• 9.373.905 stemmen

Re-Animator (1985)

Horror / Komedie | 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Geregisseerd door: Stuart Gordon

Met onder meer: Jeffrey Combs, Bruce Abbott en Barbara Crampton

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Re-Animator

"Herbert West has a good head on his shoulders... and another on his desk."

Een student medicijnen keert terug uit Zwitserland waar hij samen heeft gewerkt met een bekende wetenschapper die op een vreemde manier dood gegaan is. Op zijn universiteit gaat de student gewoon door met zijn experimenten om de doden weer tot leven te wekken.

Herbert West

Dr. Carl Hill

Dean Alan Halsey

Melvin the Re-Animated (onvermeld)

Swiss Professor (onvermeld)

Swiss Woman Doctor (onvermeld)

Dr. Gruber (onvermeld)

avatar van Blackhole

Blackhole

herbert west (buig buig...eh..ik heb nog niet uitgevonden hoe dat moet met die smiley)

heerlijk....oh wat heerlijk...

weer jeugd sentiment maar..oh zo mooi gemaakt met 'special effects out of a shoe-box'

(hier is een spoiler..nog zo iets wat ik niet weet)

een onthoofd...hoofd wat even aan de tepels likt...geweldig....!!

niet zeuren...gewoon kijken

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Helemaal geweldige jaren '80 horror!! Ik ben er dol op. De laatste jaren is er natuurlijk CGI, maar daar vind ik meestal niks aan. Geef mij maar het echte werk, zoals "Braindead", "Bad Taste" en alle "Re-Animator"-films. (alhoewel deel 2 een beetje prut is) OK, hier en daar zie je wel eens een foutje, maar het spreekwoord zegt: wie zeurt.... Ik vind dit een meesterlijke film in zijn genre en geeft de kijker precies waarom hij vraagt: gore, gore en nog eens gore! Jammer dat Combs nooit meer een normale rol aangeboden heeft gekregen en altijd blijven hangen is in dit soort films. Hier speelt hij voortreffelijk en is de rol werkelijk op zijn lijf geschreven! 4,5 *

avatar van newG

newG

zelden heb ik zo'n geloofwaardige "zombie's" gezien. Deze verminkte, bloedkwijlende razernij-psychopaat figuranten spelen echt de rol van hun leven. Voeg daar af en toe eens een blote tet en oerdegelijke "on set" special effects aan toe en je hebt een film die na 23 jaar nog steeds staat als een huis!

Ik heb de 2 disc US special edition dvd gisteren gevonden in de F.A.C.T.S beurs

staat nog een documentaire van 70 min bij op en nog wat filmcommentaar. Zat ook een glazen spuit met van dat groen fluoricerend vloeistof in. Wel een leuk gadget voor op het dvd rekje te zetten

Straks maar eens bride of re-animator kijken

newG schreef:

Ik heb de 2 disc US special edition dvd gisteren gevonden in de F.A.C.T.S beurs

Gaat het om deze limited edition?

avatar van ASman

ASman

De vervolgen zijn bij ons steeds uitgebracht op DVD,maar hoe zit dat met deze originele Re-Animator. Is er daarvan ooit een DVD verschenen in Belgie of Nederland.

Halcyon

Ja, die heb ik thuis. Barslechte uitgave weliswaar, ik heb onlangs de Amerikaanse 2 disc DVD besteld.

avatar van ASman

ASman

Die is dan toch al lang geleden uitgebracht niet ?

avatar van crack1

crack1

Deze film is bij momenten zo slecht, dat hij op de duur zelfs goed dreigt te worden!

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijk filmpje met een geniale Jeffrey Combs. Hoe kom je erop, heerlijk. Heb me kapotgelachen

avatar van mister blonde

mister blonde

Aardige horror. Hoewel de film duidelijk niet al te serieus is, had ik wat meer komische momenten verwacht (ook op gehoopt). De gore is best leuk, maar had ook vooral meer moeten zijn. Licht teleurgesteld, maar de film is desalniettemin erg vermakelijk. 3,5 sterren.

avatar van namingway24

namingway24

Perfecte horrorfilm uit de magische jaren '80. De film begint al geweldig met een lekker bloederige scène waarin we gelijk een icoon uit de horror tegenkomen: de briljante Herbert West (Jeffrey Combs). Deze scène is een voorbode van wat komen gaat: een gore, bij vlagen hysterische horrorkomedie.

Gedurende de film maken we kennis met andere personages, zoals de charmante loser Dan Cain (Bruce Abbott), de beeldschone Megan Halsey (Barbara Crampton) en de geweldige David Gale als Dr. Carl Hill (met één van de slechtste pruiken ooit). Voeg daar nog wat memorabele bijpersonages aan toe, zoals Mace de zwarte beveiligingsmedewerker en Robert Sampson als Dean Halsey, en je hebt een geweldige cast die alles aankan, van horror tot komedie.

De vaart blijft er de hele tijd goed in, maar natuurlijk is het hoogtepunt de krankzinnige slotscène waarin Gordon en consorten alles uit de kast trekken. De hoofdattractie(!) is natuurlijk de beruchte orale seksscène met Barbara Crampton en David Gale's afgehakte hoofd, een scène die je gezien moet hebben als je een echte horrorfan bent.

Het einde is ook een lekkere downer, en de scene waarin je het groene goedje in haar nek ziet verdwijnen en je de schreeuw van Barbara Crampton hoort als ze ge-reanimeerd is blijft je wel even bij.

Zoals bekend was dit de eerste van vele Lovercraft-verfilmingen die Gordon zou maken, maar zijn debuut Re-Animator heeft hij nooit kunnen overtreffen. In alle opzichten een klassieker in het horrorgenre...

damianodebeste

Is deze film er eigenlijk ook met Nederlandse ondertiteling. Ik heb namelijk Bride of Re-animator wel met nederlandse ondertiteling gezien.

Halcyon

Ik had er een ja, maar da's een vrij slechte versie. Heb hem niet lang geleden vervangen door de 2 disc special edition van Anchor Bay.

avatar van FillumGek

FillumGek

Niet zo leuk als verwacht.

Naar alle positieve reacties was ik toch erg benieuwd. Helaas wist het verhaal - en belangrijker - de personages - en nog belangrijker - Herbert West me niet te grijpen.

Wat je dan overhoudt is veel gore en goede make-up. Soms wel een glimlachje gehad, maar verder vond ik hem niet echt memorabel.

Halcyon schreef:

Waar had je die slechte versie vandaan dan of weet je dat niet meer.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Zo, dat was een leuke film! Grappig en ranzig. Voor liefhebbers van Evil dead etc. Prachtige rol van Jeffrey Combs.

damianodebeste schreef:

Waar had je die slechte versie vandaan dan of weet je dat niet meer.

Een prullenwinkel op De Meir in Antwerpen.

Halcyon schreef:

Een prullenwinkel op De Meir in Antwerpen.

Oke bedankt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Gorefest op niveau, zelden was een film uit die tijd zo plastisch in zijn gruwelen.

avatar van flrn

flrn

Ik heb de Reanimator Trilogy gezien, erg lekker al dat gerag en gespetter, super goed te doen deze film (als je er van houd iig) en het is heerlijk om die oudere films te bekijken, alles nog zo duidelijk te zien en toch overtuigend goed gedaan.

ik zeg: weg met de computeranimaties, het word echt te goed fake

maare, alles bij alles een 4,5*

avatar van filmofiel

filmofiel

Zoals gewoonlijk met vervolgen vind ik deze eerste nog de beste. Smerig, luguber en ook komisch. Voor deze tijd een uiterst vermakelijke horror-komedie waarbij ik slechts één foutje heb kunnen ontdekken namelijk de rommelige scene in het mortuarium waarbij slechts een enkele seconde een nep-torso in beeld kwam. Acteerprestaties vaak wat te voorspelbaar maar best de moeite waard.

avatar van Legan

Legan

Blijkbaar heb ik iets gemist wat zowat alle anderen wel hebben gezien, maar in retroperspectief ben ik daar erg blij mee. En dan heb ik het over de humor welke mij totaal niet is opgevallen.

Het superinteressante Re-Animator weet vanaf het prille begin te boeien en slaagt erin de uitstekende sfeer en spanning de gehele duur hoog te houden. Hierbij is het lekker bloederig zonder te vervallen in ordinaire onzinnige ranzigheid. De cast doet het prima met natuurlijk Jeffrey Combs als absolute blikvanger.

**** voor deze klassieke horrorfilm

avatar van Reinbo

Als jij de humor er niet van inziet, als iemand met zijn eigen hoofd in een bak rond loopt....

avatar van Legan

Legan

Dat kwam op mij, net als eigenlijk al het overige, juist volkomen normaal over. Lekker over-the-top maar tegelijkertijd doodnormaal zonder absurdistisch te worden. Of is het dat over-the-top automatisch synoniem staat voor humoristisch?

avatar van IcU

IcU

Het grootste minpunt vond ik de rip off Psycho muziek. Nergens voor nodig, en te overduidelijk. Verder een heerlijk wegkijk gruwel filmpje. Gore is uitstekend, waar soms een beetje nep. Het onthoofde lichaam werd per scène groter

avatar van mikey

mikey

Reinbo schreef:

Als je het zo stelt: nee

avatar van Vascago

Vascago

Legan schreef:

Idd vrij normaal dat iemand er zo bijloopt. Ik zie ze dagelijks op mijn werk of in de stad. (

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Dit is erg leuk! Een terrechte horrorklassieker. Was vooral gecharmeerd van de vrije logische opbouw in verhaal en het lekkere en vlotte schrijfwerk. Kon niet helemaal meegaan in de soundtrack maar dat weerhield me er niet van erg te kunnen genieten. Vooral de visual effects waren erg goed.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Yes, goed om weer gezien te hebben! Typische jaren tachtig concept en overgoten met ranzigheid en humor. Alleen al het vastpinnen van het hoofd op de papierprikker
Geinige effecten en mooie rollen van Jeffrey Combs en niet te vergeten David Gale als Dr. Hill.

In tegenstelling tot veel anderen vind ik de score prima: het versnelde Psycho deuntje met een jaren tachtig beat eronder. Staat gelijk voor de film zelf: hysterisch met een lollige ondertoon. Oké misschien schaamteloos overgenomen, maar vind het er goed bij passen. Het neermeppen met de schep is trouwens een subtielere verwijzing naar de klassieker.

Op het laatst wordt het wel te chaotisch met al die rook en de darmen die West grijpen. De scene met de naakte Megan blijft daarentegen top. Lekker plat allemaal.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijke klassieker. Goed ingevulde rollen, hele cast is eigenlijk geweldig. Daarnaast is het komischie invullen van een simpel 'zombie' verhaaltje bijzonder geslaagd.

Erg nette gore-effecten ook weer, bijzonder fraaie stukken waar je als liefhebber echt van kan genieten. Vond dat over-de-top einde wel passend, lekker aandikken met rook, wat belachelijke gore en naakte zombies Fantastisch.

Alleen nog bride of re-animator ergens goedkoop aanschaffen, dan heb ik ze alle 3. Benieuwd of de 2 andere delen een beetje in de buurt komen. 4*