• 9.373.066 stemmen

Re-Animator (1985)

Horror / Komedie | 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 86 minuten / 104 minuten (verlengde versie)

Geregisseerd door: Stuart Gordon

Met onder meer: Jeffrey Combs, Bruce Abbott en Barbara Crampton

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Re-Animator

"Herbert West has a good head on his shoulders... and another on his desk."

Een student medicijnen keert terug uit Zwitserland waar hij samen heeft gewerkt met een bekende wetenschapper die op een vreemde manier dood gegaan is. Op zijn universiteit gaat de student gewoon door met zijn experimenten om de doden weer tot leven te wekken.

Herbert West

Dr. Carl Hill

Dean Alan Halsey

Melvin the Re-Animated (onvermeld)

Swiss Professor (onvermeld)

Swiss Woman Doctor (onvermeld)

Dr. Gruber (onvermeld)

jedymaster

Weer een voorbeeld dat de combinatie horror en komedie goed kan.

avatar van Goodfella

Goodfella

Zit hierin een scène met een doormidden gehakte kat waarvan elke helft apart 'leeft'?

avatar van zonewarrior

zonewarrior

men neme wat vrienden een 2 kraten bier,coctail worstjes ,chips en bittergarnituur.

zetten horror films op en als deze voorbij komt is het genieten geblazen aardig verhaal goede schrik en splatter effecten en sublieme humor.

er is een maar na afloop wil je meer gelukkig heeft men ook deel2 bride of reanimator

voor horrorfans is dit een klassieker.

avatar van ichi

ichi

met die twee kattebrokken klopt ja, bride of the reanimator vond ik minder. Jeffrey Combs rules.

avatar van Goodfella

Goodfella

Bedankt Omdat ik me van deze film alleen die ene scène kan herinneren hou ik het maar even op 3 sterren. Wie weet zie ik 'm ooit nog 's

avatar van IamBernie

IamBernie

Hey dit is vast die film, waar ze het in American Beauty over hebben.

jedymaster

help me ff op weg ik kan me niet meer herinneren dat ze het er over hadden?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik ook niet. Help ons.

Ze hebben het er over als ze samen buiten een joint roken, en wanneer Spacey wiet van zijn buurjongen wil zegt hij ook iets van Re-animator, mag ik die van je lenen.

jedymaster

bedankt de wiet vraag scene dus ik zal t onthouden en bij de volgende keer dat ik m zie erop letten

avatar van EmDee

EmDee

Volgens mij zegt ie t als hij klaar is met trimmen en dan die buurjongen met z'n vader buiten staat. Om het onderwerp drugs te vermijden, heeft hij t dan over Re-animator.

avatar van dttom

dttom

anders letten jullie ff op, op dat klote feest gaan ze blowen en dan vertelt kevin spacey iets over een hoofd that goes down on some woman, en liggen ze allebei in een deuk en vervolgens vraagt spacey welke film dat ook alweer was en zegt die andere Re-animator. En daarna wordt het gebruikt om te verhullen dat het om drugs ging.

avatar van zonewarrior

zonewarrior

de door tartan in ned, en engeland uitgebrachte dvd mist deze pracht scene waardoor de continuiteitin in de film ook plotseling niet meer loopt

voor de liefhebbers er is 1 nieuwe millenium special edition uit van deze film sporadig doch lins en rechts nog te bestellen

en voor de echte fans er komt een 3de deel namelijk beyond re-animator

je kan niet 1 maar 2 trailers downloaden op de volgende site

en de 2de trailer van

thx

Hemdale

Ik heb de dvd van Re-Animator gekocht, nog niet bekeken. Maar er staat op dat de dvd dat de film 84 minuten duurt en op IMDb staat dat de Amerikaanse versie 95 minuten duurt, zullen de extreme scenes er dan uitgeknipt zijn?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Indien je de Britse Tartan (R0) hebt, mis je 1 minuut en 49 seconden (bron), waardoor die op 84 minuten totaal uitkomt. Dat is vreemd overigens, daar deze versie in PAL is en dus ook nog eens 4% korter zou moeten zijn dan de Amerikaanse Elite (van 86 minuten - wat ook volgens IMDb de juiste lengte is). De voorgenoemde bron beweert dan wel weer dat de Elite 89 minuten is, maar daar alle andere bronnen (zie hier) gaan uit van 86. De Elite-versie (zowel de oorspronkelijke (inmiddels out of print), als de millennium edition) schijnen uncut te zijn (vergeef me de anglicismen).

Een Benelux-variant van Barucq Films duurt 82 minuten (bron). Hoe die aan die lengte is gekomen, is mij niet bekend, maar beeld- en geluidskwaliteit schijnen dusdanig beneden de maat te zijn, dat het ook niet de moeite is om dat uit te gaan zoeken (ik hoop niet dat dat degene was die je gekocht had).

En wat betreft die 95-minuten durende 'unrated' versie volgens IMDb: ik denk dat ze het op dat punt mis hebben. Wel is het zo dat een oudere R-rated versie twintig minuten langer duurde (106 dus) dan de NR-versie (bron). Een vreemd verschijnsel, maar andere bronnen bevestigen dat. Deze twintig minuten zijn trouwens als extra toegevoegd aan de Elite DVD (waarvan de millennium-versie trouwens wel anamorf is).

Verder heeft Anchor Bay aangekondigd ook een DVD van deze film uit te zullen brengen. Details zijn nog niet bekend, maar gezien hun reputatie is het hoogstwaarschijnlijk de uncut versie.

Hemdale

Hartstikke bedankt voor je informatie Queto, je bent een topvent! Ik mis dan dus 1 minuut en 49 seconden want ik heb inderdaad de Britse Tartan editie, "to scenes of strong sexual assault" stond op die site, naja dat is dan nog niet zo erg als de gore scenes er nog maar wel compleet in zitten, volgens die site dus wel.

Queto Yurlunyur schreef:

Als de film echt heel goed is wil deze editie van Re-Animator ook nog wel kopen als ik de kans krijg en als die dan dus helemaal uncut is.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Hier een nadere beschrijving van wat je mist met de Tartan-versie. Voor je overweegt de Anchor-Bayversie te kopen (tegen de tijd dat die uit is, tenminste), is het trouwens raadzaam om eerst even op internet de reacties te lezen. Ik realiseerde mij net dat Anchor Bay ook Brits is, dus als het een kwestie van wettelijke censuur is (kennen ze in GB nog steeds namelijk, ook al wordt het steeds minder), zou die versie ook incompleet kunnen zijn.

Hemdale

Ja, ik was ook wel van plan om eerst reviews over de komende Anchor Bay release van Re-Animator te gaan lezen want ik heb namelijk ook de Halloween dvd-box die ook uitgebracht is Anchor Bay (uk) en daarvan kan ik namelijk niet zeggen dat de films zo mooi van qualiteit zijn en dan vooral het geluid niet. Horrordvds.com is trouwens een aanrader op dit gebied, het beoordelen van dvd's.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijke horror/komedie, sinds Braindead niet zo'n leuke combinatie van die twee genres gezien. Heerlijke effecten en het script zit vol hilarische momenten. Jeffrey Combs speelt een voortreffelijke rol als één van de leukste horrorpersonages aller tijden.

avatar van Mortn

Mortn

dttom schreef:

Ik heb deze film nooit gezien, maar American Beauty onlangs wel: het gaat erover dat hij een hoofd van iemand erafhakt en een vrouw ermee oraal bevredigt (nietjes gezegd dan)...

avatar van Diesel

Diesel

Zeer amusante horror flick met een paar extreem creatieve moorden, absurde humor en geweldige zombies. Heb me erg goed vermaakt.

*** ½

avatar van Reinbo

Mortn schreef:

Sterker nog. het is zijn EIGEN hoofd.:D

Brilliante film 4,5 *

avatar van pietje punk

pietje punk

top film! combs speelt echt goed! zn serumpje heeft een mooi kleurtje wat ik echt tof gedaan vond, en wie wil er nou niet met zn eigen hoofd rond kunnen lopen.

alleen beetje zonde dat de muziek een aangepaste versie is van Psycho! beetje jammer, je zou het hommage kunnen noemen maar dan had je hem niet zolang erop laten lijken volgens mij maarja

avatar van mikey

mikey

doldrieste splatter met extreem veel gore, viezigheid, onnodig naakt en ook nog eens heel erg goed. en dat is ongekend in horrorland. let op de verkrachting door een man zonder hoofd (was erg bijzonder). over stelletje gekke (ipv geniale) wetenschappers en een raar serumpje. zombieverhaal begint met rufus de scary kat, misschien een leuke knipoog naar: legend of hell house!?

avatar van as

as

Lang geleden dat ik hem gezien heb. Vond hem toen niet zo heel erg goed. Vanmiddag eens herkeken en ik heb me uitstekend vermaakt. Dus ''hups'' omhoog met de film. Puntje erbij. 3,5*

avatar van Kenshin

Kenshin

Ik ben een genre liefhebber en dit is toch een van mijn favorieten. De beide vervolgen zijn helaas wat minder vind ik. Jeffrey Combs is de man! Hij was ook sterk in the Frighteners

avatar van djelle

djelle

Ach hier heb ik niet veel aan toe te voegen. Dit is gewoon een wansmaakclassic! 5*

avatar van JackTorrance

JackTorrance

voor jhet selecte groepje horrorfans die genietenb van bloed, afgehaakte hoofde netc is dit geweldig!

ik ben er zo eentje dus, hahahahahaha!!!!

dood en verderf, hoe meer hoe beter!