releasedatum: 22 januari 2009
Plot Revolutionary Road
"How do you break free without breaking apart?"
Eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn een jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar.
Frank Wheeler
Mr. Givings
Maureen Grube
Bart Pollock
Esteban
Een ongelooflijk indrukwekkende trailer, zowaar! 'Revolutionary Road' klimt helemaal naar boven in mijn lijstje der must-sees. Met het boek in het achterhoofd, lijkt dit een film die ietwat weg heeft van een kruising tussen 'Little Children', 'American Beauty' en 'The Hours'.
Nu nog hopen dat de opmerkingen rond Titanic zowel van de haters als van de liefhebbers hun kant compleet achterwege blijven. Buiten het feit dat beide hoofdrolspelers ook in die film het scherm deelden, kan deze Sam Mendes niet verder verwijderd van die kaskraker staan. Elke vergelijking slaat simpelweg nergens op. 'k Ben ze nu al beu gelezen.
Mr_White
- 2067 berichten
Sam Mendes heeft naar mijn mening tot nu toe slechts een goede film gemaakt (Road To Perdition) en voor de rest vooral films die aardig zijn maar met thema's die mij absoluut niet boeien. Dit ziet er weer zo uit, Winslet en DiCaprio zullen het niveau wel omhoog halen maar een film over een koppel die niet kunnen omgaan met een standaard-leven? Boeien!
thomzi50
- 1991 berichten
Een film over een koppel die niet kunnen omgaan met een standaard-leven? Boeien!
Vind het juist een werkelijk prachtig uitgangspunt.
Ronnievb
Wat mij in het boek erg aansprak was een steeds sterker wordend gevoel van verstikking, een kussen dat steeds een stukje verder naar beneden wordt geduwd, vooral omdat het praktisch iedereen aangaat.
De gimmick om Winslet en DiCaprio hierin te casten zal denk ik veel mensen teleurstellen omdat het hier nu juist niet om een sprookjesrelatie gaat, verre van.
kvanwilder
Mendes, geniaal regisseur van o.a. "Road to Perdition" en vooral van pareltje "American Beaty", komt met deze nieuwe film.
Ik ben benieuwd naar het verhaal en de regie, maar ik ben vooral benieuwd naar de acteerpresentatie van DiCaprio. Wat ik hoop is dat hij zijn vroegere presentatie, zoals vooral in "What's eating Gibert Grape", weer oppakt. Hij heeft namelijk na zijn grootse succes en doorbraak "Titanic" naar mijn mening alleen maar mindere films gemaakt ("Celebrity", "Gangs of New York" en "The Aviator"). Gelukkig zag ik hem in "Blood Diamond" weer meer zichzelf worden en zette hij de rol van Archer aardig, maar niet "goed genoeg", neer.
thomzi50
- 1991 berichten
Interessant gegeven van IMDB:
M.Goodkat
Vind het juist een werkelijk prachtig uitgangspunt.
Dat is hem juist, veel mensen hebben dat.
*Joly*
Het is jouw recht niet om negatieve opmerkingen over een andere film te maken. Het is hier het forum van Revolutionary Road, niet van Titanic. Als je per se je gif wil spuien over die film, moet je naar het Titanic forum, me dunkt.
En jij mag zeker wel over Titanic schrijven op DIT forum, dat er veel goede dingen te vertellen valt over de film TITANIC!
Revolutionary Road Titanic 2: Marriage Disaster
sangha
Dat wordt toch helemaal niet gezegd. Hij bedoelt dat de vergelijking met Titanic ophoudt met de acteurs, en dat het verhaal er absoluut niks mee te maken heeft. Daarom is het nogal onzinnig om opmerkingen over Titanic bij deze film te maken, of dat nou positieve of negatieve zijn.
ooh dus dit mag wel
De cinematografie, montage, muziek, sets, kostuums, visuele/speciale effecten, geluid, etc. zijn allemaal van de hoogste kwaliteit die je je maar kunt indenken.
Alsof dat nog niet genoeg is, is het verhaal perfect uitgewerkt, door te beginnen in het heden met het wrak en de ervaring te laten vertellen door iemand die het overleefd heeft. Het liefdesverhaal zelf geeft de klassenstrijd perfect weer en laat ons de diverse plaatsen en het contrast (bv. tussen 1ste en 3de klasse) op het schip enorm goed zien. Daarbovenop worden de twee hoofdrollen gespeeld door twee talentvolle en veelzijdige acteurs die een fantastische chemie op het scherm hebben (het enige pluspuntje dat je kon aanhalen).
Niet alleen Kate en Leo zitten perfect in hun rol, heel de cast levert een vlekkeloze prestatie af (Gloria Stuart als de oude Rose, Billy Zane als Cal, Kathy Bates als Molly Brown, Frances Fisher als de moeder van Rose, Bernard Hill als de kapitein, Victor Garber als de ontwerper, etc.) Zelfs de kleinere bijrollen, zoals die van 1st Officer Murdoch of 2nd Officer Lightoller, worden perfect ingevuld.
En hoe denk je dat dit allemaal hand in hand met mekaar kan gaan? Door de brilliante regie van James Cameron, die zowat in elk aspect van het maken van deze film, betrokken was. De man die zelfs zijn salaris afstond om deze film te maken zoals hij het wou, de perfectie nastrevend. En dan zeg jij dat je veel slechte dingen kunt zeggen over Titanic... Je moest je schamen, of je weet gewoon niet waarover je het hebt.... kan ook natuurlijk (maar dan hou je beter je mond!).
en dit mag niet
maar ja het zalwel
sangha
Volgens mij lees je niet helemaal goed..ik zei: opmerkingen over Titanic bij deze film zijn nogal onzinnig, of dat nou positieve of negatieve zijn. Ik vind het gewoon onzin dat hier meteen de vergelijking met Titanic wordt getrokken door veel mensen, terwijl de enige overeenkomst de cast is. Het maakt mij voor deze film echt niet uit wat mensen van Titanic vinden, deze film staat op zichzelf. Dat toevallig de twee hoofdrolspelers weer samen in een film spelen, wil niet zeggen dat de inhoud daarom ook hetzelfde is.
*Joly*
Laat maar, jij begrijpt mij niet...
JoeCabot
Ben ik de enige die de trailer nogal duf vind?
Anyway, ik kijk hier nog steeds naar uit. Sam Mendes blijft natuurlijk regisseur van van één van m'n favoriete films 'American Beauty', en Kate en Leo zijn hét koppel uit die andere all time favorite van me
Als ze hier alsnog een slechte film van maken kom ik makers persoonlijk billekoek geven
hawkins
De trailer zegt mij ook niet zo veel. Behalve dat het geen trailer is waarin ze de beste scènes van de film al ingestopt hebben.
Nicholson Nr1
"Aardig', 'Niet goed genoeg" hou alsjeblieft op. Dicaprio is naar mijn mening nog steeds 1 van de grotere van dit moment. Whats eating gilbert grape en titanic waren sterk ja, maar om te zeggen "dat de films daarna minder zijn gemaakt" (??). In the Aviator bijvoorbeeld zette hij een heel goede acteerprestatie neer, eveneens in gangs of new york, en dan heb ik het nieteens over zijn rol in The Departed, catch me if you can..
Wat kunnen mensen elkaar pijn doen , woorden kunnen harder aankomen dan wat ook.....
Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn super in hun rol als ongelukkig koppel.
jacobine_rodijk
Erg indrukwekkend acteerwerk van Winslet en DiCaprio inderdaad (alhoewel ik de indruk kreeg dat man Mendes haar vrouw iets meer momenten gaf om te schijnen), maar dit onderwerp heb ik een stuk uitgebreider behandeld gezien in Mad Men onderhand, waardoor het allemaal iets minder indruk maakte.
Maar zeker 3,5* waard, dat leven in de Amerikaanse buitenwijk weet me altijd te fascineren.
Ronnievb
De score is ook weer indrukwekkend, een typische Newman in de traditie van Shawshank en Road to Perdition.
lykathea
Uitstekend drama, met een werkelijk fantastische opbouw. Het niet nadrukkelijk aangeven van het verspringen van tijd in 't begin kan bij het normale filmpubliek denk ik nog voor wat verwarring zorgen, maar dat houdt na een tijdje op, dus veel problemen zal het niet opleveren.
Na een uur ontploft de film in een waar spervuur van grootste scenes, waar Winslet en Dicaprio zich weer eens van hun allerbeste kant laten zien, maar vergeet ook zeker Michael Shannon niet, want alhoewel z'n rol waarschijnlijk in de vergetelheid zal geraken door het fenominale werk van de twee hoofdrolspelers, zette hij in een korte tijd ook een behoorlijk knappe rol neer.
Verder kreeg ik gaandeweg in de film al het idee dat er een goede cinematograaf bezig was, want de shots waren vaak prachtig. Geen verwondering dus dat ik bij de aftiteling de naam Deakins zag verschijnen.
Ook was de score van Newman was erg mooi en passend.
flore
geweldig geacteerd. al is het verhaal vrij dunnetjes toch een van de betere films van 2008
wwelover
Prima drama. Boeiend verhaal over het algemeen maar had best wel ingekort kunnen worden, want vond het zo nu en dan wat saai. Er gebeurd voor mijn gevoel ook niet zo veel in de film. Maar het blijft wel realistisch en geeft een goed beeld van het leven in die tijd voor zulke mensen.
De score is top. Past er goed bij. Mendes heeft met Newman dan ook de juiste man voor gekozen. Wat Mendes ook weer goed heeft gedaan is het kiezen van de juiste cast. Leonardo en Kate spelen echt fantastisch. Zeer overtuigend en hartverscheurend zelfs. Zou mooi zijn als ze beide in de prijzen vallen bij de Golden Globes/Oscars.
Een vermakelijke film, alleen duurt hij gewoon wat te lang. Geen topper, en eigenlijk ook minder dan de andere 3 'grote' films van Mendes.
Macmanus
Ben teleurgesteld.
Waar het script waarschijnlijk geroemd zal gaan worden, viel dat samen met de plichtmatige verfilming ervan me erg tegen.
Het is een film over een echtpaar en hun huwelijks problemen. Echt zo iets wat in het theater te zien is. En daar zit hem dan ook het nadeel.
Acteurs die elkaar aankijken, dingen naar elkaar schreeuwen en dan weg lopen, armen in de lucht. Man komt er boos achteraan, gooit stoel kapot. Wow wat een emotie wat een groots acteerwerk jada jada jada. Het irriteerde me. Ik voelde dat de schrijver weer iets wou maken waar allemaal veertigers en vijftigers zichzelf in herkennen. Ook extreem flauw geschreven, was de niet helemaal in orde zijnde meneer, die twee keer langs komt op key points in het plot, en ze precies de waarheid verteld over hun situatie.
Ooit eens gehoord dat camerawerk of montage pas goed is als het niet opvalt, die mening deel ik niet helemaal. Maar dit kan eigenlijk wel gezegd worden over de schrijver, bij het kijken moet ik niet een schrijver zien maar de acteurs.
Kleine 2.5 sterren. Maar I am not amused!
l-d
Mooie en vooral herkenbare film. Het is heel treurig maar waar. Heel erg veel mensen leven zo..in hopeless emtiness..en gaan er maar mee verder, bang om uit de gewoonte te stappen, of bang om alleen te zijn.
ralfsjam
mooi drama die in mijn ogen een lange aanloop had. het eerste uur was wat zo zo. acteren ging goed, en het was mooi in beeld gebracht, maar het was een aanloop. het tweede uur was beter. meer emotie en onderliggende spanningen. goed in beeld gebracht, vooral de muziek die het drama moest dragen was meesterlijk. een goed drama met een lange start, maar zeer de moeite waard. 3.5
Apster
Mooi drama met goed acteerwerk en een prachtig filmscore. Het thema is vergelijkbaar met American Beauty, alleen is dit allesbehalve luchtig of grappig. Prachtig tijdsbeeld van de jaren 50, waarin het personage van Winslet taboes wil doorbreken en wil vluchten uit het modale gezinsleven. Je kan zien dat Mendes een toneelregisseur is, want zo voelt deze film soms ook een beetje aan. Vooral in de scenes waarin het stel ruzie hebben is dat duidelijk te zien.
faun
Wat een saaie baggerfilm zeg. Als het enige wat ze in deze film willen laten zien hoe het leven in die tijd was is het echt een flop hoor.
christophel
verhaal stelt zeker niet veel voor, eigenlijk heeft het geen verhaal...maar de spelers die maken het, zeker Leonardi. toch een 3.5
vranque
Nou ja zeg. Hoe wil je het hebben. Dit is toch een verhaal die zo gecompliceerd is dat je daarin niet verzeild wilt geraken.

'Revolutionary Road' met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet vanavond te zien op televisie

Netflix verwijdert onder meer deze films voor het einde van de maand

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006