• 9.378.492 stemmen

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Kathy Bates

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Revolutionary Road

"How do you break free without breaking apart?"

Eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn een jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar.

April Wheeler

Maureen Grube

Bart Pollock

avatar van Angel8203

Angel8203

Heb deze film net gekeken, en het verhaal viel me behoorlijk tegen.

Met moeite heb ik de film afgekeken.

Het verhaal is zeer saai en erg traag.

Desondanks dat kate winslet en leonardo di caprio geweldig acteren kom ik echt niet hoger dat 2 steren.

avatar van Keane1983

Keane1983

De film viel mij ook tegen..de film komt eigenlijk niet echt opgang. Je bent gewoon naar een soort daniel steel aan het kijken.

Overigens vind ik het een beetje vreemd dat kate een golden globe heeft gekregen voor beste actrice in deze film!!!

Het verhaal gaat over dromen verwezelijken, voor de buitenkant er perfect uitzien maar binnen de muren van het huis alles behalve goed is.

De film verveeld niet, je blijft wel kijken (althans daar had ik geen moeite mee), maar je verwacht steeds dat er wat komt...alleen dat moment blijft uit. Je wordt wel als het waren in het verhaal meegesleept en wilt weten wat er nu gaat gebeuren.

Voor een bioscoop film zeg ik nee, voor een filmpje om thuis te bekijken zeg ik ja.

Van mij 3.5 *

Wat overigens wel leuk is dat de chemie tussen di caprio en kate goed voelbaar is, en dat er meerdere acteurs in deze film spelen die ook in de titanic spelen (een soort reunie)

avatar van pietpuk

pietpuk

Dit is gewoon een klassefilm

avatar van queenie

queenie

Verhaal begint een beetje vaag. Toch blijf je kijken, omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Sommige stukjes zijn een beetje langdradig en gebeurt er weinig, maar verder wordt er goed geacteerd en laat de film zien hoe de werkelijkheid er soms uit kan zien als je niet gelukkig bent met het leven hoe het is.

avatar van teigetje37

teigetje37

Ach wat kan je er van zeggen ieder zijn smaak maar wat een saaie film.

Kon geen moment boeien.

Wat een tegenvaller zeg.

Waardering: 0,5 ster sorry voor de liefhebbers.

avatar van Snyder

Snyder

Erg saai , langzaam , er gebeurd gewoon te weinig..1 van de mindere films die ik de afgelopen tijden heb bekeken.

had echt wat meer verwacht iets vlotter iets actie. nee, dit is niet mijn ding. 2.0 *

avatar van mandy7

mandy7

Ik kan niet wachten op deze film.

Ben een ontzettende Kate Winslet liefhebber.

Wat een actrice, geweldig.

En Leo DiCaprio is wel bekend geworden als pretty boy, maar is ook gewoon een goed acteur.

Nog een weekje...dan draait ie eindelijk. yay

mandy7 schreef:

Ik kan niet wachten op deze film.

Ben een ontzettende Kate Winslet liefhebber.

Wat een actrice, geweldig.

Nog een weekje...dan draait ie eindelijk. yay

De film zal u dan zeker kunnen bekoren.

Want ik ben geen specifieke fan maar het was wel een goeie film met prima acteerprestaties en mooie sfeerbeelden uit die tijd.

avatar van WB

WB

Zeer trage en rustige film. Verhaal is minimaal, waardoor er niet veel gebeurt, dan een beetje de problemen uitvechten. Het was wel een mooie film, maar enkel door de geweldige acteerprestaties van Leo en Kate.

Kan helaas niet hoger geven dan 3*

Tytanic deel 2:P Zal jack weer leven na zijn tragische dood?:P

Grapje:P

Maar het lijkt me een super film! ik ga zeker naar de bioscoop!

helleke schreef:

De film zal u dan zeker kunnen bekoren.

Waar hebben julie die film gezien?? want hij komt de 22e pas in de bioscoop!

rizzluv12 schreef:

Waar hebben julie die film gezien?? want hij komt de 22e pas in de bioscoop!

Euh....soms valt er wel een NTSC-uitvoering te vinden van de film

avatar van likeahurricane

likeahurricane

Tegenvaller. Leonardo speelt erg geforceerd, net als of hij moeite moet doen om zo te zijn. Ook weinig chemie of aansluiting met Kate (maar dat is natuurlijk het thema).

avatar van Anoukieschatj

Anoukieschatj

Echt leuk dat hun 2 weer samen spelen ;D

Wil m graag zien

avatar van telebas

telebas

Is een film die enig denkwerk en inlevingsvermogen van de kijker verwacht... D'as aan weinigen op dit forum besteedt.

helleke schreef:

Euh....soms valt er wel een NTSC-uitvoering te vinden van de film

Okee;) En waar vind je die??:P

avatar van jedymaster

jedymaster

De film ademt de sfeer van AB sam mendes hitfilm en zo herkauwt hij zijn eigen werk beetje jammer.

avatar van Arkadi.

Arkadi.

likeahurricane schreef:

Je brengt dit alsof je dit mee neemt in je negatieve beoordeling terwijl je het weer iets positief in de film film vindt.

En natuurlijk is er die distantie, aantrekkingskracht tussen beide dus m.i. hebben beiden een pracht prestate neer gezet.

avatar van Debo

Debo

Langdradige en zouteloze film die ik gewoonweg niet af kon kijken ondanks dat ik mijn uiterste best ervoor heb gedaan. Misschien moet je houden van dit genre maar ik wil nu eenmaal aangegrepen worden door een film en dat was bij deze duidelijk niet het geval. 2 sterren en dan ben ik nog gul.

avatar van roy7477

roy7477

Goeie film, schitterende opnames en goed geacteerd. Enig minpunt: 't had wat korter gemogen.

avatar van Carol

Carol

Carol schreef:

Slechte film en dan nog 2 golden globes gewonnen

Wat heeft deze film met de Titanic te maken?

Dacht je misschien (omdat het met de 2 hoofdacteurs uit die film was) dat het eenzelfde verhaal ging zijn?

Dus als het een film is zonder al te veel actie, dan is het direct een slechte film?

Rare redenering!

Als hij 2 golden globes heeft gewonnen is het misschien een aanwijzing dat de echte filmkenners er een andere mening op na houden.

avatar van Norma

Norma

Carol schreef:

Slechte film en dan nog 2 golden globes gewonnen

Ik vraag me werkelijk af met welke verwachting sommige mensen dan een dergelijke film gaan zien?

avatar van ratatouille

ratatouille

Een aangrijpende film.Maar je moet er van houden. Het is wat langdradig,echt een dramafilm met weinig gebeurtenissen,maar er wordt zo goed geacteerd in de film,dat het echt de moeite waard is om de film af te kijken. Ik had ook momenten dat ik dacht,wanneer gebeurt er iets spannends,maar daar is het de film niet naar. De muziek is meeslepend,prachtige beelden en het acteerwerk van beiden acteurs is van ongekend hoog niveau.Kanshebber voor de Oscars!

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

wat een ongelooflijke saaie film.

vaag verhaal met de verkeerde diepgang.

zelfs mijn vrouw viel in slaap..mwhahahahaha

maarrrrrr.

bijzonder sterk en geloofwaardig geacteerd.

zowel voor di caprio als winslet een vol punt.

dit is gewoon niet mijn genre, maar toch de moeite genomen om het te checken.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

[quote]rizzluv12 schreef:

Tytanic deel 2:P Zal jack weer leven na zijn tragische dood?:P

Grapje:P

Maar het lijkt me een super film! ik ga zeker naar de bioscoop![/quote

dit snap ik nu dus niet.

je moet de film nog zien en toch al 5 punten geven

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede dramafilm die mooi en realistisch in beeld wordt gebracht.

Wel vond ik het verhaal in het begin wat rommelig waardoor mijn aandacht soms wat afdwaalde.

Maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door het 2de deel van de film.

En natuurlijk door de zeer overtuigende akteerprestaties van Winslet en DiCaprio die deze film echt naar een hoger plan tillen.

avatar van Carol

Carol

Hij heeft zeker niks met de titanic te maken maar als je

de 2 films vergelijkt, is dit echt niks!

Alleen omdat deze acteurs goed acteren maakt het nog geen goede film!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

rizzluv12 schreef:

Tytanic deel 2:P Zal jack weer leven na zijn tragische dood?

Eerder: ''wat als ze boot gemist hadden?'' Pun intended? Even afwachten...

avatar van danuz

danuz

The Great Escape.

Revolutionary Road is zo'n drama dat aan alle kanten klopt, nergens echt verbaast of imponeert, maar uiteindelijk toch best bekoort, omdat de thematiek gewoonweg knijpt. Een droom die radicaal in duigen valt, of een afdwaling die snel wordt rechtgetrokken. Dat is de vraag.

Iemand de referentie naar Who's Afraid of Virginia Woolf nog opgemerkt?