- Home
- Films
- Re-Animator
- Filtered
Genre: Horror / Komedie
Speelduur: 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)
Geregisseerd door: Stuart Gordon
Met onder meer: Jeffrey Combs, Bruce Abbott en Barbara Crampton
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Re-Animator
"Herbert West has a good head on his shoulders... and another on his desk."
Een student medicijnen keert terug uit Zwitserland waar hij samen heeft gewerkt met een bekende wetenschapper die op een vreemde manier dood gegaan is. Op zijn universiteit gaat de student gewoon door met zijn experimenten om de doden weer tot leven te wekken.
Herbert West
Dan Cain
Megan Halsey
Dr. Carl Hill
Dean Alan Halsey
Dr. Harrod
Melvin the Re-Animated (onvermeld)
Swiss Professor (onvermeld)
Swiss Woman Doctor (onvermeld)
Dr. Gruber (onvermeld)
Chainsaw
Heerlijke horror/komedie, sinds Braindead niet zo'n leuke combinatie van die twee genres gezien. Heerlijke effecten en het script zit vol hilarische momenten. Jeffrey Combs speelt een voortreffelijke rol als één van de leukste horrorpersonages aller tijden.
otherfool
Aardige komische horror-film, al vond ik Frankenhooker toch nog wel wat geiniger. Maar heb me prima vermaakt. Toch maar de vervolgen eens opsnorren.
3*.
Halcyon
Ranzig, goor, smerig, over the top, hilarisch, absurd, geniaal, … Woorden schieten tekort om deze schitterende film te beschrijven. Stuart Gordon trakteert met Re-Animator de kijker op enkele onvergetelijke filmmomenten die prompt de annalen van de horrorgeschiedenis horen in te gaan.
Afgehakte ledematen, doorboorde torso’s, liters bloed, een afgehakt hoofd dat gedreven wordt door een onophoudelijke drang naar seks, … Allemaal te gek voor woorden, maar tegelijk zo oprecht in beeld gebracht dat je als kijker niet anders kan dan lekker achterover leunen en genieten. Oprecht omdat je gewoon voelt dat de makers enorm veel plezier beleefden aan het maken van deze film. Iets wat ik miste bij bijvoorbeeld “Beyond: Re-Animator” dat met momenten te geforceerd overkwam.
Alle viezigheid in Re-Animator is trouwens het resultaat van een nutcase van een medische student, op briljante wijze vertolkt door Jeffrey Combs, die met een fluorescerende substantie de doden terug tot leven injecteert. Een mad scientist en enkele levende doden is een simpel en vaak beproefd concept, maar o zo efficiënt en altijd in staat om menig horrorfanaat te bekoren.
Re-Animator is in elk geval een film die absoluut thuishoort in het rijtje der goorste films aller tijden, naast Braindead, Zombi 2, … Kijken dus!
Och ja, als ik het nu zo allemaal lees, overroepen.
't Is een schattig 80s horror filmpje dat het vooral moet hebben van de nogal knullige humor, maar daar houdt het ook een beetje mee op.
Bij momenten heeft het veel weg van een amateurproject, de HP Lovecraft aan het begin doen ook interessantere dingen vermoeden. Acteerwerk is lamentabel, maar ook hoe alles in beeld wordt gebracht is te triest voor woorden. Zielloos en kleurloos camerawerk, maar vooral de belichting had toch een pak beter gemogen, zeker in dit soort films. Zo kan je een hoop knullige effecten vermommen.
Iets waar de film niet mee inzit. De gore in deze film is plastiek en rubber. Het wordt dat eigenlijk ook nergens echt goor of smerig. Toch een beetje jammer, als je de reputatie van de film kent. Want blijft er dan over ? Knullig grappige momenten, zoals het lijk dat z'n eigen hoofd overal mee naartoe sleurt, en een stapel aan melige clichés. Mad scientists, flashy gekleurde goedjes, een paar borsten.
Verder is de Psycho Remix score ook een beetje irritant vond ik. Vroeg me vooral af of dat zomaar mag ?
Ranzig, goor, smerig, over the top, hilarisch, absurd en geniaal is het allesbehalve, daar zijn andere films voor. Wie een wat knullige 80s horror film wil zien zit hier wel op z'n plaats.
Drs. DAJA
Dit is erg leuk! Een terrechte horrorklassieker. Was vooral gecharmeerd van de vrije logische opbouw in verhaal en het lekkere en vlotte schrijfwerk. Kon niet helemaal meegaan in de soundtrack maar dat weerhield me er niet van erg te kunnen genieten. Vooral de visual effects waren erg goed.
Bottleneck
Yes, goed om weer gezien te hebben! Typische jaren tachtig concept en overgoten met ranzigheid en humor. Alleen al het vastpinnen van het hoofd op de papierprikker
Geinige effecten en mooie rollen van Jeffrey Combs en niet te vergeten David Gale als Dr. Hill.
In tegenstelling tot veel anderen vind ik de score prima: het versnelde Psycho deuntje met een jaren tachtig beat eronder. Staat gelijk voor de film zelf: hysterisch met een lollige ondertoon. Oké misschien schaamteloos overgenomen, maar vind het er goed bij passen. Het neermeppen met de schep is trouwens een subtielere verwijzing naar de klassieker.
Op het laatst wordt het wel te chaotisch met al die rook en de darmen die West grijpen. De scene met de naakte Megan blijft daarentegen top. Lekker plat allemaal.
Tonypulp
Heerlijke klassieker. Goed ingevulde rollen, hele cast is eigenlijk geweldig. Daarnaast is het komischie invullen van een simpel 'zombie' verhaaltje bijzonder geslaagd.
Erg nette gore-effecten ook weer, bijzonder fraaie stukken waar je als liefhebber echt van kan genieten. Vond dat over-de-top einde wel passend, lekker aandikken met rook, wat belachelijke gore en naakte zombies
Fantastisch.
Alleen nog bride of re-animator ergens goedkoop aanschaffen, dan heb ik ze alle 3. Benieuwd of de 2 andere delen een beetje in de buurt komen. 4*
JacoBaco
Viel toch een beetje tegen. Misschien was ik niet helemaal in de stemming, zou kunnen. Dit is 1 van die films die ik minstens 15 jaar geleden al had willen zien, maar dat is er nooit van gekomen.
Deze film kom je bijna tegen in iedere top 10 beste horrorfilms aller tijden, dus mijn verwachtingen waren zeer hoog.
Aller eerst wel mijn complimenten voor Jeffrey Combs, want hij speelt het fenomenaal. Het acteerniveau is verder te slecht voor een A-film, maar te goed voor een B-film. Al doen David Gale en Robert Sampson het toch ook wel weer erg goed.
Deze film is ook lekker gedurfd. Stel dat ik de scene vertel dat er vrouw met haar benen wijd ligt, terwijl er een levend lichaam zonder hoofd het hoofd van zichzelf vasthoud om vervolgens de vrouw in kwestie eens oraal te bevredigen met het ook nog in leven hoofd. Te bizar voor woorden toch?! Maar wel fantastisch!
Maar ondanks de prima humor, goede gore effecten en leuke cast kwam het over het algemeen allemaal niet goed genoeg op mij over. Dit is voor mij weer typisch zo'n film als je erover nadenk mankeerd er maar weinig aan en toch zegt mijn gevoel dat het een stuk beter kon. Had toch geregeld dat ik even de interesse verloor en vond ik het wat minder amusant. Binnenkort toch maar een 2e kans geven denk.
Tot die tijd. 3,0*
Insignificance
Ik heb zo ongeveer hetzelfde als mijn bovenbuurman. Het is allemaal best geinig in de zin van ranzig met knotsgekke vondsten, Jeffrey Combs heeft ook een mooie gedreven kop, maar ergens kleeft er iets onbenulligs aan de film.
Ik kreeg hoe langer hoe meer het gevoel dat de makers iets hadden van 'kijk ons eens gek doen'. Dat ongedwongen sfeertje tilt het voor mij niet echt naar een hoger plan. Joviaal filmpje, omdat er veel plezier in zit, maar gedenkwaardig is te ver gegrepen. Nou ok, uitgezonderd die ene scène dan..
Dood bevonden.
En dat is jammer, want alle ingrediënten zijn aanwezig.
Toch is de film een voorbeeld van lelijk camerawerk en matige acteerprestaties. Ook de cheesy humor werkt vaker niet dan wel. Onderhoudend is het, maar meer dan een paar leuke horrorscènes heeft de film niet te bieden. Het aantal goede grapjes is te summier.
In de jaren '80 zijn er veel van dit soort filmpjes verschenen. Vaak beter dan deze.
Redelijk.
stephan73
Re-Animator blijft een geniale splatterfilm, die zelfs na meerdere keren kijken niet in kwaliteit daalt.
Prachtige effecten en een heerlijk simpel plot, maken van deze film een klassieker. Dat het tempo ook nog eens hoog ligt, zorgt voor een enorme vermakelijke film!
movie acteurs
Wansmaak en humor.
Een typische combinatie wat veel in de jaren 80 gebruikt werd.
Gewoon een originele horror/komedie. Lekker rap en vermakelijk. Cheesy en het verhaaltje is lekker uitgebreid met losse hoofden, afgebeten vingers, en slang bewegende darmen en noem het maar op. Ook lekker sfeertje en natuurlijk leuke elementen. 4,5.
Leland Palmer
Leuk!
Ik interesseer me de laatste tijd steeds meer voor de 80's horror/komedie en ik kan best zeggen dat ik het steeds leuker begin te vinden allemaal. Leuk genre.
Ook bij deze Re-Animator is het bij vlagen weer genieten geblazen. Helaas niet altijd even solide, maar de film kent een paar briljante scénes; de kat bijv. én o.a. de scéne dat die naakte vrouw op die tafel ligt en dat hoofd en dat lichaam (geniaal!) zich even met haar vermaken. Helemaal geweldig.
Voor dat soort memorabele scénes doen we het.
De combinatie tussen humor en horror is prima geslaagd, heb vaak gelachen. Helaas zakt het soms wat in, maar voor de rest vond ik dit uiterst vermakelijk. Voldoende.
perceived
Eindelijk gezien, viel helaas nogal tegen. De film heeft z'n leuke kanten (vooral de humor) maar in z'n geheel komt het niet erg overtuigend over. 5.5/10*
jordandejong
Volledig eens met JacoBaco.
De film heeft ''leuke'' gore. Kent ook erg leuke humor (scenes met het losse hoofd waren bijvoorbeeld hillarisch).
Ik weet niet precies wat het is dat ik het dan toch maar 3 sterren geef.
Is het te eentonig? Ik denk dat de grootste reden is dat het niet allemaal even interesant is.
Had allemaal veel beter gekunt en daarom krijgt hij slechts 3*.
Wat een fikse tegenvaller was dit, zeker gezien het gemiddelde en de lovende reacties hier.
Toch is dit in alles een inferieure film als je de vroege werkjes van bijvoorbeeld Peter Jackson of Sam Raimi erbij pakt. De humor slaat totaal niet aan in deze film, het viel dan ook amper te ontdekken op een rape scene na dan.
De gore is extreem belabberd, hoe dat losse hoofd telkens in beeld kwam begon me gewoon te irriteren. Iedere keer denk je gewoon daar zit iemand onder de tafel of is het hoofd zo in beeld dat je weet dat de rest van het lichaam net buiten beeld is.
En dat is dan "the big selling point" van deze film
Bijzonder lamlendig en qua ranzigheid was het eigenlijk telkens wachten wanneer het nou lekker los begon te gaan. Het ontbreekt de film gewoon aan een lekkere slachtpartij...
De opbouw is bijzonder langdradig, dus dat schept ook nog is verwachtingen. Helaas worden deze totaal niet ingelost. Dat is ook een zwaktebod, wanneer er amper wat in een "pulp" film gebeurt gaat het acteerwerk e.d. je ook gewoon tegenstaan. Iets wat normaal niet zou hoeven uit te maken in films als dit.
Het biedt gewoon te weinig. Je hebt het in andere pulpfilms al vele malen beter en meer over de top gezien dan in deze relatief softe pulpfilm. Jammer, want ik dacht met de openingcredits wel naar een bijzondere film te gaan kijken.
Lennert
Ik ben fan van Gordon. Het is niet de beste regisseur, maar hij is wel de persoon die er steevast in slaagt om leuke Lovecraft verfilmingen neer te zetten en dat pleit echt in zijn voordeel. Re-animator komt in dat opzicht niet bijster veel overeen met het Lovecraft verhaal door de moderne setting en het overgrote deel aan slapstick Evil Dead momenten met over the top gore, maar het heeft een heerlijk cult-sausje en een fijn jaren '80 sfeertje dat ik zeker kan waarderen. Echt goed is het allemaal niet, maar wel zeer leuk.
FillumGek
Ik zag dat het inmiddels al weer vier jaar geleden was dat ik deze heb gezien. Ik wist er helemaal niks meer van, dus veel indruk had hij niet achter gelaten. Waarschijnlijk was ik niet helemaal in de stemming, want ik kan deze probleemloos met een ster ophogen.
Het intro belooft heel veel goeds waarin we een paniekerige Combs zien die zijn met bloed doordrenkte mede-geleerde probeert te reanimeren. Helaas is de opbouw daarna iets te lang, waardoor ik vorige keer mijn aandacht er moeilijk kon bijhouden. Combs als de prettig gestoorde Herbert West kon ik nu veel meer waarderen, heerlijk hoe gedreven hij is om zijn experiment te laten slagen. Abbott acteert de sympathieke goodguy en Crampton is een mooie vrouw die dat maar wat graag aan ons laat zien.
De film staat bol van de absurde humor en gaat compleet over de top na een uur. De onthoofde dokter is hilarisch, zeker wanneer hij met zijn eigen hoofd Megan wilt beffen, lekker gestoord. Maar de echte traktatie komt in de vorm van heel veel bloed en erg geslaagde special effects. Ingewanden zien er uitstekend uit en de naakte zombies zorgen voor een enorme kliederboel. Passende soundtrack ook, ook al deed ie ergens aan denken. Ja, dit smaakt zeker naar meer.
VanRippestein
Leuk om weer terug gezien te hebben. De film was eigenlijk net zo epic als ik gedacht had. In de lijn van Evil Dead een erg losse Lovecraft verfilming.
Wat de film onderscheid van het merendeel van jaren 80 trashy horror films, is dat deze er daadwerkelijk goed uit ziet en het acteerwerk verassend raak is in plaats van een zo-goed-dat-het-slecht-is, vooral van Herbert West natuurlijk. De film is daarnaast qua decor en licht ook erg vindingrijk en mooi weergegeven (dat bureau-tje van die Security Guard is echt priceless). De hoeveelheid gore is dan wel weer lekker eighties. Al met al eigenlijk niks op aan te merken, prachtig popcorn vermaak.
dutchtuga
Eindelijk gezien in goede beeldkwaliteit (blu-ray) en dan komt nog meer naar voren wat een heerlijke horrorfilm dit toch is. Re-Animator weet te amuseren en tegelijk wat grenzen te verkennen. Komedie en horror gaan op sublieme wijze hand in hand in dit geweldige debuut van Stuart Gordon. Verhoging naar 4,5*.
Richard_Voorhees
Eindelijk deze klassieker gezien en nog wel in zijn volle glorie op blu-ray.
Wat een toffe film is dit! De gore effects zien er echt fantastisch uit en de score van Richard Band is erg sterk. Onder andere aan de soundtrack en de looks van de film is af te zien/horen dat voor deze film nog een aardig budget was.
Jeffrey Combs doet het aardig goed als de lichtelijk tot waanzin gedreven Robert West. Ik dacht alleen altijd dat hij ook de "bad guy" was in deze film, maar de echte rol gaat wat dat betreft naar David Gale. Ook hij doet het best goed, zowel in zijn normale vorm als zijn "reanimated form". Bruce Abbott en Barbara Crampton doen het ook niet slecht als het koppel dat gespleten word door de gestoorde experimenten, al moet ik wel zeggen dat ze het niveau van Combs en Gale naar mijn mening niet halen.
Het verhaal is een redelijk originele andere kijk op het Frankenstein verhaal, waarbij men doden weer tot leven wekt in plaats van zelf een mens te bouwen. Door de goede gore effects, de boven de middenmoot acterende cast en de sfeervolle soundtrack van Band kan ik alleen maar een ruime voldoende geven voor deze film.
Nu kan ik (eindelijk) beginnen aan Bride of Re-Animator en Beyond Re-Animator beginnen. Deze twee releases liggen al een poos stof te vangen bij mij thuis, omdat ik nog steeds dit deel nog niet gezien had. Gelukkig ben ik niet de enige in mijn vriendenkring die van dit soort films houd en kon ik bij een vriend van me deze kijken. Ik kan maar niet genoeg benadrukken dat dit een echte must see is voor liefhebbers van jaren '80 horrors
Aardige film waarin een student geneeskunde een nieuwe huisgenoot krijgt die een revolutionaire uitvinding heeft. Deze horror-komedie kent een wat saaie eerste helft. In het tweede gedeelte wordt alles flink grotesker en daarmee ook vermakelijker. De make-up effecten zijn zeker nog leuk om te zien.
baspls
"You killed him!"
- "No, I did not. I gave him life."
Dan eindelijk Stuart Gordon's beroemde debuut-film eens gezien.
Jeffrey Combs is geweldig als de (een klein beetje gestoorde) wetenschapper Herbert West. Bruce Abbott en Barbara Crampton waren zeker niet slecht maar waren toch een stuk minder als Combs. David Gale dacht (of kon) zeker dat hij mensen kon hypnotiseren, In de scènes waar de film nog een beetje serieus van toon is vond ik Gale niet geweldig maar als hij is ge"re-animeerd" doet ie het geweldig.
Als je een typisch Lovecraftiaans werkje verwachte (zoals bijvoorbeeld Gordon's latere films) zal deze film je een beetje teleurstellen. Maar de komische sfeer hoort wel bij het verhaal, Herbert West: Re-animator schreef Lovecraft namelijk voor een comedy-magazine en al wat Gordon gedaan heeft is het wat moderniseren. De film is wel erg sfeervol met die groene "glow-in-the-dark"-vloeistof.
De gore en effecten van Re-animator zijn erg sterk en goed gelukt. De film word nergens erg spannend of heel erg grappig maar het is wel een geslaagde Zombie-comedy die niet té over de top word. Ik vond de scènes met de kat wel erg moeilijk om aan te zien, als kattenliefhebber is dat natuurlijk ondragelijk om te zien (hoe nep het dan ook eruit ziet). Kan er sowieso minder goed tegen als dieren pijn lijden in films als mensen, raar eigenlijk.
De muziek van Richard Band was bijzonder sfeervol en erg goed. En ook de cinematografie van Gordon was hier al best in orde, al vind ik het in zijn latere werk beter.
Al met al was Re-animator een erg vermakelijke jaren '80 film.
Gang_Star
Het debuut van Stuart Gordon, welke ook nog een klassieker is geworden. Maar ondanks de status die de film heeft vond ik de film een stuk minder dan verwacht. Heb me niet de volle speelduur er mee vermaakt. Desondanks wel een aardige film met een goede sfeer en goede gore die best wat spannender had mogen zijn wat mij betreft.
Nadat ik in de afgelopen dagen was begonnen met het herzien van de jaren 80 pulp Horror / Sciencefiction film "From Beyond (1986)", was het nu de buurt aan deze leuke en luchtige Horror / Komedie film, wat tevens de debuutfilm was van regisseur Stuart Gordon. En "leuk" vond ik het vooral vanwege het meespelen van de mooie Barbara Crampton (in de rol van Megan Halsey die de vriendin is van medisch student Dan Cain en de dochter is van ziekenhuis directeur Dean Halsey, die weer goed bevriend is met Dr. Carl Hill), die ook bloot is te bewonderen en vooral tijdens het geweldige einde (dan zelfs van top tot teen) en zeker ook door David Gale in de zeer leuke rol van Dr. Carl Hill, die tevens geilt op Megan Halsey (hij zegt op een gegeven moment ook tegen haar "ik heb je schoonheid altijd zo bewonderd").
Het verhaal omtrent de experimenten van de aparte medische student Herbert West (leuk gespeeld door Jeffrey Combs), die teruggekeerd is uit Zwitserland, om doden weer tot leven te wekken (middels een groen/geel-achtige vloeistof, die dan ingebracht wordt in het dode lichaam, of gedeeltes ervan, via een spuit), zat leuk in elkaar en hetzelfde geldt voor de uitvoering (inclusief de sfeer) ervan. Het eerste halve uur van het verhaal is misschien wat flauw, maar vanaf het mortuarium (die bewaakt wordt door onnozele bewaker Mace, leuk gespeeld door Gerry Black, die zich vooral bezig houdt met pauzes en het lezen van erotische boekjes) in het ziekenhuis, waar men begint te experimenteren op overleden mensen (in eerste instantie werd het experiment uitgevoerd op de zwarte poes van Megan Halsey, die zelf overigens ook een behaarde poes heeft
), komt het verhaal lekker opgang en wordt het regelmatig ook bizar. Zeker vanaf de laatste 25 minuten (vanaf het moment dat Dr. Carl Hill wordt onthoofd door Herbert West en die dan zijn hoofd en lichaam weer tot leven wekt) is het puur genieten geblazen.
Persoonlijk vond ik het hoogtepunt van de film, de scene (vanaf circa de 70e minuut) waarbij Megan Halsey bewusteloos naar het mortuarium wordt gebracht (beter gezegd ontvoerd door haar vader Dean Halsey, die inmiddels ook overleden is en weer uit de dood is opgewekt en nu in de macht is van Dr. Carl Hill), daar volledig wordt ontkleedt en vastgebonden wordt via de polsen en enkels op een tafel, en daarna wordt betast, de borsten, door het onthoofde lichaam van Dr. Carl Hill en zelfs ook wordt gelikt, borsten en bijna zelfs de vagina, door het hoofd van Dr. Carl Hill
Die hele scene (duurt een paar minuten) werd geweldig in beeld gebracht, was tevens ook komisch, en was het genieten van het melkachtige volledig ontblootte lichaam van Barbara Crampton.
Visueel gezien mocht deze film er ook best wezen (en zeker qua beperkt budget) en dat komt vooral door de leuke jaren 80 specialeffecten (geweldige make-up) en natuurlijk ook door de mooie Barbara Crampton, die tevens bij haar eerste scene in deze film topless is te bewonderen, als ze in bed ligt met Dan Cain (verdienstelijk gespeeld door Bruce Abbott). Barbara Crampton is overigens ook in de tweede film van regisseur Stuart Gordon te bewonderen. Omdat de film ook de nodige droge humor (is dan wel voornamelijk glimlach humor) bevat en het er geregeld ook lekker hard en smerig (zag er soms ook lekker goor uit, met name als het hoofd van Dr. Carl Hill wordt ingedrukt door Dean Halsey) aan toe ging, kijkt deze film zich lekker weg. Dat laatste ook omdat de film maar iets van 80 minuten duurt. Het einde (laatste 10 minuten) van de film vond ik best goed en had wel iets weg van een zombiefilm. De cast doet het zoals al aangegeven leuk en verdienstelijk en vooral David Gale (in de rol van Dr. Carl Hill) is heerlijk opdreef in deze film.
Al met gewoon weer een leuke jaren 80 pulp Horror / Komedie film, waarmee ik me goed vermaakt heb en dan vooral vanaf het eerste halve uur tot het goede en leuke einde.
Kondoro
Ik heb deze film al een langere tijd op het oog en ik vond gister avond toch wel een mooi moment om hem op te zetten. De film heeft zich aan mijn wensen voldaan, hoewel het op het eind nogal chaotisch wist te worden en iets saaier blijft de film in het algemeen ijzersterk en splinternieuw. Wat voor mij de film zo mooi maakte is toch wel een geinig en vermakelijk verhaal wat er in gestopt is, de gestoorde dokter Herbert West en de perfecte gore voor de jaar na dato is een perfect iets wat Re-Animator bezit. Toch, zoals ik al zei is de film op het eind wat chaotisch en begon het wat minder interessant te worden en dan eindigt hij natuurlijk met de leuke cliffhanger.
Zoals ik al zei vond ik het acteerwerk prima. Vooral Jeffrey Combs had een perfecte rol als Herbert West en dat vond ik ook een geniaal maar krankzinnig persoon. Ook Robert Sampson als Dean Halsey had een geweldige rol en ik vond hem, toen hij vermoord werd en ook geïnjecteerd was met West’s goedje een geweldig personage die Robert uitstekend wist te spelen. Een heerlijke cast met heerlijke ‘zombies’ als je het zo mag noemen, houd deze film in een perfecte staat.
Ik verwachtte veel van deze film. Ik hoor continu goeie verhalen over deze film en dat wou ik nu wel eens met eigen ogen zien, een cult film die voor mij uitstekend geslaagd is en de horrormaand weer goed heeft aangevuld (ik heb ook weer hele slechte horrors gezien). Toch weet ik niet of deze film kan tippen bij mij dan de geweldige ‘ A Nightmare on Elm Street (1984) ‘, voor mij toch echt de beste jaren ’80 horror die er is en dan staat Re-Animator tot nu toe nog op een tweede plaats. Ik zelf ben fan van de ‘80’s horror alleen zit er wel veel prutwerk tussen, deze jaren weten ook hun cult te leveren en ik ben vaak fan van de effecten die deze films gebruiken, ook hier weer een prima handwerk en het zag er allemaal erg strak uit. Stuart Gordon zet hier met zijn debuut een pracht werk neer en dit laat een kwaliteit van de regisseur zien die hij helaas na zijn tweede werk niet meer heeft kunnen vertonen (ook geziene de stemgemiddelde), een man die zijn kunsten waarschijnlijk teveel achterwege laat.
Het verhaal is geweldig. We volgen een Herbert West die samen met zijn professor een experiment heeft opgezet (hopelijk heb ik dit zo goed) maar het gevoel er van is dat zijn compagnon overleden is aan een te lage dosis. Eenmaal opgepakt volgen we Dan Cain, een Amerikaanse student in geneeskunde en de beste die de school te bieden heeft. Als Dan aan Herbert word gekoppeld gaat de hele boel fout. Herbert wilt graag de kelder gebruiken en maakt hier zijn wondergoedje weer. Als hij op een dag de kat heeft vermoord en in de vriezer heeft zitten (waar Megan Halsey de kat vind) gebruikt hij zijn experimenteel goedje op de kat die later tot leven komt. Dan en Herbert gaan een team vormen en zorgen ervoor dat een lijk op staat uit de dood en dan gaat het fout. Dean Halsey komt er achter maar word vermoord door het lijk en de twee besluiten Dean ook weer tot leven te wekken. Nu dit fout gaat en de twee aangevallen worden door Dean word Dean bij Dr. Carl Hill in de isolatie gegooid die er later achter komt wat Herbert heeft gedaan. Als hij dit goedje wilt meenemen om zo zelf hartstikke rijk te worden vermoord Herbert hem waarna hij het lijf en het hoofd (die heeft Herbert er af gehakt met een schep) ook injecteert gaat het fout en gaat Hill zijn eigen ‘leger’ maken van dode mensen. Dan en Herbert vechten nu samen om Hill en Halsey met hun leger tegen te houden.
Toch weet deze film ook geen genoegen te nemen van naaktheid. Zeker Megan Hasley (Barbara Crampton) komt er niet onder uit, zeker niet bij de scéne waar Dean Halsey de dame ontvoerd naar het lab en ze hier totaal naakt op de tafel word gelegd. Om later betast te worden door het onthoofde lichaam van Hill en het hoofd van Hill. Maar zo kent de film wel meer kleinere scenes en is dit toch mijn eerste horror met zoveel bloot.
Al om al, erg geslaagde film met genoeg leuke scenes en een erg leuk verhaal. Ik maak me klaar voor deel twee want die wil ik nu erg graag zien. En ik ben benieuwd wat de cliffhanger brengt aangezien Megan vermoord is en Dan nu het goedje in haar heeft gespoten.
Collins
Een heftige opening geeft meteen al de typering van de film aan. Veel gore en een dosis humor. Zowel met de gore als met de humor zit het verder ook wel goed. De effecten zijn echt fantastisch.
Tussen de vlezigheid en de humor door loopt wat uitgerekt drama. Lange dialogen, toneelmatige interacties en saaie huiselijke scènes. Ze nemen veel tijd in beslag en dat doet de sterke punten van de film geen goed. De film wordt er iets te lang en te slepend door. De spanningsboog breekt er te vaak door af en het duurt vervolgens weer even voor de boog weer strak staat. Toch wel een concentratiebreker en een ergerlijk dingetje.
De uitsmijter is top en het hoogtepunt van de film. Die slotscènes mogen er zijn, hoor. Hierin volop bloed, vlees en humor. En gelukkig nu eens niet doorsneden met onnodige dialoog of overbodige dramatische interactie. Het is puur genieten.
De film wordt bevolkt door aangenaam markante personages, waarbij Re-animator Herbert West de absolute kroon spant. Hij is een verrukkelijke kille gek. De motorische en verbale gelijkenissen met het karakter Norman Bates zijn trouwens opvallend.
Ook opvallend is de leuke score van Richard Band, die zich erg liet inspireren door de muziek uit Psycho.
Bernard Herrmann? Bates? Het lijkt me een veilige aanname dat er op z'n minst sprake is van een kleine hommage. Leuk wel, en de film heeft er op het originele vlak geen last van.
wibro
Zeer aangenaam verrast door dit horrordebuut van Stewart Gordon waarvan ik aanvankelijk helemaal niets verwachtte. Het begint al met de zeer mooie kleurrijke openings en de toch best wel aantrekkelijke Barbara Crampton in de rol van Megan. De huiselijke scènes van Megan met Dan stoorden mij daarom ook niet en dat geldt ook voor de enigszins lange dialogen met o.a. de boosaardige Dan Halsey. Tot zover het niet horror gedeelte.
Wát deze film voor mij ver boven het gemiddelde uitsteekt is toch wel het uitstekende acteerwerk van vooral Jeffrey Combs (Herbert West) en niet te vergeten Robert Sampson (Dean Halsey) én natuurlijk de horrorfragmenten die ook de nodige dosis humor bevatten. Mooiste scène die van Megan die in het lijkenhuis naakt vastgebonden op een baar lag met naast haar het sprekende en gemeen lachende afgehakte hoofd van Dean Halsey. Hilarisch! Verder vond ik ook het slot ijzersterk. Misschien van deze regisseur ook maar eens From Beyond gaan bekijken want ook Dolls vond ik het bekijken meer dan waard. Ook de score die mij nogal deed denken aan die uit Hitchcock's Psycho vond ik erg goed.
Shadowed
Heerlijk.
Toch wel een hele, hele toffe film dit. Totaal niet verwacht eigenlijk, al had ik wel al verwacht dat ik dit wel kon waarderen. Maar uiteindelijk is het resultaat zelfs nog beter dan verwacht, en is het debuut van deze Gordon toch wel heel leuk.
Vooral een hele gekke film dit, Combs speelt heel leuk als gekke maar geniale Herbert West. Overduidelijk 1 van de leukste horrorpersonags. De rest speelt redelijk, maar haalt het niet bij Combs. De film heeft een lekker gore benadering.
Het verhaal slaat nergens op, maar verveelt ook nergens. De film gaat er lekker op los met zijn vieze en grappige effecten. De 105 minuten waren eigenlijk vrij snel om, het was allemaal heerlijk vermakelijk gebracht. Hier hou ik wel van.
Een van de betere horrorfilms die er zijn, jammer dat het niet wat bekender mocht zijn, want dit vind ik beter dan de meeste klassiekers die er momenteel zijn. Heel leuk allemaal, al zit het jaartal er soms wel dik bovenop.
IH88
“Who's going to believe a talking head? Get a job in a sideshow.”
Gekkenwerk. Re-Animator is bloederig, vreemd en doldwaas, en als je er helemaal in meegaat valt er veel te genieten. De grote kracht van de film is dat het allemaal nog redelijk rustig begint, en de introductie van de personages is sterk gedaan. Regisseur Stuart Gordon legt eerst de nadruk op sfeer en karakterontwikkeling, en daardoor maakt het tweede gedeelte des te meer indruk. Een tweede gedeelte waarin alle gekte losbarst en je kunt genieten van al het bloed, gore en vliegende ledematen. Met ook nog een interessant verhaal, wat wil je nog meer?

Beyond Re-Animator
2003