• 9.374.902 stemmen

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Kathy Bates

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Revolutionary Road

"How do you break free without breaking apart?"

Eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn een jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar.

April Wheeler

Jack Ordway

Maureen Grube

Bart Pollock

• 1991 berichten

De nieuwe film van Sam Mendes, kan niet wachten.

avatar van Martinator

Martinator

ik ook niet

Phoenix

Klinkt weinig bijzonder. Periode spreekt me ook niet aan, maar het blijft een Mendes hè.

• 1991 berichten

Periode spreekt mij inderdaad ook weinig aan. Maar Sam Mendes heeft met Road To Perdition wel al een film gemaakt in een periode in het verleden, en daar leverde hij goed werk mee af. Het is allemaal een beetje vreemd, op imdb staat hij nu plots als attached director, terwijl het filmen als is begonnen..

avatar van mos18

TheRisingSun

mos18 schreef:

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Kathy Bates

goede cast zal wat worden brengt heel veel puliek mee

Wat dacht Mendes?! Laat ik de cast van "Titanic" maar nemen, misschien brengt dat geluk!

Phoenix

Je kunt veel slechte dingen zeggen over Titanic, maar ik vond de chemie tussen die 2 nog wel een pluspuntje.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Phoenix schreef:

O, maar zo bedoelde ik het ook niet hoor! Van mijn kant geen slecht woord over "Titanic"!

avatar van streeter

streeter

Een maand of twee geleden hing er een briefje op mijn deur van een location scout van deze film - ze waren aan het zoeken voor een ouderwets appartement met stenen muren, dat uit de jaren 50 zou kunnen zijn.

Ze waren later ook bij mijn werk in de straat aan het filmen, hoewel ik zelf niks heb gezien.

avatar van JohnStacks

JohnStacks

TheRisingSun schreef:

Mendes is gefrustreerd, hij denkt als ik de cast van Titanic erbij haal dat ik weer opnieuw kan janken, Titanic is zooo 1 of the kind , mooiste liefde-koppel oooit!!!

Phoenix schreef:

Veel slechte dingen? Veel goede dingen, zal je bedoelen.

De cinematografie, montage, muziek, sets, kostuums, visuele/speciale effecten, geluid, etc. zijn allemaal van de hoogste kwaliteit die je je maar kunt indenken.

Alsof dat nog niet genoeg is, is het verhaal perfect uitgewerkt, door te beginnen in het heden met het wrak en de ervaring te laten vertellen door iemand die het overleefd heeft. Het liefdesverhaal zelf geeft de klassenstrijd perfect weer en laat ons de diverse plaatsen en het contrast (bv. tussen 1ste en 3de klasse) op het schip enorm goed zien. Daarbovenop worden de twee hoofdrollen gespeeld door twee talentvolle en veelzijdige acteurs die een fantastische chemie op het scherm hebben (het enige pluspuntje dat je kon aanhalen).

Niet alleen Kate en Leo zitten perfect in hun rol, heel de cast levert een vlekkeloze prestatie af (Gloria Stuart als de oude Rose, Billy Zane als Cal, Kathy Bates als Molly Brown, Frances Fisher als de moeder van Rose, Bernard Hill als de kapitein, Victor Garber als de ontwerper, etc.) Zelfs de kleinere bijrollen, zoals die van 1st Officer Murdoch of 2nd Officer Lightoller, worden perfect ingevuld.

En hoe denk je dat dit allemaal hand in hand met mekaar kan gaan? Door de brilliante regie van James Cameron, die zowat in elk aspect van het maken van deze film, betrokken was. De man die zelfs zijn salaris afstond om deze film te maken zoals hij het wou, de perfectie nastrevend. En dan zeg jij dat je veel slechte dingen kunt zeggen over Titanic... Je moest je schamen, of je weet gewoon niet waarover je het hebt.... kan ook natuurlijk (maar dan hou je beter je mond!).

avatar van veron35

veron35

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet weer samen!!! Als ik deze film niet in de bioscoop kan zien pleeg ik zelfmoord .

Lenny_DH schreef:

Veel slechte dingen? Veel goede dingen, zal je bedoelen.

Ik kan zeggen dat ik het hele achtergrondverhaal veel te sentimenteel en onnodig vindt, dat de muziek hemeltergend is, dat de film zo voorspelbaar is als maar kan, dat ik de acteurs niet indrukwekkend vond (behalve dan dus die chemie tussen Kate en Leo), dat Cameron al veel beter werk heeft afgeleverd wat betreft regie, en dat geloofwaardige romantiek in geen velden of wegen te bekennen is.

Maar dat hoort allemaal niet thuis bij deze film dus ik ga er maar niet verder op in.

Phoenix schreef:

En ik kan je zeggen dat je wel degelijk tot een MINDERHEID behoort die Titanic een slechte film vindt. Om Titanic te appreciëren moet je nl. oog voor vakmanschap hebben, maar van iemand die Sin City op twee zet in z'n top-10, moet je dat natuurlijk niet verwachten...

Het Amerikaanse Filminstituut (echte kenners van het filmmedium) erkende het meesterschap van Titanic door de film in zijn top-100 van beste films aller tijden te plaatsen.

Phoenix

^O^ Mooi op de man gespeeld.

Phoenix schreef:

Mooi op de man gespeeld.

Ja, herhaal je zinnetjes maar, een doordacht argument kan jij niet geven.

avatar van Princ3sss

Princ3sss

Kan niet wachten om deze film te zien!

maarja, zal toch nog een tijdje geduld moeten hebben...

hij is maar voorzien voor oktober 2008 en in sommige landen zelfs maar voor 2009

maarja

avatar van JohnStacks

JohnStacks

veron35 schreef:

Moet ik daar blij mee zijn of juist verdrietig

• 1991 berichten

Nu staat overigens op imdb ook gewoon Sam Mendes zeker als director, niet meer met "attached" achter zijn naam.

Het is overigens gebaseerd op dit boek.

avatar van mos18

mos18

is de eerste verfilming naar de boek zal een goede film worden ik

denk zelf zal wel een Oscar winnen

mos18 schreef:

denk zelf zal wel een Oscar winnen

Ja, hopelijk voor beste acteur en beste actrice! Het zouden dan de eerste Oscars zijn voor DiCaprio en Winslet. Ondertussen hebben ze wel recht op zo'n beeldje, zou ik zo zeggen...

• 1991 berichten

22 January 2009 (Netherlands) staat 'ie nu gepland.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Hey, Kate & Leonardo? In één film! Dat belooft wel wat, na de Titanic hebben ze zich bewezen een goed koppel te vormen voor een film, dus dit zie ik zeker wel zitten qwa Cast!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Plot is niet zo bijzonder. Cast is goed in orde in ieder geval. Leonardo DiCaprio beschouw ikzelf als een van de besten van de wereld. Ben benieuwd hoe hij samen met Winslet is sinds Titanic.....

avatar van timburton

timburton

Woehoe! Mendes!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Hoewel ik enthousiast ben over een film van de regisseur van American Beauty, heb ik toch verdeelde meningen over de cast. Ik vind het top dat er aardig wat mensen van Titanic erin te zien zullen zijn, maar dit zou wellicht ook Titanic kunnen verpesten (dat als mensen voortaan Titanic zien, dat ze denken: Hé! Dat zijn DiCaprio en Winslet van Revolutionary Road!)

avatar van sangha

sangha

Ik denk eerder dat het andersom is. Mensen die Revolutionary Road zien zullen zeggen: Hé de cast van Titanic. Dat is bovendien al gebeurd op dit forum. Iedereen legt de link naar Titanic. Voordat dat omdraait (dat het is zoals jij zegt) zullen we nog wel een tijdje verder zijn. Nu kent namelijk bijna iedereen de filmTitanic. Ook al heb je hem niet gezien, weten de meesten toch dat Kate Winslet & Leonardo DiCaprio de hoofdrollen vertolken.

• 1991 berichten

Ik ga eerst maar eens het boek lezen, dan kan ik beter oordelen over het verhaal. Het ziet er nu al best tof uit, maar ik weet niet hoeveel diepgang en finesse het heeft.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hopelijk komt de romance wat beter uit de verf dan dat geforceerde gedoe in Titanic. De synopsis doet me trouwens een beetje aan Jude denken, ook met Winslet.

avatar van N811

N811

Hou nievan romantische films. Maar deze Sam kan er nog wat leuks van maken. We wachten af